Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- افغانستان پساآمریکا گرچه با مشکلات عدیده‌ای ناشی از زخم‌های به‌جامانده از حضور چندین قدرت نامشروع به رهبری آمریکا رو به رو خواهد شد، اما نباید فراموش کرد که مردم این کشور درنهایت به پالایش ناخالصی‌ها قیام کرده و همه نیازمند‌های خود ازجمله مردم‌سالاری دست می‌یابند. تاریخ انتشار: 08:38 - 20 اسفند 1398 - کد خبر: ۶۰۴۴۰۴

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، به نقل از روزنامه حمایت، برگزاری همزمان مراسم تحلیف «اشرف غنی» به‌عنوان رئیس‌جمهور افغانستان از یک‌سو و مراسم ادای سوگند «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی این کشور از سوی دیگر که در کمال شگفتی برگزار شد، یک‌بار دیگر نشان‌دهنده ارمغان شوم دموکراسی آمریکایی برای مردم این کشور جنگ‌زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا در سال ۲۰۰۱ به همراه ناتو با ادعای مبارزه با تروریسم و اهدای به‌اصطلاح امنیت و رفاه به افغانستان لشکرکشی کرد، ولی با گذشت حدود دو دهه از این تجاوز آشکار، نه‌تنها ادعا‌های کاخ سفید محقق نشد بلکه همسایه شرقی ایران با بحران‌های گسترده‌تر و پیچیده‌تری همچون افزایش حملات تروریستی، تولید مواد مخدر و فقر مواجه شده است؛ به‌گونه‌ای که دفتر سازمان ملل در افغانستان پاییز امسال اعلام کرد که ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این کشور به کمک‌های فوری غذایی نیاز دارند.

تحلیف این دو رقیب سیاسی را چنانچه بخواهیم از منظر تحفه دموکراسی یانکی‌ها مورد تحلیل قرار دهیم، چیزی جز یک طنز تلخ نخواهد بود.

از حدود ۹ میلیون و ششصد هزار، تنها ۲ میلیون و پانصد هزار نفر در انتخابات ریاست جمهوری چند ماه پیش شرکت کردند چراکه از حملات و تهدیدات طالبان برای حمله به شعبه‌های رأی‌گیری وحشت داشتند، ضمن اینکه یک‌سوم افغان‌ها تحت حکومت طالبان زندگی می‌کنند.


۲. آمریکا با دو رویکرد اخیر خود آشکارا ثابت کرد که هیچ محلی از اعراب برای دموکراسی و مردم‌سالاری در افغانستان قائل نیست.

اول اینکه از ریاست جمهوری اشرف غنی که به وابستگی به کاخ سفید شهره است، حمایت می‌کند، اما درعین‌حال، با طالبان که دولت فعلی افغانستان را به‌طور کامل رد کرده و آن را مشروع می‌داند وارد چند دور مذاکره شد و درنهایت، به پیمان به‌اصطلاح صلح با این گروه دست یافت.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا چهار روز پیش (۱۶ اسفند) صراحتاً اعلام کرد که پس از خروج آمریکا از افغانستان، احتمالاً طالبان بر حکومت این کشور غلبه کند، اما همزمان، «زلمی خلیل زاد»، فرستاده ویژه واشنگتن به افغانستان، سرگرم متقاعد کردن «عبدالله عبدالله» برای تعامل با اشرف غنی است و تاکنون سه پیشنهاد به وی شامل رهبری ارشد نیرو‌های امنیتی و رئیس شورای امنیت این کشور، برخورداری از سهم ۴۰ درصدی در کابینه و رهبری شورای صلح را ارائه کرده است.

به بیان دیگر، آمریکا در حال سرگرم کردن نیرو‌های مطرح این کشور به یکدیگر است و در آن‌سوی پرده، پیمان اصلی و سرنوشت‌ساز را با گروه طالبان که ساز و کار سیاسی این کشور را قبول ندارد بسته است.

۳. به عبارت گویاتر، دولت افغانستان در چنبره‌ای از تدلیس و تزویر آمریکایی گرفتار آمده است چراکه با انعقاد توافق صلح با طالبان عملاً زیرساخت‌ها و نهاد‌های قانونی این کشور زیر سؤال رفته و «جمهوری اسلامی افغانستان» به‌تدریج به «امارت اسلامی افغانستان» تغییر شکل خواهد داد.

آمریکا با توافق صلح اخیر در واقع به دنبال برون‌رفت از بن‌بست جنگ بود و سنگ خود را به سینه زد، چون بسیاری از مسائل مهم و اساسی دیگر ازجمله مذاکرات بین گروه‌های افغانی لاینحل باقی‌مانده و هیچ ساز و کاری برای آن پیش‌بینی نشد.

آمریکا پذیرفته است که با امارت اسلامی طالبان توافق کرده؛ گروهی که از نظر مردم این کشور، شورشی هستند، قرابتی با فرهنگ افغانستان ندارند و طرف قرار گرفتنش از سوی آمریکا آن را از یک گروه، به یک نظام سیاسی ارتقا می‌دهد.

فاجعه دیگری که نشان داد عروسک‌گردانی نماینده ویژه آمریکا در ماجرای تحلیف اشرف غنی و عبدالله عبدالله چیزی بیش از یک نمایش مضحک از دموکراسی نیست، آنکه در متن توافق‌نامه صلح آمریکا با طالبان، نظام سیاسی، تحقق ارزش‌های حقوق بشری و دموکراسی به خود افغان‌ها واگذارشده تا در مذاکرات ما بین خود به فصل مشترکی دست یابند.

این در حالی است که آمریکا از ابتدا با شعار تحقق این مؤلفه‌ها به افغانستان لشکرکشی کرد، اما حالا پس از ۲۰ سال اذعان می‌کند که هیچ دستاوردی در این حوزه‌ها نداشته است.

۴. موضع مزورانه آمریکا با انتخابات ریاست جمهوری اخیر افغانستان که هنوز به نتیجه مشخصی منتهی نشده، ثابت می‌کند که واشنگتن به دنبال قرار دادن استخوان‌لای‌زخم مردم‌سالاری این کشور با هدف نهایی «سلب مشروعیت از حکومت» و افزایش اختلافات و جنجال‌های سیاسی در میان رهبران و گروه‌های این کشور است، کما اینکه عبدالله عبدالله، نتایج چهارمین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به نفع اشرف غنی را به رسمیت نمی‌شناسد و آن را باطل اعلام کرده است.

همان‌گونه که پیش‌تر ذکر آن گذشت، آمریکا به دنبال اعطای امتیاز به عبدالله است تا وی را به مشارکت در دولت اشرف غنی متقاعد کند، اما حتی یک دهم از تلاشی که برای گفتگو با طالبان انجام داد را به‌منظور حل اختلاف میان گروه‌های افغانی به‌ویژه بین غنی و عبدالله مبذول نداشت. آب گل‌آلود ناشی از اختلافات سیاسی به نفع منافع آمریکاست و نوعی فرسایش در میان آن‌ها شکل خواهد داد که نهایتاً با قدرت گرفتن طالبان از رهگذر توافق با آمریکا این کشور را در هاله‌ای عمیق از تنش و درگیری فرو خواهد برد.
۵. افزون بر این، افغانستان با معضل تروریسم تکفیری که به‌وسیله آمریکا در این کشور شیوع پیدا کرده، روبه‌روست. هفته گذشته بود که حمله مسلحانه تروریست‌ها در غرب کابل به کشته شدن ۳۰ نفر منجر شد. این گروه، عمدتاً در شرق افغانستان که هم‌مرز پاکستان است مستقرشده و نکته اینجاست که پیش از تجاوز آمریکا به افغانستان، شدت عملیات‌های تروریستی هیچ‌گاه تا به این سطح نرسیده بود، اما حمایت آشکار و پنهان دستگاه اطلاعاتی آمریکا و همچنین سازمان «آی. اس. آی» (دستگاه اطلاعاتی پاکستان) از تروریست‌های داعشی، ارمغان نحسی برای مردم این کشور به همراه آورده است.

در واقع باید گفت آنچه ترامپ از حاکمیت و غلبه طالبان بر حکومت فعلی بر زبان آورده، نه پیش‌بینی بلکه یک «خبر» است، زیرا خروج نیرو‌های متجاوز درحالی‌که گروه‌های تروریستی تحت حمایت آن‌ها منسجم شده‌اند و دولت نیز توانایی برخورد و مواجهه با آن‌ها را ندارد، به مفهوم خالی کردن معرکه برای آن‌ها و کلید زدن یک جنگ داخلی تمام‌عیار است.

علاوه بر این، آمریکا با ایفای نقش ظاهری میانجی میان گروه‌های افغانی و مشروعیت بخشی به طالبان در حال نقض آشکار جمهوریت در این کشور است.
نکته پایانی اینکه افغانستان پساآمریکا گرچه با مشکلات عدیده‌ای ناشی از زخم‌های به‌جامانده از حضور چندین قدرت نامشروع به رهبری آمریکا رو به رو خواهد شد، اما نباید فراموش کرد که مردم این کشور درنهایت به پالایش ناخالصی‌ها قیام کرده و همه نیازمند‌های خود ازجمله مردم‌سالاری را در چارچوب آموزه‌های اسلامی متناسب با فرهنگ خود طراحی خواهند کرد.

بیشتر بخوانید:  عمران خان: پاکستان آماده همکاری با دولت اشرف غنی است

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان آمریکا افغانستان عبدالله عبدالله مردم این کشور ریاست جمهوری مردم سالاری اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۴۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه طالبان در پنجشیر به جان مردم و موبایل‌‌های هوشمند افتادند!

یک منبع می‌گوید که اعضای طالبان موبایل‌ های برخی از باشندگان پنجشیر را نیز ضبط کرده‌اند.

منابع محلی در ولایت پنجشیر می‌گویند که طالبان از صبح امروز (چهارشنبه، ۱۲ ثور) جمع‌آوری موبایل‌های هوشمند از نزد اعضای این گروه و کارمندان ادارات دولتی را از سر گرفته‌اند.

به گزارش اطلاعات روز؛ طالبان در ولسوالی‌های رخه، حصه اول و شتل برای جمع‌آوری موبایل ایست‌های بازرسی ایجاد کرده‌اند.

این منابع می‌گویند که قطعات نظامی لوای طالبان در پنجشیر موبایل‌های هوشمند که قابلیت ضبط ویدیو و تصویر را دارند، از نزد شماری از اعضای این گروه، کارمندان ملکی ادارات دولتی و حتی برخی از افرادی که شغل آزاد دارند، جمع‌آوری کرده‌اند.

یک منبع می‌گوید که اعضای طالبان موبایل‌های برخی از باشندگان پنجشیر را نیز ضبط کرده‌اند.

به‌گفته‌ی منابع، طالبان فایل‌های داخل موبایل‌ها را بررسی می‌کنند.

طالبان دو سال قبل استفاده از موبایل‌های هوشمند در پنجشیر را منع کرده بودند.

در آن زمان والی این گروه گفته بود که مطابق حکم رهبر طالبان استفاده از موبایل هوشمند در دره‌ پنجشیر منع است. والی طالبان در پنجشیر گفته بود کسانی که موبایل دارند یا بفروشند یا هم در خانه بگذارند.

طالبان در آن زمان درباره‌ی دلیل وضع این محدودیت چیزی نگفته بودند؛ اما گفته می‌شد که این گروه به‌دلیل نشر ویدیو از آزار و اذیت غیرنظامیان و تیرباران اسیران جنگی اقدام به جمع‌آوری موبایل‌های هوشمند کرده است.

ویدیوهای گسترده از تیرباران اسیران جنگی و شکنجه‌ی غیرنظامیان در پنجشیر منتشر شده بود. گفته می‌شود که این ویدیوها توسط خود طالبان ثبت شده‌اند.

دیگر خبرها

  • گروه طالبان در پنجشیر به جان مردم و موبایل‌‌های هوشمند افتادند!
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • تاکید بر شناسایی عاملان حمله به شیعیان افغانستان + فیلم
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • هشدار حزب التحریر به طالبان