Web Analytics Made Easy - Statcounter

حاج محمود بیات، از خیرین سالخورده همدانی است که از اجاره هفت مغازه گذشت تا امید در دل بندگان خدا روشن بماند با این آرزو که دیگر کسبه راه این خیر نیک اندیش را سرلوحه کار خود قرار دهند.

خبرگزاری فارس- همدان؛ کرونا که آمد خیلی از داشته‌های انسان‌های امروز که در هیاهوی دنیا گم شده بود خودی نشان داد، مردم به یاد آوردند که با دلی به وسعت دریا در کنار هم زندگی می‌کنند، چنان در کنار هم بودن عادی بود که مهربانی و رحم و مروت هم به یک عادت مرسوم بدل شده بود اما کرونا همان ویروس منحوس، مغلوب مهرورزی آدمیان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا در شهر شور و اشتیاق خرید شب عید به کسادی بازار بدل شد و کسبه از صبح تا شب دست روی دست می‌گذارند و ناامیدی در وجودشان رخنه کرده است.

 چهره‌ها عبوس شده، دلواپسی برای  پرداخت اجاربها، پول آب، برق و پول اجناس تهیه شده دغدغه بازاری‌هاست در طول نیم قرن گذشته بازار آن هم در شب عید و این وقت از سال آنقدر بی رونق نبوده است.

اما با وجود تمام ناامیدی‌ها و ناملایمات اقتصادی که این ویروس با خود به همراه آورده گاهی خیرین چنان استوار در راه خوشحالی همنوع خود گام برمی‌دارند، کرونا که هیچ، دشمنان هم سر تعظیم در برابر آدم‌های مهرورز فرود می‌آورند.

حاج محمود ۶۸ ساله از همان خیرینی است که با یک تصمیم آنی دل هفت کاسب همدانی را خشنود کرد و گل لبخند را بر لبانشان نشاند، او پیمانکار شهرداری بوده و در جوانی با عرق جبین هفت مغازه در سطح شهر خریداری کرد تا به قول قدیمی‌ها برای پیری و کوری اندوخته‌ای داشته باشد و دستش را جلوی کسی دراز نکند.

حالا شب عید است و او عیال‌وار و مهمان‌دار؛ چیزی هم به پایان سال نمانده اما حاج محمود بیات که به خیری و دستگیری از همنوع معروف است دل به دریا زده، از مستاجران هر هفت مغازه‌اش یک ماه اجاره نستانده که در مجموع ۷ میلیون تومان می‌شود.

هفت عدد مقدسی است حتی برای کار خیر و خوشحالی مستاجران چشم‌انتظار، کار خیر در خاندان حاج‌آقا بیات سینه به سینه منتقل شده و او هم به مانند اجدادش  مسجد ساخته و بسیاری از کمبودهای مالی مساجد و هیأت‌های مذهبی همدان و روستاهای اطراف را تامین می‌کند.

به سراغ حاج آقا می‌رویم او باصلابت است و استوار اما هر چه زبان ریختم و از فوت و فن خبرنگاری بهره بردم لب به سخن نگشود تا اینکه گفتم حاج آقا کسبه‌های زیادی در بازار چشم‌انتظار رأفت صاحب ملک خود هستند شما الگویی باشید برای آنها به یکباره گفت « بسم الله الرحمن الرحیم» و گفت‌وگو آغاز شد.

بازار کساد است اما مروت پررونق

او می‌گوید: به خاطر مریضی کرونا بازار خراب است و کسبه فروش ندارند من هم تصمیم گرفتم اجاره یک ماه را از مستاجرانم نگیرم، درآمد ندارند که اجاره بدهند از کجا بیاوردند؟ قرض کنند؟!

حاج آقا ادامه می‌دهد: این روزها به دلیل بیماری درآمد کسبه خیلی کاهش یافته و به سختی کار می‌کنند، برای من گوارا نبود به زور از آنها اجاره بگیرم یک‌میلیون تومان اجاره یعنی روزی ۳۳ هزار تومان.

مستأجرانم را به چشم برادر و فرزندان خود می‌بینیم و آنچه از دستم برآید انجام خواهم داد همانطور که  آنچه در توانم بوده است برای انقلاب و کشور تاکنون انجام داده‌ام.

این خیر همدانی بیان می‌کند: در این شرایط همه باید به یکدیگر کمک کنیم، من در طول عمرم چنین وضعیتی را تجربه نکرده بودم این بیماری دنیا را بر هم ریخته و اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار داده است.

 امیدوارم که هرچه زودتر این بیماری ریشه‌کن شود ما هم دوباره اجاره گرفتن را از سر می‌گیرم اما اگر خدای نکرده همچنان شاهد بی‌رونقی بازار باشیم باز هم باید با مستاجران راه بیاییم، خدا را خوش نمی‌آید آنها کار نکنند و اجاره بپردازند خودم هم راضی نیستم.

اگر خدای نکرده همچنان شاهد بی رونقی بازار باشیم باز هم باید با مستاجران راه بیاییم، خدا را خوش نمی‌آید آنها کار نکنند و اجاره بپردازند خودم هم راضی نیستم

کمتر می‌خورم و کمتر خرج می‌کنم تا نبود این ۷ میلیون در ماه را جبران کنم، کمتر میوه و مرغ می‌خرم و بلندپروازی نمی‌کنم.

من یک کارگر بودم با کار و تلاش به کشور خدمت کردم، فقط برای رضای خدا کار کردم نه برای بنده خدا، هر چند خشنودی بندگان خدا ارزشمند است.

مردم هوای هم را داشته باشند

او اضافه می‌کند: هرچه درمی‌آورم را با مردم شریک می‌شوم تا خداوند به آن برکت بیشتری دهد، همه باید بیشتر صرفه‌جویی کنند تا بتوانیم به یکدیگر کمک کنیم و در این شرایط همراه یکدیگر باشیم.

هر فردی کاری از دستش برمی‌آید، انجام دهد  مردم هوای یکدیگر را  داشته باشند در این شرایط، احتکار و گرانفروشی نکنند تا همه چیز درست ‌شود، در حاشیه شهر افراد نیازمندی وجود دارند که نیازمند کمک ما هستند.

مردم هوای یکدیگر را  داشته باشند  در این شرایط، احتکار و گران فروشی نکنند تا همه چیز درست ‌شود

۶۸ سال سن دارم، تا امروز بیمار، محتاج و درمانده نشدم و پنج فرزند صالح دارم که همه این‌ها از برکات کار خیر است، به قول قدیمی‌ها «از هر دست بدهی از همان دست پس می‌گیری».

  پول بی‌انصافی از گلو  پایین نمی‌رود و با خود درد و مرض سرطان و گرفتاری به همراه دارد اما اگر رحم و مروت داشته باشی، خداوند هم به زندگی‌ات خیر و برکت می‌دهد.

با وجود ویروس کرونا و کسادی بی‌سابقه بازار امیدواریم هر لحظه بیش از پیش امید در دل بازاریان جوانه زند و تعداد خیران نیک اندیش صدچندان شود.

__________

سولماز عنایتی 

__________

انتهای پیام/89033/

منبع: فارس

کلیدواژه: درآمد اجاره رحمت خدا ویروس کرونا هفت مغازه حاج آقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۵۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، پخش سریال‌های جدید تلویزیون با «آقای قاضی، شعبه ۱۲۱» از امشب کلید می‌خورد. این مجموعه که توسط کارگردان جوانی به نام «سجاد مهرگان» ساخته شده، با نقش‌آفرینی تماشایی «بهزاد خلج» در نقش آقای قاضی، بازخوردهای خوبی در فصل اول داشت و پس از تأخیری طولانی برای ساخت فصل دوم، از امشب به آنتن شبکه دو می‌رسد و پخش آن به صورت هفتگی و پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها خواهد بود.
در این فصل، آقای قاضی به پرونده‌هایی پیچیده‌تر با موضوعاتی مختلف خواهد پرداخت و وارد شعبه جدید ۱۲۱ می‌شود که با داستان‌هایی متفاوت به جنبه‌های دیگری از آموزه‌های حقوقی می‌پردازد.
با پایان فصل پنجم سریال تماشایی «نون خ»، یک درام معمایی امنیتی جایگزین این مجموعه کمدی در شبکه یک می‌شود. سریال «رخنه» تولید جدید مرکز سیمافیلم با محوریت هوافضا و با هدف نمایش توان علمی و دفاعی کشور، از شنبه شب هفته آینده راهی آنتن می‌شود. قصه این سریال ۳۰قسمتی درباره گروهی از دانشمندان کشورمان است که روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کنند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان مواجه می‌شوند. کارگردانی این مجموعه را علی غفاری و حمیدرضا لوافی بر عهده دارند. علی غفاری پیش از این «بچه مهندس» را ساخته بود و علاقه‌مندان به این سریال احتمالاً فضایی مشابه همان مجموعه را در «رخنه» تجربه خواهند کرد.

 یک کمدی در انتظار مخاطبان شبکه ۳
در میان سه شبکه اصلی که بار تولید سریال‌های تلویزیون را به دوش می‌کشند، شبکه سه همچنان مشغول پخش «هفت سراژدها» است که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه نشد. این درام امنیتی پلیسی که ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم «قلاده‌های طلا» سال‌ها درگیر ساخت آن بود، به عنوان سریال نوروزی امسال به آنتن رسید اما نتیجه آن چندان مطلوب ذائقه مخاطبان نبود و آمار مخاطبانش ۲۲درصد اعلام شد. پس از این سریال که به نظر می‌رسد پخش آن تا اواخر اردیبهشت ادامه یابد، یک مجموعه کمدی، اوقات فراغت شب‌های ماه پایانی بهار را برای مخاطبان شبکه سه پر می‌کند. 
سریالی که قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه قرار گیرد، پس از سریال روی آنتن این شب‌ها، پخش می‌شود. «بدل» به کارگردانی علی مشهدی که در مراحل پایانی تدوین و صداگذاری است، جایگزین «هفت سر اژدها» خواهد بود. مسعودی که پیش از این سریال «نوروز رنگی» را برای شبکه پنج در نوروز سه سال پیش ساخته بود، قصه طنز دیگری را با بازیگران کمدی شناخته شده، در کنار چند بازیگر جدید دیگر روانه آنتن خواهد کرد. 

روی دور قصه‌های پلیسی
با قطعی شدن سریال‌های جایگزین مجموعه‌های نوروزی سه شبکه اصلی تلویزیون، چند سریال دیگر هم در حال تولید قرار دارند و یا مراحل نهایی را برای پخش طی می‌کنند. جواد افشار که با ساخت «گاندو» ید طولایی در تولید آثار معمایی و پلیسی پیدا کرده، «ناریا» را در دست ساخت دارد که عاشقانه‌ای با تم پلیسی است. قصه این سریال در ایران و خارج از کشور می‌گذرد و درباره یک دختر نخبه و دانشمند ایرانی است که در اوج شکوفایی علمی‌اش به‌دنبال اختراعی جدید می‌رود. در این میان، گروهی از تبهکاران و گانگسترهای داخلی و خارجی وارد ماجرا می‌شوند، اما قصه از آنجا جذاب می‌شود که در این مسیر، یکی از تبهکاران عاشق این دختر می‌شود.
احمد معظمی هم پس از «خانه امن» سراغ قصه پلیسی دیگری به نام «هشت پا» رفته است که این روزها در سکوت خبری، فیلم‌برداری می‌شود و احتمالاً در جدول پخش سریال‌های تابستانی تلویزیون قرار خواهد گرفت.

 بزم تابستانی جعبه جادو
از آنجا که موضوعات روز، جزو اولویت‌های مدیران تلویزیون برای سریال‌سازی قرار دارد، سریال «رویان» به کارگردانی داوود بیدل هم در دست ساخت است که با محوریت پژوهشگاه رویان به دستاوردهای علمی در این پژوهشگاه می‌پردازد. 
سروش محمدزاده هم تصویربرداری «غریبه» را با بازی پژمان بازغی و حمید گودرزی در ترکیه پیش می‌برد. داستان این سریال درباره یک جوان نخبه داروسازی است که در آستانه ازدواج، براساس شواهدی احساس می‌کند همسر مرحومش که سه سال پیش در دریا غرق شده، زنده است. مصطفی در جست‌وجوی این راز با داستان‌های عجیبی مواجه می‌شود.
با پایان فیلم‌برداری سریال «مهیار عیار» که مجموعه‌ای تاریخی درباره دوران صفویه است و کارگردانی آن را سیدجمال سیدحاتمی برعهده دارد، به نظر می‌رسد این مجموعه تاریخی ۳۰قسمتی جزو آثار در اولویت پخش شبکه دو باشد. این سریال هم قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه جا بگیرد
 اما این اتفاق نیفتاد. 
در میان سریال‌های جدید تلویزیون که سهم کمدی‌ها نسبتاً کم است، فصل دوم مجموعه طنز ۹۰ شبی «چرخ‌ گردون» به کارگردانی جواد مزدآبادی با نقش‌آفرینی حمید لولایی در دست تولید قرار داد.
سریال‌های دیگری همچون «مادر سوجان» که قصه چند نسل را در خطه گیلان در ۶۰ قسمت روایت می‌کند، سریال «طوبی» که سعید سلطانی، کارگردان «ستایش» آن را در شهرک غزالی جلو دوربین برده و مضمون آن با پیاده‌روی اربعین پیوند می‌خورد، «فراری» که در دو فصل ساخته شده و کارگردان جوان آن «امیر داسارگر» از فیلمسازان جشنواره عمار، نگاهی آزاد به زندگی یکی از شهدای مدافع حرم دارد یا «جان برادر» با موضوع شکل‌گیری گردان زرهی ۷۷ خراسان که قصه آن را پرویز شیخ‌طادی با بازی آرش مجیدی جلو دوربین برده است، از سریال‌های تابستان امسال تلویزیون خواهند بود.

زهره کهندل

دیگر خبرها

  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • سامانه خودنویس آرامش را به بازار اجاره مسکن تزریق کرد
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • روند ثبت قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس کوتاه می‌شود
  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟