Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت گفت: موضوع کرونا بسیار فراتر از یک بحث پزشکی است؛ این بیماری ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد؛ بنابراین لازم است تمامی وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها با شناخت مسئولیت خود، در برابر شیوع این اپیدمی به میدان بیایند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست ویژه وزیر بهداشت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با موضوع گزارش اقدامات انجام شده طرح سوال و مطالبات نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که روز گذشته در صحن مجلس شورای اسلامی و با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، اعضای کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از وکلای ملت برگزار شد، گزارش آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا، اقدامات مقابله‌ای، چالش‌ها و مشکلات پیش رو و همچنین مطالبات و سوالات نمایندگان مردم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای نشست، وزیر بهداشت با تقدیر از تلاش شبانه‌روزی مجموعه وزارت بهداشت، پزشکان، پرستاران و کادر درمانی در نقاط مختلف کشور،گفت: در همان روزهای اول شیوع ویروس در کشور با توجه به تجاربی که در این زمینه داشتم طی در خواست‌ها و نامه‌های رسمی، دستگاه‌های مختلف را در جریان سطح خطر آفرین این اپیدمی قرار دادیم و تمام تلاش خود را بکار بستیم تا همگان را متوجه میزان بالای تهدید آن برای کشور کنیم اما متاسفانه باید اذعان کنم در بعضی جاها همکاری لازم صورت نگرفت و این موضوع جدی گرفته نشد.

وی گفت: اولین آزمایشات مثبت ما از دو نفر مشکوک در شهر قم انجام شد که در فرایندهای تشخیصی و پیگیری منبع آن مشخص شد که از تجاری که با چین در ارتباط بوده‌اند، به این افراد سرایت کرده و سپس موارد دیگری که در تهران تشخیص داده شد، بلافاصله و بدون درنگ تمام اقدامات لازم اعم از اطلاع رسانی و پیگیری‌های تخصصی درمانی را آغاز کردیم.

نمکی با اشاره بر تعهد قلبی خود بر اولویت قرار دادن سلامت مردم بر هر مصلحتی، تاکید کرد: تحت هیچ شرایطی سلامت مردم را با هر دلیلی به خطر نخواهیم انداخت.

وزیر بهداشت این موضوع را خط قرمز خود تلقی کرد و ادامه داد: بیش از هر زمانی احساس مسئولیت و تکلیف کرده‌ام و به رغم بسیاری ناملایمات، کمبود امکانات، عهدشکنی‌های صورت گرفته در تامین پاره‌ای اقلام و ...، به همراه همکارانم به صورت شبانه روزی تلاش کرده‌ایم تا حداکثر خدمت رسانی به هم میهنان صورت گیرد.

وی با اشاره به جنگ رسانه‌ای دشمنان، افزود: متاسفانه در دنیا طوری وانمود می‌شود که گویی ایران به کانون ویروس تبدیل شده است که این موضوع کاملا غلط است. کشورهایی نظیر امارات و پاکستان قبل از ما درگیر کرونا بوده‌اند. این ویروس بیماری است که کشور و مرز سیاسی نمی‌شناسد و باید تلاش شود که اتحاد و همبستگی داخلی و خارجی برای شکست آن شکل گیرد؛ بنابراین اتهام زنی و کارشکنی نتیجه‌ای جز تلفات و زیان بیشتر به مردم در پی نخواهد داشت.

 نمکی با تاکید بر این موضوع که من مامور اعلامم نه اعمال، به گلایه از برخی دستگاهها در همراهی نکردن مناسب با سیستم بهداشت و درمان کشور در شرایط حساس کنونی پرداخت و گفت: زیبنده نیست بنده به عنوان وزیر بهداشت در پی موضوعاتی مانند هماهنگی برای واردات کالا، چانه زدن با تولید کننده مواد بهداشتی یا رایزنی با تجار و بازرگانان برای تامین ملزومات باشم.

وزیر بهداشت اذعان داشت: موضوع کرونا بسیار فراتر از یک بحث پزشکی است؛ این بیماری ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد و بنابراین لازم است تمامی وزارتخانه‌ها، دستگاهها، نیروهای نظامی، قوه قضایه، سازمان های مردم نهاد و ... با شناخت مسئولیت خود در برابر شیوع این اپیدمی به میدان آمده و نقش خود را به بهترین شکل ممکن ایفا کنند.

وی با اشاره به تلاش‌های بی دریغ، شجاعانه و متعهدانه کادرهای درمانی در سراسر بیمارستان‌های کشور، آن را نماد یک جنگ واقعی توصیف کرد و گفت: به همکارانم افتخار می‌کنم که با همه محدودیت‌ها و کمبودهای موجود در شرایط فعلی جانانه در کنار مردم ایستاده‌اند و با همه خطرات جانی که برایشان وجود دارد، از هیچ تلاشی فروگذار نبوده‌اند.

در ادامه این نشست نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از تلاش مجموعه وزارت بهداشت، پزشکان، پرستاران و کادر درمانی سوالات، مطالبات و همچنین انتظارات خود را از وزارت بهداشت، دولت و سایر دستگاه‌های کشوری بیان کردند که مهمترین آنها شامل؛ درخواست از مقام معظم رهبری برای حکم الزام آور به همه دستگاه‌ها جهت همراهی صددرصد با وزارت بهداشت، تاکید بر ضروری بودن مدیریت متمرکز و تفویض اختیار کامل به وزارت بهداشت برای مقابله با ویروس، تسریع در تهیه و توزیع عادلانه وسایل و ملزومات مورد نیاز بهداشتی و درماتی، تشدید محدودیت های ورود و خروج مردم از شهرها به ویژه شهرهای با ابتلای بیشتر، تعیین تکلیف وضعیت ادارت و جلوگیری از تناقض گویی‌ها در خصوص تعطیلی و ادامه کار آنها، تاکید بر قطع زنجیره ابتلای ویروس به هر طریق ممکن، ملزم کردن وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها برای همراهی با وزارت بهداشت به ویژه وزارت امور خارجه، وزارت صمت و دیگر وزارتخانه‌ها. 

همچنین نمایندگان مجلس با اشاره به وضعیت فعلی مردم و فشارهای اقتصادی ناشی از بیکاری و مشکلات اقتصادی برای بسیاری از هموطنان، از دولت خواستند در قالب بسته‌های حمایتی و تامین کالاهای اساسی، مردم را یاری رسانده و از آسیب اجتماعی و اقتصادی بیشتر پیشگیری کنند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس وزارت بهداشت وزارتخانه ها وزیر بهداشت دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۶۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی، در دومین روز از اجلاس مدیران پرستاری کشور که با حضور دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در مشهد مقدس برگزار شد، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مساله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری مشغول خدمت رسانی هستند، اما نیاز جهان ۳۴ میلیون پرستار است، یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم، از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع عدالت در سلامت از اولویت های وزارت بهداشت محسوب می شود، افزود: عدالت در سلامت به معنای دسترسی آسان و ارزان مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می ‌رسد، اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه ‌ای به حوزه سلامت شد، این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

انسان سالم محور توسعه پایدار است

وی با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در 100 سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود، اما بعد از توسعه فناوری‌ ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوعاتی مانند سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در کنار سلامت جسمانی، سلامت روان نیز از جمله موضوعاتی است که اگر به آن پرداخته نشود، جهان در یمرز بحران قرار می ‌گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در زمینه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌ اند، استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه ‌های درسی‌ شان در حوزه‌ های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال، در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر، پرستاری در منزل توسعه خوبی نداشته است، یادآور شد: البته در دولت سیزدهم در برنامه هفتم توسعه به پوشش بیمه‌ ای خدمات پرستاری در منزل اشاره شده است که امید می‌ رود وضعیت را بهبود بخشد‌.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور، تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری، ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است، بنابراین پرستاران می‌ توانند در سنجه‌ های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می ‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری، بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه ‌تر می‌ کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌ دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می ‌شوند، جایگاه آنها در نظام سلامت باید ارتقا پیدا کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در رشته ‌های پرستاری، اتاق عمل و فوریت ‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر در گروه پرستاری تربیت می ‌شوند، خاطرنشان کرد: درحال حاضر، در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری وجود دارد که شامل مراقبت‌ های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، سلامت جامعه، سلامت روان، پرستاری و سایر رشته هاست.

نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری، بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌ دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

عبادی افزود: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌ کند.

وی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه سخنانش ضمن قدردانی از تلاش های ارزشمند دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی ‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، گفت: این لایحه به انجمن ‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌ های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توام با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت آفریقا
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری در تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت در قاره آفریقا
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان