Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت چندین هفته از شیوع ویروس کرونا، خوشبختانه از تب و تاب بالای روزهای اول بازار، کم شده و تقریبا به روند ثابتی رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین؛ این روزها باتوجه به شیوع ویروس کرونا قیمت برخی میوه‌جات و حبوبات با توصیه‌های طب سنتی و تقاضای بیشتر در بازار بالا رفت بطوریکه روزهای اول شاهد افزایش چندین درصدی برخی اقلام بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما امروز با گذشت چندین هفته از شیوع این ویروس خوشبختانه بازار از تب و تاب بالایی که روزهای اول داشت کم شده و تقریبا به روند ثابتی رسیده است.

به طوریکه با رصد امروز بازار قیمت برخی اقلام نظیر مرغ با ۴۵۰ تومان کاهش، کاهش ۱۰ تا ۱۵ هزار تومانی قیمت سیر خشک با ورود سیر تازه به بازار، کاهش ۳۰ تا ۴۰ هزار تومانی قیمت زنجبیل با کاهش تقاضا و افزایش ۱۰ تا ۱۳ هزار تومانی قیمت موز با کاهش واردات نوساناتی داشته است.

برای رصد بیشتر سری به بازار قزوین زدیم و روند تغییر قیمت‌ها را طی هفته‌های گذشته مورد سنجش قرار دادیم.

میوه فروشان معتقد بودند که شیوع ویروس کرونا موجب رکود بازار شده و قیمت اقلام تغییرات خاصی نسبت به روزهای گذشته نداشته است، تنها قیمت موز با توجه به واردات و سیر خشک با ورود سیر تازه با تغییراتی همراه بوده است.

 

قیمت انواع میوه و سبزیجات:

سیب زرد و قرمز: ۵ تا ۸ هزار تومان

پرتقال: ۵ تا ۷ هزار تومان

لیمو شیرین: ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان

لیمو ترش: ۲۰ هزار تومان

موز آواکادو: ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان

موز فیلیپینی: ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان

کیوی: ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان

سیب زمینی: ۳ تا ۳ هزار و ۵۰۰

پیاز: ۸ تا ۱۰ هزار تومان

کدو خورشتی: ۴ تا ۵ هزار تومان

بادمجان: ۴ هزار تومان

هویج: ۲ هزار و ۵۰۰

گل کلم: ۳ تا ۳هزار و ۵۰۰

برگ کلم: ۲هزار و ۵۰۰

کاهو: ۴ هزار تومان

کرفس: ۳ تا ۴ هزار تومان

لبو: ۴ تا ۵ هزار تومان

شلغم: ۵ هزار تومان

فلفل دلمه: ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان

انواع سبزی خورشتی، خوردن، کوکویی و پلویی: ۷ هزار تومان

سیر خشک: ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان

سیر تازه: ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان

بعد از رصد بازار میوه فروشان سری به بازار مرغ فروشان زدیم؛ قیمت مرغ هم نسبت به روز گذشته با ۴۵۰ تومان کاهش همراه بود.

قیمت مرغ و اقلام آن؛

مرغ: ۱۲ هزار و ۲۵۰

سینه مرغ: ۱۸ هزار و ۷۰۰ تومان

ران مرغ: ۱۲ هزار و ۲۵۰ تومان

فیله مرغ: ۲۵ هزار تومان

بال مرغ: ۱۴ هزار تومان

پای مرغ: ۶ هزار تومان

سنگدان مرغ: ۶ هزار تومان

جگر مرغ: ۳ هزار و ۵۰۰

گوشت بوقلمون: ۲۶ هزار تومان

اما قیمت ماهی نسبت به روزهای گذشته تغییر خاصی نداشته است و قیمت انواع ماهی عرضه شده در بازار به شرح زیر است؛

ماهی آزاد: ۱۸ هزار تومان

ماهی تن: ۱۸ هزار تومان

شیر ماهی اصل: ۶۵ هزار تومان

ماهی زالون دودی: ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان

ماهی سفید شمال: ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان

ماهی قزل: ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان

قزل الموت: ۳۵ هزار تومان

ماهی شیر نیزه‌ای: ۲۸ هزار تومان

قیمت گوشت و اقلام آن؛

گوشت گوساله: ۸۵ تا ۷۵ هزار تومان

گوشت چرخ کرده کبابی: ۳۵ هزار تومان

گوشت آبگوشتی: ۱۸ هزار تومان

گوشت منجمد برزیلی: ۵۵ هزار تومان

گوشت گوسفندی: ۹۵ هزار تومان

رسته ادویه فروشان و عطاری‌ها هم از دیگر اقلامی بود که مورد رصد قرار دادیم؛

طی یک هفته اخیر باتوجه به شیوع بیشتر ویروس کرونا قیمت زنجبیل که به ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان رسیده بود امروز به ۶۸ هزار تومان رسید، البته ناگفته نماند که گاهی این قیمت از یک مغازه به مغازه دیگر متفاوت بود.

به گفته یکی از فروشنده‌ها قیمت اقلام نسبت به روزهای گذشته ۵۰ درصد کاهش قیمت داشته است.

پودر زنجبیل: ۷۵ هزار تومان

دارچین: ۶۰ هزار تومان

فلفل سیاه: ۳۵ هزار تومان

فلفل قرمز: ۴۵ هزار تومان

زیره: ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان

عسل: ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان

میخک: ۱۸۰ هزار تومان اویشن

آویشن: ۱۰۰ هزار تومان

آویشن شیرازی: ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان

بعد از آن سری به فروشگاه‌های حبوبات و برنج زدیم که قیمت اقلام به شرح زیر بود:

 

قیمت لپه که تا چند وقت پیش ۸ تا ۹ هزار تومان بود به ۱۳ تا ۱۹ هزار تومان رسیده و عدس از ۸ هزار تومان به ۱۴ هزار تومان افزایش پیدا است.

قیمت انواع حبوبات و برنج به شرح زیر است:

عدس ایرانی: ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان

عدس خارجی: ۱۴ هزار تومان

لوبیا چیتی: ۱۴ تا ۱۸ هزار تومان

لوبیای چیتی الموت: ۲۵ هزار تومان

لپه: ۱۲ تا ۱۹ هزار تومان

لوبیا قرمز: ۱۵ هزار و ۵۰۰

لوبیا چشم بلبلی: ۱۶ هزار و ۵۰۰

لوبیا سفید: ۱۴ هزار و ۲۰۰

ماش: ۱۲ هزار تومان

نخود: ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار و ۵۰۰

برنج صدری هاشمی درجه یک: ۲۲ هزار تومان

برنج صدری هاشمی معمولی: ۱۸ هزار تومان

برنج علی کاظمی درجه یک: ۲۲ هزار تومان

برنج علی کاظمی معمولی: ۱۳ هزار و ۵۰۰

برنج لاشه صدری: ۱۵ هزار تومان

برنج الموت درجه یک: ۲۱ هزار تومان

لاشه الموت: ۱۳ هزار تومان

رب گوجه فرنگی: ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان

روغن مایع: ۸ تا ۲۲ تومان

روغن جامد ۵ کیلویی: ۴۰ تا ۴۵۰ هزار تومان

ماکارانی: ۴ تا ۶ هزار تومان

رصد قیمت حبوبات طی هفته‌های گذشته نشان می‌دهد که روند صعودی قیمت‌ها را در این نوع از سبدغذایی مردم شاهد هستیم به طوری که برخی از حبوبات قیمت دوبرابری را تجربه کرده اند و در بقیه انواع حبوبات نیز افزایش قیمت ۲۰ تا ۳۰ درصدی را شاهد هستیم.

از سوی دیگر با توجه به اینکه متولیان نظارت بر بازار در قزوین مدام از برخورد قاطعانه با افزایش قیمت‌ها و گرانی کالاها می‌گویند نباید شاهد افزایش زیرپوستی قیمت‌ها باشیم که متاسفانه در فضایی که همه درگیر بیماری کرونا شده‌اند، قیمت‌های حبوبات درحال اختصاص قیمت‌های نجومی به خود هستند که این موضوع تشدید نظارتها را می‌طلبد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ۱۸ هزار تومان ۳۵ هزار تومان ۱۴ هزار تومان ۴ هزار تومان ۵ هزار تومان ۸ هزار تومان هزار و ۵۰۰ قیمت ها ۱۵ هزار ۱۳ هزار ۱۲ هزار ۳ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۶۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد

آفتاب‌‌نیوز :

 تورم تولیدکننده، شاخصی است که این افزایش هزینه تولید را برای گروه متنوعی از کالا‌ها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی نشان می‌دهد. براساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، تورم ماهانه تولید محصولات گاوداری‌های صنعتی در بهمن ماه، ۰.۱ واحد درصد کمتر شده است. البته این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت آن‌ها نیست. بلکه نشان می‌دهد از سرعت رشد قیمت‌ها کاسته شده است. البته نرخ سالانه و نقطه‌ای این شاخص رو به افزایش رفته و از مرز ۴۹ درصدی عبور کرده است.

شواهد نشان می‌دهد که «گوساله نر زیر چهارماه» و «گاو تلیسه غیرباردار» و «گاو نر داشتی» بیشترین مقدار تورم تولیدکننده اسفند ۱۴۰۲ را از آن خود کرده اند. در مقابل «شیر» کمترین افزایش هزینه تولید را در این بازه زمانی متحمل شده است. در ادامه به بررسی تورم ماهانه، نقطه‌ای و سالانه تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

سیگنال افزایش قیمت گوشت و مواد لبنی در اسفند ۱۴۰۲

گوشت و لبنیات، یکی از محصولات اساسی تامین کننده پروتئین و مواد مغذی بوده و در سبد مصرفی خانوار نقش اساسی ایفا می‌کند. «گاوداری‌ها» یکی از اصلی‌ترین کانال‌های تامین گوشت و لبنیات مورد استفاده کشور هستند. شواهد نشان می‌دهد که افزایش هزینه تمام شده گاوداری‌های صنعتی می‌تواند منجر به افزایش قیمت بازاری این محصولات شود.

به عبارت دیگر اگر گاوداری‌ها مواد اولیه خود را به قیمت بیشتری تهیه کنند، خریدار نیز محصولات و مواد لبنی را به قیمت بالاتری از بازار تهیه خواهد کرد؛ بنابراین بررسی تورم تولید کننده گاوداری‌های صنعتی کشور دارای اهمیت بوده و سیگنالی در راستای قیمت مصرف کننده مواد لبنی و گوشتی محسوب می‌شود.

آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار حاکی از آن است که تورم ماهانه گوشت در اسفند ۱۴۰۲ کاهش یافته است. در مقابل تورم سالانه و نقطه به نقطه این محصولات بیشتر شده و از مرز ۴۹ درصد عبور کرده است. در ادامه به بررسی تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

کاهش تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی

«تورم تولیدکننده»، یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که نشان می‌دهد میزان قیمت یک سبد متنوع از یک محصول در یک بازه زمانی مشخص در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی چگونه تغییر کرده است. از این شاخص به عنوان «تورم پیشران» نیز یاد می‌شود. چرا که افزایش هزینه تولید یک محصول می‌تواند منجر به افزایش قیمت عرضه آن به بازار توسط واسطه گران شود.

جدیدترین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی ۰.۱ واحد درصد کمتر شده و به ۱.۲ واحد درصد رسیده است. باید توجه داشت که این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت محصولات لبنی و گوشتی وابسته به گاوداری‌ها نبوده است. بلکه نشان می‌دهد سرعت رشد قیمت کمتر شده و هزینه تولید محصولات مذکور در اسفند نسبت به بهمن، ۱.۲ درصد افزایش یافته است.

محصولات گاوداری‌های صنعتی از ۸ گروه تشکیل شده است. این گروه‌ها شامل؛ «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو نر داشتی» گوساله پرواری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله نر زیر ۴ ماه»، «شیر» و «کود» است.

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم ماهانه اسفندماه ۱۴۰۲ در «گاو تلیسه غیرباردار» بیشترین میزان خود را به ثبت رسانده است. به بیان دقیق‌تر هزینه تولید گاو تلیسه غیرباردار در اسفندماه ۵.۵ درصد بیشتر از قیمت آن در بهمن ماه بوده است. این رقم در مقایسه با ماه گذشته افزایش ۳.۱ واحد درصدی داشته است.

تولید «شیر» نیز در این ماه کمترین تورم ماهانه پیشران را تجربه کرده و در سطح ۰.۲ درصدی قرار گرفته است. این رقم نسبت به بهمن ماه کاهش ۰.۱ واحد درصدی را به ثبت رسانده است.

افزایش هزینه تولید محصولات گاوی نسبت به اسفند سال قبل

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم نقطه به نقطه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته و در سطح ۴۹.۴ درصدی قرار گرفته است. این نرخ نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲ هزینه تولید گوشت و مواد لبنی، ۴۹.۴ درصد بیشتر از این نرخ در فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ بوده است.

از میان ۸ گروه تشکیل دهنده محصولات گاوداری‌های صنعتی، «گاوتلیسه غیرباردار» و «گوساله نر زیر چهارماه»، تورم نقطه‌ای بالغ بر ۱۲۰ درصدی را تجربه کرده اند. این دو گروه، نهاده اصلی تولید گوشت گاو محسوب می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها، احتمال افزایش قیمت گوشت گاو در ماه‌های آتی دور از انتظار نخواهد بود.

این نرخ در سایر گروه‌ها کمتر از ۱۰۰ درصد به ثبت رسیده و محصولات «شیری» با ثبت تورم ۲۳.۳ درصدی در اسفند، کمترین مقدار این نرخ را از آن خود کرده است.

تورم سالانه ۶ گروه از محصولات گاوداری‌ها از ۱۰۰ درصد عبور کرد

تورم سالانه تولیدکننده محصولات گاوی نشان می‌دهد، میانگین هزینه تولید ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین مقدار در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ چگونه تغییر کرده است. شواهد حاکی از آن است تورم سالانه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند امسال ۵۱.۵ درصد بوده است.

«گوساله نر زیر ۴ ماه» با ثبت تورم ۱۴۲.۴ درصدی بیشترین مقدار این نرخ را داشته است. «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله پرواری» و «گاو نر داشتی»، ۶ دسته از محصولات تشکیل دهنده گاوداری‌های صنعتی هستند که میانگین تورم سالانه آن‌ها در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین رقم در بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۱۰۰ درصد بوده است.

افزایش هزینه تولید این محصولات، سیگنالی در راستای افزایش هزینه فروش محصولات لبنی و گوشتی مربوط به گاوداری‌های صنعتی به بازار می‌دهد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • قیمت جدید گوشت و مرغ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»