Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@02:23:05 GMT

مسئولیت پذیری در فضای مجازی چه معنایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۷۲۷۶

مسئولیت پذیری در فضای مجازی چه معنایی دارد؟

عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: به همان اندازه که رسانه‌ها در فضای مجازی آزاد هستند، دارای مسئولیت نیز می باشند و اگر ایده و یا مطلبی را در حوزه هنر در این فضا مطرح می کنند، باید مسئولیت آن را نیز بپذیرند.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، مهدی کشاورز افشار عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، در برنامه «انعکاس» رادیو گفت و گو، با اشاره به موضوع «هنر در  رسانه های مجازی»، اظهار داشت: فضای مجازی این امکان را فراهم کرده است تا هنرمندان با مخاطبان خود به صورت مستقیم ارتباط برقرار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هنرمندانی که در رسانه های جمعی مجازی فعالیت می‌کند، بیشتر برروی «اینستاگرام» تمرکز دارند؛ چراکه در  این شبکه اجتماعی امکان به اشتراک گذاشتن عکس وجود دارد، خاطرنشان کرد: در ارتباط با حضور هنرمندان در فضای مجازی باید به موضوع تولید محتوای مناسب در این عرصه برای آگاهی بیشتر مردم از موضوع هنر توجه داشت.

 این استاد دانشگاه با بیان اینکه برخی ها معتقد هستند که هنر از امر کالایی و یا اقتصادی جدا است، گفت: به نظرم‌ فربه کردن این نگرش باعث شده است که ما نتوانیم  برای بازار اندیشه محتوای خوبی در رسانه ها ایجاد کنیم و این یک نکته منفی است.

 وی با تاکید بر این که هنر مثل دیگر پدیده های اجتماعی با اقتصاد ارتباط دارد، افزود: هنر در ذات خود دارای ویژگی ها و ارزش هایی است که می تواند با حفظ این ویژگی ها وارد حوزه اقتصادی شود و ارزش آفرین باشد.

این استاد دانشگاه تربیت مدرس، با بیان اینکه رسانه های فضای مجازی به نوعی واسطه بین هنر و جامعه هستند، تصریح کرد: حتی می توان از فضای مجازی به عنوان فضای جدید اجتماعی یاد کرد یعنی فراتر از یک مدیا و رسانه و این فضایی است که باید از آن به نحو مناسب استفاده کرد.

وی با اشاره به حضور برخی از  هنرمندان، اندیشمندان و متخصصان حوزه هنر، فعالان اقتصادی در عرصه هنر مثل گالری داران و برخی از نهادهای رسمی فعال در حوزه هنر در شبکه های اجتماعی و رسانه های مجازی گفت: در این فضا ما با دو نوع مخاطب داخلی و خارجی مواجه هستیم، در مورد مخاطب خارجی متأسفانه نتوانسته ایم از این فضا به خوبی استفاده کنیم که این  موضوع به مسائل مختلفی از جمله ضعف در  دانش عمومی  از جمله تسلط به زبان و تولید محتوای مناسب در این عرصه باز می‌گردد ، در این فضا در برخی از حوزه های هنری  ارتباط خوبی  بین هنر و مخاطبان داخلی  ایجاد شده که البته در این حوزه نیز با ضعف هایی  روبه‌رو هستیم.

کشاورز افشار، با اشاره به اهمیت توجه  به ارتباط مخاطب و  هنر  افزود: آمار نشان می دهد که ما در این حوزه با مشکلاتی رو به رو هستیم، مثلاً طبق آمار مرکز نظرسنجی«ایسپا» حدود 88 درصد مردم ایران حتی یک بار نیز به تئاتر نرفته اند، ما این موضوع را می‌توانیم به دیگر رشته های هنری نیز سرایت دهیم و در واقع  باید گفت دیگر رشته های هنری نیز  وضعیت بهتر از این ندارند.

وی با تأکید بر اینکه رسانه های مجازی مخاطب را بیشتر از گذشته با هنر درگیر می کند و  حتی می‌تواند سلیقه مخاطب در این زمینه را بسازد، تصریح کرد : ایرادی که در عرصه فعالیت در فضای مجازی وجود دارد این است عوامل انسانی که در حوزه فضای مجازی فعالیت می کنند، بعضا با مختصات و ویژگیهای این فضا به خوبی آشنا نیستند.

این استاد دانشگاه در پایان تأکید کرد:  به همان اندازه که رسانه ها در فضای مجازی آزاد هستند، دارای مسئولیت نیز می باشند و اگر ایده و یا مطلبی را در حوزه هنر در این فضا مطرح می کنند، باید مسئولیت آن را نیز بپذیرند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: هنر فضای مجازی رسانه دانشگاه فضای مجازی رسانه ها حوزه هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۷۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری

به تازگی شیوه عجیب و غریب اعتراض کارگران چینی به دستمزدهایشان در فضای مجازی پربازدید شد. در ویدیوها و تصاویر منتشرشده در فضای مجازی، جوانان چینی بدترین لباس‌های خواب و دمپایی‌های خود را می‌پوشند تا در اعتراض به همه چیز، از مدیران غیرحرفه‌ای و شرایط کاری بد گرفته تا دستمزد کم و ساعت‌های کار طولانی، به سمت محل کار خود حرکت کنند.

دیگر خبرها

  • جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!
  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • مکتب امام صادق مکتب انسان ساز و مسئولیت پذیری است
  • شیعه باید منطق و استدلال را فراگیرد
  • زبان طنز نیشدار است