Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@19:23:29 GMT

کرونا و رونق نسبی کسب و کارهای اینترنتی

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۷۳۷۴

به گزارش ایرنا، آخرین ماه هر سال که نوید بخش روزهای بهاری و آغاز سال جدید است، مردم ایران براساس آیین و سنن قدیمی خود اقدامات مختلفی برای پیشواز از سال جدید انجام میدهند که از جمله آنها میتوان به خرید لباس و لوازم نو اشاره کرد.

همه ساله با شروع ماه اسفند، مسیر های منتهی به بازار تبریز پرترافیک تر از قبل می شد و ازدحام جمعیت علاوه بر داغی کسب و کارهای مختلف موجب رونق بازار دست فروشان نیز می شد، اما امسال با شیوع بیماری کرونا و درخواست مسوولان از مردم برای حضور در خانه و اجتناب از خرید های غیر ضروری شاهد کسادی بازار هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است برخی از شهروندان بدون توجه به هشدارهای بهداشتی و درمانی در شلوغی بازار به گشت و گذار می پردازند، ولی این شلوغی کجا و آن کجا.

هیجان انتظار برای دریافت خریدهای اینترنتی

در این بین هستند کسب و کارهایی که با خانه نشینی مردم، رونق بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده و توانسته اند نیازهای شهروندان را نیز بدون خارج شدن از منزل برطرف کنند.

مریم آقایی که عاشق خرید و بازار گردی است، در این خصوص به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هر سال اسفند برای خرید لوازم و البسه نو به بازار می روم که علاوه بر خرید از دیدن شلوغی و جنب و جوش مردم که خود را آماده برگزاری جشن نوروز می کنند، به وجد می آمدم.

وی ادامه داد: امسال به دلیل بیماری کرونا مجبور شدم در خانه بمانم، ولی شوق خرید البسه و اقلام جدید برای پیشواز از سال نو باعث شد به فروشگاه های اینترنتی سری بزنم.

آقایی اضافه کرد: از سایت های معتبر که توسط افراد مورد اعتمادم معرفی شدند، برخی اقلام مورد نیاز از جمله لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانه و آشپزخانه را خریداری کردم که حدود چهار روز تا یک هفته از طریق پست به دستم رسید.

زهرا حیدری، نیز در خصوص تجربه خود از خانه نشینی و خرید های اینترنتی به خبرنگار ایرنا گفت: برای عید خریدهایی داشتم، درست مثل هر سال؛ منتها این روزها به خاطر کرونا مجبور به خانه نشینی هستم.

وی ادامه داد: نزدیک به دو هفته است که از خانه بیرون نرفتم اما نمی توانم در مقابل وسوسه خرید مقابله کنم، سعی می کنم از سایت های اینترنتی معتبر خریدهایم را انجام دهم.

حیدری افزود: این کار هیجان های خودش را دارد، خریدها را ثبت کرده، یکی دو روز صبر می کنم، پست از راه می رسد، دستکش و ماسک میزنم و بسته ها را تحویل می گیرم و یکی دو ساعتی هم صرف تمیز کردن مرسوله میکنم.

خرید اینترنتی، راهی برای گریز از اجتماعات بازار 

مدیر یک فروشگاه اینترنتی در تبریز نیز در خصوص وضعیت درخواست های خرید این روزها به خبرنگار ایرنا اظهارکرد: این فروشگاه اینترنتی سعی کرده با فراهم کردن محصولات مختلف نیازهای هموطنان را تامین کند.

علیرضا اقدم افزود: در این فروشگاه انواع کالاهای دیجیتال و لوازم جانبی، لوازم خانه و آشپزخانه، مد و پوشاک، لوازم مربوط،به ورزش و سلامت، انواع لوازم خودرو و سفر، خوردنی ها و آشامیدنی ها، کتاب و لوازم التحریر، لوازم آرایشی و بهداشتی و لوازم مربوط به کودک و نوزادان عرضه می شود.

وی اظهار کرد: با شیوع بیماری کووید ۱۹ و اعلام وزارت بهداشت مبنی بر خانه مانی شهروندان و اینکه غیر از موارد ضروری برای خرید به بازار نروند، فروش این فروشگاه اینترنتی نسبت به گذشته افزایش یافته است.

اقدم گفت: عوامل این فروشگاه با رعایت تمامی موارد بهداشتی سعی در تامین نیازهای مشتریان در اسرع وقت را دارند تا از این طریق بتوانیم کمکی برای کاهش حضور غیرضروری شهروندان در اماکن عمومی داشته باشیم و در عین حال نیازهای آنان را تامین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیکی سال نو این فروشگاه به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی سوالات و درخواست های مشتریان می باشد.

مدیر یک فروشگاه لباس در تبریز  نیز که با شیوع کرونا و کاهش چشم گیر مشتریان در ایام نزدیک به سال نو ، برای راحتی مشتریان خود اقدام به فروش،اینترنتی کرده است، به خببرنگار ایرنا گفت: با شیوع بیماری کرونا و هشدارهای بهداشتی در خصوص رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن وسایل ، از همان ابتدا مواد ضد عفونی لازم را فراهم کردیم. 

ندا سعیدی ادامه داد: در ورودی مغازه مشتریانی که وارد می شوند، دستانشان را با ماده ضد عفونی کننده استریل می کنند و سپس وارد می شوند، همچنین دستکش یکبار مصرف نیز جهت آزمایش (پرو) اندازه لباس به آنها ارایه می شود، در روزهای اخیر نیز از تب سنج استفاده می کنیم تا از ورود افرادی که تب دارند به فروشگاه جلوگیری شود. 

وی با اشاره به کاهش چشمگیر مشتریان این فروشگاه در این ایام نسبت به سال های گذشته، گفت: برای تامین نیازهای مشتریان و کاهش تردد های غیر ضروری اقدام به فروش اینترنتی کرده ایم.

سعیدی اظهار کرد: خوشبختانه استقبال خوبی از این روش شده و ما از طریق مشاوره های اینترنتی به مشتریان، درخواست آنها را تامین و به درب منازلشان، بدون دریافت هزینه کرایه ، ارسال می کنیم.

مدیر یک گالری پوشاک نیز به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه در طول ۱۵ سال سابقه فعالیت در بازار، اولین سالی است که با این وضعیت بی رونق بازار روبرو هستم.

حسین نیک بیان افزود: همه ساله اهل بازار و کسبه برای فروش سال نو اجناس جدید خریداری می کنند تا جوابگوی خواست مشتریان باشند ، امسال نیز ما اصناف منتظر رونق بیشتر کسب و کار در ایام نزدیک به سال نو بودیم.

وی ادامه داد: با شیوع بیماری کرونا در کشور شاهد کاهش ۱۰ برابری فروش نسبت به سال های قبل هستیم، بطوری که اگر در روزهای عادی ۲۰ قلم جنس می فروختیم اکنون به سختی یک قلم جنس بفروش می رسد.

نیک بیان اظهار کرد: از قبل در فضای مجازی و شبکه اجتماعی اینستا، صفحه ای برای معرفی اجناس گالری ایجاد کرده بودم که مشتریان کمتری از این طریق جذب می کردیم و اکثر آنها از شهرستان ها بودند.

وی گفت: با کاهش حضور مردم در بازار وضعیت فروش اینترنتی اجناس نسبت به قبل بهتر شده و از خود تبریز نیز مشتریانی داریم که خرید اینترنتی را به حضور در مغازه ترجیح می‌دهند. 

مدیر گالری نیک افزود: از پنجم اسفند ماه تا به امروز تعداد مشتریان بسیار کاهش یافته و می توان گفت در این مدت شاید فقط ۲۰ مشتری داشتیم که این نشان دهنده وضعیت اسفناک بازار است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: خبرنگار ایرنا بیماری کرونا شیوع بیماری سال نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۷۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست

در برنامه بالاتر امروز با حضور علاقه بند مدیرعامل یکی از شرکت‌های تاکسیرانی اینترنتی و انتظاری کارشناس اقتصادی به موضوع تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت، پرداخته شد.

ژوبین علاقه‌مند مدیرعامل اسبق یکی از شرکت‌های تاکسیرانی اینترنتی گفت: سامانه‌های هوشمند در یک دهه اخیر سعی کرده‌اند خدمات آنلاین متنوعی را به مردم ارائه دهند. یکی از مهم‌ترین آنها این است که خدمات تاکسی اینترنتی در تهران و سایر شهر‌های ایران جایگاه معتبری پیدا کرده است. 

علاقه‌مند تصریح کرد:  بازار خودرو های اینترنتی یک بازاری با تمرکز بالا است. خصوصیت بازار‌های پلتفرمی این است که تمرکز بالا است یعنی شما در هیچ کشوری در هیچ جای دنیا نمی‌بینید که از این پلتفرم‌ها ۱۰ مورد همزمان کار بکنند.

او افزود:من معتقدم که باید نهادی برای تنظیم گری وارد شود احتمالاً اینکه در قیمت بخواهد وارد شود آخرین مرحله تنظیم‌گری است یعنی معتقدم مکانیزم‌های دیگری برای تنظیم گری است که از مداخله کردن در قیمت خیلی خیلی در اصل کاراتر است.

او گفت:در اوایل راه اندازی ناکسی‌های اینترنتی روش قیمت گذاری به شهرداری سپرده شد ولی این روش تغییر کرد.

علاقه بند با اشاره به نتیجه مطالعه‌ای که روی مقصد‌ها و مبدأ‌ها انجام شده، گفت: درصد عمده‌ای از سفر‌ها با تاکسی اینترنتی از درب منازل به ایستگاه‌های مترو و از ایستگاه  مترو تا محل کار افراد است که این کار ارزش افزوده فوق العاده‌ای برای شهرداری محسوب می‌شود.

او درباره تعداد تاکسی‌های فعال اینترنتی در سطح شهر تهران افزود: در حال حاضر دو شرکت هستند که ۹۹ درصد سهم بازار را در اختیار دارند، ما ۴۹۰ هزار راننده در ناوگان مان داریم و در تهران هم حدود ۲۸۰ هزار راننده تهران مشغول به کار هستند.

به گفته او، حذف گزینه عجله دارم بسیار کار اشتباهی است، در زمان پیک تقاضا این گزینه وجود داشت که مسافر با رضایت کامل پرداخت می‌کردند.

علاقه بند افزود:امروز با وزود شورای رقابت به بازار خودرو چه اتفاقی افتاد که بخواهد در تاکسی‌های اینترنتی ورود کند؟ به طور کلی امروز کمسیون شرکت‌های اینترنتی پایین است.

او افزود:صدرصد کمسیون تاکسی‌های اینترنتی باید شرکت‌ها تعیین کنند نه شورای رقابت، امروز درصد بیشتری از تاکسی‌های اینترنتی به نفع راننده است و شرکت کمسیون کمتری دریافت می‌کند.

در ادامه انتظاری کارشناس اقتصادی گفت:در موضوع اگر بخواهیم راجع به رقابتی یا انحصاری بودن یک بازار صحبت کنیم که آن سوالی که کدام نهاد متولی در واقع تنظیم گری این بازار است پاسخش این است که ما به لحاظ رقابتی انحصاری بودن بازار موضوع را روشن کنیم باید اول برویم سراغ بحث تعریف بازار ما راجع به چه بازاری صحبت می‌کنیم که این بازار را می‌خواهیم بگوییم که این بازار رقابتی است یا انحصاری

او افزود:اساساً این شرکت‌هایی که تحت عنوان تاکسی‌های اینترنتی هم بعضاً از آنها اسم برده می‌شود اینها واقعاً خدمت حمل و نقل ارائه نمی‌دهند خدمت حمل و نقل را رانندگانی ارائه می‌دهند که با ماشین‌های شخصی خودشان هیچ رابطه استخدامی و مالکیت خودرو هم با این شرکت‌ها ندارند برای اینکه این بازار بازاری است که در آن خدمت جورسازی ارائه می‌شود این در واقع نظر بنده است یعنی این شرکت‌ها دارند خدمت جورسازی را به راننده و مسافر می‌دهند طرف عرضه می‌شوند اینها و طرف تقاضا هم می‌شوند راننده و مسافر، خوب ما با این رویکرد اگر ببینیم دیگر عرضه کنندگان خدمت حمل و نقل در این بازار نیستند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: قیمت یک نقش بسیار کلیدی در بازار دارد در تسویه بازار دارد و یکی از پارامتر‌های اساسی و حساس است در اقتصاد قاعده بر این است که تا حد امکان حتی در کیس‌های انحصاری در قیمت دخالت نشود یعنی الان نهاد‌های رگولاتوری قیمت هم وقتی که می‌خواهند تنظیم‌گری کنند در بازار‌های انحصاری اول سراغ قیمت نمی‌روند ابتدا می‌روند سراغ دستورالعمل‌های غیر قیمتی مثل بحث‌های شرایط دسترسی به بازار بحث مقدار حتی اگر بتوانند مقدار عرضه را تضمین بکنند باز سراغ قیمت نمی‌روند وقتی که بقیه ابزار‌ها کار نمی‌کند سراغ قیمت می‌روند.

او افزود: بنده هم با این موضوع موافق هستم، اما آیا راهکار یعنی شرایط کنونی که الان گلایه‌هایی را ایجاد کرده در این بازار‌ها حالا در قالب گزینه عجله دارم قبل از حذف، بعد از حذف اتفاقاتی افتاد دیگر ما به صورت میدانی هم خودمان شاهد هستیم و هم از دیگران می‌شنویم در این خصوص بحث است که آیا اینها واقعاً رویه ضد رقابتی بوده یا نبوده این محل تردید است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ارسال گل اینترنتی با 3 کلیک
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • خرید شکلات تلخ بهتر است یا  شکلات شیرین؟
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • معرفی بهترین سایت های خرید عطر عمده در ایران