Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز ما کرونای اقتصادی در کشور داریم که اگر حل شود بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد.

به گزارش ایمنا، فردین فرمند، درباه رفتار سودجویان و محتکران در خصوص اقلام مورد نیاز برای پیشگیری از بیماری کرونا که این روزها در کشور شایع است، گفت: مشکلی که امروز در کشور وجود دارد از کروناویروس هم مزمن‌تر است، امروز چالش‌های اقتصادی مهم‌ترین مسئله‌ای است که باید با آن دست و پنجه نرم کنیم؛ این صحبت‌هایی که امروز درباره کمبود ماسک و سایر اقلام مطرح می‌شود ناشی از همین مشکل اقتصادی است که شرایط را حادتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که معتقدم حل مشکلات اقتصادی می‌تواند مجرایی شود تا بتوانیم مشکلات اساسی‌تری را حل کنیم، عنوان کرد: به صحبت آقای واعظی بازمی‌گردم ایشان به آمریکا گفت، اگر شما می‌خواهید در مبارزه با کرونا به ما کمک کنید تحریم‌ها را بردارید، سوالی که می‌پرسم این است آیا آن‌ها تحریم‌ها را خواهند برداشت؟ جواب کاملا مشخص است؛ خیر. پس باید چه کنیم؟

نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تحریم‌ها یک طرف اما چرا ما حاضر نیستیم بپذیریم در این مملکت مشکل اقتصادی داریم و کرونای اقتصادی ما بسیار قوی تر از این ویروس کروناست که این روزها در کشور شایع شده است.

فرمند ادامه داد: هوا که گرم شود کرونا از بین خواهد رفت و خیلی مهمان ما باشد 2 ماه دیگر است و شاید  در تهران به دلیل آن‌که در فرودین دیگر هوا گرم شده است زودتر از بین برود؛ اما آیا کرونای اقتصادی به این زودی و راحتی حل خواهد شد؟

وی تاکید کرد: نکته بعدی این است که مسئولان و دولتمردان با مردم شفاف نیستند و مسائل را با آنان در میان نمی‌گذارند و مردم را در هاله‌ای از ابهام نگه می‌دارند که همین امر باعث می‌شود بستر برای شایعه‌سازی و کارهای خلاف اقتصادی شروع شود. عده‌ای به دنبال فرصت هستند تا یک پول مفت به دست بیاورند، چرا؟ چون مشاهده کردند در این مملکت چنین کاری امکان‌پذیر است!

نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: امروز انتخابات را تازه پشت سرگذاشتیم و بسیاری از بحث‌ها هنوز داغ است. مردم مطرح می‌کنند شما گفتید ما پول نداریم این همه دزدی و اختلاس از کجا صورت می‌گیرد؟ این احتکارها از کجاست؟حالا شما بیا توضیح بده که از بانک‌ها و صندوق‌ها برداشت می‌شود، نماینده در این جاها نمی‌تواند مستقیم پاسخگو باشد.

فرمند با اشاره به رصد اخبار در فضای مجازی از سوی مردم گفت: مشکل اساسی مملکت این است که در حال حاضر اگر مردم اعتماد داشتند، چرا باید اخبار کرونا را از فضای مجازی می‌گرفتند؟ مگر در این فضا چه کسانی فعال هستند که اطلاعات بیشتری از مسئولان دارند؟

وی ادامه داد: سوال اساسی اینجاست چرا مردم فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را قبول می‌کنند اما صحبت‌های مسئولان را قبول نمی‌کنند؟ این امر به همان بی‌اعتمادی و عدم شفافیتی که بارها مطرح شد، باز می‌گردد.

نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کرونای بی‌اعتمادی بدتر از ویروس کروناست و آسیب‌هایش بیشتر است، معتقدم امروز فرصتی به دست آمده تا یک بار هم شده با مردم رک و راست صحبت کنیم و بگوییم معذرت می‌خواهیم به شما اطلاعات غلط می‌دهیم، معذرت می‌خواهیم که در زمان انتخابات وعده‌هایی می‌دهیم که هنگام عمل در آن می‌مانیم. اگر این کارها را انجام دهیم، قطعا مردم اعتماد پیدا می‌کنند. 

فرمند با تاکید بر این‌که اقتصاد ما مشکل اساسی دارد، بیان کرد: در اخبار صدا و سیما مشاهده می‌کردم که صحبت از صادرات می‌کردند، خب امروز ما چه موادی را صادر می‌کنیم؟ ما مواد خام صادر می‌کنیم! ما امروز شمش آهن را صادر و ورق وارد می‌کنیم، مشخص است که جایی از کار ما مشکل دارد. ما به جای اینکه این همه محصولات کشاورزی را که در آذربایجان غربی و شرقی مانده است را صادر کنیم؛ چه چیزهایی صادر می‌کنیم؟

وی ادامه داد: درحال حاضر مشکل ما کرونای اقتصادی و اجتماعی است و تا این قضیه حل نشود بقیه مسائل می‌ماند. به هر حال امروز بیماری آمده است و کل جهان با آن درگیر است و تنها مختص ایران نیست و ما باید فکری به حال این بیماری اقتصادی و اجتماعی داشته باشیم.

نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی یاد آور شد: کنگره آمریکا چند روز پیش روی ترامپ فشار وارد آورد بر سر دولت خراب شد و امروز ترامپ تازه قبول کرده است که موضوع کرونا مشکل دارد و مشاهده کردید این کشور چگونه رفتار کرد؟ 

فرمند با اشاره به این‌که آمریکا از نظر اقتصادی امروز با ما در جنگ است و جلوی فروش نفت ما را گرفته اما از لحاظ نظامی حریف ما نیست، گفت: خدا را شکر از لحاظ نظامی حرف برای گفتن در دنیا داریم اما همین حرف داشتن باعث نشده است که عده‌ای از این دله دزدی‌ها، دست بردارند. احتکار در این اوضاع و احوال یعنی چه،  ما مردمی هستیم که تربیت شده‌ایم برای روزهای مبادا! این رفتارها برای چیست؟ هیچ گاه یادم نمی‌رود چندین سال پیش دولت برنج و روغن را به هیأت‌ها می‌داد و مسائلی پیش آمد که این روند قطع شد سال بعدش مردم به هیأت‌ها کمک کردند که اتفاقا بیشتر از مواقعی بود که دولت کمک می‌کرد.

وی با بیان این‌که مردم ما انسان‌های والایی هستند و به دین اعتقاد دارند و از نظام برنمی‌گردند، عنوان کرد: پیام انتخابات کاملا مشخص است مردم از نظام برنمی‌گردند اما از مسئولان چرا؛ و باید گفت این با رأیی که دادند خودزنی کردند! چرا؟ چون خسته شدند و کارهای خارج از معمول انجام می‌دهند.

نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی افزود: صد رد صد کسی که منفعت شخصی خودش را مد نظر قرار دارد دست به کارهایی می‌زند  و معمولا اگر منفعت شخصی از منعفت عمومی بگذرد خلاف منفعت عام می‌شود. امروز کسی این‌گونه اقدام می‌کند که فردا روزی در ترکیه خانه می‌خرند و هزاران اقدام دیگر.

فرمند ادامه داد: امروز یک شخصی شرکت اینترنتی می‌زند انبار برای خودش تهیه می‌کند، برخی از اقلام را  می‌زنند موجودی‌اش تمام شده است از خود سوال کنید فردی که در این سطح شرکت اینترنتی زده و بازاریابی کرده و انبارهایی دارد چرا باید مخفی‌کاری انجام دهد؟ چرا باید آن همه ماسک در انبارش باشد اما بگوید موجودی ندارم ؟داستان چیست ؟

وی تاکید کرد: وقتش است با مردم رک باشیم ریشه قضایا را پیدا کنیم مشکل کرونای اقتصادی و  اجتماعی داریم و از سوی دیگر کرونای بی اعتمادی داریم؛ امروز باید با کاری کنیم که مردم به ما بازگردند که اگر این کار انجام شود می‌توانیم جلوی احتکار و اجحاف را بگیریم.

منبع: ایلنا

کد خبر 414267

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی نماینده مجلس شورای اسلامی اقتصاد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کرونای اقتصادی بی اعتمادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۸۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها

به گزارش خبرنگار مهر، به‌روزرسانی فهرست ابر بدهکاران بانکی از سوی بانک مرکزی را شاید بتوان بزرگ‌ترین اقدام در راستای شناسایی عوامل وضعیت ناترازی بانک‌ها و خلق نقدینگی در اقتصاد کشور دانست، این فهرست حکایت از آن دارد که اغلب ابر بدهکاران بانکی، همان بانک‌ها در قالب یک نام دیگر هستند؛ به بیانی دیگر بانک‌ها با تأسیس شرکت‌هایی، تسهیلات کلان را به‌راحتی دریافت می‌کنند.

آمار و اطلاعات موجود نشان می‌دهد؛ بانک‌ها به‌سهولت به شرکت‌های زیر مجموعه خود تسهیلات کلان پرداخت می‌کنند، به‌عنوان نمونه یکی از شرکت های زیر مجموعه یکی از بانک های خصوصی ۵۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده است.

این در حالی است که مطابق با آیین‌نامه تسهیلات و تعهدات کلان بانک مرکزی، مجموع خالص تسهیلات و تعهدات اعطایی و ایجادشده به هر ذی‌نفع واحد که میزان آن حداقل معادل ۱۰ درصد سرمایه پایه مؤسسه اعتباری باشد، تسهیلات و تعهدات کلان محسوب می‌شود.

همچنین مطابق با همین آیین‌نامه، حداکثر مجموع تسهیلات و تعهدات کلان به هر ذی‌نفع واحد نباید از ٢٠ درصد سرمایه پایه آن مؤسسه اعتباری تجاوز کند. هر چند آیین‌نامه فوق خالی از اشکال نیست، اما همین مفاد قانونی نیز دور زده می‌شود.

درواقع بانک‌ها در یک تعامل جالب، به شرکت‌های زیرمجموعه سایر بانک‌ها تسهیلات پرداخت می‌کنند، در واقع شاهد تسهیلات ضربدری میان بانک‌ها هستیم.

البته پرداخت تسهیلات به‌منظور فعالیت اقتصادی مولد برای هر نظام اقتصادی قابل‌پذیرش است، اما در نظام بانکی کشور، شاهد شرکت‌های غیرمولدی هستیم که تسهیلات کلان را تنها به سبب زیرمجموعه بودن یک مؤسسه اعتباری و مالی دریافت می‌کنند.

از آنجایی که بانک‌های ناتراز یکی از علل اصلی افزایش نقدینگی هستند، لذا هر گونه تغییر در پرداخت تسهیلات کلان، به تغییر مولفه‌های اقتصادی کشور منجر می‌شود، اما شرایط فعلی، تغییر رویکردی را پیرامون پرداخت تسهیلات کلان بانک‌ها به شرکت‌های زیرمجموعه خود و کاهش خلق نقدینگی نشان نمی‌دهد.

شکل‌گیری فساد نتیجه پرداخت تسهیلات کلان از سوی بانک‌ها به شرکت‌های خودی

مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در خصوص پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های زیرمجموعه خود بیان کرد: بانک‌های خصوصی در ابتدا برای مشارکت در فعالیت‌های مولد در جهت پیشرفت اقتصادی کشور مجوز دریافت کرده بودند؛ اما متأسفانه برخی از ساختارها، زمینه سوءاستفاده و فساد را در این حوزه فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه اطلاعی از منع قانونی بابت پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها ندارد، ادامه داد: بانک‌ها سپرده‌های مردم را جمع‌آوری کرده؛ اما در جهت منافع خاص خود یعنی پرداخت تسهیلات به شرکت‌های زیرمجموعه بانکی که حتی عمده سهام‌داران اصلی آن نیز بانک‌ها هستند، به کار می‌گیرند و این مسئله یکی از مظاهر فساد است.

تراکم ثروت و فساد با پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های بانکی

به گفته افقه پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های زیرمجموعه باعث تراکم ثروت، فساد و محروم شدن توده مردم از تسهیلات بانک‌ها می‌شود. وی ادامه داد: چراکه تمرکز تسهیلات بانک‌ها به شرکت‌های خاص و وابسته به بانک‌ها یا حتی شرکت‌های محدود، توده مردم را از اخذ تسهیلات بانکی برای مشارکت در فرایندهای اقتصادی محروم می‌کند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: برخی از اقتصاددان‌ها با تقلید از کشورهای موفق دنیا، بانکداری خصوصی و فشار برای بهره‌برداری از بخش خصوصی را بدون فراهم‌کردن زمینه و زیرساخت به کشور آوردند؛ اما متأسفانه شواهد نشان می‌دهد بانکداری خصوصی بسترساز بسیاری از فسادهای انجام شده در کشور بوده است.

وی در پایان با اشاره به تراکم ثروت پدیدآمده در بانکداری خصوصی گفت: به دلیل فراهم بودن زمینه فساد، این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها موجب تشدید نابرابری‌ها و سوءاستفاده عده‌ای از منابع کشور می‌شود.

کد خبر 6092788 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • سهم بالای بخش نفت و گاز در رشد اقتصادی کشور
  • پیروز در جنگ اقتصادی با ادامه راه شهدا رقم می‌خورد
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • وزیر تعاون: کارگر از منظر اسلام ابزار نیست
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود