Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-27@03:40:27 GMT

در رویارویی با شایعه‌ها چه باید کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۸۷۹۸

صراط:

ویروس کرونا این روز‌ها تیتر داغ و پر مخاطب تمامی صفحات مجازی شده است. به گونه‌ای که افراد برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا هر شایعاتی را باور کرده و آن را به سرعت در کانال‌های تلگرامی یا در میان دوستان و آشنایان نشر می‌دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به عقیده متخصصان عفونی استفاده از سیر و مصرف آنتی بیوتیک‌ها هیچ تاثیری در جلوگیری از ابتلا به این ویروس خطرناک ندارد و موثر‌ترین روش شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون یا مایع به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‏۱: آب و هوای سرد یا یخ و برف تاثیری در کشتن یا عفونت زدایی از کرونا ندارد.

‏۲: دوش حمام آب داغ تاثیری در «پیشگیری» از ابتلا به کرونا ندارد. موثربه همین صورت موثر‌ترین توصیه، شستن مداوم دست‌ها با محلول دارای الکل یا آب و صابون است.

‏۳: ویروس کرونا با وجود ماندگاری از چند ساعت تا چند روز (بسته به سطح درگیر)، محتمل نیست که قابلیت انتشار با اجسام یا موادی که به منطقه‌ای دیگر با دمای متفاوت حمل یا ارسال می‌شوند، داشته باشد.

‏۴: در حال حاضر شواهدی مبنی بر انتقال ویروس از طریق گزش حشرات وجود ندارد. اصلی‌ترین راه انتقال، به شکل قطرات مخاطی ناشی از عطسه یا سرفه فرد مبتلاست.

‏۵: خشک‌کننده‌های برقی یا معمولی (مانند دستمال کاغذی)، در کشتن و از بین بردن ویروس موثر نیستند. بهترین راه شستن دست‌ها با محلول الکلی یا آب و صابون است.

‏۶: استفاده از لامپ‌های مافوق بنفش یا برنزه کردن پوست برای پاک‌کردن دست‌ها یا پوست از ویروس به علت عوارض زیاد، توصیه نمی‌شوند.

‏۷: ابزار‌های تب‌سنج (مانند تب گیر‌های معمولی) با وجود موثر بودن در مشخص کردن موارد مشکوک (یعنی تب‌دار) به عفونت کرونا، قادر به تشخیص افراد مبتلا در ابتدای بیماری که هنوز دچار عفونت شدید نشدند، نیست. به زبان آمار، تب سنج حساسیت زیاد، ولی اختصاصیت کمی دارد.

‏۸: پخش اسپری الکل روی سطح بدن قادر به کشتن ویروسی که وارد دستگاه تنفسی شده‌اند، نیست و بخاطر عوارض زیاد اصلا توصیه نمیشود. الکل و پاک‌کننده‌ها برای عفونت‌زدایی از سطوح توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ فشار زیر ۷ همراه با بی حالی از علائم بیماری است؟

‏۹: هنوز شواهدی مبنی بر آلودگی حیوانات خانگی مانند سگ و گربه به ویروس وجود ندارد؛ هرچند توصیه به شستن دست‌ها با آب و صابون یا الکل پس از تماس با این حیوانات می‌شود.

‏۱۰: واکسیناسیون علیه پنومونی (عفونت ریه) یا آنفولانزای فصلی، تاثیری در محافظت از ویروس کرونا ندارد. با این حال برای جلوگیری از عفونت مجزا، واکسیناسیون علیه ویروس‌های دیگر توصیه می‌شود.

‏۱۱: ششستشوی مخاطی با سالین استریل یا قطره بینی و مشتقات مشابه، تاثیری در عدم ابتلا به ویروس کرونا ندارد. البته شستشوی مخاطی تاثیر مختصری در بهبودی از سرماخوردگی (نه عفونت‌های تنفسی) دارد.

‏۱۲: هیچ نشانه‌ای مبنی بر اثربخشی مصرف سیر در عفونت کرونا وجود ندارد.

‏۱۳: ویروس کرونا تمامی رده‌های سنی از خردسالان تا سالمندان را می‌تواند آلوده کند؛ منتها افراد مسن و کسانیکه دارای بیماری‌های همراه مانند آسم، دیابت یا بیماری قلبی هستند، آسیب پذیرتر و بیشتر در معرض کشندگی قرار دارند.

‏۱۴: آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ اثری روی ویروس کرونا ندارند؛ چرا که آنتی‌بیوتیک‌ها روی باکتری‌ها موثرند؛ نه ویروسها! مصرف آنتی بیوتیک احتمالی در بیمارستان نیز به علت عفونت همزمان با عوامل باکتریایی است.

‏۱۵: تا کنون هیچ درمان اختصاصی یا واکسنی برای عفونت ویروس کرونا کشف نشده است.

پس بهتر است برای مراقبت از امنیت روانی شهروندان هر شایعه ای را در فضای مجازی نشر ندهیم.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: کرونا شایعات کرونایی پیشگیری از کرونا صراط آنتی بیوتیک کرونا ندارد آب و صابون دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۸۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون: خطر نابودی اروپا وجود دارد/ برای رویارویی تجهیز نیستیم

مکرون امروز پنجشنبه در جریان سخنرانی در دانشگاه سوربن در پاریس گفت که اروپا باید نشان دهد که هیچ وقت تابع آمریکا نبوده و همچنین می‌داند که چطور با کشور‌های سایر مناطق جهان گفتگو کند.

مکرون ۴۶ ساله، در حالی که تنها سه سال از دومین و آخرین دوره ریاست جمهوری‌اش باقی مانده و اکثریت پارلمانی خود را در سال ۲۰۲۲ از دست داده است، می‌خواهد به منتقدان خود نشان دهد که انرژی و تفکر گذشته خود را همچنان دارد.

رئیس جمهور فرانسه با توجه به اینکه ۷ سال گذشته خواستار استقلال اروپا شده است، تایید کرد که اتحادیه اروپا به همه چیزی که وی می‌خواسته دست پیدا نکرده، اما با این حال پیشرفت قابل توجهی را در اتحاد و استقلال داشته است.

وی در یک نشست با عنوان «اروپای پر رونق» در دانشگاه سوربن بیان کرد: یک خطر وجود دارد که اروپای ما می‌تواند نابود شود. ما برای رویارویی با خطرات تجهیز نیستیم.

مکرون همچنین هشدار داد که فشار‌های نظامی، اقتصادی، تجاری و سایر مشکلات می‌تواند اتحادیه اروپا با ۲۷ کشور را تضعیف و متلاشی کند.

رئیس جمهور فرانسه در مورد وضعیت جنگ اوکراین نیز اضافه کرد که نباید اجازه داد روسیه در اوکراین پیروز شود.

او خواستار تقویت ظرفیت امنیت سایبری اروپا، روابط دفاعی نزدیک‌تر با انگلیس پس از برگزیت و ایجاد یک آکادمی اروپایی برای آموزش پرسنل نظامی عالی رتبه شد.

مکرون توضیح داد: هیچ دفاعی بدون صنعت دفاعی وجود ندارد. ما دهه‌ها سرمایه گذاری ناکافی داشته‌ایم. اروپایی‌ها باید ترجیح دهند که تجهیزات نظامی اروپایی را بخرند. ما باید بیشتر و سریعتر و با عنوان اروپایی‌ها تولید کنیم.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • پوستکوعلو: اهمیت رویارویی با آرسنال برای جلوگیری از اوج‌گیری رقیب‌ اصلی‌مان را درک می‌کنیم
  • رویارویی حساس قرقیزستان و افغانستان
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • مکرون: خطر نابودی اروپا وجود دارد/ برای رویارویی تجهیز نیستیم
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!