Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص گوش و حلق و بینی، در واکنش به افزایش موارد اختلال در بویایی و چشایی افراد به دنبال شیوع کرونا، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی صفوی نائینی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره افزایش تعداد بیمارانی که در هفته‌های اخیر به علت از دست دادن حس بویایی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، گفت: در مدت اخیر افرادی به علت اختلال در حس بویایی و در برخی موارد حس چشایی به مطب‌های گوش و حلق و بینی و مراکزی که پذیرای بیماران مشکوک به کرونا هستند، مراجعه می‌کنند و با توجه به اینکه در مورد ویروس کرونای جدید در دنیا تجربه‌ای وجود ندارد که بتوان بر مبنای مطالعات علمی در این باره قضاوت کرد نمی‌توان درباره ارتباط این دو مورد با یکدیگر نظر قطعی داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: اگر کرونا ویروس جدید مطابق سایر ویروس‌هایی که عصب بویایی را درگیر می‌کنند چنین خاصیتی داشته باشد می‌توان این برآورد را داشت که این اختلال برگشت پذیر است، اما هنوز نمی‌توان نظر قطعی داد، زیرا مطالعات کافی در این باره انجام نشده است.

این متخصص گوش و حلق و بینی درباره درمان التهاب‌های عصبی یادآور شد: برای درمان التهابات عصبی که منجر به اختلال در عملکرد عصب می‌شود در بسیاری از موارد دارو‌های کورتون توصیه می‌شود، اما با توجه به شیوع ویروس کویید ۱۹ به نظر می‌رسد تجویز این دارو کار درستی نباشد، زیرا این دارو باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: از این رو تنها توصیه‌ای که می‌توان در این مورد کرد، توصیه‌های عمومی برای ترمیم التهاب عصب است که شامل استراحت کافی، مصرف مایعات و دارو‌های تقویتی می‌شود.

وی با اشاره به فقدان مطالعات علمی در این زمینه و گذشت تنها یک ماه از شیوع بیماری کویید ۱۹ اضافه کرد: در هفته‌های اخیر مراجعه بیمارانی با این عارضه در مطب‌های گوش و حلق و بینی به وضوح افزایش یافته است و پیش از این، تعداد کسانی که به این عارضه دچار می‌شدند خیلی کمتر از حال حاضر بود.

صفوی با بیان اینکه احتمال ارتباط اختلال در حس بویایی با کرونا ویروس جدید باید بررسی شود، اظهار کرد: اختلال حس بویایی در حالت کلی دو علت عمده دارد، در دسته اول مواد معطر معلق در هوا به پایانه‌های حس بویایی در سقف بینی نمی‌رسند که این علت این موارد انسداد نسبی در مسیر است و اصطلاحاً به آن اختلال بویایی هدایتی گفته می‌شود.

وی درباره علت دیگر اختلال در بویایی توضیح داد: در دسته دوم اختلالات عصبی رخ داده است که در این افراد یا عصب و یا مرکز حس بویایی در مغز درگیر شده است.

این متخصص گوش و حلق و بینی ادامه داد: برآورد ما این است که علت این مسئله در حال حاضر احتمالاً مربوط به درگیری عصبی است و نه اثر انسدادی.

صفوی تاکید کرد: معمولاً بیمارانی که در این چند هفته اخیر به این خاطر به پزشک مراجعه کرده اند به صورت ناگهانی دچار اختلال در حس بویایی شده اند و در برخی موارد حس چشایی آنان نیز مختل شده است.

وی با بیان اینکه کرونا علائم اختصاصی مانند تنگی نفس و تب دارد، گفت:، اما این علائم محدود نیست و ممکن است علائم دیگری مشابه با سرماخوردگی نیز داشته باشد.

صفوی با تاکید بر اهمیت بحث بهداشت و پیشگیری در مورد کرونا ویروس جدید، انجام مراقبت‌های لازم در این حوزه را توسط مردم ضروری عنوان کرد و افزود: جامعه پزشکی می‌تواند به مردم آگاهی دهد، اما اجرای آن بر عهده مردم است.

وی درباره سابقه این اختلال در سایر کشور‌ها و از جمله چین اظهار کرد: تا کنون در چین گزارشی در این مورد انجام نشده است که ممکن است یکی از علت‌های آن در اولویت نبودن این موضوع باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه قضاوت در مورد برگشت پذیری التهابات عصب‌های بویایی نیازمند گذشت یکسال زمان است، افزود: از آنجایی که هنوز از این مسئله مدت زمان زیادی نگذشته قضاوت در مورد بازگشت پذیری حس بویایی این افراد نیازمند گذشت زمان است.

صفوی با بیان اینکه در بسیاری از موارد اختلال بویایی بعد از گذشت چند ماه به خودی خود و توسط بدن فرد بهبود می‌یابد، افزود: به همین خاطر در حال حاضر نمی‌توان قضاوت کلی کرد، اما استراحت، مصرف مایعات و خواب مناسب می‌تواند به بهبود این التهابات کمک کند.

وی با بیان اینکه زمان خواب مناسب پیش از نیمه شب آغاز می‌شود و یک فرد بالغ در شبانه روز احتیاج به هفت ساعت خواب دارد، تاکید کرد: اگر فردی تا دیر وقت بیدار بماند نمی‌تواند با دیر بیدار شدن کمکی به بهبود وضعیت خواب خود کند.

صفوی درباره وضعیت اختلال بویایی در سایر استان‌ها گفت: همکاران متخصص گوش و حلق و بینی در استان‌هایی همچون مازندران نیز به زیاد شدن مراجعات به علت اختلال در بویایی اشاره کرده اند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: متخصص گوش و حلق و بینی حس بویایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۱۷۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!

به گزارش "ورزش سه"، این بازیکن سابق در سال ۲۰۲۱ به لاوال در لیگ دو فرانسه پیوست اما پس از مصدومیت‌های پرشمار در اواخر فصل گذشته مجبور به بازنشستگی شد.

مهاجمی که اکنون بازنشسته شده استدلال کرده است که او نه یک نظریه‌پرداز با توهم توطئه است و نه یک ضد واکسن، اما او مایل است دادگاه بررسی کند که آیا ارتباطی بین آسیب‌دیدگی او و واکسن وجود دارد یا خیر.

او گفت:«می‌خواهم بفهمم چرا دیگر بدنم به خوبی کار نمی‌کند.» این بازیکن سابق مدعی شد که در همان زمانی که در برابر بیماری واکسینه شده بود، صدمات و مصدومیت‌های زیادی متحمل شده است.

او علاوه‌بر اینکه از شرکت‌های فایزر و بیونتک که تولید واکسن کرونا را برعهده داشتند، شکایت کرده، بلکه علیه فدراسیون فوتبال فرانسه هم اقدام قانونی انجام داده. وکیل این بازیکن گفت:«ابتدا واکسن برای همه اجباری نبود اما بعد از مدتی واکسیناسیون برای بازیکنان حرفه‌ای هم اجباری شد. من فکر می‌کنم که فدراسیون فوتبال در این ماجرا مسئولیت دارد.»

جلسه‌ای در دوم ژوئیه در پاریس برگزار می‌شود که در آن دادگاه به کمک هیئتی از کارشناسان تصمیم خواهد گرفت که آیا بین مصدومیت‌های وی و واکسیناسیون رابطه علت و معلولی وجود دارد یا خیر.

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!