Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرونا این روزها نامی آشنا و پرتکرار در گفت‌وگوها و خبرهای منتشرشده است. ویروسی که کشور به کشور مرزها را پشت سر گذاشته است و اکنون بیش از صد کشور را آلوده کرده است. در کشور ما نیز سه هفته از اعلام اولین موارد شیوع کرونا می‌گذرد. در این مدت آنچه بیش از همه چیز خودنمایی می‌کند تلاش قابل تقدیر و تحسین‌برانگیز کادر پزشکی و بهداشت و درمان کشور است که ایثارگرانه شبانه‌روز مشغول مبارزه با این بیماری و خدمت به مردم هستند تا جایی که برخی از آنها در این راه جان خود را نیز از دست داده یا به این بیماری مبتلا شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در کنار این مدافعان سلامت، اقشار مختلف مردم و جوانان جهادی و انقلابی نیز مثل همیشه در شرایط سخت پا به میدان گذاشته‌اند و از تولید و توزیع اقلام بهداشتی تا ضدعفونی کردن خودجوش اماکن عمومی مشغول خدمت هستند.
همچنین بسیاری از سازمان‌ها و نیروهای مسلح نیز ظرفیت‌های خود را در خدمت مقابله با کرونا قرار داده‌اند که مجموعه این تلاش‌ها باعث دلگرمی مردم و زحمتکشان نظام سلامت کشور شده است. این تلاش‌ها و همراهی قاطبه مردم در رعایت توصیه‌ها و نکات مهم بهداشت فردی و اجتماعی سبب شده تا امید به شکست دادن سریع این بیماری در کشور روز به روز بیشتر شود و ایران نیز بتواند جایگاه ممتازی در بین کشورهای موفق در مقابله با کرونا و دارای بیشترین موارد بهبودی مبتلایان پیدا کند تا جایی که رئیس ‌هیئت اعزامی سازمان بهداشت جهانی به کشورمان از روش و نحوه مبارزه و توان ایران در مقابله با کرونا ابراز شگفتی کند.

 از شیطنت دشمن خارجی تا اقدام مشکوک برخی داخلی‌ها
اما در این بین از همان روزهای نخست انتشار خبر ورود کرونا به ایران شاهد حجم وسیع شیطنت‌های شبکه‌های معاند خارجی و افراد فرصت‌طلب در شبکه‌های اجتماعی و انتشار پرحجم شایعات و خبرهای جعلی درباره توان ایران در مقابله با کرونا یا زیر سؤال بردن صداقت ایران در بیان آمار مبتلایان و قربانیان این بیماری بودیم.
 این افراد و جریان معاند به قدری در بازی کثیف دلسوزنمایی خود برای مردم ایران غرق بودند که حتی کوچک‌ترین خبر امیدوارکننده مثل افزایش چشمگیر شمار بهبودیافتگان یا ورود کم‌نظیر مردم و جوانان برای کمک به پیشگیری از گسترش کرونا و یا موفقیت ایران در ساخت کیت تشخیص کرونا و... را نیز سانسور کردند.
تا اینجا شاید فرصت‌طلبی کفتارهای رسانه‌ای خارج‌نشین از شرایط ویژه کشورمان برای مردم ما موضوع عجیب و تازه‌ای نبود چرا که بارها شاهد این رویه شیطانی در مواقع مختلف بوده‌اند اما برخی اظهارنظرهای غیرمستند و غیرمسئولانه داخلی از سوی برخی افراد و حتی مسئولان در شرایط فعلی است که تعجب‌برانگیز و مشکوک است.
بنا بر تصمیمی منطقی قرار شده است که مسئولیت اعلام آمار مبتلایان یا موارد فوتی ناشی از بیماری کرونا در کشورمان بر عهده وزارت بهداشت باشد. بر همین اساس در طول سه هفته گذشته که از آغاز این بیماری در کشور می‌گذرد به طور مرتب و هر روز این آمار رسمی به اطلاع مردم و رسانه‌ها می‌رسد، کاری که در بسیاری از کشورهای درگیر نظیر ندارد. آمار ایران تا کنون مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هم بوده است.
اما متاسفانه این روزها برخی اظهارنظرهای عجیب و غیرمسئولانه از سوی برخی افراد از جمله کسانی که هم‌اکنون دارای مسئولیت نیز هستند یا برخی چهره‌های رسانه‌ای و فعال در فضای مجازی درباره کیفیت یا میزان خدمات ارائه‌شده بهداشتی و درمانی در سطح کشور و به‌ویژه میزان آمار مبتلایان و قربانیان کرونا فضای ذهنی مردم را دچار پریشانی و فرصت جولان را به رسانه‌های معاند خارجی داده است.
یک روز فلان نماینده مجلس آماری تاییدنشده از میزان فوتی‌های حوزه انتخابیه خود بر اثر کرونا می‌دهد، روز دیگر فلان فرماندار با آمار غیرواقعی خوراک برای رسانه‌های بیگانه تهیه می‌کند. روز دیگر یک فعال فضای مجازی به خود جرات می‌دهد بدون هیچ سند و مدرکی آمار رسمی و مورد تایید کشور را زیر سؤال ببرد، روز دیگر نماینده‌ای خودسرانه وارد معرکه بستن راه‌های ارتباطی می‌شود و...، حال این اقدامات و مواضع نادرست برای جلب توجه یا خودنمایی است و یا تحت تاثیر فشار و استرس ناشی از شرایط ویژه باید مورد بررسی قرار گیرد.

جدیت دیگر کشورهادر برخورد با شایعه‌سازان
این آشفتگی که توسط فضای مجازی رها شده و شبکه‌های معاند خارجی هم ضریب داده می‌شود و نه تنها کمکی به رفع مشکل نمی‌کند بلکه آب به آسیاب دشمن می‌ریزد را مقایسه کنید با جدیت کشورهای دیگر در مقابله با شایعه‌پردازی در مورد کرونا.
در روزهای گذشته خبری منتشر شد که در آمریکا برای منتشرکنندگان غیرمسئول آمار بیماران کرونا در رسانه‌ها و سازمان‌ها جرایمی همچون انفصال از خدمت و حبس طولانی در نظر گرفته شده است.
دیروز حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در انگلیس درصفحه‌ شخصی خود نوشت:«دولت انگلیس امروز به گزارش رسانه‌های این کشور، برای مقابله با پخش شایعات واطلاعات نادرستی که رسانه‌ها و یا سایت‌ها درخصوص ویروس کرونا منتشر می‌کنند، اقدام به ایجاد واحد ویژه ضربتی در نخست‌وزیری نموده است. این واحد وظیفه دارد در صورت مشاهده اخبار و شایعات کذب، به‌سرعت به حذف خبر یا واکنش مناسب در برابر آن دست بزند. از نظر دولت انگلیس، مدیریت رسانه‌ای، بخش مهمی از برنامه ملی مقابله این کشور با این ویروس است.»
حال سؤال این است؛ چرا باید در کشورمان که به درستی مسئول مشخصی برای اعلام آمار بیماری کرونا در نظر گرفته شده، هر فرد مسئول یا غیرمسئول دیگری به خود اجازه دهد آمار و خبرهای نادرست و بی‌سند مربوط به کرونا یا هر موضوع دیگر را در مصاحبه یا صفحه شخصی و... منتشر و بیان کند؟

برخورد با شایعه‌پراکنی و ترساندن مردم؛ یک مطالبه همگانی
در روزهای گذشته این شایعه‌پراکنی‌ها واکنش مسئولان ارشد کشور را در پی داشت؛ از جمله رئیس‌جمهور که خواستار برخورد با شایعه‌سازان شد.
 رئیس ‌قوه قضائیه نیز خواستار برخورد با عناصر شایعه‎پراکن در جامعه شد و گفت: برخی افراد از روی غفلت یا مغرضانه نقش ستون پنجم دشمن را ایفا می‎کنند و در این شرایط خاص با تکرار حرف‎های سعودی‎ها و لندن‎نشینان در جامعه، التهاب و اضطراب به وجود می‎آورند که باید با آن برخورد شود.
قوه قضائیه دیروز هم در اقدامی مناسب، در پی انتشار برخی اخبار کذب و جعلی در فضای رسانه‌ای و مجازی، به ضابطان قضایی ابلاغ کرد تا ادعاهای خلاف واقع در مورد شرایط اخیر کشور و شیوع ویروس کرونا را گزارش کنند.
همچنین برخورد با شایعه‌سازان یا ملتهب‌کنندگان فضای جامعه و کسانی که غیرمسئولانه به نگرانی مردم در این شرایط حساس و ویژه دامن می‌زنند به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است که می‌طلبد دستگاه‌های مسئول امنیتی و انتظامی و دستگاه قضایی برای پاسخ به این مطالبه با جدیت بیشتری وارد میدان شوند.
نکته پایانی اینکه نباید تلاش خستگی‌ناپذیر مدافعان سلامت و همه تلاشگران بی‌ادعای این روزها در سراسر کشور که برای شکست کرونا و حفاظت از هموطنانشان هم‌قسم شده‌اند تحت‌الشعاع خبرهای کذب و شایعه‌پراکنی‌های مشکوک قرار گیرد.

2323

کد خبر 1362314

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا روزنامه کیهان مقابله با کرونا برخورد با شایعه رسانه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۱۹۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها نقش خود را در انتخابات به خوبی ایفا کردند
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • رسانه عبری: جنگ غزه واردات خودرو را در اسرائیل فلج کرد
  • فیلم/آخرین اظهارات سردار حاجی زاده درباره عملیات وعده صادق
  • زحمات کارگران در حوزه اقتصادی پشتوانه ایران در حوزه امنیتی و دفاعی خواهد بود
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند
  • فیلم اظهارات عجیب سخنگوی شورای شهر تهران | مشکلات تقصیر گرگ‌های رسانه‌ای افتاد!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دستگیری شروری که در BRT مردم را با زنجیر کتک می‌زد | تنها اظهارات او را ببینید! | فیلم