Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:55:01 GMT

کشف ۳۰ هزار قلم آثار باستانی

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۲۳۰۵۵

کشف ۳۰ هزار قلم آثار باستانی

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری پلیس در تشریح اقدامات یک ساله یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنادیع دستی و گردشگری افزود: این یگان در انجام وظایف ذاتی خود در حوزه مبارزه با جرایم علیه میراث فرهنگی، رویکردی دانش محور داشته و در حوزه پیشگیری خصوصا پیشگیری اجتماعی نیز فعالیتی چشمگیر دارد.

وی افزود: در همین راستا سال گذشته کتابی با عنوان "پیشگیری اجتماعی در حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی" تدوین و با حمایت دانشگاه علوم انتظامی امین ناجا به چاپ رسید که اکنون به عنوان منبعی علمی برای دانشجویان محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: جذب میراث بانان افتخاری از دیگر اقدامات ارزنده این یگان محسوب می شود که در راستای پیشبرد اهداف این وزارتخانه پس از طی فرآیند حقوقی و پیشنهاد طرح تدوین مربوط به آن به صورت نمادین در همایش تقدیر از میراث بانان برتر از آنها رونمایی شد.

وی همچنین با اعلام صدور۲۷۰۰ برگ اخطاریه به مجرمان و متخلفان حوزه میراث فرهنگی گفت: از این تعداد صرفاً ۴۰۰ مورد منجر به تشکیل پرونده قضائی و ۲۳۰۰ مورد ناآگاهی مردمی از قوانین و مقررات حاکم بر میراث فرهنگی بود که با تذکرات پیشگیرانه منتفی شد.

سردار رحمت الهی با اشاره به برقراری ارتباط با سامانه برخط رصد فضای مجازی معاونت قضائی دادستانی کل کشور از فیلترینگ ۱۲۰ سایت متخلف خبر داد و گفت: با رصد سایت­ های اینترنتی غیرمجاز و متخلف در حوزه­ های مختلف میراث فرهنگی با هرگونه تبلیغات خرید و فروش دستگاه­ های فلزیاب به شدت برخورد می شود.

سردار رحمت اللهی عنوان کرد: به منظور بهره گیری مناسب از ظرفیت ارگان های مختلف، تعامل گسترده ای با سرمایه های اجتماعی اعم از بسیج، دانشگاه ها، مدارس، شوراها و دهیاری ها برای جلوگیری از وقوع هرگونه جرایم علیه آثار تاریخی - فرهنگی و حفاری های غیر مجاز در سال جاری صورت پذیرفته است.

این مقام انتظامی در تشریح سایر اقدامات این یگان گفت: با توجه به گستردگی و وسعت جغرافیایی در مجاورت روستاها در سراسر کشور ضمن انجام تعاملات سازنده با شوراهای اسلامی روستاها و دهیاری ها توسط یگان های تابعه و به منظور نظارت بر حوزه سرزمینی و رصد تحرکات بزهکاران، بالغ بر هزاران جلسه تعاملی توسط یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای جلب مشارکت های اجتماعی برگزار شده است.

وی با اشاره بر اهمیت ارتقاء دانش و مهارت حرفه ای نیروها، برگزاری دوره آموزش "مدیریت استرس و خشم" با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و خانه بهداشت شمیرانات برای ۲۳۵ نفر و دوره "مدیریت بحران" با همکاری دانشگاه مالک اشتر و سازمان آتش نشانی شهرداری تهران برای ۶۰ نفر از کارکنان یگان حفاظت ستاد مرکزی و استان تهران را از جمله دوره های آموزشی و کاربردی ویژه کارکنان عنوان کرد.

فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور کشف ۳۰ هزار قلم آثار باستانی و توقیف ۳۲۰ دستگاه فلزیاب و همچنین سایر آلات و ادوات حفاری­ های غیرمجاز را از اهم اقدامات و فعالیت های عملیاتی این یگان در سال جاری دانست.

برچسب‌ها فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران میراث فرهنگی یگان حفاظت محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران میراث فرهنگی یگان حفاظت محیط زیست فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران میراث فرهنگی یگان حفاظت محیط زیست یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی دستی و گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۳۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد

ایسنا/ایلام عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام گفت: ارتباطات اجتماعی ساکنان کشاورز تپه‌ علی‌کش موسیان در دوره‌های فرهنگی عصر نوسنگی با همسایگان جای تحقیق بسیار دارد.

دکتر «حبیب‌الله محمودیان» در این خصوص به ایسنا اظهار کرد: آثار به دست آمده از تپه «علی‌کش» موسیان در شهرستان دهلران مربوط به دوره نوسنگی است، یافته‌های باستان‌شناسی،  ۷ دوره فرهنگی را برای تپه‌ علی‌کش ارائه کرده است که دوره‌های «بزمرده»، «علی‌کش»، «محمد جعفر»  قدیمی‌ترین دوره‌های فرهنگی است.

وی با اشاره به دوره بزمرده در دشت موسیان خاطرنشان کرد: در دوره «بزمرده» ابزارهای سنگی شامل سنگ‌های کوبنده، کاسه‌های سنگی، مهره‌های تزیینی و پیکرک‌های گلی حیوان در این تپه به دست آمده است.
محمودیان ادامه داد: کشت غلات رونق داشته و از غلات گندم و جو کشت می‌شده است و از حبوبات نمونه عدس در حفاری‌های دوره علی‌کش به دست آمده است، در دوره علی‌کش از داس‌های سنگی کاسه‌های کف تخت و شقاب‌های کم‌عمق استفاده شده ضمن اینکه علاوه بر پیکرک‌های گلی بز چند نمونه پیکرک گلی انسان نیز یافت شده است.
این باستان‌شناس افزود: قدمت این دوره بر اساس آزمایش‌های انجام شده از طریق کربن ۱۴ بیش از ۸ هزار سال است، در مورد استقرار در تپه چنین اظهار نظر شده که در دوره بزمرده نوعی استقرار فصلی وجود داشته است در دوره علی‌کش طول مدت استقرار بیشتر شده و در دوره محمدجعفر ساکنان دهلران استقرار دائم داشتند.
وی بیان کرد: تنوع آثار به دست آمده از تپه علی‌کش، ارتباطات اجتماعی ساکنان دهلران با «بیشابور»، «فارس»، نواحی غرب ایران، «سیلک» کاشان «جارمو» در کردستان و طراف دریاچه وان در ترکیه را نشان می‌دهد از طرفی دیگر ارتباط ساکنان بین النهرین از طریق موسیان به سمت فارس و کرمان و حوزه رودخانه هلیل رود در استان کرمان می‌تواند جهات مختلف ارتباط این تمدن فرهنگی کشاورزی با مناطق دیگر را روشن کند.
انتهای پیام 
 

دیگر خبرها

  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد
  • مدیر پایگاه تخت جمشید: آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان