Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@12:27:09 GMT

سقوط قیمت نفت تاثیر محسوسی بر اقتصاد ما ندارد

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۲۳۰۷۷

سقوط قیمت نفت تاثیر محسوسی بر اقتصاد ما ندارد

آنچه در ادامه می خوانید ماحصل گفت و گو با نرسی قربان متخصص در حوزه انرژی و نفت و عضو انجمن مطالعات بین الملل استراتژیک با جام جم آنلاین ، است.

اصلی ترین دلایل سقوط نفت چه بود؟

اگر به طور کلی نگاه کنیم دلیل سقوط قیمت نفت رکود در دنیا به دلیل شیوع ویروس کرونا است. این رکود منجر شد به تشکیل جلسه اوپک با هدف کاهش 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون بشکه ای تولید نفت از سوی تولید کنندگان عضو اوپک و غیر اوپک، اما در جلسه روسیه با کاهش تولید مخالفت کرده و بلافاصله عربستان در پاسخ به موضع روسیه تخفیف هایی را برای فروش نفت قائل شد. این عوامل دست به دست هم داد تا قیمت نفت با کاهش 30 درصدی همراه شود.

اثرات این کاهش قیمت چگونه خواهد بود؟ آینده قیمت چگونه خواهد بود؟

کاهش قیمت نفت در اثر مشکلات اقتصادی به دلیل رکود است. نفت با کاهش تولید جهانی به دلایل مختلف تقاضا کمتری دارد. پس از برگشت تقاضا به صورت طبیعی قیمت برخواهد گشت. اما به هر جهت ما تا 10 روز پیش نمی دانستیم قیمت نفت ریزش 30 درصدی خواهد داشت، در شرایط فعلی هم هر پیش بینی ممکن است منجر به اشتباه شود. قیمت نفت در شرایط فعلی غیر قابل پیش بینی است اما باید امیدوار باشیم که واکسنی برای این بیماری پیدا شود و یا شیوع آن تحت کنترل درآید. در این صورت با از بین رفتن زمینه این رکود قیمت نیز با افزایش تقاضا به سمت 50 الی 60 دلار باز خواهد گشت.

دلایل عدم پذیرش کاهش تولید از سوی روسیه و واکنش عربستان را چگونه ارزیابی می کنید؟

می توان حدس زد که روسیه به دلیل اینکه پیش بینی می کردند با ارزان بودن نفت رکود در جهان کمتر شود و یا کم بودن قیمت نفت منجر به کاهش قیمت بنزین در آمریکا و انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری شود. تئوری های مختلفی را می شود برای این تصمیم در نظر گرفت اما هیچ کدام به قطع قابل تایید نیستند

عربستان نیز به دلیل هزینه های جنگ در یمن احتیاج به پول فروش نفت دارد. همچنین مسئله تولید در آرامکو مد نظرآنها است. روسیه نیز به دلیل تولید هزینه بر نباید مایل به قیمت پایین تر از 40 دلار باشد.

اثر کاهش قیمت بر روی صنعت نفت کشور ما چگونه خواهد بود ؟

به دلیل تولید پایین ما این کاهش قیمت تاثیر چندانی بر ما نخواهد داشت. رقم این کاهش در حجم فروش ما زیاد نخواهد بود. هر چند که این وضعیت در تمام جهان باعث آسیب بیشتر به اقتصاد ها خواهد شد .

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نفت اقتصاد جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۳۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • تاثیر عملیات وعده صادق بر اقتصاد
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود