Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@16:46:11 GMT

رکود بی‌سابقه اقتصاد نشر در دو دهه اخیر

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۲۳۹۱۰

جلال صابری نژاد مدیر مسئول انتشارات آریترین، در خصوص وضعیت اقتصادی نشر کشور در سال ۹۸ گفت: متأسفانه صنعت نشر در سال ۹۸ تنش‌های اقتصادی زیادی را تجربه کرد و دچار رکود اقتصادی‌ شد که در دو دهه اخیر بی سابقه بود. اقتصاد نشر از فضای ملتهب اجتماعی و اقتصادی کشور متأثر بوده است. متأسفانه میزان کم خرید کتاب و تجهیز کتابخانه‌ها در سال ۹۸ منجر به رکود نشر در استان‌های مختلف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار فرهنگ و هنر - او افزود: رکود صنعت نشر در استان‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد؛ اقتصاد نشر از ابتدای سال تا اردیبهشت ماه ۹۸ ، تنش‌های اقتصادی را با افزایش قیمت کاغذ در این مدت تجربه کرد. این تنش‌ها تا اوایل مهر ماه ادامه داشت؛ متأسفانه سیاست‌هایی که دولت در زمینه کنترل قیمت کاغذ اتخاذ کرد، مقطعی بود و سیاست‌ بلند مدتی برای آن نداشت. باید کتاب را به گفتمان جاری در جامعه تبدیل کرد تا وضعیت صنعت نشر بهبود یابد.

مدیر مسئول انتشارات آریترین با اشاره به اینکه گفتمان جامعه بر اثر ثبات اندیشه به وجود می‌آید و جامعه باید پذیرش مطالعه را داشته باشد، بیان کرد: اکنون پذیرش مطالعه در جامعه وجود ندارد. در مقطعی کتاب از سبد خانوار‌های ایرانی خارج شد و اکنون هم این مسئله در طیف متوسط و فرودست جامعه وجود دارد. میزان مطالعه مردم از آبان به بعد تحت تأثیر وضعیت اقتصادی و حوادث اجتماعی قرار گرفت و ظرف سه هفته گذشته اقتصاد نشر به شدت تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا بود.

صابری نژاد ادامه داد: در شرایط سخت کنونی که نشر با آن مواجه است، باید مسئولان تسهیلات مالی در اختیار ناشران قرار دهند و برنامه ریزی جامعی برای صنعت نشر کشور شود. آنها باید بسته‌های کتاب را از ناشران تهیه کنند و در اختیار طبقات فرودست جامعه در شرایط کنونی کشور قرار دهند تا کتاب به گفتمان جاری جامعه تبدیل شود؛ متاسفانه سیاست‌های دولت در زمینه صنعت نشر تاکنون موثر نبوده است.

او تصریح کرد: قطع به یقین حل نشدن مشکلات صنعت نشر و انتقال آن به ماه‌های آینده، تاثیرات خود را روی ماه‌های آغازین سال ۹۹ می گذارد. به نظر وضعیت نشر ما در ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال آینده خوب نخواهد بود و از اردیبهشت ماه به بعد یک روند رو به رشدی را تجربه می‌کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: خرید کتاب قیمت کاغذ شیوع بیماری کرونا ناشران صنعت نشر بازار کتاب کرونا ویروس صنعت نشر قیمت کاغذ اقتصاد نشر صنعت نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۳۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • تشدید تنش در تفلیس/ پلیس با اشک‌آور معترضان را متفرق می‌کند!
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود