Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@06:03:03 GMT

منشأ ماه خارج از منظومه شمسی است

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۲۵۳۹۳

منشأ ماه خارج از منظومه شمسی است

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که ماه منشأیی خارج از منظومه شمسی داشته است.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از فیوچریسم، ماه از کجا آمده و چگونه تشکیل شده است؟ این یکی از سوالاتی است که ستاره‌شناسان سال‌ها به دنبال پاسخی برای آن بوده‌اند. براساس فرضیه برخورد بزرگ ماه میلیاردها سال قبل با برخورد سیاره‌ای به اندازه مریخ به زمین تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخورد این سیاره که «تیا» نام دارد، قطعه‌ای از زمین کنده شد که همان ماه است.

حال نتایج تحقیقات دانشمندان از دانشگاه نیومکزیکو نشان می‌دهد که بقایایی از سیاره تیا زیر سطح ماه دفن شده است. باوجود این که ایزوتوپ‌های اکسیژن در سنگ‌های ماه که طی مأموریت آپولو ناسا جمع‌آوری شد، شبیه به نمونه‌های روی سیاره زمین هستند اما تفاوت بسیاری با دیگر اجرام منظومه شمسی دارند. این امر یکی از اشکالات بزرگ فرضیه برخورد بزرگ به شمار می‌رود.

برخی از متخصصان گمان می‌کنند که زمین و تیا ترکیبات مشابهی داشته‌اند اما این ترکیبات در ماه چنان با یکدیگر مخلوط شده‌اند که قابل تشخیص نیستند. گروه تحقیقاتی دانشگاه نیومکزیکو ایزوتوپ‌های اکسیژن را در انواع سنگ‌های ماه بررسی کردند و متوجه شدند که هر چه منشأ سنگ‌ها قدیمی‌تر باشد، ایزوتوپ‌های اکسیژن آن سنگین‌تر است. این امر بدین معناست که ایزوتوپ‌های اکسیژن در برخورد تیا و زمین با یکدیگر ترکیب نشده‌اند. بنابراین می‌توان گفت که منشأ تیا خارج از منظومه شمسی بوده است.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: منظومه شمسی زمین ماه قمر منظومه شمسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۵۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ هزار مورد تغییرکاربری زمین‌های‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد

سرهنگ بهرام تقی زاده فرمانده یگان حفاظت از اراضی‌کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: استفاده از ظرفیت‌های فضای‌مجازی در دریافت گزارش‌ها و همچنین هماهنگی با نیرو‌های منابع‌طبیعی و انتظامی در واکنش سریع به متخلفان از ویژگی‌های بارز یگان حفاظت اراضی کشاورزی استان در برخورد با تغییرکاربری‌های غیرمجاز است.

وی اضافه کرد: با هدف ارتباط مردمی برای اطلاع‌رسانی برای پیشگیری و برخورد با ساخت‌و‌ساز‌های غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی و اراضی‌ملی سامانه ارتباط مردمی ۱۳۱ ویژه حفاظت از اراضی‌کشاورزی استان به صورت شبانه‌روزی آماده برخورد با متصرفان و سودجویان در عرصه‌های‌کشاورزی است.

فرمانده یگان حفاظت از اراضی‌کشاورزی آذربایجان‌غربی ادامه داد: سالانه در ایام نوروز و فروردین‌ماه در استان بیش از صدها مورد تخلف ساخت‌و‌ساز غیرمجاز در اراضی‌کشاورزی شناسایی و در مرحله ابتدایی و پی‌کنی، شناسایی و دستور توقف عملیات صادر می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت ۲۲ گشت یگان حفاظت از اراضی‌کشاورزی در استان به صورت شبانه‌روزی است، ادامه داد: در فروردین امسال ۲۱۲ فقره اخطاریه در زمینه تغییر‌کاربری غیرمجاز در اراضی‌کشاورزی استان صادر و عملیات اجرایی متوقف شد.

تقی زاده اضافه کرد: در این مدت ۱۵ فقره احکام در قالب تبصره ۲ ماده ۱۰ و ۳ مورد حکم قطعی قضایی تخریب مستحدثات غیرمجاز در اراضی‌کشاورزی در سطح استان اجرا شده است.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تغییرکاربری غیرمجاز از طریق سامانه ۱۳۱ یا با مراجعه به نشانی https://cms.laoi.ir تخلف تغییر کاربری را ثبت و پیگیری کنند.

آذربایجان‌غربی دارای ۸۰۰ هزار تا یک‌ میلیون هکتار اراضی‌کشاورزی است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • ایروانی: ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی منشأ اصلی بی‌ثباتی در سوریه است
  • برخورد قاطع دستگاه قضا با متعرضین اراضی ملی و منابع طبیعی
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • برقراری ۱۷ هزار تماس تلفنی با مرکز ارتباطات اورژانس
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • ۳ هزار مورد تغییرکاربری زمین‌های‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)