Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@07:45:22 GMT

ضربه سخت "کرونا" به غول‌های فناوری جهان!

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۳۰۱۳۳

ضربه سخت 'کرونا' به غول‌های فناوری جهان!

فرارو-شیوع کروناویروس جدید همچنان در حال ویران کردن صنعت تکنولوژی جهان است. بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری، کارخانه‌های خود را را تعطیل کرده و مسافرت‌های مرتبط با تجارت را ممنوع کرده اند. همچنین بسیاری از رویداد‌های مهم صنعت مانند مانند F8 فیس بوک، نمایشگاه اتومبیل ژنو، I / O گوگل و کنگره جهانی موبایل، به دلیل شیوع این بیماری همه گیر، لغو شده و یا در حال لغو شدن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وبسایت فناوری CNET طی گزارشی به بررسی وضعیت غول‌های فناوری جهان در دوره شیوع گسترده کروناویروس جدید پرداخته است.

در اواخر سال گذشته میلادی بود که گونه‌ای جدید از کروناویروس‌ها که بعد‌ها به نام COVID-19 نامگذاری شد، در منطقه ووهان استان هوبی چین کشف شد. نخستین بار در تاریخ ۳۱ دسامبر به سازمان بهداشت جهانی گزارش شد که دانشمندان چینی این بیماری را به یک خانواده ویروس‌ها که شامل سارس (سندرم حاد تنفسی) و مرس (سندرم تنفسی خاورمیانه)، مربوط کرده اند. اگر چه به زودی معلوم شد که این بیماری کشندگی کمتری نسبت به سارس و مرس دارد، اما سرعت انتشار آن بسیار شگفت آور بود. در این مدت زمان اندک این ویروس توانست بیش از ۱۱۱ هزار نفر را در بیش از ۱۰۰ کشور جهان آلوده کند و بیش از ۳۳۰۰ نفر را به کام مرگ بکشاند.

این سرعت شیوع کروناویروس جدید نه تنها باعث نگرانی دست اندرکاران عرصه سلامت و پزشکی شد بلکه فعالان عرصه اقتصادی را نیز در شوک فرو برد. در میان شرکت‌های بزرگ فناوری نیز زیان‌های سنگینی را متحمل شده اند که در اینجا به بررسی چند مورد از این غول‌های فناوری و چگونگی تاثیر شیوع کروناویروس جدید بر فعالیت آن‌ها خواهیم پرداخت.

فیسبوک
۱. این شرکت مجبور به لغو کنفرانس توسعه دهنده F۸ خود شد، بزرگترین رویداد سال شرکت که مارک زاکربرگ مدیر عامل آن، آخرین به روز رسانی‌ها در مورد پیشرفت و چالش‌های فیس بوک، را در آن رونمایی می‌کرد. فیسبوک مجبور شد به جای این رویداد به برگزاری گردهمایی‌های محلی برای توسعه دهندگان و رونمایی‌های آنلاین، بسنده کند.
۲. ممنوعیت سفر کارمندان شرکت به چین.
۳. لغو یک نشست بازاریابی که در اوایل ماه مارس که قرار بود با شرکت بیش از ۴۰۰۰ نفر از فعالان عرصه فناوری برگزار شود.
۴. ارائه تبلیغات رایگان برای سازمان بهداشت جهانی به منظور ارائه اطلاعات درست و دقیق بهداشتی به جهان.
۵. احتمال تأخیر در تولید هدست Oculus VR این شرکت.
۶. ممنوعیت بسیاری از تبلیغات در خصوص کروناویروس جدید که گمان می‌رود درآمد‌های بسیاری را از این شرکت بگیرد.
۷. کناره گیری از جشنواره فناوری SXSW.
۸. مثبت اعلام شدن آزمایش کروناویروس یکی از مدیران دفتر سیاتل فیسبوک. بنا به گزارش ها، این شرکت دفتر سیاتل خود را تا ۹ مارس تعطیل کرده است و از کارمندان خواست که حداقل تا ۳۱ مارس از خانه کار‌های خود را انجام دهند. شرکت فیسبوک همچنین اعلام کرد به کارگران ساعتی که نمی‌توانند کار خود را از راه دور انجام دهند، حقوق پرداخت خواهد کرد.

اپل
۱. این شرکت اعلام کرد به دلیل تاثیرات شیوع کروناویروس جدید، برنامه ریزی سه ماهه درآمدی خود را از دست خواهد داد.
۲. بطور موقت کل ۴۲ فروشگاه خود در سرزمین اصلی چین، یکی از بزرگترین و مهمترین بازار خود را تعطیل کرد و حتی دفاتر شرکت‌ها و مراکز پشتیبانی تلفنی خود را نیز در این کشور بست.
۳. به دنبال تعطیلی کارخانه‌های قطعه سازی اپل در شهر ووهان به دلیل شیوع کروناویروس، این شرکت مجبور شد به دنبال منابع جایگزین برای قطعات باشد.
۴. گزارش‌های متعدد از فروشگاه‌های خرده فروشی اپل نشان می‌داد که مشتریان در برخی مواقع در تعویض گوشی‌های آسیب دیده خود با مشکل مواجه شده اند.
۵. این شرکت سفر کارمندان خود به ایتالیا، چین و کره جنوبی را محدود کرده و یک فروشگاه خرده فروشی در ایتالیا نیز بسته شده است.
۶. طبق گزارش ها، اپل از شرکت در جشنواره SXSW انصراف داده است.
۷. بسیاری از فروشندگان اپل در شهر نیویورک از تاریخ ۶ مارس، دستگاه‌های آیفون ۱۱ را به اتمام رسانده اند.

گوگل
۱. این شرکت به کارمندان منطقه سیاتل دستور داده است تا در حد امکان از راه دور کار کنند.
۲. گوگل به طور موقت تمام دفاتر خود در سرزمین‌های اصلی چین، هنگ کنگ و تایوان را تعطیل کرده است.
۳. این شرکت سفر تجاری کارمندان خود به چین و هنگ کنگ را محدود کرده است.
۴. کارمندانی که یکی از اعضای خانواده آن‌ها در ماه‌های اخیر از چین بازگشته اند باید حداقل به مدت ۱۴ روز در خانه کار کنند و از خانه خارج نشوند.
۵. گوگل با اینکه یکی از کارکنانش در زوریخ به کروناویروس مبتلا شده است، ولی کماکان تمام دفاتر خود در اروپا را باز نگه داشته است.
۶. شرکت گوگل اجلاس برنامه ابتکاری Google News که اواخر ماه آوریل در کالیفرنیا برگزار می‌شود را لغو کرد.
۷. گوگل کنفرانس سالانه Cloud خود، که سال گذشته ۳۰۰۰۰ شرکت کننده را به خود جلب کرده بود، تغییر داد و فقط به یک برگزاری یک رویداد دیجیتالی بسنده کرد.
۸. این شرکت اعلام کرد به کارگران ساعتی که نمی‌توانند کار خود را از راه دور انجام دهند، حقوق پرداخت خواهد کرد.
۹. گوگل کنفرانس توسعه دهنده I / O سالانه خود را که قرار است در تاریخ ۱۲-۱۴ مه در Mountain View، کالیفرنیا برگزار شود، لغو کرد.
۱۰. گوگل در ۹ مارس اعلام کرد که این شرکت، مراجعه کنندگان به دفاتر خود در نیویورک و منطقه خلیج سان فرانسیسکو را محدود می‌کند. همچنین کلیه مصاحبه‌های حضوری، لغو و به کارمندان کره‌ای و ژاپنی دستور داد که از منزل کار کنند.

مایکروسافت
۱. مایکروسافت طی بیانیه‌ای اعلام کرد که «توصیه می‌کند» همه کارمندان سیاتل، منطقه پوجت ساند و منطقه خلیج سان فرانسیسکو که «در شغلی هستند که می‌توان از خانه انجام داد، باید این کار را تا ۲۵ مارس انجام دهند.» «برد اسمیت»، رئیس مایکروسافت، همچنین گفت که حتی اگر ساعات کاری کارمندان ساعتی کاهش یابد، حقوق آن‌ها کاهش نخواهد یافت.
۲. مایکروسافت به سرمایه گذاران هشدار داد که درآمد در بخش کاری که شامل سیستم عامل ویندوز و دستگاه‌های سارفیس است، احتمالاً بر طبق پیش بینی‌های اولیه، پیش نرود.

توییتر
۱. این شرکت از جشنواره SXSW خارج شد، جایی که قرار بود مدیر عامل شرکت «جک دورسی»، یک سورپرایز را به نمایش بگذارد.
۲. توییتر کلیه سفر‌های تجاری و رویداد‌های غیر ضروری را برای کارکنان خود به حالت تعلیق درآورد.
۳. این شرکت به همه کارمندان دستور داد تا کار خود را از خانه ادامه دهند.
۴. دورسی در ابتدا قصد داشت چند ماه از سال ۲۰۲۰ در آفریقا بگذراند، اما در ۵ مارس گفت که وی در حال ارزیابی مجدد این برنامه‌ها با توجه به شیوع کروناویروس جدید است.
۵. توییتر در تاریخ ۶ مارس اعلام کرد که دفتر سیاتل خود را برای انجام ضدعفونی‌های اساسی، بسته شده است. این اقدام به دنبال مثبت بودن تست کروناویروس یکی از کارمندان این شرکت، در این دفتر، اتخاذ شد.
۶. این شرکت اعلام کرد به کارگران ساعتی که نمی‌توانند کار خود را از راه دور انجام دهند، حقوق پرداخت می‌کند.

آمازون
۱. براساس گزارش رویترز، آمازون بیش از ۱ میلیون سفارش را که ادعا می‌شد برای درمان یا پیشگیری از کروناویروس بود را حذف کرد.
۲. به علت افزایش قیمت، هزاران کالا را از دسترس بازرگانان خارج کرد.
۳. آزمایش کروناویروس یکی از کارمندان آمازون در مقر این شرکت در سیاتل مثبت اعلام شد که اکنون در قرنطینه است.
۴. این شرکت به کارمندان خود در منطقه سیاتل گفت: تا در صورت امکان تا پایان ماه مارس در خانه کار کنند.
۵. این شرکت از جشنواره SXSW کناره‌گیری کرد.

دل
۱. بنا بر گزارش ها، شرکت دل به دلیل نگرانی‌ها از شیوع کروناویروس جدید، کنفرانس فناوری ۲۰۲۰ خود را از طریق «فضای مجازی» برگزار خواهد کرد. طبق این بیانیه، برنامه‌های یاد شده و برخی از جلسات بصورت آنلاین خواهد بود. قرار بود Dell Technologies World از ۴-۷ ماه مه در لاس وگاس برگزار شود.

تیک تاک
۱. این شرکت رسماً اعلام کرد که در جشنواره SXSW شرکت نخواهد کرد.

فاکسکان
۱. طبق دستوری که در اوایل ماه فوریه صادر شد، کارکنان این شرکت موظف شدند تا اطلاع ثانوی به دفتر کار خود در منطقه «شنژن» چین، بازنگردند.
۲. طبق گزارشی از بلومبرگ، این شرکت برنامه ریزی کرده تا کارخانه‌های خود را تا پایان ماه مارس به ظرفیت عادی بازگرداند.

Airbnb
۱. این شرکت اعلام کرد که تمام مسافرانی که در تاریخ ۱ آوریل در چین بلیط و هتل رزرو کرده باشند یا اینکه تا تاریخ ۹ مارس در کره جنوبی چنین کاری کرده باشد، می‌توانند بدون پرداخت هیچگونه جریمه ای، رزرو‌های خود را کنسل کنند.

اوبر
۱. پس از آنکه مشخص شد دو راننده این شرکت در مکزیک به کروناویروس مبتلا شده اند، اوبر به طور موقتا حدود ۲۴۰ حساب کاربری را در این کشور به حالت تعلیق درآورد تا از شیوع این ویروس جلوگیری کند.

Lyft
۱. لیفت بعد از اینکه مشخص شد یکی از اعضای تیمش «در تماس با شخصی بود که در معرض COVID-19 قرار داشت» اعلام کرد که کارکنان دفتر مرکزی خود در سان فرانسیسکو را تشویق می‌کند که از خانه به کار خود ادامه دهند. این کار را در دفتر مرکزی خود در سان فرانسیسکو تشویق می‌کند از خانه کار کنند. شرکت لیفت این خبر را در تاریخ ۵ مارس تأیید کرد.

تسلا
۱. این شرکت، پس از آنکه دولت چین به شرکت‌های خصوصی اعلام کرد که باید به طور موقت فعالیت خود را متوقف کنند، کارخانه جدید خود را در شانگ‌های برای یک هفته و نیم تعطیل کرد.
۲. تسلا همچنین به سرمایه گذاران هشدار داد که این تعطیلی ممکن است «اندکی» بر سود سه ماهه اول سهام آن‌ها تأثیر بگذارد.

Nintendo
۱. بنا بر گزارش ها، تولید هدست محبوب Switch این شرکت در چین به علت شیوع کروناویروس جدید، دچار اختلال شده است.

آی بی ام
۱. شرکت آی بی ام در ۹ مارس، طی توئیتی اعلام کرد که کارمندانش در شهر‌های نیویورک و وستچستر، کار خود را از خانه دنبال کنند تا وضعیت به حالت عادی بازگردد. هر دو منطقه در معرض گسترش کروناویروس جدید قرار دارند.

Salesforce
۱. مدیر اجرایی Salesforce «مارک بنیوف»، در ۵ مارس از کلیه کارمندان مستقر در سیاتل، کریکلند و واشنگتن خواست تا برای تمام ماه مارس از خانه کار کنند.

Cloudflare
۱. شرکت Cloudflare که مجموعه‌ای از ابزار‌های امنیتی را تامین می‌کند، اعلام کرد که به مشاغل کوچک که تحت تأثیر کروناویروس قرار گرفته اند، به مدت شش ماه به طور رایگان خدمات ارائه می‌دهد. همچنین این شرکت به منظور کمک به شرکت‌های کوچک، یک برنامه صنعتی به نام OpenforBusiness.org را راه اندازی کرده است.
۲. این شرکت به کارمندان مناطق آسیب دیده از کروناویروس اجازه می‌دهد تا از راه دور کار کنند.

وضعیت رویداد‌های صنعت فناوری
چندین رویداد برجسته صنعت فناوری به دلیل نگرانی در مورد شیوع گسترده کروناویروس، لغو یا به تعویق افتاده اند. این رویداد‌ها به شرح ذیل هستند؛

۱. کنگره جهانی موبایل، یک گردهمایی سالانه در این صنعت است که قرار بود در ۲۴ فوریه در بارسلونا افتتاح شود.
۲. اجلاس بازاریابی ماه مارس فیس بوک و کنفرانس توسعه دهنده F۸ این شرکت.
۳. نمایشگاه اتومبیل ژنو، یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های اتومبیل جهان. لغو این نمایشگاه پس از آن صورت گرفت که دولت سوئیس همه تجمعات و رویداد‌های با بیش از ۱۰۰۰ نفر را ممنوع اعلام کرد.
۴. اجلاس سالانه شرکت Adobe در لاس وگاس. این شرکت اعلام کرد برخی از برنامه‌های جدید خود را به صورت آنلاین ارائه می‌دهد.
۵. بزرگترین رویداد سال شرکت گوگل با نام I/O که این غول فناوری جدیدترین محصولات و ابتکارات خود را در آن به نمایش می‌گذارد.
۶. شرکت Chipmaker Nvidia تصمیم گرفت کنفرانس فناوری GPU خود را که بطور معمول در سان خوزه برگزار می‌شود و مخاطب حدود ۱۰۰۰۰ نفری را به خود جلب می‌کند را به صورت مجازی و در ۲۴ مارس برگزار کند.
۷. کنفرانس سالانه توسعه دهندگان بازی، که در ابتدا قرار بود از ۱۶ تا ۲۰ مارس در سان فرانسیسکو برگزار شود، پس از کنار کشیدن فعالانی همچون آمازون، مایکروسافت، Epic Games، سونی، EA و فیس بوک، به یک تاریخ نامشخص موکول شده است.
۸. همایش سالانه امنیت سایبری RSA، مطابق با برنامه ریزی در اواخر فوریه در سان فرانسیسکو برگزار شد، اما غرفه داران بزرگی مانند IBM، Verizon و AT&T Cybersecurity از این امر حمایت نکرده و در آن شرکت نکردند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا کروناویروس فناوری گوگل مایکروسافت فیسبوک آمازون اپل غول های فناوری شیوع کروناویروس جدید شرکت اعلام سان فرانسیسکو خانه کار کنند کار خود انجام دهند برگزار شود جشنواره SXSW راه دور رویداد ها گزارش ها ماه مارس شرکت ها فیس بوک ۹ مارس ۵ مارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۰۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!

مردی که به او لقب «نوستراداموس زنده» را داده‌اند در آخرین پیشگویی خود مدعی شده جهان امسال شاهد قطع فناوری ناشی از استفاده از فناوری پالس الکترومغناطیسی (EMP) خواهد بود. اما تکنولوژی EMP چیست و چه اثراتی می‌تواند داشته باشد؟

به گزارش روزیاتو، اتوس سالومه ۳۶ ساله که یک فراروان‌بین آموزش‌دیده اهل برزیل است اغلب به‌خاطر دقت پیش‌بینی‌هایش ازجمله پیش‌بینی همه‌گیری کووید-۱۹، خرید توییتر توسط ایلان ماسک و حتی مرگ ملکه الیزابت، به عنوان یک پیشگو شناخته می‌شود.

 

او اکنون هشدار داده است که پیشرفت در جنگ‌افزارها، مانند فناوری پالس الکترومغناطیسی می‌تواند اثرات مخربی بر جهان داشته باشد.

او تصریح کرد که پیش‌بینی‌اش نه در مورد یک رویداد طبیعی، بلکه در مورد آزمایش‌هایی است که شامل فناوری پالس الکترومغناطیسی و تشدید تنش‌ها میان ایران و اسرائیل می‌شود که به‌طور بالقوه منجر به درگیری در مقیاسی بزرگ‌تر خواهد شد و راه را برای رویدادی شبیه به جنگ جهانی سوم هموار خواهد کرد.

تکنولوژی فناوری پالس الکترومغناطیسی یا EMP چیست؟

EMP ابزاری تخصصی برای غیرفعال کردن سیستم‌های اطلاعاتی است که با ایجاد پالس‌هایی، تجهیزات و زیرساخت‌های الکترونیکی را بدون آسیب مستقیم به افراد یا ساختمان‌ها مختل می‌کند.

فناوری پالس الکترومغناطیسی در ابتدا به عنوان یک ابزار استراتژیک در طول جنگ سرد از سوی ایالات متحده و شوروی استفاده شد، تکامل یافت و امروزه دستگاه‌های EMP محلی‌سازی‌شده غیرهسته‌ای یک تهدید قابل توجه برای سناریو‌های مدرن وابسته به تکنولوژی هستند.

زمینه تاریخی و تهدیدات کنونی

سالومه اهمیت تاریخی فناوری EMP را مورد بحث قرار می‌دهد و به رویداد‌هایی مانند آزمایش موسوم به استارفیش پرایم (Starfish Prime) ایالات متحده در سال ۱۹۶۲ اشاره می‌کند که پتانسیل مخرب انفجار‌های هسته‌ای در ارتفاع بالا بر سیستم‌های ارتباطی جهانی را نشان داد.

در سال ۱۹۶۲، ایالات متحده یک کلاهک هسته‌ای ۱.۴ مگاتنی را در این آزمایش در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری بالای اقیانوس آرام منفجر کرد.

این انفجار که قوی‌ترین آزمایش هسته‌ای جهان در ارتفاع بالا بوده است، یک پالس الکترومغناطیسی قوی ایجاد کرد که توانست ارتباطات رادیویی جهانی را مختل کند، منجر به از کار افتادن اولین ماهواره بریتانیا، Ariel-۱، شود و حتی به منفجر شدن چراغ‌های خیابان‌ها در هاوایی بیانجامد.

او بر علاقه کنونی جهان به فناوری EMP تاکید می‌کند که کشور‌های پیشرفته‌ای مانند ایالات متحده آمریکا، روسیه و چین در توسعه آن برای اهداف استراتژیک خود سرمایه‌گذاری می‌کنند و حتی کره شمالی به دنبال آن است.

نقش هوش مصنوعی و سناریو‌های آینده

سالومه پیش‌بینی می‌کند که در سال ۲۰۲۴، کشور‌هایی مانند اسرائیل و ایران ممکن است فناوری‌های هوش مصنوعی را در استراتژی‌های دفاعی و تهاجمی خود بگنجانند که به‌طور بالقوه تنش‌ها را تشدید خواهد کرد. او ماهیت دوگانه هوش مصنوعی را به عنوان ابزار حفظ صلح و محرک احتمالی درگیری برجسته کرده است.

اثرات آنی و بلندمدت حمله EMP

اثرات فوری آن شامل ویران کردن زیرساخت‌های الکتریکی، از بین بردن فوری منابع آب و انرژی و سیستم گرمایشی خواهد بود.

ماشین‌ها، کامپیوترها، تلفن‌ها، حمل‌ونقل، بانکداری… هر چیزی که از اجزای الکتریکی استفاده می‌کند یا برای کار به سیستم‌های الکترونیکی متکی است، از کار خواهد افتاد.

این تکنولوژی دسترسی شما به آب، گرما و غذا – سه عنصر پایه هرم مازلو – را از بین می‌برد و اساساً در نتیجه باعث فروپاشی اجتماعی می‌شود؛ بنابراین اثرات بلندمدت حمله EMP شامل کاهش چشمگیر جمعیت خواهد بود.

طی هفته‌ها و ماه‌ها، اکثر مردمی که در شهر‌ها زندگی می‌کنند از تشنگی یا گرسنگی می‌میرند و یا در وحشت و خشونت کشته می‌شوند. هرکسی که به درمان منظم پزشکی نیاز داشته باشد نیز هیچ شانسی برای زنده ماندن نخواهد داشت.

دسترسی به اندک ذخایر غذا و آب مسلماً توسط دولت و ارتش‌ها یا بانفوذترین و خشن‌ترین باند‌های مسلح کنترل می‌شود.

در ایالات متحده، مطالعات وزارت انرژی تخمین می‌زند که تا ۵ سال طول می‌کشد تا تنها ۲۰ درصد از شبکه دوباره آنلاین شود، در این مرحله جامعه مدرن تقریباً فرو می‌پاشد.

آیا راهی برای دفاع در برابر حمله EMP وجود دارد؟

دفاع در برابر حمله EMP به دلیل ماهیت خط دید و استقرار آن در صد‌ها کیلومتر بالاتر از سطح زمین، چالش‌های مهمی را به همراه دارد.

برخلاف سامانه‌های دفاع موشکی هسته‌ای، که موشک‌ها را قبل از ورود مجدد رهگیری می‌کنند، رهگیری موشک‌های EMP در بازه زمانی کوتاه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تقریباً غیرممکن است.

حفاظت سطح زمین در برابر EMP نیازمند ارتقاء گسترده اجزای شبکه برق قدیمی مانند ترانسفورماتور‌ها و پست‌های برق است.

با این حال با وجود این تلاش‌ها، اثربخشی چنین اقداماتی در مواجهه با یک حمله گسترده EMP محدود خواهد بود.

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • نرخ بیکاری ژاپن منحرف شد
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • اقتصاد ژاپن دست پُر آمد
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ ارزش سهام تسلا ۶ درصد رشد کرد
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!