Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@09:52:47 GMT

مجوز نامزدی دوباره پوتین برای کرملین

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۳۲۵۷۳

مجوز نامزدی دوباره پوتین برای کرملین

نمایندگان مجلس دومای روسیه با تصویب اصلاحات قانون اساسی بدون حتی یک رأی مخالف، به استمرار دوران ریاست جمهوری «ولادیمیر پوتین» رأی داده و مصوبه خود را برای تأیید به کمیته فدرال فرستادند.

به گزارش «رویترز»، در این جلسه که صبح دیروز برگزار شد از 450 نماینده دومای دولتی روسیه، 383 تن به اصلاحات رأی موافق و 43 قانونگذار رأی ممتنع دادند و 24 تن نیز غایب بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب «پوتین» 63 ساله که بیش از دو دهه(از سال 2000میلادی) در قامت نخست‌وزیر یا رئیس جمهوری بر روسیه حکمرانی کرده، با شرکت در انتخابات 2024، شانس دوباره‌ای خواهد داشت که حداقل با یک دوره 6 ساله دیگر مدت زمامداری خود در کرملین را به 30 سال برساند و به رکورد 36 ساله استالین نزدیک شود. گرچه بسیاری از منتقدان کرملین، تصویب قانون اصلاحات محدودیت ریاست جمهوری را سرآغازی برای حکومت دائمی مرد آهنین بر روسیه می‌دانند اما خود «پوتین» در جریان سخنرانی روز سه‌شنبه‌اش در حالی که از بیان برنامه‌اش برای سال‌های پس از 2024 خودداری کرد در اظهارنظری پر بازتاب تأکید کرد: «نمی خواهم مانند برخی رهبران دوران شوروی سابق باشم و در دفتر کارم بمیرم.» وی پیش از این، اصلاحات قانون اساسی را برای تقویت حاکمیت ملی روسیه و کمک به پیشرفت جامعه در شرایطی که کشور در حال تغییرات اساسی است، ضروری دانسته بود.
حمایت قاطع از طرح ماندن «پوتین»
رئیس جمهوری روسیه در سخنان روز سه‌شنبه‌اش تمایلی به تصویب اصلاحات مربوط به رفع محدودیت ریاست جمهوری نشان نداد و حتی آن را نامناسب خواند. در عین حال در برابر اعضای دوما گفت: «ثبات بدون شک از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید اولویت ما باشد. وقتی کشور قدرتمندتر شود چرخش رهبران ضروری خواهد بود.» اما او زمانی برای این تغییر مشخص نکرد. اما اکثریت قانونگذاران «دوما» ماندن او را پایانی بر حواشی تهدیدآمیز کشور می‌دانند. به گزارش «ای پی ای نیوز»، «ویاچسلاو وولودین»، سخنگوی «دوما»ی روسیه در این باره گفت: «چالش‌های امروز و مطالبات جامعه، اصلاحات اخیر قانون اساسی را غیرقابل اجتناب کرده است. اما آنچه بدون تغییر باقی مانده و رئیس جمهوری هم بارها بر آن تأکید کرده، اساس و ارزش‌های قانون اساسی ما است. با توجه به اینکه این اصلاحات باید در همه پرسی 22 آوریل (3 اردیبهشت 1399) به تأیید مردم برسد، تعدادی از نمایندگان با حضور در نقاط مختلف کشور پاسخگوی ابهامات مردم خواهند بود.» از سوی دیگر «والنتینا ماتوینکو»، سخنگوی کمیته فدرال روسیه نیز در گفت‌و‌گویی تلویزیونی گفت: «بحث‌ها درباره اینکه چه کسی رئیس جمهوری بعدی روسیه خواهد بود امنیت ملی کشور را به مخاطره انداخته که هشداری برای ما است.»
«کرونا»، مخالفان را ناکام گذاشت
«پوتین» در آغاز سال جدید میلادی از برنامه‌اش برای اصلاح قانون محدودیت ریاست جمهوری پرده برداشت و پیش نویس این طرح را در کنار اصلاحاتی درباره حقوق بشر، آزادی و حقوق مدنی تقدیم مجلس روسیه کرد. به نوشته «مسکو تایمز»، با اینکه موافقت «دوما» با این اصلاحات قابل پیش‌بینی بود اما فعالان سیاسی واکنش قاطعی به آن نداشتند. تا اینکه رأی اعتماد «دوما» به این اصلاحات بار دیگر آتش مخالفت‌های آنها را شعله ورتر کرد تا با فراخوانی از معترضان برای حضور در خیابان‌ها در روز جمعه (فردا) مخالفت خود را آشکار کنند. اما با توجه به اعمال محدودیت‌های تجمعات زیر پنج هزار نفر در روسیه برای کنترل شیوع کرونا، این تظاهرات یا دست کم تجمع گسترده مخالفان در خیابان‌های این کشور در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در همین راستا، «تاتیانا استانووایا»، مؤسس مرکز تحلیل سیاسی«آر پولتیک» با توجه به زمان باقیمانده تا همه پرسی، شانس موفقیت مخالفان پوتین را بسیار اندک دانست: «پوتین بدون شک برنامه هایش را تا آخرین لحظه فاش نخواهد کرد و مخالفان نمی‌توانند حرکت مؤثری علیه او سازماندهی کنند.»

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ریاست جمهوری قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۲۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین

رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، برای کمک به اوکراین شرط تعیین کرده است.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • شست و شوی مغزی کودکان روسیه و مهیا کردن آنها برای جنگ/آموزش و پرورش در خدمت اهداف حکومت
  • تغییر مجدد معادلات جنگ اوکراین
  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • هشدار تند کرملین به توقیف‌کنندگان غربی دارایی‌های روسیه
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان