Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: چین در یک دهه اخیر از رشد اقتصادی بالای ۱۰ درصد برخوردار بوده، بنابراین ظرفیت اقتصادی بالایی دارد که توانایی مبارزه با بیماری کرونا را از ابعاد اقتصادی به آن می‌دهد و به دلیل همین ظرفیت، بدون نیاز به کمک کشورهای دیگر موفق به مهار این بیماری شده است.

سید کمیل طیبی درباره تعطیلی اصناف به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اگر به تجربه موفق چین در مهار ۷۰ درصدی کرونا نگاه کنیم متوجه می‌شویم که این مسئله به دلیل شرایط اقتصاد این کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چین کشوری است که در یک دهه اخیر از رشد اقتصادی بالای ۱۰ درصد برخوردار بوده، بنابراین ظرفیت اقتصادی بالایی دارد که توانایی مبارزه با بیماری کرونا را از ابعاد اقتصادی به این کشور می‌دهد و به دلیل همین ظرفیت اقتصادی بالا، بدون اینکه نیازی به کمک کشورهای دیگر داشته باشد، موفق به مهار این بیماری شده است.

مدیر قطب اقتصاد بین‌الملل دانشگاه اصفهان ادامه داد: در شرایط اقتصادی ایران که کشوری در حال توسعه محسوب می‌شود، منابع محدودتری وجود دارد، مدت‌های زیادی نیز دچار تحریم‌های بین‌المللی اقتصادی بوده، در دو سال اخیر رشد اقتصادی منفی داشته و دولت نیز از کسری بودجه مزمن رنج می‌برد، اجرای برنامه پیاده سازی شده توسط چین (کمک به بنگاه‌های اقتصادی و خانوارها و تهیه بسته‌های مورد نیاز روزمره) شاید در ظرفیت اقتصادی ایران به ویژه در بخش دولتی وجود نداشته باشد.

اگر هر فعالیت اقتصادی تعطیل شود، آیا امکان جبران این زیان وجود دارد؟

طیبی افزود: این تفاوت بسیار مهم، سدی محسوب می‌شود که تصمیم سازی را برای دولتمردان و نظام اقتصادی مشکل می‌کند، بنابراین باید پرسید که اگر قرار باشد هر فعالیت اقتصادی به تعطیلی کشیده شود، آیا امکان جبران این زیان وجود دارد یا خیر؟

وی خاطرنشان کرد: نقدینگی بسیار بالایی در کشور وجود دارد که نمی‌توان به راحتی آن را به سمت خدمت به جامعه هدایت کرد. این نقدینگی در بخش‌هایی قفل شده است که مدیریت کردن آن به راحتی امکان پذیر نیست اما راهکارهایی که از سوی بانک جهانی یا صندوق بین‌المللی پول در نظر گرفته شده است، راهکارهای منطقی به شمار می‌رود که می‌تواند به این موضوع کمک کند.

کمک‌های بلاعوض به قشرهای ضعیف در این شرایط بسیار ضروری است

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: باید توجه کرد که بنگاه‌های اقتصادی فعال در حوزه خدمات مانند آژانس‌های مسافرتی و هتل‌ها در شرایط کنونی با رکودی مضاعف مواجه هستند و بخش خدمات زیان‌های زیادی را از شیوع کرونا تجربه می‌کند بنابراین وجود بسته‌های حمایتی شامل تسهیلات ارزان قیمت و کمک‌های بلاعوض به قشرهای ضعیف در این شرایط بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

طیبی اظهار کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که در شرایط کنونی ظرفیت‌های اقتصادی جدیدی به وجود می‌آید. مثلاً این ظرفیت جدید می‌تواند سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی باشد که به سرعت بتواند بازدهی لازم را به دست آورد. به عنوان مثال سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل در بخش‌های بهداشتی از جمله این موارد است که می‌تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اشتغال تأثیرگذار باشد، تا حدی از شدت آثار منفی این بیماری بر اقتصاد بکاهد و آمادگی لازم را برای عبور از بحران پدید آورد.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی امکان تعطیل کردن اصناف به دلیل شرایط اقتصادی کشور وجود ندارد، گفت: همچنان شاهد رکودی از گذشته هستیم که در بخش بازرگانی (سیستم توزیع) وجود دارد اما باید توجه داشت که عبور از بحران مسئله مهمی به شمار می‌رود و اگر قرار باشد کسری بودجه بیشتری برای دولت به وجود بیاورد برای حل این بحران، مشکلی ندارد.

ارائه تسهیلات کم بهره و ارزان قیمت به واحدهای اقتصادی

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: بسیاری از کسبه این مسئله را مطرح می‌کنند که نیازی به کمک‌های بلاعوض دولتی نداشته و تنها خواستار دریافت تسهیلات ارزان قیمت هستند. اگر به این بخش دید توسعه‌ای داشته باشیم، ارائه تسهیلات با همین هدف می‌تواند کمک کننده باشد بنابراین سیستم بانکی در وضعیت فعلی باید با ارائه تسهیلات کم بهره و ارزان قیمت به واحدهای اقتصادی، به این بخش کمک کند.

طیبی تصریح کرد: نقدینگی مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی باید توسط دولت با سوبسید دادن به بانک‌ها و ارائه تسهیلات کم هزینه تأمین شود. منبع این بخش نیز می‌تواند نقدینگی موجود در کشور باشد. در واقع دولت باید سپرده‌گذاران و افراد فعال در بازارهای مالی نظیر بازار طلا و بازار بورس را تشویق کند تا نقدینگی و سرمایه خود را در اختیار این بخش قرار دهند. به عبارتی نهاد اجرایی می‌تواند با ایجاد یک جریان گردش سرمایه با ترنور مالی بیشتر (گردش مالی سالانه) میان این دو بخش، این مسئله را اجرایی کند. همچنین اقداماتی نظیر تعویق مالیات‌ها، سررسید اقساط تسهیلات و معافیت از پرداخت بیمه در این زمینه مفید است.

وی با بیان اینکه جلوی ضرر هر وقت گرفته شود منفعت است، خاطرنشان کرد: از آنجا که ارزش جان انسان‌ها بسیار بیشتر از موارد دیگر است، از جنبه بهداشتی موافق تعطیلی کامل فعالیت‌های اقتصادی به منظور مهار کامل این بیماری هستم.

کد خبر 414388

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اصناف ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا شیوع کرونا کسری بودجه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ارائه تسهیلات ظرفیت اقتصادی ارزان قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسپولیس به توانایی فراموشی نیازمند است!

به گزارش "ورزش سه"، پرسپولیس اوسمار بعد از هفت برد و یک مساوی در دربی  دوباره در اراک باخت که این شکست به منزله از دست رفتن یک جام تمام شد در حالی که به نظر می رسید چنانچه سرخ ها از این خوان عبور کرده و به جمع هشت تیم پایانی برسند با توجه به نوسانات اخیر سپاهان و تراکتور شانس اول قهرمانی خواهند بود و می توانند برای هشتمین بار به این جام دست یابند .

با این وجود پرسپولیس به شکل عجیبی در اراک شکست خورد تا ضمن از دست دادن جام قهرمانی، تردیدهایی درباره شرایط فنی این تیم ایجاد کند و حتی به ادامه مسیر در کورس قهرمانی لیگ هم تعمیم داده شود.

با این وجود، در حال حاضر و با در نظر گرفتن دیدار دشوار مقابل سپاهانی که با احتساب جام حذفی در سه مسابقه متوالی برنده شده و دوباره به فرم روزهای خوبش نزدیک شده، این سوال در مورد پرسپولیس و تیم اوسمار به شکلی جدی مطرح است که آیا این تیم توانایی فراموش کردن شکست در اراک و حذف تلخ از جام حذفی را دارد یا بدون توجه به این اتفاق راه خود را در مسیر قهرمانی لیگ پیش خواهد گرفت.
پرسپولیس دو سال پیش و در کورس قهرمانی با استقلال هم در جام حذفی مقابل آلومینیوم اراک شکست خورد و حذف شد و در نهایت آن فصل جام را به رقیب داد تا نتواند ششمین قهرمانی متوالی لیگ را تجربه کند. حالا بعد از دو سال دقیقا در شرایطی مشابه آن فصل قرار دارند و حذف از یک جام شاید شرایط روانی و فنی آنها را تحت تاثیر قرار دهد.

هر چند آن فصل تساوی مقابل استقلال در بازی برگشت باعث شد اختلاف امتیازها باقی بماند و این اختلاف نسبت به فصل جاری بیشتر بود، اما پرسپولیس بعد از باخت مقابل آلومینیوم اراک و از دست دادن جام حذفی روند خوبی در لیگ برتر نداشت.

به شکل عجیب و جالبی پرسپولیس در آن فصل بعد از کنار رفتن از جام حذفی توسط آلومینیوم که البته در مرحله یک چهارم نهایی اتفاق افتاد شش بازی در لیگ برتر پیش روی خود داشت و البته شش امتیاز کمتر از رقیبش استقلالی را تعقیب می کرد که البته دو امتیاز  خود را به خاطر حکم انضباطی در بازی مقابل گل گهر به دست آورده بود.

سرخ ها بعد از آن حذف ابتدا با دو گل پیکان را شکست دادند اما بعد از آن مقابل ذوب آهن به تساوی یک – یک رسیدند که این دو امتیاز از دست رفته به نوعی سند قهرمان نشدن سرخ ها در مصاف با تیم بی‌شکست فرهاد مجیدی را امضا کرد. بعد از آن هم پرسپولیس در سیرجان به سپاهان دو بر یک باخت و در مصاف با تراکتور هم به تساوی بدون گل رسید تا سه هفته متوالی از برد دور بماند.

در نهایت دو برد آخر آن فصل مقابل شهر خودرو که با نتیج دو بر یک و  یک هیچ اتفاق افتاد باعث نشد تا فاصله از دست رفته با استقلال کم شود و این تیم با فاصله 5 امتیاز کمتر از رقیب دیرینه شاهد قهرمانی آنها باشد.

حالا هواداران پرسپولیس ترس این را دارند که طبعات حذف در اراک، تنها از دست دادن یک جام نباشد و به لیگ برتر هم کشیده شود اما بازیکنان پرسپولیس همه باتجربه اند ضمن اینکه کیفیت فنی خط دفاعی پرسپولیس نسبت به آن فصل بهتر شده و اختلاف امتیاز با صدرنشین به گونه ای است که تکرار آن اتفاق را تضعیف می کند مگر اینکه تبعات روانی شکست دوباره در اراک این تیم را واقعا تحت تاثیر قرار دهد.

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • پرسپولیس به توانایی فراموشی نیازمند است!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • تاثیرات سلوکیان بر خاورمیانه: از تاثیر بر هنر و فلسفه تا مواجهه با شورش یهودیان
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج