Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@05:36:02 GMT

تبعات زیستن در دوره انزوای خود ساخته

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۳۴۴۶۴

تبعات زیستن در دوره انزوای خود ساخته

ساعت 24-گروه ویژه اقدام مالی FATF پس از چند دوره تمدید فرصت پذیرش مقررات مورد نیاز توسط جمهوری اسلامی ایران، سرانجام روز جمعه ۲۱ فوریه ۲۰۲۰ تصمیم گرفت کشور ایران را از فهرست «خاکستری» خارج و به فهرست کشورهای پرریسک یا همان «فهرست کشورها و قلمروهای غیرهمکار» (NCTT) موسوم به «فهرست سیاه» کنار کشور کره شمالی قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کانون بانک‌های ایرانی در اروپا
گروه ویژه اقدام مالی FATF پس از چند دوره تمدید فرصت پذیرش مقررات مورد نیاز توسط جمهوری اسلامی ایران، سرانجام روز جمعه ۲۱ فوریه ۲۰۲۰ تصمیم گرفت کشور ایران را از فهرست «خاکستری» خارج و به فهرست کشورهای پرریسک یا همان «فهرست کشورها و قلمروهای غیرهمکار» (NCTT) موسوم به «فهرست سیاه» کنار کشور کره شمالی قرار دهد.
کشورهایی که در این فهرست قرار می‌گیرند، از نظر سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی، در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم «غیرهمکار»اند.
هر چند گروه ویژه اقدام مالی این اقدامات مقابله‌ای را در حد توصیه بیان می‌کند و تصمیم نهایی را به عهده نهادهای ناظر در کشورهای عضو می‌گذارد و این بار هم در بیانیه پایانی اجلاس پاریس بر آن تأکید کرده، اما برداشتن تعلیق اقدامات مقابله‌ای در عمل محدودیت‌ها، دشواری‌ها و هزینه‌های گزافی را به کشور تحمیل و تعاملات رسمی پولی و تجاری فرامرزی را دچار آشفتگی می‌کند. روابط کارگزاری بانک‌ها و روابط تجارت بین‌الملل ایران به عنوان «کشور غیرعادی و غیرهمکار»  به پایین‌ترین سطح خود تنزل پیدا خواهد کرد.
در واقع بخش‌های بانکی و تجارت خارجی کشور، با وجود انجام اصلاحات ساختاری گسترده در سال‌های اخیر، مظلومانه و بدون ارتکاب جرم و خلافی زمینگیر خواهند شد. از آنجا که بخش‌های بانکی و تجاری کشور در بروز این شرایط نقشی نداشته‌اند و هر دو بخش با صرف انرژی قابل ‌تحسین دوره‌های پرنشیب گذشته را راهبری کرده‌اند، لذا راه‌های برون‌رفت از این شرایط هم در اختیار آنها نیست که بتوانند در این مسیر گام‌های عملی مؤثری بردارند. بنابراین عملاً نمی‌توان از آنها انتظار داشت که در اوضاع جدید که مدیریت انسداد اقتصاد است، نقش‌آفرینی اثربخشی داشته باشند.
از طرف دیگر شرایط و امکانات دشوار دوره‌های مختلف تحریم با آنچه در پیش رو داریم، زمین تا آسمان تفاوت دارد. بانک‌ها، فعالان تجارت خارجی و در کل اقتصاد ملی در دوران گذشته با تلاش بسیار و تحمل مشکلات و هزینه‌های قابل توجهی توانسته‌اند راه‌های مقابله با انواع مختلف تحریم‌ها را کشف و تا حدودی نیازهای خود را تأمین کنند. اما این راه‌ها با قرار گرفتن کشور در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی، تنگ‌تر و تنگ‌تر خواهد شد. اثرات این تحریم‌های یکجانبه ظالمانه و تنگناهای واردکنندگان تجهیزات پزشکی در نبود کانال‌های تأمین مالی خریدها، بخصوص در شرایط حاد کنونی کشور با توجه به گسترش بیماری کووید-۱۹ که متأسفانه منجر به از دست رفتن جان گران‌بهای عزیزان ما می‌شود، بیشتر مشهود است و ما نباید با دستان خودمان کار را بیش از آنچه هست، سخت‌تر کنیم.
خوشبختانه گروه ویژه اقدام مالی راه خروج دوباره از فهرست سیاه را باز گذاشته و بار دیگر تأکید کرده که اگر ایران متناسب با استانداردهای این نهاد، به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) و معاهده بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم  (CFT) بپیوندد، ایران از فهرست سیاه مجدداً خارج و اقدامات مقابله‌ای بار دیگر تعلیق خواهند شد. حالا که راه برگشت چندان پیچیده نیست، امید است، بویژه با توجه به شرایط دشوار فوق بحرانی کنونی کشور، با تصمیم مقتضی مسئولان، جلوی ضررهای سنگین احتمالی بیشتر ناشی از قرار گرفتن در فهرست کشورهای غیرهمکار، هر چه زودتر گرفته شود.

منبع: روزنامه ایران

منبع: ساعت24

کلیدواژه: گروه ویژه اقدام مالی فهرست سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۴۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، احسان خاندوزی تأکید کرد: نسخه‌های اصلاح‌شده آتی استراتژی گروه بانک توسعه اسلامی مانند همیشه باید سیاست‌های اصلاحی مؤثر را مجدد فرموله کنند و اصل حکمرانی و تضمین پایداری مالی اقتصادی و زیست‌محیطی را به‌گونه‌ای که بر چالش‌ها غلبه کنند، تقویت نمایند.

او افزود: بی‌تردید گروه بانک توسعه اسلامی به‌عنوان یک بانک پیش‌رو در امت اسلامی قادر خواهد بود که نقش اساسی ایفا کند و ایران نیز با به اشتراک‌گذاشتن دانش و تجربیات خود آمادگی‌اش را برای همکاری با بانک و کشورهای عضو اعلام می‌دارد.

تأیید پیشنهاد ایران

وزیر اقتصاد در حاشیه نشست مجمع بانک توسعه اسلامی گفت: پیشنهاد ایران مبنی بر اینکه پنجره تأمین مالی جدی با نرخ ترجیحی برای کشورها ایجاد شود، مورد تأیید اعضا قرار گرفت.

او گفت: قرار شد که بار مالی ناشی از این پنجره مالی توسط کشورهایی که جزو سهامداران این بانک هستند تأمین شود. خاندوزی تأکید کرد: در بیانیه رسمی ایران به بانک توسعه اسلامی هم موافقت خودمان را با این پنجره و هم شرایطی که پیشنهاد داده بودیم در ارتباط با مسئله تأمین مالی و اینکه پروژه‌های عمدتا دانش‌بنیان و پروژه‌های حوزه فقرزدایی بسته به اولویت‌های توسعه‌ای کشورهای اسلامی از این وام ها استفاده کنند را مطرح کردیم که با استقبال اعضای ۵۷کشور عضو بانک توسعه اسلامی مواجه‌شد.‌

وام ۶میلیارد دلاری به اعضا

به‌گفته محمد الجاسر، رئیس بانک توسعه اسلامی، این بانک قصد دارد در سال‌جاری ۶میلیارد دلار برای تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای با بازده بالا در کشورهای عضو، وام دهد و اوراق قرضه سبز بیشتری منتشر کند. ازجمله کشورهایی که موفق شده‌اند از این بانک برای خودشان وام بگیرند می‌توان به ترکیه، تاجیکستان، ساحل عاج و بنین اشاره کرد.

الجاسر با بیان اینکه بانک توسعه اسلامی احتمالا طی ۵۰سال آینده با حمایت کشورهای عضو بودجه خود را دوبرابر خواهد کرد، گفت: این بانک بر تامین مالی زیرساخت‌های اساسی مانند آموزش، بهداشت، بنادر، جاده‌ها و فرودگاه‌ها تمرکز می‌کند. شرکت‌کنندگان در این نشست در بیانیه‌ای با عنوان «راه سعادت؛ فقر چندبعدی» ‌فقر چندبعدی را یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی کشورهای عضو دانستند.

ایران وام جدید می‌گیرد؟

دستور کار جدی وزیر اقتصاد در ریاض مذاکره برای تامین مالی ۳پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی بود. به‌گفته خاندوزی ۱۱پروژه مهم ایران از سوی بانک توسعه اسلامی تامین مالی شده و برای افزوده شدن ۳پروژه مهم ایران در حوزه بهداشت و درمان و دانش‌بنیان‌ها به این فهرست در حال مذاکره هستیم.

وی افزود: ۵۷کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی، آموزش، بهداشت و سلامت تزریق می‌کند بهره می‌برند. ما هم در ایران به‌عنوان یکی از ۳سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش‌آفرین بودیم و در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم، هستیم به‌گفته خاندوزی تنها نهادی که به‌رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

کد خبر 848189 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وام احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد بانک‌ توسعه‌ اسلامی

دیگر خبرها

  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • ۱۰۰۰ واحد مسکن ویژه مددجویان کمیته امداد در بوشهر ساخته می‌شود
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • رادان : اقدام ما در مقابله با بی حجابی کاملاً قانونی است
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • تبعات کاهش تعداد ورزشکاران ایران در المپیک
  • تبعات کاهش تعداد ورزشکاران ایران در المپیک/ کادر سرپرستی کوچک شد!