Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:29:48 GMT

مهار سندروم کرونا پنداری با تغییر سبک زندگی

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۳۵۰۴۵

مهار سندروم کرونا پنداری با تغییر سبک زندگی

دکتر «مجید درویشی» متخصص روان‌شناسی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا در ارتباط با "کرونا پنداری" گفت: باتوجه به شیوع کرونا و اینکه در همه جا از این ویروس بحث می‌شود اگر شما نیز کرونا پنداری را تجربه می‌کنید، نگران نباشید! این وضعیت بسیار متداول است.

وی اظهار داشت: با توجه به رابطه‌ای که بین ادراک انسان با وضعیت سلامتش وجود دارد، این یک واقعیت علمی هست و در بسیاری از مطالعات و تحقیقات نشان داده شده است که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد دانشجویان پزشکی، به‌ویژه در سال‌های نخست تحصیل‌شان با مطالعه هر بیماری، احساس می‌کنند علائم آن بیماری را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: به طور مثال آنها وقتی درباره بیماری‌های قلب می‌خوانند، بدون این که واقعاً قلب‌شان مشکلی داشته باشد، در قفسه سینه‌شان احساس درد می‌کنند یا در کلاس درس ریه، ممکن است واقعاً حس کنند که تنگی نفس دارند و تازه متوجه‌اش شده‌اند!

وی ادامه داد: وقتی در جامعه‌ای یک بیماری یا یک ویروس فراگیر مانند کرونا گسترش پیدا می‌کند، بدون شک پزشکان، نهادهای مسوُول، رسانه‌ها ، فضای مجازی و سایر بخش‌ها مدام درباره آن صحبت می‌کنند و مدام علایم بیماری را یادآوری می‌کنند. بنابراین وقتی انسان‌ها بمباران اطلاعاتی می‌شوند سندروم کرونای مثبت  کل جامعه، حتی در مواردی متخصص این امر را  فرامی‌گیرد و افراد دچار "خودبیمار پنداری" می‌شوند.

این متخصص روانشناسی در ادامه گفت: نکته حایز اهمیت اینجاست که اضطراب وجود بیماری خیالی موجب تغییر در ساختار هورمونی و نورو ترانسمیتری مغز ما شده که خود این تعییرات موجب کاهش سیستم ایمنی بدن و خود زمینه‌ساز بیماری می‌گردد، بنابراین این سندروم فرزند اضطراب است. اما نکته مهم اینجاست وقتی بدانیم آن چه فکر می‌کنیم گرفتارش شدیم دچارش هستیم، بیماری واقعی نیست، بخش مهمی از استرس‌مان از بین می‌رود.

دکتر درویشی اضافه کرد: اما نکته مهم این است که در اغلب موارد، یک یا دو علامت نمی‌تواند نشانه قطعی برای بیماری باشد، بلکه باید مجموعه‌ای از نشانه‌های ویروس که توسط پزشک متخصص، کیت تشخیصی و سی تی و گاه با آزمایش‌های پیچیده تشخیص داده می‌شود، وجود داشته باشد تا به قطعیت گفت که شخص واقعا بیمار تشخیص داده شود نه اینکه به صرف تب یا چند سرفه خود را بیمار پنداشت.

او گفت: البته که اگر کسی دارای علایم جدی بیماری ویروس کرونا باشد باید حتما به پزشک مراجعه کند ولی در هر حال متوجه باشیم که ممکن است ما درگیر سندروم کرونا پنداری باشیم که در این صورت می‌توانیم با کمترین نگرانی از کنار موضوع بگذریم و به زندگی عادی خودمان ادامه دهیم.

این متخصص روانشناسی توصیه کرد افراد مستعد به کرونا پنداری این روزها هرچه بیشتر خود را مشغول به کار، تفریح، ورزش، تغییر سبک زندگی و ایجاد سبک‌های جدید زندگی که بسیاری از آنها توسط سازمان نظام روانشناسی منتشر شده و کاستن از مطالعه درباره بیماری ( امتناع از اخبار و اطلاعات کذب در خصوص کرونا) و اکتفا به منابع محدود و معتبر و نیز عوض کردن بحث، هنگامی که اطرافیانمان دارند بیش از حد درباره این ویروس سخن می‌گویند، راه‌های دیگری برای مهار سندروم کرونا پنداری است.

وی تصریح کرد که توصیه بسیاری از روان شناسان در چنین مواردی این است که افراد بهتر است وقتی دچار خودبیمار پنداری می شوند لبخندی بزنند و بگویند: اگر کرونای نشدیم لااقل سندروم کرونا را تجربه کردیم!

سخنگوی ستاد مدیریت بیماری کرونا کرمانشاه با بیان اینکه اکنون ۹۸ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند، گفت: تاکنون آزمایش‌ کرونا ۵۹ بیمار در استان مثبت اعلام شده که هفت نفر از آنان فوت کرده‌اند.

دکتر محمدابراهیم شکیبا در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون ۴۸۵ بیمار مشکوک به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند که ۳۸۱ نفر از آنان ترخیص شده اند.

رییس مرکز بهداشت کرمانشاه عنوان کرد: تاکنون ۲۶ بیمار کرونایی در شهرستان کرمانشاه، ۶ بیمار در اسلام آبادغرب، هفت بیمار در سنقر، هشت بیمار در کنگاور، ۲ بیمار در هرسین، ۲ بیمار در صحنه، چهار بیمار گیلانغرب، ۲ بیمار در جوانرود، یک نفر در پاوه و یک نفر در سرپل ذهاب بستری هستند.

برچسب‌ها ویروس کرونا اختلالات اضطرابی اختلال استرس پس از حادثه کرمانشاه پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اختلالات اضطرابی اختلال استرس پس از حادثه کرمانشاه ویروس کرونا اختلالات اضطرابی اختلال استرس پس از حادثه کرمانشاه سندروم کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۵۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد

آفتاب‌‌نیوز :

در این مطلب، فهرستی از چهار عادت روزانه را می‌خوانید که اگر جلوی آن‌ها را نگیرید، کشنده خواهند بود.

خوب‌نخوابیدن

کیفیت بد خواب و محرومیت مزمن از خواب می‌تواند به شکل فاجعه‌باری روی سلامت فیزیکی و عصبی ما اثر بگذارد. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد میانسالی که هر شب شش ساعت یا کمتر می‌خوابند ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان نیز خواب ناکافی را با فهرستی اجمالی از بیماری‌ها نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی و اضطراب مرتبط دانسته‌اند. اگر زندگی طولانی توام با سلامتی اولویت شماست، از یک شب خواب خوب و کافی غافل نشوید!

ورزش‌نکردن

چشم‌پوشیدن از مزایای تمرینات قلبی - عروقی و قدرتی آسان نیست. با وجود این میلیون‌ها انسان در سراسر جهان سبک زندگی بی‌تحرک‌شان را تغییر نمی‌دهند، سبکی که به آهستگی جان آن‌ها را خواهد گرفت. ورزش نکردن احتمال دچار شدن به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.

فعالیت‌های قلبی - عروقی مانند دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن و شنا تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین بیماری‌هایی دارد. ورزش‌های استقامتی مانند وزنه‌برداری هم مزایای خاص خودشان را دارند. طبق مطالعات جدید، یک ساعت ورزش استقامتی در هفته ۱۵ درصد خطر مرگ و میر را کاهش می‌دهد و علاوه بر این، به کاهش خطر آسیب‌های حدی به ویژه در سنین بالاتر کمک می‌کند. ورزش بنیاد زندگی سالم و عاری ماندن از آسیب در سنین بالاتر است، پس تحرک را حتماً در برنامه‌ی زندگی‌تان بگنجانید!

محافظت‌نکردن از پوست در برابر نور خورشید

لذت بردن از کمی نور خورشید در فصول گرم‌تر سال هیچ ایرادی ندارد. نور خورشید برای تنظیم عملکرد‌های متعدد بدن از جمله ریتم شبانه‌روزی، سطوح انرژی و جذب ویتامین دی بسیار مهم است. با وجود این، افراط در هر کاری بد است و در خصوص قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عواقب می‌تواند کشنده باشد.

یکی از رایج‌ترین دلایل سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرارگیریِ بیش از حد در معرض اشعه‌ی UV آفتاب است. در کانادا به تنهایی، هر ساله حدود ۸۰ هزار نفر به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و ۸۰ تا ۹۰ درصد این موارد سرطانی با اشعه‌ی UV ارتباط دارند.

راه‌حل این مشکل ساده است: کرم ضد آفتاب. استفاده منظم از ضد آفتاب به طور قابل ملاحظه‌ای نرخ سرطان را کاهش می‌دهد. یک کرم ضد آفتابِ طیف گسترده (محافظ در برابر پرتو UVA و UVB) با SPF حداقل ۳۰ پوست شما را سالم، جوان و عاری از سرطان نگه می‌دارد.

سیگار الکترونیکی (یا ویپ)

آخرین گزینه از فهرست عادات مخرب شاید واضح به نظر برسد، اما نرخ مصرف سالانه آن رو به افزایش است. سال ۲۰۱۱، شمار جهانی مصرف‌کنندگان ویپ از هفت میلیون به ۴۱ میلیون در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. اگرچه ویپ به اندازه سیگار خطرناک نیست، افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی و آسم در بین مصرف‌کنندگان مکرر ویپ گزارش شده است.

صنعت ویپ در قیاس با صنعت سنتی تنباکو تحت نظارت نیست. در نتیجه در فرآیند تولید آن ممکن است از مواد شیمیایی با خطرات ناشناخته استفاده شود. در آخر مصرف ویپ کمکی به کاهش اعتیاد به نیکوتین نمی‌کند. از زمان معرفی محصولات ویب به بازار، مصرف نیکوتین میان جمعیت جوان افزایش یافته است. در نظرسنجی ملی مصرف دخانیات بین جوانان که سال ۲۰۲۱ انجام شد، مشخص شد بیش از دو میلیون دانش‌آموز متوسطه و دبیرستانی به طور مکرر سیگار الکترونیکی مصرف می‌کنند. روش‌های سنتی ترک از جمله درمان جایگزین نیکوتین و درمان رفتاری شناختی گزینه‌های به مراتب سالمتری از ویپ هستند.

اگر درگیر یکی از عادات ناسالم این فهرست هستید، برای ترک آن باید با خودتان صبور باشید، چون این کار مسلتزم گذشت زمان است. اگر ثبات داشته باشید می‌توانید عادات مخرب را ترک و سبک زندگی‌تان را عوض کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • جوان مرگ مغزی به ۵ بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند