Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام ارفع با اشاره به اهمیت توجه به خطبه متقین کتاب نهج البلاغه گفت: انسان موحد به تمام تقدیرهای الهی راضی است و برای همین راهبرد مرگ پذیری را برخورد عاشقانه با مرگ می داند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام مهدوی ارفع » طی نشست سلسله مباحث نهج البلاغه که در حسینیه مجازی شامگاه ۲۱ اسفند برگزار شد گفت: در مکتب توحیدی برای کسی که به دنبال خدا است تفاوتی نمی کند در چه حالتی باشد چرا که بندگی خودش را در حد وسع خود و از جانب خدا می بیند‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دبیر بنیاد جهانی نهضت نهج البلاغه خوانی افزود: انسان موحد نسبت به تمام تقدیرهای الهی راضی است؛ از آموزه های بزرگی که ما در مکتب خدا و امیرالمومنین(ع) می آموزیم مرگ یک مسئله حتمی است.

 

به گفته حجت الاسلام ارفع، تفاوت کسانی که راهبرد مرگ گریزی را انتخاب می کنند و کسانی که راهبرد مرگ پذیری را انتخاب می کنند در قالب یک مثال می توان گفت که هر دانش آموز و دانشجویی که وارد دانشگاه می شود از اول ترم می داند که باید امتحان نهایی بدهد، عده ای روزشماری می کنند برای آزمون و عده ای دیگر از امتحان فرار می کند؛ یکی آزمون گریز و دیگری آزمون پذیر است.

 

انسان موحد نسبت به تمام تقدیرهای الهی راضی است

 

به گفته وی ، خدایی که نهج البلاغه به ما معرفی کرده است ملاقاتش شیرین ترین و قشنگ ترین سکانس زندگی ما است؛ ما انسان ها که اصل مان این دنیایی نیست ما پیش از دنیای حیات مادی، دو عالم را گذرانده ایم عالم زر و جنینی را گذراندیم و وارد عالم دنیا شده ایم از این جا به بعد نیز باید دو عالم را بگذرانیم. یک دایره را تصور کنید و بالای آن نام الله را بنویسید و در پست ترین نقطه دایره، دنیا را بنویسید. ما یک قوس نزول داشتیم. از خدا و جوار او هبوط کردیم به پست ترین جا که همین دنیا است. در این قوس نزول ۲ عالم را گذراندیم.

 

وی ادامه داد: دو عالم هم قوس صعود دارد. اول عالم برزخ و بعد قیامت که بهشت کبری است. به واقع مرگ یک نوع انتقال است مثل انتقال دو عالم قبلی به عالم دنیا و از دنیا به عالم بعدی. این حقیقت چیز عجیبی برای مومن نیست که شیرین ترین است. اینکه تو در این عالم نمی مانی. حبس ابد نمی شوی. شیرین ترین خبر، خبر ملاقات با خدا است که مقدمه اش عبور از مرز مرگ است امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه به ما یاد داد که اگر خدا تجلی در وجودت پیدا کرده باشد یک شور و هیجانی برای دیدار با او در درونت ایجاد می شود.

 

وی افزود: مَثَل کسانی که از این دنیا به آخرت می خواهند بروند برای انسان های بدکار و مومنان از یک کاروانسرای موقت به سرای ابدی می روند. سفر است اقامتگاه نیست. خداشناسی حضرت علی(ع) یعنی خداجویی. امیرالمومنین(ع) که خدایی به این رحمت و مهربانی است.

 

این استاد حوزه و نهج البلاغه مطرح کرد: پیش قراول و اسوه نگاه به مرگ حضرت علی(ع) است. آنچنان که خود ایشان می فرمایند که به خدا قسم علی بن ابیطالب انس و علاقه اش به مرگ از فرزند شیرخواره به مادر بیشتر است. از این عمیق تر از این گویاتر یک بچه شیرخواره چه انسی به سینه مادر ندارد. چون می داند سفر به آخرت سفر آرامش و رهایی است.

 

دبیر نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مطرح کرد: دنیا سجن حضرت علی(ع) و آخرت منزل رهایی و آزادی آن حضرت است مرگ پذیری برخورد عاشقانه با مرگ است. عجل است و تعیین شده است فرار کنی به دنبالت می آید، احمقانه ترین برخورد با مرگ فرار کردن از آن است و احمقانه ترین فرار از آزمون فرار کردن از آن است.  باید امتحان بدی تا مدرک را بگیری. مرگ گریزی اگر احمقانه است ریشه اش این است که انسان با خدا عشق بازی نمی کند. با خدا لذت نمی برد که وقتی برای ملاقات با خدا می خواهد برود، ترس و وحشت و خجالت دارد.

 

انسان مومن چطور از مرگ لذت ببرد؟

 

حجت الاسلام ارفع با طرح سوال که انسان مومن چگونه است که از مرگ لذت می برد؟ توضیح داد: قرآن را که نگاه کنیم می بینیم که همیشه این طور بوده است که دنیا طلب ها و هوس ران ها همیشه پیغمبران را می گفتند که ما شما را فال بد می زنیم چون دائم از مرگ می گویید. سوره یاسین را ببینید. « به آن دو سه پیامبری که می رفتند برای هدایت می گفتند که ما شما را فال بد می زنیم اگر دست برندارید، سنگسارتان می کنیم». چرا؟ چون آنان را یاد مرگ می انداختند.

 

متقین از مرز ترس از مرگ عبور کرده اند

 

حجت الاسلام ارفع با اشاره به اینکه حال متقین در بلا و گرفتار با وقتی که در رفاه و سلامتی هستند هیچ فرقی نمی کنند عنوان کرد: امام خمینی (ره) زمان تبعید و زمانی که انقلاب پیروزی شد احوالشان هیچ تغییری نیافت. بنده تکلیف نه در سختی زجر می کشد و نه در خوشی به وجد و فریفتگی دچار می شود. امام می فرمودند که والله از هیچ چیز جز خدا نترسیدم. انسان هایی که اینگونه با خدا آشنا می شوند مرگ برای آنان هیچ هراسی ندارد. 

 

وی با بیان اینکه بالاترین مصداق ضرر مرگ است، خاطرنشان کرد: چیزی که انس و جن انسان مومن را از آن می ترساند. بزرگترین حربه ترساندن برای مومن آرزو است. مرگ حتمی است. دوم آنکه اگر می خواهید مرگ خوبی داشته باشید خود را به خدا نزدیک تر کنید. هرچه نزدیک تر شوید بی قرارتر می شوید. مومنان در وقت جهاد پیش قراول هستند ولی روشنفکران مدعی و غر بزن حتی یک شهید مدافع حرم ندارند. مرگ پایان زندگی نیست بلکه رفتن به جهان ابدی است. راضی راضی زندگی کن. « بلا کشیم و ملامت کشیم که در طریقت ما کافریست رنجیدن»

 

دبیر نهضت جهانی نهج البلاغه در پایان بیان کرد: ما در شناخت خدا در مکتب حضرت علی(ع) با حقیقت ملاقات با خدا مواجه شده ایم که یک مجوزی به نام مرگ دارد. یا ایها النفس مطمئنه امیرالمومنین(ع) در آخرین لحظه می فرمایند فزت و رب الکعبه. امام خمینی(ره) وقتی از دنیا می خواهد برود با کمال صداقت می نویسد با دلی آرام. قلبی مطمئن. کسی که از مرگ نترسید. آن را پذیرفت. 

 

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: انسان موحد حجت الاسلام مهدوی ارفع حکمت های نهج البلاغه تفسیر نهج البلاغه نهج البلاغه حجت الاسلام ارفع نهج البلاغه حضرت علی ع مرگ پذیری دو عالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۶۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است

امام جمعه موقت اصفهان گفت: نامه ۱۰ سال قبل رهبر انقلاب به جوانان غربی منشأ شعارهای امروز جوانان آمریکایی علیه رژیم غاصب و تحولات دانشگاهی در آمریکا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت‌الاسلام سید احمد محمودی ظهر امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه اصفهان اظهار کرد: نامه ۱۰ سال قبل رهبر انقلاب به جوانان غربی منشأ شعارهای امروز جوانان آمریکایی علیه رژیم غاصب و تحولات دانشگاهی در آمریکا است.

وی با اشاره به سالروز تکریم مقام معلم افزود: شغل معلمی سرچشمه گرفته از جایگاه خداوند در مقابل انسان است، زیرا معلم اول تربیت انسان خداوند است، در ادامه جبرائیل امین نقش معلمی و راهنمایی حضرت رسول (ص) را بر عهده داشت و نهایتاً شغل معلمانی شغل تمامی انبیا است؛ در همین راستا رهبر معظم انقلاب در این رابطه فرمودند جایگاه معلم بسیار ارزشمند است، معظم له تاکید کردند موضوع پرورش و تربیت از جمله مهم‌ترین وظایف دستگاه آموزش و پرش است زیرا دانش آموزان و جوانان ما باید بدانند فلسفه مرگ بر آمریکا و اسرائیل آئین یعنی چه. در این رابطه معلم باید مضاف بر تعلیم هویت دینی و ملی را به دانش آموزان بیاموزند و به آن‌ها نگاه ملی دهند.

امام جمعه موقت اصفهان تصریح کرد: شهید مطهری پیش از انقلاب سخنرانی را علیه رژیم صهیونیستی کرده است که اگر امروز آن را باز خوانی کنیم، شاهدیم که تمامی وقایع امروز را پیش‌بینی کرده است، امثال شهید مطهری از جمله شاگران امام خمینی (ره) هستند.

حجت‌الاسلام محمودی ادامه داد: متأسفانه برخی دنبال سند ۲۰۳۰ بودند که خارج از دین و وابسته به سیاست‌های غربی بود؛ امروز ضرورت دارد تمامی معلمان نسبت به کار فرهنگی در مدارس توجه ویژه‌ای داشته باشند زیرا دانش‌آموزان در آینده مسئولان این کشور هستند.

وی خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی با استحکام با تمام وجود در راستای ارزش‌ها ایستاده است لازم است حمایت‌های لازم صورت گیرد، همچنین ضرورت دارد تعالیم اندیشه عفاف و حجاب در تمامی مدارس در اولویت قرار گیرد.

امام جمعه موقت اصفهان با اشاره شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) افزود: امام صادق در دوران بسیار حساسی و حکومت بنی امیه و حکومت عباسیان ظالم جامعه اسلامی را مدیریت کردند و در مواجه با موضوعات انحرافی به گونه‌ای با جهاد تبیین عمل کردند که امروز شاهدیم از ایشان به‌عنوان مؤسس حزب شیعه نام برده می‌شود.

حجت‌الاسلام محمودی ادامه داد: حضرت علی (ع) در راستای سفارش به تقوای الهی می‌فرمایند «تقوای الهی منتهی رضایت الهی است زیرا رضایت الهی از بندگان تقوا است.» بر همین اساس تقوای الهی مضاف بر جایگاه والا کاربرد بالایی در زندگی انسان دارد، زیرا طبیعتاً انسان از نظر بعد مادی اهل خسران است مگر اینکه ایمان و تقوا را دنبال کند.

وی محمودی گفت: اگر انسان به تقوای الهی توجه نکند دچار خسران شده و سرمایه انسانیت و معنویت که امنیت الهی است را از دست می‌دهد، ضرورت دارد با کسب تقوای الهی از ویژگی‌های منفی دوری کنیم، امیدواریم خداوند همه ما را ملبس به لباس تقوا بفرماید.

کد خبر 750277

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • مراسم عزاداری آخرین مسافر بقیع در مدرسه علمیه خان شیراز
  • مکتب امام صادق مکتب انسان ساز و مسئولیت پذیری است
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع) علوم الهی را بسط داد و انسان‌های شایسته‌ای را تربیت کرد
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است