Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@20:07:24 GMT

سن فرسودگی اتوبوس‌های تهران از 15 سال عبور کرد

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۴۰۳۴۴

سن فرسودگی اتوبوس‌های تهران از 15 سال عبور کرد

در حالی هر ساله در نیمه های دوم سال شاهد آلودگی هوای تهران هستیم که متاسفانه سن فرسودگی اتوبوس‌های شهر تهران از 15 سال گذشته است و باید فکری برای نوسازی آنها کرد.

گروه شهری خبرگزاری فارس: روزهای آبان و آذر و دی ماه در هر سال برای تهرانی ها تنفس سخت می شود زیرا پدیده اینورژن باعث می شود آلودگی هوا افزایش یافته و نفس سخت بالا بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پدیده سالهاست در تهران مردم را اسیر خود کرده و به گفته مسؤولان و متخصصان امر یکی از دلایل آن ناوگان حمل و نقل عمومی در حوزه اتوبوس‌رانی است.

فرسودگی 5 هزار اتوبوس

اهمیت این موضوع را می‌توان در تذکر سید آرش حسینی میلانی در یکی از جلسات شورای شهر تهران در نیمه آذر ماه بیشتر از گذشته حس کرد جایی که وی گفت:  ۵ هزار و ۲۶۷ را به خاطر بسپارید. این عدد، آمار اتوبوس‌های فرسوده تهران در چهار سال دیگر است؛ به عبارت دیگر، در سال ۱۴۰۲ با فرض عدم افزایش ناوگان، ۸۹ درصد اتوبوس‌های پایتخت فرسوده خواهند بود.  

 

وی ادامه داد: این آمار هشدار دهنده‌ای است و چنانچه ما سیستم حمل و نقل عمومی را اصلاح نکنیم و همچنان چشم‌هایمان را نسبت به ناوگان فرسوده موجود در عرصه اتوبوسرانی ببندیم، محیط زیست شهر تهران آلوده‌تر و شهر تهران با ترافیک بیشتری روبه‌رو خواهد شد.  

این عضو شورای شهر با بیان اینکه تهران در آذر ماه امسال، وضعیت نامناسبی را  از نظر شاخص‌های آلودگی هوا تجربه کرد، اظهار داشت: هوای تهران در آذر ماه، ۱۲ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و یک روز در شرایط ناسالم برای همه جامعه قرار داشت اما با وجود آنکه آلودگی و وضعیت اضطراری برای تک تک شهروندان احساس می‌شد و می شود، همچنان ۴۰ درصد مردم از خودروهای شخصی استفاده می‌کردند.

 

حضور بیش از سه هزار اتوبوس بالای ده سال

پیمان سنندجی مدیرعامل وقت شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به فعالیت تعداد 3 هزار و 215 اتوبوس فرسوده بالای 10 سال در این ناوگان از عدم اختصاص اتوبوس به شهرداری‌ها از سوی دولت از سال 89 تاکنون به عنوان عوامل ایجاد محدودیت در نوسازی حمل و نقل عمومی یاد کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر پایتخت 5500 ایستگاه اتوبوسرانی، 240 خط معمولی و 10 خط بی‌آر‌تی دارد که جهت ارائه خدمات بیشتر به شهروندان لازم است برنامه‌های بیشتری اجرایی شود.

سنندجی تصریح کرد: چند ماه پی دستورالعملی تهیه شد که بر اساس مصوبات شورای اقتصاد، دولت پیگیری نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از محل مابه‌التفاوت قیمت سوخت انجام دهد.

 

اما به راستی اجرای این مصوبه چه شد؟ 

مهرداد لاهوتی رئیس فراکسیون مدیریت شهری و روستایی مجلس گفت: در شرایط کنونی، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در تهران و کلانشهرها با جان انسان ها در ارتباط است، از این رو دولت باید نسبت به تحقق این مسئله برنامه ریزی و تلاش کند.

وی افزود: بر اساس آمارها، سن متوسط اتوبوس های درونی شهری باید زیر 10 سال باشد، اما در شرایط فعلی متوسط سن اتوبوس های پایتخت بالای 15 سال است.

بر اساس آمارهای ارائه شده شهرداری تهران، تعداد اتوبوسهای تهران در سال 93 حدود 6 هزار و 423 دستگاه بود که این تعداد در سال 96 به 6 هزار و 154 دستگاه رسیده است.

این آمارهای نمایانگر این است که در باره سه ساله 93تا 96، نه تنها اتوبوس جدیدی به ناوگان وارد نشده، بلکه بخشی از آن به دلیل خرابی و فرسودگی از دور خارج شده است.

نامه رئیس شورا به رئیس جمهوری برای تامین اتوبوس

محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران سال گذشته در نامه ای به حسن روحانی رئیس جمهوری بر ضرورت افزایش تحرک و تلاش دولت دوازدهم برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه ناوگان اتوبوسرانی تأکید کرده است.

 

هاشمی در اوایل دی ماه و در جمع خبرنگاران هم در پاسخ به این سوال که رئیس دفتر رئیس جمهور به شهرداری تهران این اجازه را داده است که از خارج از کشور اتوبوس خریداری کند، حال تصمیم مدیریت شهری چیست؟ گفت: به قول رئیس دفتر رئیس جمهور اگر بخواهیم واردات اتوبوس داشته باشیم، به نامه نگاری با نهاد‌های مربوطه نیاز است.

وی ادامه داد: در حال حاضر مصوبه در دست ما برای توسعه ناوگان اتوبوسرانی کافی است و قرار شده ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس برای شهرداری تهران خریداری شود.

چه زمانی جوانی به چهره اتوبوس‌های پایتخت می‌رسد؟ 

این در حالی است که معاون وقت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفته بود که پایتخت نیاز به 11000 اتوبوس جدید در شهر تهران دارد این در حالی است که ناوگان اتوبوسرانی پایتخت نزدیک به 7600 دستگاه اتوبوس دارد که از این تعداد چیزی در حدود 3500 دستگاه اتوبوس سن فرسودگی را رد کرده اند.

وی حتی وعده داده بود که 100 دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران افزوده می شود که فعلا در حد حرف باقی مانده است.

مهدی جمالی‌نژاد رئیس شورای عالی ترافیک کشور اظهار داشت که از ۲۲ هزار دستگاه اتوبوس شهری نزدیک به ۱۶ هزار دستگاه که حدود ۷۰ درصد ناوگان را شامل می‌شود، فرسوده و پیر هستند و این میزان فرسودگی برای ناوگان اتوبوسرانی بسیار بالاست. بنابراین نیازمند نوسازی این ناوگان هستیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تهران اتوبوس آلودگی فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی ناوگان اتوبوسرانی شهرداری تهران دستگاه اتوبوس شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۰۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید

امید بی‌نظیر قائم مقام مدیرعامل شرکت خودروسازی اسنا در حاشیه تحویل ۲۲ دستگاه اتوبوس درون شهری به شهرداری تهران گفت: شرکت اسنا از معدود تولید کنندگان اتوبوس‌های شهری است که نسبت به اجرای تعهدات خود در موعد مقرر جدیت دارد. وی در همین رابطه یادآور شد، تحویل 22 دستگاه اتوبوس به دلیل مجوزهای حمل و نقلی بوده و روند تحویل در هفته‌ها و ماههای آتی ادامه دارد.

بی‌نظیر در خصوص برنامه شرکت برای انعقاد قرار داد با دیگر شهرها گفت: با تعداد شهرداری‌های شهرهای بزرگ برای تامین و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی وارد مذاکره و امضا تفاهمنامه و حتی عقد قرارداد شده‌ایم و همواره توانسته‌ایم بموقع به تعهدات خود عمل کنیم.
تبریز و اصفهان و تهران از جمله‌ کلانشهرهایی که با قرارداد بسته و طبق قرارداد اتوبوس تحویل داده شده است. با کلانشهرهای دیگر هم تفاهمنامه و‌مذاکرات داشته  که امیدواریم تبدیل به قراردادهای اجرایی شود.

وی گفت: شرکت اسنا آمادگی دارد اتوبوس‌های تک کابین 12 متری، اتوبوس دو کابین BRT و تک کابین برقی مورد نیاز شهرداری‌ها را تامین کند و به سرعت نیاز فوری شهرداری‌ها را برطرف کند.

به گفته قائم مقام مدیرعامل شرکت اسنا، اتوبوس‌های 12 متری از سال گذشته بعد از تبریز تحویل کلانشهر تهران شده و این روند در خصوص شهرداری‌های اصفهان و تهران ادامه خواهد داشت. اتوبوس‌های BRT اسنا از سالیان گذشته همواره به مردم شهرهای تبریز، اصفهان و تهران خدمات ارائه می‌دهند و شهروندان این کلانشهرها علیرغم گذشته سالیان طولانی بکارگیری و فعالیت رضایت دارند.

بی‌نظیر در خصوص قرارداد این شرکت با شهرداری اصفهان گفت: قرارداد نسل جدید اتوبوسهای دوکابین BRT تولیدی اسنا نیز با شهرداری اصفهان امضا شده و تا پایان اردیبهشت بخشی از این قرارداد به شهرداری اصفهان تحویل داده می‌شود.

شرکت اسنا مدرن‌ترین و با امکانات‌ترین انواع اتوبوس ۱۲ و ۱۸ متری را تولید می‌کند. محصولات این شرکت از امکاناتی نظیر سیستم تهویه هوا، امکانات ویژه افراد کم‌توان و سالمند و فناوری‌های پیشرفته ایمنی از مسافران برخوردار بوده و با اتکا به توان مهندسان و کارگران ایرانی طراحی و تولید شده‌اند. 
تمامی صندلی‌های این اتوبوس‌ها پورت اختصاصی شارژ USB دارند و مسافران تا رسیدن به مقصد می‌توانند تلفن خود را نیز شارژ کنند. همچنین در اتوبوس‌ها از سیستم شبیه‌ساز سه بعدی همه جانبه برای حفظ ایمنی در مسیرهای پرتردد استفاده شده است. زیبایی ظاهری اتوبوسهای اسنا و رنگ‌های متنوع باعث زیبایی دکوراسیون شهری و مورد توجه هموطنان قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • خدمات اتوبوسرانی برای بازی فوتبال استقلال و ذوب‌آهن
  • به زودی؛ آغاز خدمات دهی اتوبوس‌های عمومی به شهروندان کارون+فیلم
  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  • رمزهای عبور، گلوگاه‌های امنیت به شمار می‌رود
  • ناوگان متروی کرج به ۳۵۰ نیروی متخصص نیاز دارد
  • قرارداد خرید اتوبوس برقی از چین منع انتشار داشته است
  • ۲۰۰۰ تاکسی برقی بزودی به ناوگان حمل و نقل تهران می‌پیوندد
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها