Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهایی که مردم با کرونا درست و پنجه نرم می کنند و حتی کارمندان و کارگران مجبور به حضور در محل کار آن هم به صورت تمام وقت هستند، تعطیلی جلسات علنی مجلس چه توجیهی دارد؟ آیا هیچ راهی برای برگزاری جلسات ولو به صورت ویدیو کنفرانس وجود ندارد؟

به گزارش تابناک، همزمان با اعلام اولین موارد ابتلا به کرونا در کشور، مجلس شورای اسلامی دو جلسه علنی را در روزهای پنج و ششم اسفند آن هم بعد از سه هفته تعطیلی برای تبلیغات انتخابات دوره یازدهم برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک جلسه صرف بررسی کلیات بودجه سال 1399 شد و جلسه بعدی هم در چند دقیقه کوتاه بعد از یک ساعت نشست غیرعلنی به بهانه تشکیل جلسه کمیسیون تلفیق برای بررسی کلیات لایحه رد شده بودجه سال آینده تعطیل شد.

از آن زمان تاکنون مجلس جلسه ای برگزار نکرد و بعید است تا پایان سال هم نشستی داشته باشد چون طبق گفته مصری نایب رییس مجلس شورای اسلامی ستاد مبارزه با کرونا اجازه برگزاری و تشکیل جلسات علنی را به مجلس نداده چون معتقد است اجتماع نمایندگان زیر یک سقف برای سلامت مردم و مراجعه کنندگان خطر دارد.

با وجود تصمیم هیات رییسه برای برگزار نشدن جلسات علنی، تعدادی از نمایندگان با اشاره به تشکیل جلسه فوق العاده کمیسیون بهداشت در محل برگزاری جلسات علنی مجلس با حضور حدود 50 نماینده تاکید کردند که باید با استفاده از این تجربه نشست پارلمان با رعایت پیشگیری های لازم تشکیل شود.

امیر خجسته نماینده همدان در این باره گفت: تعطیلی مجلس در شرایطی که ساعت کاری تمایم کارمندان به حالت اولیه برگشته، توجیهی ندارد. البته مجلس ماه ها است که از مسیر خود خارج شده و تصمیمات در خارج از آن گرفته می شود گویا عده ای نیز بدشان نمی آید تا پایان دوره دهم هم تعطیل بمانند.

تعدادی از نمایندگان هم راهکار استفاده از ابزارهای تکنولوژی روز و تشکیل جلسات از طریق ویدیو کنفرانس را مطرح کردند با این استدلال که در شرایط بحرانی کشور نباید مجلس تعطیل باشد.

در همین رابطه مصطفی کواکبیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از تعطیلی مجلس با طرح این پرسش که مگر در کشورهای گرفتار کرونا پارلمان را تعطیل کرده اند؟ گفت:هیات رئیسه می‌توانست از طریق ویدئو کنفرانس و ابزار تکنولوژی جلسات مجلس را تشکیل دهد یا اینکه از ورود نمایندگان مبتلا یا مشکوک به کرونا به مجلس جلوگیری می‌شد و بدون آنها جلسه را برگزار می کردیم.

محمد کاظمی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز خواستار برگزاری جلسات مجلس به صورت ویدیو کنفراس شد و گفت: نمایندگان در خانه نشسته و بیرون هم نمی روند. اگر امکانات فنی باشد می توانیم جلسات مجلس و یا حداقل جلسات کمیسیون ها به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شود چون طرح ها و لوایح متعددی در مجلس مانده و انتظار می رود تا قبل از دوران مجلس دهم تعیین تکلیف شود.

در واکنش به این درخواست ها بهروز نعمتی عضو هیات ریسه مجلس با اشاره به تلاش هیات رییسه برای برگزاری جلسات مجلس گفت که این جلسات به دلیل آلوده بودن تعدادی از نمایندگان به کرونا و تأکید رئیس ستاد ملی کرونا بر تشکیل نشدن جلسات مجلس تشکیل نشد. درباره برگزاری جلسات به صورت ویدیو کنفرانس و مجازی هم هنوز موفق نشدیم چون 290 لینک است و از نظر فضای اینترنتی چنین ظرفیتی نداریم که جلسه به صورت کنفرانسی تشکیل شود.

نعمتی همچنین توضیح داد که رییس مجلس از یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی دعوت کرد که بررسی هایی را برای این کار انجام دهد که هنوز موفق نشدیم. به دنبال این هستیم هرچه زودتر این اتفاق بیفتد زیرا موضوعات مهمی همچون کرونا،رای اعتماد به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی و بودجه در دستور کار است.

اما اسدالله عباسی سخنگوی هیات رییسه مجلس با این توضیح که برگزاری جلسات مجلس به صورت ویدئو کنفرانس ممکن نیست، گفت: مجلس باید بر اساس آیین‌نامه داخلی اداره شود و در آیین نامه نیز چنین چیزی پیش بینی نشده است. ما نمی‌توانیم در این خصوص شیوه جدیدی را ایجاد کنیم زیرا تشکیل جلسات مجلس طبق آئین‌نامه باید با حضور نمایندگان و با رأی الکترونیکی باشد.

طبق ماده 1 آیین نامه داخلی مجلس، محل دائمی مجلس ساختمان بهارستان است و جلسات مجلس در این محل رسمیت دارد، تعیین هر محل دیگر با پیشنهاد هیات رییسه و رای موافق دو سوم نمایندگان حاضر در جلسه رسمی مجلس است؛ درمواقع اضطرار که تشخیص آن بر عهده هیات رییسه است، اگر تشکیل جلسات رسمی در محل های موضوع این ماده ممکن نباشد از طرف هیات رییسه محل دیگری تعیین می شود و به اطلاع نمایندگان می رسد. ادامه تشکیل جلسات در این محل نیز با رای اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه رسمی مجلس است.
به نظر می رسد با توجه به شرایط پیش آمده لازم است پیش بینی هایی در آیین نامه داخلی مجلس لحاظ شود تا در صورت تکرار چنین اتفاقاتی مجلس بتواند از ظرفیت های قانونی و فنی خود برای برگزاری جلسات حداقل به صورت ویدیو کنفرانس استفاده کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در ایران حسن قزوینی محمدرضا راه چمنی اشرف غنی مهدی رسول پناه پارلمان شرایط بحرانی کرونا کروناویروس کرونا در ایران حسن قزوینی محمدرضا راه چمنی اشرف غنی مهدی رسول پناه صورت ویدیو کنفرانس برگزاری جلسات تشکیل جلسات برای برگزار هیات رییسه جلسات مجلس جلسات علنی آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۱۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد

امروز نمایندگان مجلس بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را در دستورکار داشتند که اختلال در سامانه‌های داخلی قوه مقننه، بررسی جداول بودجه را با اختلال مواجه کرد. در این گزارش، جزئیات را می‌خوانید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسه علنی امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در حالی با دستور کار بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش جداول لایحه بودجه 1403 کل کشور و در دو شیفت صبح و بعدازظهر برگزار شد که این جلسه بنا به دلایلی با برخی حواشی همراه بود. یکی از این دلایل، تفاوت بررسی لایحه بودجه سنواتی در مقایسه با سال‌های گذشته بود.

جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبانبا مصوبه سال گذشته نمایندگان، بودجه سنواتی برای اولین بار در دو بخش احکام و جداول در صحن علنی مورد بررسی قرار می‌گرفت. در همین راستا بخش مرتبط با احکام لایحه بودجه 1403 همانند سنوات گذشته در نیمه آذر ماه از سوی دولت تقدیم مجلس شد و نمایندگان نیز پس از بررسی این بخش از لایحه بودجه، آن را برای تایید به شورای نگهبان ارسال کردند و شورا نیز پیش از اتمام سال 1402 کار بررسی مصوبه مجلس را به پایان رساند و آن را تایید کرد. 

اما با توجه به اینکه بیش از دو سوم نمایندگان مجلس برای شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم که 11 اسفند ماه برگزار شد، اعلام کاندیداتوری کرده بودند، جلسات مجلس از نیمه بهمن ماه و تحت شعاع انتخابات برای 3 هفته تعطیل شد و همین مسئله موجب شد تا بررسی بخش جداول لایحه بودجه سال 1403 به ابتدای سال جاری موکول شود. 

از سوی دیگر بعد از هک سامانه‌های مجلس در نیمه بهمن سال گذشته، دسترسی‌ها به فایل طرح‌ها و لوایح مجلس مختل شد. پیش از این اداره قوانین مجلس در زمان اعلام دستورکارهای صحن، فایل طرح‌ها و لوایح و اصلاحیه‌های ارجاعی از کمیسیون‌ها را در سایتی با نام پارلیران بارگذاری می‌کرد تا در اختیار خبرنگاران قرار گیرد. 

با وجود اینکه مشکل دسترسی به سایت‌های مرتبط با مجلس تا حدود زیادی مرتفع شده اما همچنان مشکل برای دسترسی به فایل‌ طرح‌ها و لوایح در دستور کار مجلس پابرجا مانده و همین مسئله مشکلات عدیده‌ای را در جلسات اخیر مجلس برای پوشش اخبار صحن از جمله در رابطه با لایحه تجارت و طرح مالیات بر سوداگری برای اصحاب رسانه و حتی نمایندگان مجلس به وجود آورده است.

 با این حال این مشکلات در جلسه امروز مجلس به نحو جدی‌تری بروز و ظهور پیدا کرد.  به طوری که حتی صدای برخی نمایندگان مجلس را هم درآورد. روح‌الله نجابت نماینده شیراز در مجلس در همین رابطه طی تذکری شفاهی گفت: در لایحه بودجه 300 میلیارد ریال برای هوشمندسازی قوه مقننه آمده است اما سوال این است که مبنای این رقم کجاست؟ طی سال‌های 1400 تا 1402 بیش از چهار همت برای این موضوع در مجلس شورای اسلامی گذاشته شد اما معلوم نیست کجا و چگونه تخصیص پیدا کرد و هزینه شده است.

نجابت در ادامه تذکر خود با اشاره به هک سامانه‌های مجلس در زمان تبلیغات انتخابات تاکید کرد: اگر قرار باشد پول بدهیم و بعد سامانه‌های مجلس شورای اسلامی هک شود و برای ما حاشیه درست شود، اصلا این بودجه تخصیص پیدا نکند، موثرتر است.

وی همچنین خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت: قرار بود پیشنهادات مرتبط با بخش جداول لایحه بودجه روی مانیتورها بیاید که تاکنون رخ نداده است. البته طبیعی است که می‌گویند «مردی و کاری»؛ ما هر وقت پرسیدیم موضوع سامانه‌های مجلس با کدام فرد است؟ گفتند آقایی که ظاهرا عضو شورای شهر تهران است و در مجلس شورای اسلامی رفت و آمد دارد و حتی دفتری در مجلس داشته و مشاوره می‌دهد. با این وجود ما چیزی از سامانه‌های مجلس ندیدیم.

البته استدلالی که روابط عمومی مجلس به آن استناد می‌کند این است که به علت اختلال در سامانه‌های داخلی مجلس، امکان ارسال فایل از این سامانه‌ها به بیرون و اتصال سامانه‌ها به اینترنت هنوز فراهم نشده است. توجیهی که شاید از نظر مسائل امنیتی تا حدی موجه باشد اما به هر حال باید این مسئله به نحوی مرتفع شود چراکه اساساً یکی از اهداف اصلی مجلس برای دو مرحله‌ای شدن بررسی لایحه بودجه سنواتی در مجلس، افزایش شفافیت در مراحل بررسی بوده اما این مسئله عملاً تحت الشعاع هک سامانه‌های مجلس حتی گاهی به ضدخود تبدیل شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلسات دولت و مجلس برای اتخاذ تدابیر ارزی به کجا رسید؟
  • جلسه منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس
  • جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی /فعلا خبری از مرامنامه و مانیفست نیست
  • حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند +اسامی
  • تصاویری متفاوت از نمایندگان درحال اهدای خون
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی