Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@08:49:30 GMT

آیا کفش‌ها می‌توانند ویروس‌ کرونا را حمل کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۴۳۸۱۴

طالبی طاهر متخصص عفونی  و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در خانه  هم باید مدام دست ها رو شستشو داد ؟ اظهار کرد: اگر افراد در منزل هستند و به بیرون از خانه نرفته ضرورتی به شستن دست با آب  و صابون و به طور کلی ضد عفونی کردن دست ها نیست.

اخبار اجتماعی - او افزود: در چنین شرایطی بهتر است که افراد از تردد غیر ضروری در سطح شهر و به ویژه مکان های شلوغ پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  کرونا (کووید-۱۹) بسیار واگیردار و مرگ‌آور است! در حالی که این ویروس دلهره زیادی در جوامع بین‌المللی ایجاد کرده است و حضورش در ایران را باید به منزله خانه جدید او دانست، اما ما معتقدیم: «پیشگیری از گسترش کرونا باید از خانه شروع شود.»   درست است که زدن ماسک، استفاده از ژل‌های آنتی باکتریال، پوشیدن دستکش و عدم حضور در اماکن عمومی بسیار مهم است، اما رعایت نکات بهداشتی و پاکسازی سطوح منزل و همچنین ضدعفونی کردن مشاعات ساختمان در برابر کرونا قضیه‌ای دیگری است که باید جدی گرفته شود. در اینجا ما ۱۱ نکته مهم سلامتی برای روبرو شدن با ویروس کرونا در محیط خانه را آورده‌ایم. ۱.کفش‌ها را بیرون از منزل بگذارید

خوشبختانه این فرهنگ را در بسیاری از خانواده‌های ایرانی مشاهده می‌شود،. اما نیازی به گفتن نیست که کفش‌ها می‌توانند انواع میکروب‌ها و ویروس‌ها همانند کرونا را حمل کنند. حتماً کفش‌ها را از محیط داخل خانه دور نگه دارید و دستان خود را بعد از لمس کفش‌هایتان به خوبی بشویید و مرتباً از ضد عفونی کننده بر روی سطوح جاکفشی استفاده کنید.

۲- تلفن همراه خود را تمیز کنید

کروناویروس همچنین می‌تواند ساعت‌ها یا حتی روزها روی سطوح سخت زندگی کند. اگر از مترو یا بی‌آرتی  یا هر مکان شلوغ دیگری دور می‌کنید، تلفن شما می‌تواند هزاران ذره ریز ویروسی بر روی خود داشته باشد. عادت داشته باشید گوشی خود را مرتباً با دستمال مرطوب ضد ویروسی (آنتی باکتریال) پاک کنید.

۳- صورت خود را لمس نکنید

تمام ساعاتی که بر روی صورت خود ماسک زده‌اید، از لمس ماسک و صورت خود اجتناب کنید. عادت‌های بدتان که باعث می‌شوند دستان خود را به سمت صورت‌تان ببرید را ترک کنید، برای مثال برخی افراد عادت دارند نوک بینی خود را بخارانند و یا دستان خود را زیر چانه قرار دهند و یا اصلاً ناخن انگشت خود را بجوند!

۴- دستگیره درب خانه را تمیز کنید

دستگیره درب ورودی یکی دیگر از کانون‌های اصلی ویروس کرونا در محیط منزل است. به این دلیل که هر زمان که وارد خانه شدید، دست‌های کثیف خود را روی آن‌ها قرار می‌دهید. یک بسته از دستمال مرطوب ضد ویروسی (پد الکل) را در کنار درب قرار دهید تا مطمئن شوید که مرتباً بعد از باز کردن درب، دستگیره را تمیز می‌کنید.

۵- هوای خانه را فیلتر کنید

در حالی که واحدهای مدرن تهویه مطبوع اغلب فیلترهایی برای جلوگیری از باکتری، گرد و غبار، کپک و آلودگی دارند، ممکن است همه آلودگی ها همانند ویروس‌ها را  از بین نبرند. در نظر بگیرید فیلترهای ماوراء بنفش را به واحد تهویه مطبوع خود اضافه کنید یا در خرید یک دستگاه تصفیه هوا سرمایه‌گذاری کنید.

۶- از سفید کننده استفاده کنید

با تمیز کردن از طریق محلول سفید کننده، خانه خود را ضد عفونی کنید. با پاک کردن سطوح که اغلب لمس می‌شوند، می‌توانید تأثیر حضور و گسترش کرونا را کاهش دهید. لازم است سفید کننده با درصد مشخصی که بر روی ظرف آن نوشته شده است با مقداری آب مخلوط کنید تا کاملاً رقیق شود. فقط یادتان باشد، دستمالی که استفاده می‌کنید را دور بیاندازید.

۷- توالت و حمام را تمیز کنید

علائم مختلفی وجود دارد که نشان می‌دهد ویروس جدید کرونا توسط مدفوع و لوله‌های ساختمانی قابل پخش شدن است. تمام سطوح داخل توالت حمام را مرتباً تمیز کنید. از دستگیره شیرآلات گرفته تا سیفون دستشویی، هر سطحی که دست با آن در تماس است را تمیز کنید. هواکش توالت را نیز بررسی کنید و ببینید آیا هوای آلوده را می‌تواند جذب کند.

۸- آشپزخانه را فراموش نکنید

آشپزخانه یکی دیگر از مکان‌هایی ممکن است کروناویروس گسترش یابد. هر سطحی که در حین تهیه غذا لمس می‌شود، می‌تواند ویروس را منتقل کند. بنابراین حتماً همه وسایل آشپزخانه (ظروف، قاشق و چنگال، لیوان و موارد دیگر) و میز ناهارخوری را به طور مرتب با مواد ضدعفونی کننده تمیز کنید تا عاری از ویروس شوند.

۹- مرتباً لباس‌های خود را بشویید

وقتی به خانه می‌آیید، کاپشن و لباس‌های بیرونی خود را برای شستن به کنار بگذارید. پس به طور مرتب لباس‌های خود را بشویید و هر بار که به بیرون از خانه می‌روید، سعی کنید با افراد و سطوح، برخورد فیزیکی نداشته باشید. اماکن شلوغ همانند مترو، اتوبوس و موارد دیگر، می‌توانند به سرعت ویروس را به پوشاک شما منتقل کنند.

۱۰-دست خود را مرتباً بشویید

بعد از رسیدن به خانه، اولین کاری که باید انجام دهید، شستن دست‌ها است. بهترین روش این است که حداقل ۲۰ ثانیه برای شستن دستان خود با صابون و آب گرم زمان صرف کنید. حتماً کف دست خود را، بین انگشتان دست، نوک انگشتان، پشت دست‌ها، شست و مچ دست خود را به خوبی بشویید. این کار باعث می‌شود از همین گام اول از گسترش کرونا در محیط خانه جلوگیری شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی ایران کرونا ویروس کرونا شستن دست ها هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ویروس کرونا انتقال کرونا تمیز کنید دستان خود دست ها کفش ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۳۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود