Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ این روزها همه‌جا صحبت از جولان ویروس کروناست؛ ویروسی که از چین شروع شده و دامن خیلی از کشورها از جمله ایران را هم گرفته است. ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵ استانها نظرات - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، همانطور که در جریان هستید ویروس کرونا ابتدا در کشور چین شیوع پیدا کرد و ظرف مدت کوتاهی همه گیر شد به طوری که هزاران نفر در چین مبتلا شده و خیلی‌ها نیز به سبب مبتلا شدن به این بیماری جان خود را از دست دادند، حال چند وقتی ‌ است که کرونا به ایران نیز رسیده ‌ که ‌‌با بی‌توجهی نیز می‌تواند بر شیوع این ویروس دامن زده و مبتلایان ‌را بیشتر کند، از این رو سازمان بهداشت جهانی وضعیت اضطراری اعلام کرده و به سرعت به دنبال شناسایی و ردیابی این ویروس در سراسر جهان است تا بتواند این شرایط را تحت کنترل گرفته و هر چه زودتر از شیوع بیشتر این ویروس خطرناک و کشنده جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از آغازین روزهای شیوع ویروس کرونا، شاهد خدمات و تلاش‌های خالصانه متولیان بهداشت و درمان و تیم‌های درمانی در جای جای ایران اسلامی بودیم که بی‌وقفه در صف اول مبارزه با ویروس کرونا، ایثار و فداکاری را سرلوحه کار خود قرار دادند و در این راه بشردوستانه از جان روی برگرداندند و دل در گروی صیانت و حراست از جسم و جان بی‌شمار انسان‌های مبتلا و دردمند بستند.

بی‌تردید نقش‌آفرینی پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران‌ سختکوش در درمان بیماران مبتلا و نیز تلاش در جهت ریشه‌کنی و مبارزه با ویروس کرونا آن‌قدر ستودنی و والاست که قلم از بیان این جانفشانی‌ها قاصر و الکن است؛ سفیدپوشان دلسوزی که شبانه‌روز برای کمک به هموطنان بیمار، عاشقانه تمام هستی خود را نثار نظام سلامت کردند.

اما این ویروس در حال گسترش است و مهم‌ترین دستورالعمل برای مقابله با کروناویروس، برای مردم است و مردم باید در خانه‌ها و شهرهای خودشان بمانند، بهداشت فردی را رعایت و از ارتباطات و حضور در تجمعات، پرهیز کنند.اطمینان داریم که اگر دو، سه هفته این موارد رعایت شود، شاهد معجزه در کشور و شکست کرونا خواهیم بود.

10:332| آمار مبتلایان به کرونا ویروس ‌در استان ایلام رشد 11 درصدی دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به روند رشد ‌آمار مبتلایان به کرونا ویروس گفت: رشد 11 درصدی نتیجه مثبت مبتلایان زنگ خطری است برای آنانی که این بحران را نادیده و در رعایت مسائل پیشگیرانه غفلت می‌کنند.محمد کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام و با اشاره به روند رو به رشد نتایج مثبت مبتلایان به کرونا ویروس اظهار داشت: میزان رشد کرونا ویروس در ایلام در بازده زمانی 24 ساعته 11 درصدی است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در روز چهارشنبه در استان ایلام آمار مبتلایان نتیجه مثبت 62 نفر بوده ‌که این آمار در روز پنجشنبه به 69 نفر رسیده است.

10:18| مبتلایان کرونا در سیستان همه در سفر آلوده شده‌اند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: تمام افراد مثبت به بیماری کرونا در سیستان از جمله کسانی بوده‌اند که به شهرهای آلوده سفر داشته  و به این بیماری مبتلا شده‌اند.هادی میرزایی صبح امروز در جمع خبرنگاران با توجه به شیوع بیماری کووید 19 و همچنین افراد مثبت در سیستان، اظهار داشت: تمام افراد مثبت به بیماری کرونا در سیستان از جمله کسانی بوده‌اند که به شهرهای آلوده سفر داشته  و به این بیماری مبتلا شده‌اند و توسط تیم‌های بهداشتی دانشگاه شناسایی شده، بستری و تحت درمان قرار گرفتتد و اکنون فقط چهار نفر مثبت بستری هستند و بقیه با حال خوب ترخیص و در منزل تحت مراقبت هستند.

9:47| شناسایی 43 سایت در زمینه شایعه‌سازی برای کرونا

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه گفت: تاکنون 43 سایت که اقدام به شایعه‌سازی در زمینه کرونا کرده بودند شناسایی شده‌اند. سردار علی‌اکبر جاویدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه مردم در این شرایط اخبار و اطلاعات را از رسانه‌های رسمی پیگیری کنند اظهار داشت: همیشه در موقعیت‌های مختلف افراد سودجو به دنبال طرح موضوعات غیرواقع هستند که سبب تشویش اذهان عمومی می‌شود. 

9:43| جولان سودجویان ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در کشور

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از جولان سودجویان ماسک و مواد ضدعفونی کننده در کشور خبر داد و گفت: آمارهای وزارت صمت و وزارت بهداشت در حوزه تولید و واردات انواع لوازم و تجهیزات پزشکی و بهداشتی با هم مطابقت ندارد.منوچهر جمالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه آمارهایی که وزارت صمت از تولید و واردات لوازم و تجهیزات پزشکی و بهداشتی ارائه می‌کند با آماری که در اختیار وزارت بهداشت است با هم مطابقت ندارد اظهار داشت: با سودجویان ماسک و مواد ضدعفونی کننده که در کشور در حال اخلال‌گری هستند باید جدی‌تر برخورد شود.

9:28| وضعیت وخیم بیمارستان‌های استان گیلان

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس وضعیت بیمارستان‌های گیلان به ویژه در شرق استان را به دلیل کمبود تجهیزات و حجم بالای بیماران وخیم خواند و گفت: برای شکست کرونا در گیلان به کار جهادی نیاز داریم.اسدالله عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، از نبود دستگاه اکسیژن‌ساز در بیمارستان‌های شرق گیلان و فوت تعداد زیادی از افرادی که دارای مشکلات حاد تنفسی یا بیماری زمینه‌ای هستند انتقاد کرد و اظهار داشت: کرونا هنوز در گیلان جدی گرفته نشده و ما برای شکست کرونا در استان به کار جهادی و قوی‌تر از این‌ها نیاز داریم.

9:23| پارس‌آباد و اصلاندوز قرنطینه شد

فرماندار شهرستان پارس‌آباد گفت: از روز پنجشنبه کنترل‌ها و قرنطینه موارد مشکوک در ورودی شهرستان‌های پارس‌آباد و اصلاندوز مغان تشدید شد.  عدالت حاجی‌پور در بازدید از اجرای طرح محدودیت جاده‌ای در پارس‌آباد و اصلاندوز اظهار داشت: از روز پنجشنبه کنترل‌ها و قرنطینه موارد مشکوک در ورودی شهرستان‌های پارس‌آباد و اصلاندوز مغان تشدید شد.

9:10| داروهای بیماران کرونایی در قم تأمین شد

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان قم از تأمین داروهای بیماران کرونایی در قم خبرداد. دکتر حضوری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: حدود 5 هزار عدد دارو در مراکز درمانی برای بیماران بستری اختصاص داده شد تا در مراکز شاهد کمبود دارو نباشیم.

9:074| تلاش شبانه‌روزی بچه‌های کانون‌های مساجد جنوب کرمان برای مقابله کرونا

در شرایطی که همه برای در امان ماندن از شر کرونا به کاشانه‌های امنشان پناه می‌برند بچه‌های کانون‌های مساجد جنوب کرمان آتش به اختیار برای شکست کرونا آستین همت بالا زدند. کرونا میهمان ناخوانده‌‌ای است که چندین روز است وارد کشور ما شده، به همه جای ایران سر زده و به سرعت هم در حال انتشار است و تعداد زیادی از مردم عزیز کشورمان را بخاطر این ویروس از دست داده‌ایم و تعداد زیادی هم روی تخت‌های بیمارستان با این ویروس دست و پنجه نرم می‌کنند.

9:07| جهادگران بسیجی بجنورد در وسط میدان مقابله با ویروس کرونا

جهادگران گروه جهادی حسین‌جان(ع) بجنورد با حضور در بیمارستان‌ امام حسن(ع) با تجهیز تخت‌های بیمارستان و انجام امور خدماتی٬ بخشی از کارهای سیستم بهداشت و درمان استان را برعهده گرفته‌اند. جهادگران گروه جهادی حسین‌جان(ع) بجنورد با حضور در بیمارستان‌ امام حسن(ع) با تجهیز تخت های بیمارستان و انجام امور خدماتی٬ بخشی از کارهای سیستم بهداشت و درمان استان را برعهده گرفته‌اند.

9:01| نخستین بیمار کرونا مثبت در کاشان بعد از 21 روز کما به هوش آمد

رئیس بیمارستان بهشتی کاشان از به هوش آمدن نخستین بیمار کرونایی بعد از 21 روز کما خبر داد.حسین مکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به بهبود وضعیت جسمانی نخستین بیمار کرونا مثبت در منطقه کاشان اظهار داشت: نخستین بیمار کرونا مثبت در کاشان به دلیل شرایط جسمی به دستگاه تهویه مکانیکی متصل و در کما بود اما با تلاش ‌کادر درمانی، پزشکان و پرستاران به ویژه بخش آی سی یو سه بعد از 21 روز بستری وضعیت جسمانی وی رو به بهبودی رفته، به هوش آمده و دستگاه از بیمار جدا شده است.

انتهای پیام/ش

R1377/P/S6/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گفت وگو با خبرنگار تسنیم پارس آباد و اصلاندوز دانشگاه علوم پزشکی نخستین بیمار کرونا بهداشت و درمان کرونا ویروس ویروس کرونا شکست کرونا شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۵۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!

به گزارش خبرنگار مهر، انتخاب شعار سال تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از میان سایر اولویت‌های موجود کشور در سال ۱۴۰۲ را باید ادامه شعار «رشد تولید»، «جهش تولید» و «رونق تولید» در ۳ سال گذشته دانست که به ضرورت توجه مضاعف مسؤولان و مقامات دستگاه‌های اجرایی و قانون‌گذاری به ارتقای ظرفیت‌های تولیدی کشور و رفع موانع از سر راه آنها به عنوان تنها علاج گذر از شرایط خطیر کنونی اشاره دارد.

در این بین با توجه به اینکه برخلاف شعارهای سال، در عمل، مسؤولان امر برای بهبود شرایط این حوزه گام مهمی برنداشته‌اند، در سلسله گزارش‌هایی به چالش‌ها و مشکلات حوزه تولید و صنعت که طی چند سال گذشته گریبان تولید را گرفته، خواهیم پرداخت.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تولید در ایران مشکلات متعددی دارد ولی مهمترین مشکلات تولید را شاید بتوان در ۱۴ سرفصل «تأمین مواد اولیه»، «چند نرخی بودن ارز و فرایند طولانی تخصیص ارز»، «تورم»، «بازاریابی»، «نداشتن نقشه راهبردی»، «قیمت گذاری دستوری»، «عدم تمایل افراد به اشتغال در کارگاه‌ها»، «مقررات و قوانین مخل و تصمیمات خلق الساعه»، «تامین اجتماعی»، «نظام بانکی»، «اشکالات سیستم حمل‌ونقل کشور»، «بدهی‌های معوق واحدهای تولیدی»، «تامین نقدینگی و کاهش تقاضا»، و «مالیات» عنوان کرد. در بخش اول از پیگیری مشکلات تولید، به موضوع تأمین مواد اولیه پرداخته‌ایم.

دست کوتاه تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه

بر این اساس، مواد اولیه رکن اصلی تولید محصول محسوب می‌شود و بخشی از آن از طریق تولید کنندگان داخلی و بخشی هم از طریق واردات تأمین می‌شود؛ با این حال وضعیت تأمین مواد اولیه در ایران با چالش‌هایی از جمله گرانی، تغییر قیمت در فاصله‌های کوتاه مدت، عدم ترخیص و عدم تأمین مکفی مواجه است. این مساله به قدری در فرایند تولید نقش دارد که طبق اعلام سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی یکی از عمده دلایل تعطیلی واحدهای تولیدی مباحث مربوط به تأمین مواد اولیه است.

عباس آرگون عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با مهر ضمن اشاره به مشکلات عمده تولید گفت: بحث تورم اولین مشکل تولید است؛ تورم باعث افت ارز پول ملی می‌شود و قدرت خرید را هم به نوعی کاهش و تقاضا را تحت تأثیر خود را قرار می‌دهد و بنگاه‌های تولیدی هم با توجه به شرایط تورمی، در تأمین مالی و مواد اولیه دچار مشکل هستند. از سویی دیگر با توجه به بالا بودن نرخ هزینه‌های تأمین مالی و مشکل اخذ تسهیلات و محدود بودن منابع بانکی، تأمین مالی بنگاه‌ها نیز دچار مشکل شده است. همچنین در فرایند ثبت سفارش و تخصیص ارز و قیمت گذاری‌های دستوری مشکلات عدیده ای وجود دارد.

وی به تأمین مواد اولیه اشاره کرد و با بیان اینکه با توجه به شرایط تورمی نیازهای بنگاه رو به افزایش است، افزود: وقتی بنگاه‌ها در حوزه تأمین مالی مشکل داشته باشند توانی برای تأمین مواد اولیه ندارند؛ با توجه به شرایط تورمی اگر بنگاه تولیدی امسال برای خرید مواد اولیه به ۵۰ واحد پول نیاز داشته باشد سال آینده برای تأمین همان میزان مواد اولیه باید ۱۵۰ واحد پول خرج کند. اگر بنگاه تولیدی امسال برای خرید مواد اولیه به ۵۰ واحد پول نیاز داشته باشد سال آینده برای تأمین همان میزان مواد اولیه باید ۱۵۰ واحد پول خرج کند.

آرگون گفت: این منابع پولی با توجه به هزینه‌های بالایی که در تأمین مالی دارند اولاً در تأمین مشکل دارند و دوماً در نرخ تأمین مشکل دارند زیرا بازدهی بنگاه‌های تولیدی پایین است اما نرخ هزینه‌های تولید بالاست؛ به عنوان مثال بانک مرکزی پارسال اوراق گواهی سپرده را با سود ۳۰ درصدی منتشر کرد وقتی این پول توسط بانک تأمین می‌شود نرخ مؤثر ۳۵ درصد و در نهایت بهای تمام شده این پول برای بانک ۴۰ درصد می‌شود؛ بنابراین با نرخ بالاتر از ۴۰ درصد باید تسهیلات دهد. بنگاه تولیدی که بخواهد این تسهیلات را بگیرد بازدهی در این اندازه را ندارد زیرا حاشیه سود بنگاه‌ها پایین است.

به گفته عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در مجموع تورم موجب کاهش خرید مصرف کنندگان و همچنین کم شدن قدرت تأمین مواد اولیه در تولیدکنندگان شده است.

وی با بیان اینکه برای تسهیل تأمین مواد اولیه مجموعه از از عوامل از نحوه تأمین مالی تا ترخیص مواد از گمرکات باید اصلاح شود، تصریح کرد: تخصیص ارز و ثبت سفارش‌ها نیز از دیگر موانع تأمین مواد اولیه است زیرا معمولاً برای تأمین و ترخیص مواد اولیه از گمرکات بازه‌های زمانی طولانی سپری می‌شود که تولیدکننده را دچار مشکل می‌کند.

تهیه مواد اولیه تولید گران‌تر از قیمت‌های جهانی

حمیدرضا فولادگر، رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار نیز اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد، شرکت‌های خصوصی واقعی، محصولات داخلی خودمان را به‌عنوان مواد اولیه تولید به قیمت بالاتر از قیمت جهانی دریافت می‌کنند. در این شرایط رقابت چطور ممکن خواهد بود.

وی گفت: بر اساس اعلام بانک مرکزی برای حفظ میانگین رشد سالانه ۴ درصدی در اقتصاد، به هزار و ۳۰۰ همت تسهیلات جدید نسبت به سال قبل و حدود پنج هزار همت هم برای تمدید تسهیلات گذشته نیاز است. یعنی در مجموع نزدیک به ۶ هزار همت تسهیلات فقط برای حفظ رشد ۴ درصدی نیاز داریم. در نتیجه برای تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم به منابع بیشتری نیاز است.

تولیدکننده همراه با تورم روز به روز فقیرتر می‌شود

حسن فروزان فرد عضو اتاق بازرگانی تهران نیز با بیان اینکه مهم‌ترین مساله در مورد تأمین مواد اولیه داخلی، مساله تورم است، گفت: وقتی که قیمت‌ها به صورت تکرارشونده افزایش می‌یابد تأمین مواد اولیه داخلی و کالاهای بسته بندی با مشکل مواجه می‌شود. تولیدکنندگان باید نقدینگی قابل توجهی را برای تأمین ماده اولیه و کالاهای بسته بندی در اختیار داشته باشند تا به مشکل نخورند.

وی تاکید کرد: تغییر و تحولات قیمت‌ها باعث می‌شود زمینه تعامل منطقی تولیدکننده و تأمین کننده بهم بخورد؛ با توجه به اینکه قیمت‌ها مرتب در حال تغییر است تأمین کننده دیگر آمادگی تعامل به صورت غیرنقدی را ندارد و به صورت نقدی مایل به فعالیت است زیرا نمی‌داند دو هفته بعد قیمت‌ها چه تغییری می‌کند ترجیح می‌دهد روز به روز و به صورت نقدی پیش برود. این مساله بار تأمین نقدینگی را بر دوش تولیدکننده بیشتر و او را ناتوان می‌کند.

فروزان فرد ادامه داد: تولیدکننده باید قسمت عمده‌ای از نقدینگی را از مؤسسات اعتباری یا بانک تأمین کند یا باید تخفیف بدهد تا نقدینگی را از سمت فروش جذب کند که هزینه تأمین مواد اولیه برای تولیدکننده بالا رود. بنابراین یکی از چالش‌های اصلی واحدهای تولیدی در تأمین مواد اولیه داخلی، تأمین نقدینگی لازم در زمان مناسب و با قیمت مناسب برای خرید کالا و خدمات مورد نیاز است.

وی تصریح کرد: از سویی دیگر به نظر می‌رسد منابع بنگاه در برابر تورم مرتب تحلیل می‌رود؛ یعنی بنگاه همراه با تورم نمی‌تواند منابع خود را به روز آوری کند و نسبت به تورم عقب تر می‌افتد و هر چه تورم طولانی‌تر می‌شود بنگاه فقیرتر می‌شود بنگاه همراه با تورم نمی‌تواند منابع خود را به روز آوری کند و نسبت به تورم عقب تر می‌افتد و هر چه تورم طولانی‌تر می‌شود بنگاه فقیرتر می‌شود. تولیدکننده برای اینکه بتواند همان اندازه از تولید را انجام دهد باید منابع جدید بیابد زیرا آنچه که گردش مالی اوست مربوط به تولید قبل است که با قیمت‌های قبل می‌فروشد. در واقع با قیمت قبل خریده و با همان قیمت می‌فروشد اما باید با قیمت‌های جدید که شاید ۲ تا ۳ برابر قیمت قبل است، مواد اولیه بخرد. همین مساله عدم تناسب را به دنبال دارد که توانمندی تولیدکننده را نشانه می‌رود.

فروزان فرد با بیان اینکه وقتی اقتصاد در شرایط تورمی است دسترسی به نقدینگی خود تبدیل به یک مشکل می‌شود، تصریح کرد: وقتی هیجان در بازار تأمین حاکم باشد و قیمت‌ها مرتب تغییر کنند تولیدکننده مجبور است نقطه نظرات مهمی که در تأمین کالا از نظر کیفیت وجود دارد را کنار گذارد زیرا شرایط، شرایط رقابت سالم نیست و مجبور است کیفیت را چندان مورد توجه قرار ندهد.

وی افزود: در شرایط استاندارد که بازار دچار تورم نیست تولیدکننده برای تأمین کالا دستش باز است و دقت به خرج می‌دهد و نسبت به کیفیت حساس است اما وقتی شرایط تورمی حاکم است و قیمت کالا و میزان تأمین کالا ثبات ندارد و سوداگران نقش آفرینی می‌کنند و به همین دلیل ارتباط بین تولیدکننده و تأمین کننده در بسیاری از جاها قطع می‌شود، مساله کیفیت دچار آسیب می‌شود و یا اینکه تولیدکننده مجبور می‌شود با کاهش کیفیت کنار بیاید.

فروزان فرد اظهار کرد: وقتی فضای قیمت‌ها فضای بهم ریخته است و پیش بینی مشخصی از آینده وجود ندارد، تولیدکننده فقط تلاش می‌کند توقفی در خطوط تولیدش ایجاد نشود زیرا هزینه توقف تولید بیشتر از مسائل دیگر است.

آمار چه می‌گوید؟

بررسی شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در فروردین ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که شاخص «موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده» در این ماه، پس از حذف اثر فصلی (تعدیل فصلی)، معادل ۴۹.۷ برآورد شده است که مؤید کاهش موجودی مواد اولیه نسبت به اسفند ۱۴۰۲ است و شاخص «قیمت مواد اولیه یا لوازم خریداری شده» نیز پس از حذف اثر فصلی (تعدیل فصلی)، معادل ۷۲.۳ برآورد شده است که از افزایش قابل‌توجه قیمت اولیه نسبت به اسفند ۱۴۰۲ حکایت دارد. لازم به ذکر است که در تمام ماه‌های سال ۱۴۰۲، این شاخص بالاتر از ۵۰ بوده است که بیانگر رشد مستمر قیمت مواد اولیه بوده است.

همچنین شاخص «قیمت محصولات تولیدشده یا خدمات ارائه شده» در این ماه، پس از تعدیل فصلی، معادل ۵۶.۳ برآورد شده است که بیانگر افزایش قیمت محصولات یا خدمات نهایی در این ماه نسبت به ماه اسفند سال ۱۴۰۲ است. بنابراین به نظر می‌رسد که افزایش مداوم قیمت محصولات تولیدشده بیشتر ناشی از افزایش مستمر قیمت مواد اولیه است.

طبق نظرسنجی‌های انجام شده از فعالان اقتصادی، به نظر می‌رسد که در ماه‌های پیش‌رو، کمبود مواد اولیه می‌تواند به طور جدی روند بهبود وضعیت اقتصادی و خصوصاً وضعیت بخش صنعت را متأثر کند. کسری تراز تجاری قابل‌توجه در سال ۱۴۰۲ و افزایش شکاف قیمت بازار آزاد ارز و نیما در ماه‌های اخیر، عواملی هستند که می‌توانند منابع ارزی قابل تخصیص به واردات مواد اولیه را در ماه‌های آتی محدود کنند؛ بنابراین، افزایش محتمل نرخ ارز و کاهش تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه می‌تواند در ماه‌های آینده موجب تشدید محدودیت دسترسی به مواد اولیه تولید شود و به‌تبع آن، توقف روند بهبود بخش صنعت، محتمل خواهد بود.

کد خبر 6098255 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • بیمه سلامت چگونه از بیماران تالاسمی حمایت می کند
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • پیشگامی ایران در زمینه دانش تالاسمی
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است