Web Analytics Made Easy - Statcounter

ان‌بی‌سی نیوز، جو بایدن و برنی سندرز به دنبال بالا گرفتن بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا سخنرانی‌های آتشینی را علیه مدیریت دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در قبال این بحران ایراد کردند.

اظهارات آن‌ها در حالی مطرح شد که بازارها در واکنش به این بحران در سراشیبی سقوط قرار گرفتند و پاسخ‌دهی دولت آمریکا نیز هدف انتقادهای گسترده قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو نامزد ریاست جمهوری پیشتاز دموکرات‌های آمریکا در اظهاراتشان به بیان اینکه دولت این کشور از نظر آن‌ها چطور باید به این بحران پاسخ می‌داد، پرداختند.

سندرز در سخنرانی در شهر برلینگتن واقع در ایالت ورمونت هشدار داد که بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا ممکن است حتی تلفاتش از تلفات نظامیان آمریکایی در زمان جنگ جهانی دوم بیشتر شود.

او خاطر نشان کرد: اگر در تاریخ مدرن کشورمان زمان درگیر شدن همه ما در یک مشکل وجود داشته این زمان همین حالا است. حالا زمان همبستگی است.

همچنین جو بایدن نیز در سخنرانی در شهر زادگاهش به نام ویلمینگتن در ایالت دلاویر گفت: اینکه این بحران را اینقدر کم اهمیت جلوه دهیم و بیش از حد به آن بی‌توجهی نشان دهیم و درباره آن اطلاعات غلط گسترش دهیم تنها به خود ما آسیب وارد می‌کند و بیشتر به نفع گسترش بیماری عمل خواهد کرد.

وی ادامه داد: با این حال  ما هم نباید وحشت کنیم و هم نباید دچار بیگانه‌ستیزی شویم. اینکه ویروس کوید-۱۹ را به عنوان یک ویروس خارجی برچسب بزنیم باعث نمی‌شود که پاسخگویی در قبال قضاوت‌های غلطی که تاکنون از جانب دولت ترامپ رخ داده از بین برود.

این دو نامزد ریاست جمهوری دموکرات یک روز بعد از آن این انتقادها را مطرح کردند که ترامپ خطاب به مردم کشورش درباره بحران شیوع ویروس کرونا سخنرانی کرد.

این سخنرانی بایدن اولین سخنرانی او از زمان مطرح شدن به عنوان نامزد اصلی پیشتاز حزب دموکرات در رقابت‌های درون حزبی تلقی می‌شود. او در طول کمپین انتخاباتی تأکید کرده که خیلی بهتر از دونالد ترامپ برای مدیریت این بحران به عنوان فرمانده کل قوا آمادگی دارد.

او از ارائه تجویزهای سیاسی طفره نرفته و به ترامپ حمله کرد.

بایدن گفت:‌ بگذارید صریح باشیم. ویروس کرونا علاقه‌مندی سیاسی ندارد. این ویروس هم جمهوری‌خواهان، هم مستقل‌ها و هم دموکرات‌ها را به یک شکل آلوده خواهد کرد. این ویروس براساس اصالت کشوری، نژاد، نسل و یا کدپستی یک ایالت تبعیض قائل نمی‌شود.

بایدن خاطر نشان کرد: این ویروس خیلی خوب کمبودهای شدید دولت فعلی ما را عیان ساخت.

وی افزود: نگرانی عمومی در عین حال با بی‌اعتمادی شایع به این رئیس جمهور تحت تأثیر تضادهای او با حقیقت ترکیب شده است.

بایدن برنامه‌ای را برای مبارزه با ویروس کرونا شامل تست رایگان این ویروس و حذف تمامی موانع هزینه‌ای مربوط به مراقبت‌های پیشگیرانه و معالجه بیماری مطرح کرده است و این مسئله طی بیانیه‌ای از سوی کمپین انتخاباتی او ارائه شده است.

بایدن در عین حال به تعریف از ویژگی‌های خود برای ریاست جمهوری نیز پرداخت.

از سوی دیگر برنی سندرز هم گفت یک الزام اخلاقی مطلق وجود دارد مبنی بر اینکه باید پاسخ ما به این بحران چه به عنوان دولت، چه به عنوان جامعه و چه به عنوان جامعه تجاری و همچنین به عنوان شهروند انفرادی باید مطابق با عظمت بحران باشد.

این سناتور دولت ترامپ را به «بی‌کفایتی و بی‌مبالاتی» در قبال این بحران متهم کرد و گفت: این بحران باعث تهدید شدن جان تعدادی زیادی از مردم در کشور ما شده است.

سندرز از ترامپ خواست یک وضعیت اضطراری ملی اعلام کرده و یک نشست با حضور مقام‌های کارشناس وابسته به هر دو حزب اصلی با هدف رهبری پاسخ به بحران صرفا و تنها بر مبنای دانش و حقایق تشکیل دهد.

وی تأکید کرد: حالا زمان شفافیت، صداقت و روراستی است.

سندرز با تأکید بر طرح موسوم به «مراقبت‌های پزشکی برای همه» گفت:‌همه در کشور ما باید بتوانند تمامی مراقبت‌های بهداشتی و درمانی لازم را بدون هزینه دریافت کنند.

او همچنین گفت: باید بودجه‌ای اضطراری به منظور پرداخت حقوق به بیمارانی که به مرخصی رفته‌اند ارائه شده و آمریکا باید اطمینان حاصل کند که از جدیدترین و موثرترین تست‌های ممکن و دیگر تجویزهای پزشکی به همراه تعلیق اخراج از کار بهره بگیرد.

312 310

کد خبر 1364297

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا دونالد ترامپ برنی سندرز ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۵۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: اعتراض‌های دانشجویی در دانشگاه‌های سراسر آمریکا همچنان ادامه دارد و علیرغم برخورد خشونت‌آمیز پلیس آمریکا و بازداشت بیش از ۲ هزار دانشجو، دانشجویان اعلام کرده‌اند تا زمانی که آتش‌بس در غزه برقرار نشود، به اعتراض خود ادامه خواهند داد.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در حالی حدود ۶ ماه دیگر (نوامبر / آبان) برگزار خواهد شد و «جو بایدن» گزینه اصلی حزب دموکرات است که علاوه بر جنایت‌های هفت ماهه در نوار غزه، جنبش دانشجویی نیز بر سپهر سیاسی ایالات متحده سایه افکنده‌است. به تازگی پایگاه خبری «اکسیوس» با اشاره به اوج‌گیری اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا، این وضعیت را بر انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ این کشور اثرگذار دانسته و استدلال کرده که همین امر سبب وحشت دموکرات‌ها شده‌است. به نوشته این پایگاه خبری آمریکایی، همزمان با اوج گرفتن اعتراض‌های حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، نگرانی دموکرات‌های مجلس نمایندگان و سنا رو به افزایش است.

اکسیوس در این مطلب اذعان می‌کند: اعتراض گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین به یک پویایی سیاسی دامن زده که پس از حمله هفتم اکتبر حماس آغاز شد و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا می‌تواند بر نتیجه آن اثرگذار باشد. یکی از دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا در همین زمینه به اکسیوس گفته‌است که «هرچه اعتراض‌ها بیشتر ادامه پیدا کند، وضعیت برای انتخابات هم بدتر می‌شود».

دیگر رسانه‌های آمریکایی نیز در این زمینه به طیف سیاسی حاکم و شخص رئیس‌جمهوری همواره هشدار می‌دهند. روزنامه «گاردین» انگلیس چهارشنبه هفته گذشته نوشت: کارشناسان هشدار داده‌اند که سیاست‌های رئیس‌جمهوری ایالات متحده و دموکرات‌ها در قبال اسرائیل که اعتراض هزاران دانشجو در سراسر آمریکا را برانگیخته است، می‌تواند بر رأی جوانان به «جو بایدن» تأثیر گذاشته و به شانس انتخاب مجدد وی آسیب بزند.

«جاناتان زیمرمن» استاد دانشگاه پنسیلوانیا در این زمینه تاکید کرده‌است: «تهدید واقعی برای بایدن این است که رای‌دهندگان جوان‌تر به‌ویژه رای‌دهندگان تحصیل‌کرده دانشگاهی، در انتخابات حضور پیدا نکنند.»

این خطر زمانی جدی‌تر به نظر می‌رسد که حتی «کالج دموکرات‌های آمریکا» (CDA) که یک سازمان میانه‌رو و حامی بایدن است، روز سه‌شنبه گذشته از حزب خود انتقاد و در بیانیه‌ای اعلام کرد که هر روزی که دموکرات‌ها نتوانند در اتحاد باهم از آتش‌بس دائمی در جنگ غزه، راه حل «دو دولتی» و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین حمایت کنند، جوانان بیشتر و بیشتری از این حزب مأیوس می‌شوند.

در بخشی از این بیانیه به نقل از نمایندگان دانشجویان در حزب دموکرات آمریکا آمده است: ما به عنوان رای‌دهندگان جوان همگی آگاه هستیم که انتخابات نوامبر در پیش است و آراء ما در اینکه چه کسی به کاخ سفید راه می‌یابد، تعیین کننده خواهد بود. کاخ سفید در راهبرد حمایت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر (رژیم) اسرائیل و بی‌تفاوتی نسبت به جایگاه خود و خواسته همه آمریکایی‌هایی که به دنبال پایان دادن به این جنگ هستند، اشتباه کرده‌است.

بنابراین از نگاه ناظران، خشم رای‌دهندگان آمریکایی از بایدن به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی و مدیریت ضعیف و منفعلانه او در قبال آتش‌بس و کشتار غیرنظامیان فلسطینی ممکن است به شکست سیاسی حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا بیانجامد.

مردم آمریکا معتقدند که دولت بایدن با وجود اعتراض‌های دانشجویی و مردمی کم سابقه در محکومیت حمله‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه و نارضایتی آن‌ها از تخصیص بودجه هنگفت مالی و تسلیحاتی به نفع این رژیم، صدای رای‌دهندگان و مالیات دهندگان آمریکایی را نشنیده و رضایت لابی‌های صهیونیستی را بر رضایت مردم خود ترجیح می‌دهد.

بنابراین در چند قدمی انتخابات، جوانان آمریکایی از بایدن دور شده‌اند. روزنامه «یواس‌ای تودی» اوایل اردیبهشت‌ماه با اشاره به نتایج نظرسنجی‌های اخیر اعلام کرد که محبوبیت بایدن در میان جوانان این کشور در حال کاهش است و این امر می‌تواند زنگ خطری برای این سیاستمدار دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری ایالات متحده باشد.

همچنین نظرسنجی جوانان هاروارد که بین ۲۰ هزار جوان ۱۸ تا ۲۹ ساله انجام شده‌است، نشان داد که حمایت از بایدن در میان جوانان در حال ریزش است. نظرسنجی اخیر دانشگاه «سافولک» که در ژانویه منتشر شد هم نشان می‌داد که در میان رأی دهندگان زیر ۳۵ سال، ترامپ پیشتاز است.

مسلمانان و عرب تبارهای امریکایی از بایدن انتقام می‌گیرند؟

تنها دانشجویان و جوانان آمریکایی نیستند که از بایدن و دموکرات‌ها روی برگردانده‌اند، مسلمانان و آمریکایی‌های عرب‌تبار نیز در انتخابات پیش رو از رئیس‌جمهوری که چهار سال پیش با رأی آنان وارد کاخ سفید شده‌بود، انتقام خواهند گرفت.

آمریکایی‌های عرب‌تبار و مسلمان می‌گویند که بایدن را مجازات خواهند کرد حتی اگر به قیمت شکست دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری باشد. حدود ۴.۵ میلیون مسلمان آمریکایی وجود دارند که بیش از ۱ درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می‌دهند. آراء رای‌دهندگان عرب‌تبار تفاوت چشمگیری را در رقابت تنگاتنگ ۲۰۲۰ ایجاد کرد.

در انتخابات آن سال، بایدن با ۱۵۴ هزار رأی در میشیگان از ترامپ پیشی گرفت؛ رأیی که عمدتاً به جامعه آمریکایی‌های عرب‌تبار که پنج درصد آرا را به خود اختصاص داده‌بودند، تعلق داشت. میشیگان خانه حدود ۲۴۰ هزار آمریکایی عرب‌تبار است. در جورجیا بایدن با کمتر از ۱۲ هزار رأی پیروز شد. در آن ایالت بیش از ۵۷ هزار آمریکایی عرب‌تبار زندگی می‌کنند.

با این وجود، افزایش نارضایتی در آن جوامع به این معنا است که برای اولین بار در ۲۶ سال گذشته حزب دموکرات دیگر گزینه‌ مناسبی برای بسیاری از رأی دهندگان عرب‌تبار چه مسیحی و چه مسلمان نیست. میزان محبوبیت بایدن در میان آمریکایی‌های عرب تبار از ۵۹ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱۷ درصد در سال ۲۰۲۳ رسید که البته همین میزان نیز در سال ۲۰۲۴ با تداوم و تشدید نسل‌کشی در غزه و شکل‌گیری جنبش دانشجویی جاری کاهش چشمگیری داشته‌است.

بنابراین حدود ۷۰ درصد مسلمانان آمریکایی در سال ۲۰۲۰ در مقابل ترامپ به بایدن رأی داده‌بودند و بر اساس گزارش شورای روابط آمریکایی -اسلامی حدود ۲ میلیون مسلمان در حال حاضر برای رأی دادن در انتخابات ۲۰۲۴ ثبت نام کرده‌اند که بی‌تردید بایدن گزینه مورد نظر آنها نخواهد بود. چند ماه پیش «ایلهان عمر» نماینده دموکرات ایالت مینه‌سوتای آمریکا به رئیس‌جمهوری این کشور هشدار داد که انتخاب مجدد وی در رقابت‌های ریاست‌جمهوری، در سایه نادیده گرفتن خواسته‌های جوانان و مسلمانان «دل شکسته» به مشکل خواهد خورد.

کد خبر 6096954

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • سی‌ان‌ان: سرکوب اعتراضات و حمایت از صهیونیست‌ها آرای بایدن را می‌خورد
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • نامه ۸۶ قانونگذار دموکرات به بایدن: اسراییل قوانین ما را نقض می‌کند
  • هشدار دموکرات‌ها به بایدن نسبت به نقض قوانین آمریکا توسط تل‌آویو