Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان در مورد خرید و نگهداری ماهی قرمز از شهروندان درخواست کرد ماهی قرمز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، صدیقه کاظمی‌نیا ضمن ارائه توصیه‌های بهداشتی در مورد خرید و نگهداری ماهی قرمز از شهروندان درخواست کرد ماهی قرمز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی خریداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: هم استانی‌ها، حتی المقدور از خرید ماهی از دست‌فروشان و دوره‌گردها اکیداً خودداری کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر بروز بیماری در انسان با منشاء ماهی‌های زینتی در کشور منتشر نشده است، ادامه داد: اما احتمال بروز بیماری‌های پوستی از طریق تماس با اینگونه ماهی‌ها وجود دارد که می‌توان با اقدامات پیشگیرانه مانع از بروز این بیماری‌های پوستی گردید.

کاظمی‌نیا گفت: استفاده از دستکش به‌ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، شست و شوی کامل دست‌ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی زینتی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهی‌ها و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماری‌های احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری می‌کند.

وی تأکید کرد: اکیپ‌های نظارتی دامپزشکی در این ایام به‌صورت مستمر در سطح شهر کرمان در حال فعالیت هستند و بر تمامی فروشگاه‌های عرضه ماهی قرمز نظارت دارند و با متخلفان برخورد قاطعانه می‌کنند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: حتی‌الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابه‌جایی ماهی به منزل استفاده شود و از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

وی در خصوص نگهداری ماهی قرمز بیان کرد:  پس از خرید و انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام کرده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، ضمن اینکه ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.

کاظمی‌نیا ابراز داشت: باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود و در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

وی گفت: جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون‌ها می‌توانند به‌عنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری‌ها برای انسان باشند بنابراین عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع است.

 کاظمی‌نیا متذکر شد: همشهریان ماهی قرمز را در پایان نوروز در فضاهای بسته‌ای که توسط شهرداری بدین منظور تعبیه شده است آزاد کنند و از رهاسازی ماهی قرمز دررودخانه‌ها و آب‌های آزاد به‌دلیل بر هم زدن اکوسیستم طبیعی منطقه خودداری کنند.

انتهای پیام/3388/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: دامپزشکی ماهی قرمز کرونا سلامت نگهداری ماهی معاون سلامت بیماری ها کاظمی نیا ماهی قرمز ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۷۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران

منصور پوریان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: جمعیت بالای دام سبک بیانگر بهبود وضعیت دام در کشور است، هرچند وضعیت دام سنگین همانند سبک در کشور نیست.

به گفته او، بنابر آمار ۷۰ درصد گوشت مورد نیاز از طریق گوساله و ۳۰ درصد از طریق گوسفند تامین می‌شود، از این رو در بخش تولید دام سنگین هم باید برنامه ریزی صورت بگیرد.

پوریان ادامه داد: بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دام سبک به بالای ۷۱ میلیون راس رسیده است که بدلیل حجم بالا مازاد بر نیاز کشور، پتانسیل صادرات ۵۰۰ هزارتن دام سبک و خرید تضمینی ۲ میلیون راس وجود دارد که انتظار می‌رود در راستای حمایت از دامداران حجم مازاد دام خریداری و صادر شود.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به واردات گوشت و دام از آفریقا افزود: سازمان دامپزشکی از لحاظ پروتئکل بهداشتی هرکشوری را که تایید کند، در راستای تنظیم بازار گوشت و دام از آن کشور وارد می‌شود.

او گفت: بنابر برنامه ریزی وزارت جهاد قرار است امسال در بحث واردات گوساله رقم قابل توجهی واردات صورت بگیرد. البته ۱۰۰ درصد این حجم واردات مربوط به دام پایه پروار است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • قلم قرمز روی شاه ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • شهرداری‌ها متصدی حفظ و نگهداری گلزار شهدا هستند
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد