Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ «مردم در خانه بمانند»، «مردم سفر نکنند» و... این‌ها کلیدواژه‌های این روز‌های دولت و ستاد ملی مقابله با کروناست. با گذشت حدود ۲۴ روز از اعلام اولین فوت بر اثر کرونا در قم قرنطینه اجرا نشده و سازمان‌ها و ادارات دولتی و خصوصی به فعالیت‌های روزمره خود ادامه می‌دهند.

اما آنچه حسن روحانی رئیس‌جمهوری و دیگر اعضای دولت و ستاد مقابله از کرونا در سخنرانی‌های خود از مردم می‌خواهند این است که مردم در خانه‌های خود بمانند، از تردد‌های غیرضروری خودداری کنند و به سفر نروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
درخواست دولت از مردم همکاری برای قطع زنجیره انتقال کروناست

حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری هم با اشاره به اقدامات دولت برای پیشگیری و مقابله با کرونا، امروز جمعه ۲۳ اسفند به ایسنا گفت: «آنچه اهمیت دارد، همراهی مردم و درک درست جامعه از خطر این ویروس است؛ زیرا مادامی که مردم کمک، همراهی و همکاری کافی را نداشته باشند، امکانات دولتی اثربخشی کافی را نخواهد داشت.»

امیری در این باره ادامه داد: «درخواست دولت از مردم همکاری آنها، مراعات پروتکل‌های مدیریت بحران کرونا، رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی از ناحیه وزارت بهداشت، مراعات بهداشت شخصی برای قطع زنجیره انتقال کروناست. این مسائل با همکاری مردم محقق می‌شود. ما اکنون در آستانه تعطیلات نوروز هستیم و مردم هم علاقه‌مند به سفر هستند، اما در حال حاضر چه سفر درون‌شهری و چه برون‌شهری موجب سرعت انتشار ویروس کرونا می‌شود.»

آمار و عکس‌ها از حضور گسترده مردم در شهر‌ها حکایت دارد

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که اخیرا مدیرعامل مترو اعلام کرده است هنوز هم روزانه حدود ۷۰۰ هزار نفر در تهران از مترو استفاده می‌کنند. به جز این‌ها عکس‌هایی که از بی‌آر‌تی‌های تهران در فضای مجازی به نمایش گذاشته می‌شود، اتوبوس‌های شلوغ است.

نجفی: چرا به باز بودن ادارات و محاکم اصرار دارید؟

محمدرضا نجفی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی که در روز‌های اخیر نامه‌های انتقادی متعددی خطاب به رئیس‌جمهوری درباره مقابله با کرونا نوشته است در نامه‌ای دیگری نسبت به عدم شفافیت ستاد ملی مقابله با کرونا و عدم تعطیلی ادارات و شهر‌ها انتقاد کرده است.

او در این نامه با اشاره به بازه زمانی یک تا دو ماه آینده که برای اوج بحران کرونا تعیین شده نوشت: «چرا به مردم صریحا نمی‌گویید که خود را برای روز‌های سخت مهیا کنند؟ و از آن مهمتر چرا نشانه‌ای از اقدامات کنترلی و آماده‌سازی برای آینده مشهود نیست و نظام مظلوم سلامت ایران، با چندین برابر ظرفیت خود مشغول جانفشانی و جانفرسایی است؟»

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر هم بنا به اظهار کارشناسان معتبر از جمله مدیران منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی، ما هم اکنون در اوج بحرانیم، پس این عادی نمایی و دوگانه گویی ناکارامد برای چیست؟ عنوان کرد: «به چه دلیلی، چون نمونه‌های دیگر به جای قرنطینه یا دست کم تعطیلی و ممنوعیت تردد، به باز بودن ادارات و محاکم اصرار دارید؟»

نجفی افزود: «چرا برخلاف تمام ممالک بحران زده، وضعیت واقعی و برنامه خود را برای مدیریت بحران با مردم به طور شفاف در میان نمی‌گذارید؟ آیا شما خود به جامعیت آماری که از مراجع رسمی در اختیار عموم قرار می‌گیرد اعتماد دارید؟ این آمار مبتلایان که سخنگوی محترم ستاد هر روز اعلام می‌کند، آمار تست‌های مثبت است، چندین برابر این آمار درگیر بیماری‌اند و به درستی در خانه مانده‌اند.» 

سوال‌های مکرر، تکراری و بی‌پاسخ از دولت

به هر حال آنچه که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان جای علامت سوال دارد این است که چرا با وجود شیوع گسترده و درگیری شدید شهر‌ها با کرونا دولت و ستاد مقابله با کرونا اقدام به قرنطینه شهر‌های بیشتر درگیر و تعطیلی موقت دارات نمی‌کند. این موضوع در روز‌های اخیر موجب تاکید بسیاری بر این شده که شاید لازم است رئیس‌جمهوری حضور پررنگ‌تری در ستاد مقابله با کرونا داشته باشد و مستقیما در امور آن دخالت کند. 
اگرچه برخی از مقامات اعلام کرده‌اند که دستور قرنطینه شهر‌ها و استان‌ها باید از طرف شورای عالی امنیت ملی صادر شود. بسیاری این سوال را دارند که چرا با قرنطینه موافقت نمی‌شود و حداقل دلایل مخالفت با آن را اعلام نمی‌کنند؟ اگر قرنطینه ممکن نیست تعطیلی ادارات که با نظر دولت ممکن است. چرا دولت ادارات و سازمان‌ها را تعطیل نمی‌کند تا شهر خود به خود تعطیل شود؟ و با اعمال نکردن این موارد چطور دولت تاکید دارد که مردم در خانه‌های خود بمانند و برای قطع زنجیره انتقال کرونا به دولت کمک کنند در صورتی که به هر حال باید برای حضور بر سر کار از منزل خارج شوند؟ منبع: اعتماد آنلاین لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000ryr خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا ویروس کرونا در ایران مقابله با کرونا رئیس جمهوری شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۸۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • طعنه سنگین هاشمی‌طبا به دولت رئیسی
  • زخم معدن کاری بر پیکر شاهوار
  • کاربردی کردن میز خدمت برای عموم مردم
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها منجر به کاهش حقوق می شود؟+ جزئیات
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟