Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اینکه تا الان راهکار موثری برای مقابله با شیوع گسترده ویروس خطرناک کرونا یافت نشده است، به عقیده کارشناسان بهترین روش جلوگیری از انتقال کرونا رعایت بهداشت فردی و دست نزدن به دهان، بینی و چشمان است. راهی که در ابتدای کار بسیار ساده به نظر می‌رسد، اما کمتر کسی دیده می‌شود که بتواند در مقابل وسوسه دست زدن به صورتش مقاومت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک پژوهش که در دانشگاه نیو ساوت‌ولز در استرالیا انجام شده است نشاندهنده این نکته است که افراد به طور متوسط ۲۳ بار در ساعت، یا ۳۶۸ بار در زمان بیداری، صورتشان را لمس می‌کنند. یک روانشناس و رئیس مرکز اختلالات مربوط اضطراب رفتاری به نام کوین چاپمن می‌گوید تمایل دست زدن به صورت یک عادت به شدت طبیعی انسانی است چرا که لمس صور‌ت‌تان به صورت ناخودآگاه این پیام را ارسال می‌کند که شما در مقابل افراد دیگر یک وجود مجزا هستید و نسبت به آن آگاهی دارید.

دکتر چاپمن در توضیح این مطلب می‌گوید: «خویشتن‌آگاهی در جمع به این مسئله برمی‌گردد که خودمان را از نگاه دیگران و در روابط روزمره با آن‌ها چگونه می‌بینیم و تشخیص می‌دهیم؟ به طور طبیعی اگر بخواهیم به احساسات دیگران پی ببریم بدون شک به صورت آن‌ها نگاه می‌کنیم درنتیجه لمس صورت ممکن است به حساسیت غریزی ما در توجه به این بخش از بدن نیز بازگردد.»

یک پژوهش که در سال ۲۰۱۴ انجام شده است نشان می‌دهد لمس کردن صورت فرد در تنظیم و کنترل استرس و شکل‌گیری خاطره موثر است.

بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ بانوان باردار چگونه از خود مراقبت کنند؟

در حال حاضر که مشکلات و معضلات انتقال ویروس کرونا از این طریق بیشتر شده است بنابراین؛ اداره بهداشت آمریکا توصیه کرده تا افراد این عادت را کنار بگذارند، اما کسی به کنار گذاشتن این امر توجهی نمی‌کند. واقعیت این است که اگر به خود بگوییم دست به صورتم نمی‌زنم، بیشتر احتمال دارد تا به آن دست بزنید.

دکتر چاپمن می‌گوید به جای برخورد چکشی و قاطع، بهتر است روشی منعطف را امتحان کنیم. برای مثال به جای اینکه بگوییم «من امروز وقتی بیرون هستم به هچ عنوان به صورتم دست نمی‌زنم» می‌توانیم اینطور بگوییم «امروز بیشتر مراقب هستم که به صورتم دست نزنم.»

بیشتر بخوانید: بدن در مقابل ویروس کرونا چه واکنشی نشان می‌دهد؟

تنظیم و نصب یک یادآور روی گوشی همراه، به این صورت که هر از چند گاه پیغام هشداری برایمان بفرستد، از دیگر راه‌هایی است که می‌تواند به ما در اجتناب از لمس صورت کمک کند. همین‌طور مشغول کردن دست‌ها از طریق بازی با «توپ استرس» یا کار‌های مثبت دیگر مانند حل جدول یا بافتنی هم می‌تواند راه مناسبی باشد.

دنیس کامینز، دانشمند رفتارشناسی است که در زمینه شکل‌گیری فرآیند تصمیم‌گیری تحقیقات ذهنی زیادی کرده است و می‌گوید اگر چیزی در دسترس نیست می‌توان انگشتان را به هم قلاب کرد تا نتوانیم آن‌ها را به صورتمان بزنیم.

این روش‌ها می‌تواند ما را کمک کند تا جلوی شیوع بیشتر ویروس کرونا را در جامعه بگیریم. ویروسی که تا کنون بیش از ۹۸ هزار تن را مبتلا کرده و حداقل۳۳۰۰ فرد را به کام مرگ کشانده است.

وزارت بهداشت جهانی تاکید زیادی بر شست و شوی مداوم دست‌ها به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا دارد. با این حال تمامی متخصصان پزشکی به این عقیده رسیده اند که در صورت تماس دست آلوده با چشم، بینی، ابرو و دهان شانس ابتلا به ویروس کرونا افزایش خواهد یافت. بیشترین افرادی که در معرض ابتلا به ویروس کرونا کودکان، افراد مسن بالای ۶۵ سال و بیماران دیابتی، ریوی و دیابتی هستند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ راهکار ساده برای مقابله با احساسات منفی ناشی از ویروس کرونا

اگرچه میزان بیماری‌زایی این ویروس به شدت بیماری آنفولانزا نیست، اما قدرت انتقال قابل توجهی دارد. شیوع بالای ویروس کرونا باعث می‌شود تا جمعیت زیادتری به این ویروس مبتلا شوند، در نتیجه جمعیت بیماران متبلا با علائم شدیدتر بیشتر می‌شود.
تقریبا افراد جامعه فکر می‌کنند که کرونا در هر فردی باعث مرگ می‌شود، اما این تصور اشتباه است و شیوع بالای این ویروس موجب مورد توجه قرار گرفتن آمار مرگ و میر خواهد شد.

در حال حاضر بهترین توصیه به همه افراد به ویژه بیماران اندوکرین و دیابتی این است تا حد امکان از رفت و آمد در محیط‌های شلوغ بپرهیزند، سعی کنند که درمان‌شان را در منزل انجام دهند و اگر مشکلی اورژانسی ندارند، همان نسخه‌هایی که از قبل برایشان تجویز شده، ادامه دهند.

بیماران اندوکرین و دیابتی به مطب پزشکان، به بیمارستان‌ها، به پارک‌ها و جا‌های شلوغ اصلا مراجعه نداشته باشند، بهداشت فردی را تا حد امکان رعایت کنند و بدانند که بعد از دست زدن به هر جسم خارجی در محیطی که می‌روند، حتما دست‌هایشان را سریعا با آب و صابون با مقداری الکل تمیز کنند و بشویند.

بیشتر بخوانید: چگونه روحیه کودکان را برای مقابله با ویروس کرونا تقویت کنیم؟

اگر افراد دیابتی و اندوکرینی خودشان مبتلا به سرفه یا علائم سرماخوردگی به ویژه تب همراه با سرفه و تنگی نفس هستند، در اولین فرصت به مراکز درمانی مراجعه کنند.این افراد در صورتی که سرفه دارند برای جلوگیری از انتقال آلودگی و ویروس به سایر افراد حتما از دستمال استفاده کنند و در صورتی که بیماران اندوکرینی و دیابتی خودشان دچار علائم شبیه سرماخوردگی هستند، جهت جلوگیری از اینکه شاید مبتلا به این ویروس باشند از ماسک استفاده کنند.

تا زمانی که حداقل بیماری برطرف شود یا تشخیص نهایی شود، در داخل منزل بمانند و لوازم بهداشتی خود را جدا کنند، از حوله و لیوان شخصی استفاده کنند و از رفت و آمد غیرضروری به مراکز درمانی پرهیز کنند و بهداشت فردی را تا حد امکان رعایت کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس بیشتر بخوانید ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۹۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر زینب محسنی افشار گفت: عفونت سیستم ادراری یکی از عفونت‌های ناشی از وجود میکروارگانیسم‌های عفونت زا در کلیه‌ها و مجاری ادراری و مثانه است که متاسفانه در افراد شیوع بالایی دارد به طوری که ۱ تا ۲ درصد کودکان و ۲۰ درصد زنانی که در سن باروری هستند را درگیر می‌کند.

به گفته این پزشک متخصص مردان، افراد مسن، بیماران دچار ضعف ایمنی، بیماری‌های زمینه‌ای یا اختلالات عملکردی، آناتومیک ادراری نیز در خطر بالای عفونت ادراری قرار دارند.

دکتر محسنی افشار با بیان اینکه عفونت‌های ادراری بسته به محل درگیری ممکن است تظاهرات متنوعی داشته باشند گفت:عفونت‌های ادراری تحتانی اغلب با تکرر و سوزش ادرار، نیاز شدید و فوری به دفع ادرار، کدر شدن یا تغییر رنگ ادرار و درد سوپراپوبیک تظاهر می‌یابد، در حالی که عفونت‌های ادراری فوقانی علاوه بر علائم ذکر شده ممکن است با تب، لرز، درد پهلو‌ها و کمر تهوع، استفراغ و تغییر هوشیاری ظاهر شوند.

وی بهترین راه کنترل عفونت ادراری در جامعه را پیشگیری از آن دانست و گفت: اقداماتی همچون نوشیدن مایعات فراوان به ویژه آب، رعایت بهداشت، پرهیز از استفاده از لباس‌های تنگ و نایلونی می‌تواند از ابتلا به عفونت‌های ادراری پیشگیری کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • چرا برخی از دوقلوها یکی چپ‌دست دیگری راست‌دست هستند
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید