Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@01:31:29 GMT

اقتصاددان کالیفرنیایی: رکود اقتصاد آمریکا قطعی است

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۵۲۵۵۷

اقتصاددان کالیفرنیایی: رکود اقتصاد آمریکا قطعی است

"جک راسمس" روز شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا پیش بینی تاریکی از وضعیت اقتصاد آمریکا ارائه کرد و افزود رئیس جمهوری آمریکا و دولتش برای یافتن چاره، دچار سردرگمی شده‌اند.

وی که سال گذشته پیش‌بینی کرده بود اقتصاد آمریکا تا آخر سال ۲۰۱۹ وارد رکود می شود، ادامه داد: سرمایه گذاری و مصرف در آمریکا و جنگ تجاری با چین در این زمینه تاثیر منفی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون که مردم در حال خانه نشین شدن هستند، بخش‌های زیادی از جمله گردشگری، هتلداری و صنعت هوایی دچار خسارت شده و این وضعیت رو به تشدید است.

این اقتصاددان آمریکایی اضافه کرد: بر این اساس می توان گفت با توجه به تاثیری که همه‌گیری کرونا بر بازار و زنجیره عرضه و تقاضا بر جای گذاشته است، از همین ماه، رکود آغاز شود و در سه ماهه دوم سال میلادی، این رکود عمیق‌تر خواهد شد.

راسمس، نهادهای مالی آمریکا را متهم به بازی با الفاظ کرد و گفت آنها برای مصالح خود در حال حاضر از اعلام آغاز رکود خودداری خواهند کرد.

وی توضیح داد: دفتر ملی تحقیقات اقتصادی در آمریکا که مجموعه اقتصاددان‌های بزرگ هستند، تصمیم می گیرند که بگویند آیا ما دچار رکود شده‌ایم یا خیر. آنها همیشه پس از اینکه دوره‌ای از این واقعیت سپری شود، بیانیه می‌دهند. من فکر می کنم که تابستان بیانیه‌ای بدهند و بگویند که در نیمه دوم سال وارد رکود می‌شویم.

استاد کالج سنت مری کالیفرنیا یادآور شد: "گلدمن ساکس" خبر داده است که تا نیمه دوم سال میلادی، رشد تولید ناخالص داخلی ایالات متحده به صفر می‌رسد؛ البته منظور آنها این است که این رشد منفی خواهد شد اما نمی‌خواهند اولین گروه مالی باشند که این خبر را منتشر کرده و همه را به هراس بیندازد. رکود آغاز شده است و دیر یا زود اخبار درباره رکود بسیار خواهد بود.

راسمس تصریح کرد: نه تنها رشد اقتصاد واقعی آمریکا کاسته شده است، بلکه همه بازارهای مالی نیز به موازات آن در حال ریزش هستند. این همزمانی سرآشیبی شدن چرخه مالی و چرخه اقتصاد واقعی، خیلی خطرناک است؛ چون یکدیگر را تشدید خواهند کرد.

وی گفت: این بحران می تواند شبیه بحران سال ۲۰۰۸ بشود، هرچند عوامل ایجاد کننده آن متفاوت هستند. در سال ۲۰۰۸، بخش مسکن و بانک، عوامل بحران اقتصادی بودند اما در بحران کنونی، شرکت‌های خارج از بخش مالی همچون بخش‌های انرژی و نفت، خرده فروشی و بخش‌های مسافرتی تاثیرگذار هستند. این وضع، نظام اعتباری را نیز دستخوش تکان خواهد کرد که خطرناک است زیرا به همه بخش‌های اقتصادی سرایت خواهد کرد.

استاد اقتصاد کالج سنت مری کالیفرنیا در خصوص بحران نظام اعتباری آمریکا هشدار داد: این مساله ناشی از کمبود نقدینگی خواهد بود. با توجه به اینکه این وضعیت، پرداخت وام‌ها را دچار مساله خواهد کرد و خیلی بخش‌ها بدهی‌های جدی بانکی با سود بالا باید پرداخت کنند، نظام اعتباری بانکی دچار دردسر خواهد شد.

راسمس توضیح داد: به عنوان مثال، شرکت‌های تولید نفت صخره‌ای هستند که وام سنگینی از بانک‌ها گرفته و به دلیل سقوط قیمت نفت، الان برای پرداخت دچار مشکل شده‌اند. آنها وام‌های سنگینی برای ایجاد زیرساخت استخراج نفت گرفته‌اند و بانک‌ها هم نمی‌خواهند مهلت پرداخت آنها را افزایش دهند. بنابراین احتمال ورشکستگی آنها و تاثیر زنجیره‌وار آنها وجود دارد.

وی افزود: دولت فدرال می‌خواهد با تزریق  حجم عظیمی از پول، مشکل نقدینگی را مدیریت کند اما این وضعیت تاثیر روانی خود را بر جای خواهد گذاشت. نظام اعتباری به شدت به فضای روانی حساس است.

دکتر راسمس افزود: باید دید که ترامپ و دیگر سیاسیون چه خواهند کرد. آنها خیلی سردرگم شده اند. آنها در داخل خود بحث و اختلاف نظر دارند و برای همین هم هنوز پاسخی به این وضعیت ارئه نکرده اند. آنها به جمع بندی نرسیده اند که تا چه مقدار مشوق مالی باید ارائه داد و آیا اثر دارد یا خیر. تاخیر آنها هم تنها باعث نگرانی و تکان‌های بیشتر در بازار شده است.

بایدن رقیب ضعیفی برای ترامپ است

وی در پاسخ به این سوال که پیامد سیاسی رکود اقتصادی آمریکا برای دونالد ترامپ و انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ چه می تواند باشد، گفت: این موضوع به نامزد دموکرات رقیب ترامپ بستگی دارد. من فکر نمی کنم "جو بایدن" بتواند ترامپ را شکست بدهد. اکنون که جناح سرمایه داری حزب دموکرات توانسته "برنی سندرز" را به حاشیه ببرد، طرفداران وی در میان نسل جوان به سادگی پشت سر بایدن نخواهند رفت.

استاد کالج آمریکایی خاطرنشان کرد: به باور من بایدن یک رقیب بسیار ضعیف در برابر ترامپ خواهد بود و به نظرم ترامپ او را در مناظره‌ها "له" خواهد کرد. از این رو من واقعا نمی‌دانم عوامل اقتصادی آنچنان تاثیر گذار شود که پایگاه ترامپ را علیه وی بشوراند.

راسمس افزود: ترامپ ۴۰ درصد قطعی از آرا را پشت سر خود دارد. به اضافه اینکه نتیجه انتخابات آمریکا را نه آرای اکثریت بلکه "الکترال کالج" (آرای تعداد ایالت ها) تعیین می کند. ترامپ رای  ایالت های مورد نیاز برای انتخابات را دارد. حتی با وجود رکود، نمی توان گفت که بایدن قادر باشد که ترامپ را شکست دهد.

برچسب‌ها دلار ویروس کرونا انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا جو بایدن برنی سندرز پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دلار ویروس کرونا انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا جو بایدن برنی سندرز آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا دونالد ترامپ آمریکا دلار ویروس کرونا انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا جو بایدن برنی سندرز نظام اعتباری بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۲۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند

رئیس‌جمهور سابق آمریکا تظاهرات گسترده روز‌های اخیر در دانشگاه‌های کشورش در حمایت از فلسطین را به «شستشوی مغزی» ربط داد.

به گزارش فارس به نقل از فاکس نیوز، دونالد ترامپ در این مصاحبه با خبرنگاران به شدت از این تظاهرات‌های ضداسرائیلی انتقاد کرد و آن را دستمایه‌ای برای حمله به برخی از سیاستمداران حزب دموکرات قرار داد.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در گفتگو با «شان هنیتی»، مجری محافظه‌کار فاکس‌نیوز گفت: «من دارم می‌بینم سیاستمداران یهودی پشت اسرائیل را خالی کرده‌اند. من این را می‌بینم، شما هم می‌بینید.»

ترامپ در ادامه به انتقاد از «چاک شومر»، رئیس اکثریت دموکرات در مجلس سنا و بلندپایه‌ترین مقام یهودی در آمریکا پرداخت که چندی پیش به انتقاد از سیاست‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل در جنگ غزه پرداخته و خواستار استعفای او شده بود.

ترامپ گفت: «شومر کجاست؟ چرا حرف نمی‌زند؟ مگر همیشه خودش را جلو نمی‌انداخت؟ فکر کنم دنبال رأی است!.»

شومر روز گذشته (سه‌شنبه) علیه اعتراضات تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا موضع گرفت. او گفت: «شکستن شیشه‌ها با چکش و اشغال کردن ساختمان دانشگاه‌ها آزادی بیان نیست. اسم این کار، قانون‌شکنی است و کسانی که مرتکب این اقدامات شدند بایستی با تبعات آن مواجه شوند.»

ترامپ در ادامه به حمایت از اقدامات اسرائیل در جنگ غزه پرداخت و از دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نیز انتقاد کرد.

او گفت: «وقتی حمله‌ای غافلگیرانه‌ای مثل حمله ۷ اکتبر اتفاق می‌افتد که آنقدر خشونت‌بار و پر از تنفر است بایستی آن را پاکسازی کرد. باید آن سرطان را از بین برد و باید اجازه داد [اسرائیلی‌ها]کارشان را انجام دهند.»

علی‌رغم ادعا‌های ترامپ، دولت جو بایدن در بیش از ۲۰۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد با اقدامات مختلف اعم از ارسال تسلیحات و جلوگیری از برقراری آتش‌بس اصلی‌ترین حامی اسرائیل در جنگ بوده است.

ترامپ گفت: «ایالات متحده بایستی شجاعت به دست بیاورد و حرف بزند. الان هیچ‌کس نمی‌داند آمریکا کجا قرار دارد. فکر می‌کنم بایدن طرف اسرائیل نیست و دارد اشتباه بزرگی مرتکب می‌شود. لازم است آن تروریسمی که در روز ۷ اکتبر شاهد آن بودیم پاکسازی شود.»

ترامپ مدعی شد از اظهارات مطرح‌شده توسط برخی از معترضان مبنی بر اینکه حمله ۷ اکتبر هرگز رخ نداده متعجب شده است.

او گفت: «وقتی شما با آدم‌هایی در آنجا مواجه هستید که دارند اعتراض می‌کنند و همزمان انکار می‌کنند که ۷ اکتبر اتفاق افتاده باید گفت آن‌ها یا مغزشویی شده‌اند- من واقعا معتقدم که آن‌ها به شیوه معینی مغزشویی شده‌اند؛ چون شما بعضی‌ها را می‌بینید که می‌گویند چنین چیزی هرگز اتفاق نیفتاده است.»

ساعاتی قبل‌تر، شهردار نیویورک از بازداشت ۳۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه کلمبیا خبر داد، اما مدعی شده اکثر آن‌ها دانشجو نبوده‌اند.

او همچنین مدعی شده پلیس سازمان‌ها و افرادی را شناسایی کرده که به عنوان «آشوبگر‌های حرفه‌ای» در تجمعات حضور داشته‌اند.

اریک آدامز گفت: «وقتی که من متوجه حضور آشوبگر‌های بیرونی شدم که بخشی از این عملیات‌ها بودند -همان چیزی که دانشگاه کلمبیا هم در نامه‌اش و درخواستش از اداره پلیس نیویورک‌سیتی به آن اشاره کرده بود- مشخص بود که باید اقدامات مناسبی انجام دهیم و دایره اطلاعات ما کسانی را که حرفه‌ای و آموزش‌دیده بودند شناسایی کرد.»

گروه‌های تظاهرات‌کننده در دانشگاه کلمبیا پیش از این ادعا‌ها درباره اینکه گروه‌های بیرونی در حال هدایت یا اثرگذاری بر تظاهرات‌ها در حمایت از فلسطین هستند را رد کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد