Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@05:16:01 GMT

سال صعودها وسقوط های بزرگ

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۵۳۳۰۰

سال صعودها وسقوط های بزرگ

تنها چند روز تا پایان سال 1398 هجری شمسی باقی‌مانده است و این روزها اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا از دنیای پزشکی گرفته تا عرصه فناوری را تحت تأثیر قرار داده است. صنعت جهانی فناوری طی یک سال گذشته پستی و بلندی‌های فراوانی را پشت سر گذاشت که هر کدام از آنها روی کاربران جهانی اثر خاص خود را داشت. اکنون با رسیدن به روزهای پایانی سال زمان آن فرا رسیده است تا مهم‌ترین اتفاقات فناوری در یک سال گذشته را مورد بررسی قرار دهیم و این سؤال را از خود بپرسیم که: «بعد از این چه اتفاقی خواهد افتاد؟»

سه به یک
اوایل سالی که گذشت فیس‌بوک به‌عنوان بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی جهان اعلام کرد برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده است تا اپلیکیشن مسنجر، پیام‌رسان واتس‌اپ و شبکه اجتماعی اینستاگرام را ادغام کند و پس از مدتی مشخص شد که خود «مارک زاکربرگ» مدیرعامل فیس‌بوک این طرح را پیشنهاد داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او پس از مدتی این اقدام را توجیه کرد و توضیح داد نزدیک‌تر شدن این سه پلتفرم به یکدیگر باعث می‌شود کاربران بتوانند پیام‌های خود را براحتی بین آنها رد و بدل کنند و میزان رضایتمندی آنها از حضور در شبکه‌های اجتماعی افزایش یابد. بد نیست بدانید این سه پلتفرم در مجموع حدود سه پنجم کل جمعیت جهان را تحت پوشش قرار داده‌اند و هر گونه تصمیم‌گیری در مود آنها می‌تواند روی تعداد زیادی از کاربران اثرگذار باشد.
اوبر عمومی
«اوبر» بزرگ‌ترین شرکت توسعه دهنده خدمات تاکسی‌یاب آنلاین در جهان،  طی یک سال گذشته سهام خود را به‌صورت عمومی وارد بازار کرد و همزمان با آن سهام شرکت «لیفت» هم وارد بازار بورس شد. این دو شرکت ارزش چندین میلیارد دلاری دارند و ورود آنها به بازار عمومی بورس این امکان را فراهم کرده تا ارزش سرمایه‌های آنها افزایش یابد و در نهایت بتوانند رقابت گسترده‌تری را با دیگر خدمات مشابه تاکسی‌یاب انجام دهند اوبر با این اقدام موفق شد سرویس‌های دیگر خود از قبیل سفارش آنلاین غذا، سفارش آنلاین دارو، دوچرخه‌های اجاره‌ای الکترونیکی و... را توسعه دهد و پروژه تاکسی پرنده را هم به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی کند.
دنیای بازی‌های مجازی
امسال دنیای بازی‌های ویدئویی هم به‌روز شد. تابستان گذشته بود که نخستین اخبار در مورد نسل جدید کنسول بازی «ایکس‌باکس مایکروسافت» و «پلی‌استیشن سونی» در اختیار کاربران قرار گرفت. ولی اتفاق مهم‌تری که در این عرصه افتاد، ارائه بازی‌های جدید مبتنی بر فضای پردازش ابری بود که در این زمینه شرکت‌های گوگل، مایکروسافت و الکترونیک آرتس بازی‌های ویدئویی پیشرفته در این زمینه عرضه کردند. نسل جدید بازی‌های ساخته شده روی فضای ابری اجرا می‌شود و کاربر روی دستگاه الکترونیکی خود تصاویر ویدئویی را مشاهده می‌کند تا بدون نیاز به سخت افزارهای پیشرفته بتواند تمام بازی‌های مورد علاقه خود را اجرا کند. گوگل در این زمینه طرح «پراجکت‌استریم» را هدایت می‌کند و مایکروسافت و الکترونیک آترس هم طرح‌های «پراجکت ایکس‌کلود» و «پراجکت اطلس» را در دست دارند.
مایکروسافت به‌جای اپل
شرکت مایکروسافت تحت مدیریت «ساتیا نادلا» توانست با تمرکز ویژه بر خدمات پردازش ابری و سازمانی ارزش مجموع سرمایه‌های خود را افزایش دهد و جایگاه اپل به‌عنوان ثروتمندترین شرکت جهان را از آن خود کند. اگرچه در عرصه رقابتی، خدمات پردازش ابری شرکت آمازون جایگاه نخست را در اختیار دارد، ولی مایکروسافت با مدیریت صحیح و پیشبرد اهداف خود در زمینه‌های مختلف توانست در این سال به‌عنوان باارزش‌ ترین شرکت جهان معرفی شود. درآمد مرکز توسعه خدمات ابری Azure مایکروسافت طی یک سال گذشته رشد 76 درصدی را پشت سر گذاشت.

پایان اپل
اشباع بازار جهانی از آیفون موجب شد سرعت رشد درآمدهای اپل کاهش یابد. در آخرین نظرسنجی‌های جهانی مشخص شد که کاربران تمایلی به خرید مدل‌های جدید گوشی هوشمند آیفون ندارند و بر این باورند معادل صدها دلاری که در این زمینه پرداخت می‌کنند، هیچ گونه فناوری جدید و متمایزی در اختیار نمی‌گیرند. در این میان همزمان با شیوع ویروس کرونا خط تولید گوشی هوشمند آیفون در کشور چین با اختلال مواجه شد و سرانجام شرکت اپل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد برای نخستین بار در یک دهه گذشته کاهش قابل توجه درآمدهای خود را در پیش‌رو می‌بیند. گفته می‌شود «تیم کوک» مدیرعامل اپل، ارتباط نزدیکی با «دونالد ترامپ» دارد و پیش‌بینی می‌شود شرکت اپل از این طریق بتواند جلوی سقوط هرچه بیشتر درآمدهایش را بگیرد.
اتهام گوگل
از هم‌اکنون تا زمان انتخابات ریاست جمهوری امریکا مدت زیادی باقی نمانده است و چندی پیش «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده و دیگر قانونگذاران جمهوری‌خواه در این کشور گوگل را به سرکوب محتوای محافظه کارانه در موتور جست‌وجوی خود متهم کردند. تئوری‌های توطئه، انتشار اخبار جعلی و عدم دسترسی آسان به محتوای صریح از جمله اتهامات وارد شده به گوگل بود و در پرونده مربوطه اعلام شد سایت ویدئویی یوتیوب تمامی تصاویر مربوط به جمهوری‌خواهان امریکایی را به آسانی در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد. در حالی که گوگل و یوتیوب به‌عنوان زیرمجموعه آن تمامی اتهامات وارد شده را رد کردند، ولی این پرونده همچنان درجریان است و ترامپ ادعا می‌کند که از این اتفاق متضرر شده است.
واتس‌اپ خاموش
یکی از بزرگترین اتفاقاتی که طیف گسترده‌ای از کاربران جهانی را در سال گذشته تحت تأثیر قرار داد، اختلال در دسترسی به واتس‌اپ بود. اوایل سالی که گذشت واتس‌اپ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد وجود مشکلاتی در این اپلیکیشن باعث شده است برخی کاربران به‌صورت ناخواسته مورد حمله بدافزارها قرار بگیرند و بعضی دیگر هم دسترسی خود را به این اپلیکیشن از دست بدهند. این مسأله باعث شد واتس‌اپ برای گروه وسیعی از کاربران جهانی غیرفعال شود و پس از گذشت سه روز سرانجام این ابزار پیام‌رسان مجدد به حالت قبلی باز گشت.
دوربین‌های بیشتر
پاییز گذشته گوشی هوشمند «آیفون 11» وارد بازار شد و همزمان با آن دیگر شرکت‌های بزرگ فعال در این عرصه هم مدل‌های جدید گوشی‌های خود را روانه بازار کردند. آنچه که در تمامی این محصولات توجه کاربران را به خود جلب کرد تعداد بیشتر دوربین‌های دیجیتالی نصب شده در گوشی بود و این مسأله نشان داد رقابت کنونی در عرصه موبایلی در بالاتر رفتن کیفیت تصویربرداری است. آیفون جدید با تعداد بیشتر دوربین‌ها، توانست در اروپای غربی و امریکای شمالی فروش بالایی داشته باشد و دیگر گوشی‌های هوشمند پیشرفته و پردوربین‌ هم موفق شدند گوی سبقت را از رقبا بربایند.
مایکروسافت مقابل آمازون
یکی از مهم‌ترین اتفاقات فناوری در یک سال گذشته مقابله بزرگ مایکروسافت و آمازون در پروژه وزارت دفاع ایالات متحده بود. پنتاگون برای توسعه خدمات پردازش ابری و هوش مصنوعی طرحی را با ارزش 10 میلیارد دلار با نام JEDI مطرح کرد و از شرکت‌های بزرگ خواست با شرکت در مزایده مربوطه بتوانند آمادگی خود را برای پیشبرد این طرح اعلام کنند. مایکروسافت در پایان این مزایده برنده شد و سپس شرکت آمازون اعلام کرد پیروزی مایکروسافت به‌دلیل تبانی مدیران آن با سیاستمداران امریکایی بوده است. این پرونده قضایی همچنان ادامه دارد و پنتاگون هم طرح مذکور را به حالت تعلیق درآورده است. با وجود این اتفاقات، عرصه فناوری همچنان می‌کوشد گام‌های خود را به جلو بردارد و باید دید در سال جدید چه اتفاقاتی در این زمینه صورت می‌گیرد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: یک سال گذشته پردازش ابری واتس اپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۳۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا

به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری، پروژه سد چندمنظوره سریلانکا موسوم به «اومااویا» با ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد که توسط مهندسان ایرانی اجرا شده است، دیروز با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور افتتاح شد. این نخستین‌بار نیست که مهندسان ایرانی، پروژه‌های بزرگ را در دیگر کشور‌ها اجرا می‌کنند؛ اما اومااویا ویژگی‌هایی دارد که آن را خاص می‌کند. به‌گزارش همشهری، صادرات خدمات فنی و مهندسی، مرغوب‌ترین بخش از ترکیب تجارت خارجی است که ایران نیز از سال‌های دور در این حوزه فعال بوده است. تحریم‌های ظالمانه به قصد خانه‌نشین‌کردن مهندسان ایرانی به این بخش نیز حمله برد و توانست مقیاس صادرات فنی مهندسی ایران را کاهش دهد؛ اما مهندسان ایرانی ضمن دور زدن تحریم‌ها، بر شرکت‌های صاحب‌نام غربی نیز در صحنه‌های رقابت پیروز شدند و خود را در پروژه‌هایی که عنوان «بزرگ‌ترین» را یدک می‌کشیدند، جای دادند. اومااویا در سریلانکا، یکی از این پروژه‌ها بود که دیروز افتتاح شد. ایران در ابتدای دهه ۹۰ توانسته بود رکورد صادرات بیش از ۴ میلیارد دلاری خدمات فنی مهندسی را ثبت کند؛ اما این رقم حالا حدود ۱.۵ میلیارد دلار است و طبق وعده علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، قرار است طی ۲ سال آینده به ۵ میلیارد دلار نیز برسد.

آغاز تا انجام اومااویا

قریب به ۱۴ سال پیش، ایرانی‌ها برای حضور در پروژه چندمنظوره سریلانکا با ایتالیایی‌ها رقابت کردند و بعد از موفقیت در این رقابت، برای خلق شاهکار مهندسی در منطقه‌ای نسبتا محروم و خشک در ۲۰۰ کیلومتری شرق کلمبو، پایتخت سریلانکا، دست‌به‌کار شدند. از مارس ۲۰۱۰ که کلنگ پروژه اومااویا زده شد، عوامل زیادی دست‌به‌دست هم داد تا پایانی خوش برای این پروژه چندمنظوره رقم نخورد. در کنار تأخیر‌های کارفرما در تحویل زمین، محدودیت‌های بانکی ناشی از تحریم، تأخیر کارفرما در پرداخت‌ها و تعلیق موقت پروژه ناشی از مسائل ناشناخته زمین‌شناسی، در برهه‌های مختلف ترمز پیشرفت اومااویا را کشید، اما عاقبت از سال ۲۰۱۶، عملیات اجرایی پروژه با شتاب بیشتری آغاز شد که البته این‌بار نیز دست‌انداز‌های بزرگی نظیر کمبود سیمان، آرماتور و سایر نهاده‌ها در بازار سریلانکا، قطعی مکرر برق و کمبود گازوئیل از شتاب طرح کاستند و درنهایت با شیوع کرونا و مقررات سختگیرانه برای کنترل بیماری، سنگ بزرگ دیگری پیش پای مجریان پروژه افتاد. در نهایت اما، مهندسان ایرانی موفق شدند این پروژه را حتی در مواردی که برای نخستین‌بار توسط شرکت‌های ایرانی اجرا می‌شد به پایان برسانند و آن را با نام ایران آماده افتتاح کنند.

 مختصات ابرپروژه اومااویا

پروژه برقابی سریلانکا که توسط مهندسان کشورمان و با پیمانکاری شرکت فراب ایران اجرا شده، شامل ساخت ۲ سد، یک‌تونل انتقال آب و ۲ واحد نیروگاه زیرزمینی برقابی با مجموع ظرفیت ۱۲۰ مگاوات است که طبق گفته‌های وزیر نیرو، ۵۳۰ میلیون دلار هزینه در برداشته و دولت سریلانکا کل مبلغ را به‌صورت نقدی پرداخت کرده است. البته ۵۰ میلیون دلار از این هزینه در قالب «اعتبار خریدار» و طی قراردادی بین بانک توسعه صادرات ایران و وزارت دارایی سریلانکا تسویه شده که بازپرداخت آن با دولت سریلانکا خواهد بود.

اجرای صفر تا ۱۰۰ پروژه چندمنظوره اومااویا توسط مهندسان ایرانی انجام شده و طراحی و ساخت شفت عمودی زیرزمینی آن به ارتفاع ۶۱۸ متر، جزو عمیق‌ترین شفت‌های ساخته‌شده توسط مهندسان ایرانی است. جالب اینکه حفاری این شفت به روشی نوین و کاملا مکانیزه و بدون دسترسی میانی انجام شده است. نکته دیگر اینکه این طرح در منطقه‌ای نسبتا محروم و خشک اجرا شده و شرکت ایرانی به‌واسطه فعالیت‌های داوطلبانه و خیریه‌ای مانند ساخت جاده دسترسی و تأمین آب برای مردم محلی، نشان عالی مسئولیت اجتماعی را نیز دریافت کرده است. براساس آمار‌های شرکت فراب، در اوج فعالیت‌های اجرایی این پروژه ۱۸۰۰نفر مشغول به فعالیت بوده‌اند که ۴۰۰نفر از آن‌ها متخصصان ایرانی، ۱۳۷۰نفر از کشور سریلانکا و ۳۰ نفر از سایر کشور‌ها بوده‌اند.

ایران در باشگاه سدسازان برتر جهان

وزیر نیرو در مراسم افتتاح پروژه اومااویا گفت: براساس اعلام کمیسیون بین‌المللی سد‌های بزرگ، ایران جزو کشور‌های برتر جهان در بخش سدسازی است و همچنین در حوزه تولید برق حرارتی جزو ۱۰کشور اول جهان محسوب می‌شود. علی‌اکبر محرابیان با اشاره به اینکه ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکه‌های آبیاری و زهکشی است، افزود: ما در عرصه تولید تجهیزات و قطعات موردنیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شدیم بیش از ۹۵درصد نیاز خود را در داخل کشور تأمین کنیم. وزیر نیرو خاطرنشان کرد: به برکت این دستاورد‌ها بیش از ۲۰۰سد بزرگ و ۶۰۰سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صد‌ها تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در ایران ساخته شده است. با توجه به ظرفیت کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب چند پروژه بزرگ را در کشور‌های مختلف جهان یا در حال اجرا داریم یا به اتمام رسانده‌ایم. او با اشاره به توان مهندسان ایرانی در سدسازی، گفت: در کشور تاجیکستان  از میان پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده و از پروژه‌های در حال ساخت می‌توان به سد راغون به‌عنوان بزرگ‌ترین طرح عمرانی در جهان و به تعبیری مرتفع‌ترین سد جهان به ارتفاع ۳۳۵متر و حجم ذخیره ۱۴میلیارد مترمکعب توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی ازجمله شرکت‌های ایرانی  اشاره کرد.

مشخصات فنی غول نیم میلیارد دلاری ایرانی در سریلانکا

طرح چند‌منظوره اومااویا در ۲۳۰ کیلومتری پایتخت سریلانکا، شامل دو سد به نام‌های دایرابا و پوهولپولاست که قرار است آب مازاد رودخانه‌های اومااویا و ماهاتوتیلااویا را در دو حوضه آبریز مجزا به مناطق کم آب منتقل کند.

دیگر خبرها

  • طراحی جدید یوتیوب پس از انتقاد‌های شدید از دسترس خارج شد
  • شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا
  • کدام کارکنان تسلا اخراج شدند؟
  • تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام امضا شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام خمینی
  • هر آنچه که کاربران «تیک تاک» باید درباره ممنوعیت آن در آمریکا بدانند
  • چه کشورهایی در گذشته جزئی از خاک ایران بوده‌اند؟
  • رونمایی از کوچک‌ترین مدل هوش مصنوعی مایکروسافت
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • رونمایی از هوش مصنوعی مایکروسافت برای انجام کارهای ساده