Web Analytics Made Easy - Statcounter

محی‌الدین‌ یاسین سیاستمدار کهنه کار و ۷۲ ساله، پس از استعفای ماهاتیر محمد، از سوی پادشاه مالزی به سمت نخست وزیری منصوب شد. وی یکی از اعضای مجلس سفلی مالزی از منطقه پاگوه و بخشی از ائتلاف سیاسی باریسان ناسیونال است. هشتمین نخست وزیر مالزی که پیش از این انتصاب، در سه دولت مختلف مالزی فعالیت داشت.

استعفای ماهاتیر محمد ۹۴ ساله در ماه گذشته میلادی موجی از تنش ها را در میان احزاب و محافل سیاسی این کشور برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهاتیر محمد ۹۴ ساله که طی چند دهه گذشته اداره امور را در مالزی بر عهده داشته است، جای خود را به متحد سابق خود، یعنی محی الدین یاسین  داد.

ماهاتیر از ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۳ میلادی نخست وزیر مالزی بود و رکورد طولانی ترین دوره نخست وزیری این کشور را در اختیار دارد. اما او چند هفته پیش به طور موقت از سمت نخست وزیری استعفا کرد تا دوره صدارتش در دوره جدید، به ۲ سال هم نرسد.  

ماهاتیر روز چهارشنبه در مصاحبه ای اعتراف کرد که وی اکثریت کرسی ها در پارلمان را به دست نیاورده و نخواهد توانست پیشنهاد خود برای استیضاح نخست وزیر جدید را عملی کند.

نشریه بلومبرگ روز شنبه در این زمینه گزارش نوشت: محی الدین یاسین در شرایطی نخست وزیر جدید مالزی شده است که هنوز گرد و غبار بحران سیاسی در این کشور خاتمه نیافته است. در واقع او به دنبال تحکیم و تقویت تسلط احزاب مالایی در مالزی است که در طول دهه های گذشته اینگونه بوده است. از این رو وی به عنوان نخست وزیر جدید قصد دارد با به تاخیر انداختن نشست پارلمان برای رای دادن به کابینه اش به مدت دو ما ه زمان بیشتری را برای تحکیم قدرت خود و کسب ائتلاف قوی با سایر احزاب خریداری کند.

بلومبرگ نوشت: این یک اتفاق خیره کننده از وقایع برای محی الدین یاسین بود که دو سال پیش از سرطان جان سالم به در برد و به رغم داشتن برخی از مشاغل برتر این کشور در طول یک دوره سیاسی سیاسی که تقریباً ۵۰ سال پیش آغاز شده است، توانست وضعیت خود را از نظر سیاسی در دوره های مختلف تثبیت شده نگه دارد. ماهاتیر از حرکت مردی که در طی سه دهه گذشته درکنارش در شرایط سیاسی مختلف حضور داشته، شوکه شده و گفت که احساس می کند به وی "خیانت" شده است.

این رسانه نوشت : محی الدین غیر از چالش ائتلاف با احزاب و گروههای سیاسی دیگر برای تشکیل کابینه مورد قبول پارلمان این کشور، با ضعیف ترین رشد اقتصادی  این کشور که از سال ۲۰۰۹ ایجاد شده بود نیز روبرو است. شیوع ویروس کرونا در مالزی که اکنون وارد موج دوم خود در این کشور شده است چالش دیگری است که بر سر اقتصاد این کشور سایه انداخته است.

نخست وزیر جدید مالزی درهفته گذشته "هشام الدین تون حسین" وزیر دفاع دوران نخست وزیری نجیب رزاق را در کابینه خود قرار داد و وی را به عنوان  وزیر امور خارجه  و رییس جدید دستگاه دیپلماسی خارجی کشورش تعیین کرد.

هشام الدین در اولین موضع گیری خود بعد از انتصاب به این مقام گفت: حتی قبل از وزیر شدن نیز در تماس تلفنی که از طرف رهبران سعودی گرفته شده بود، آنها تاکید کردند که از شاهزاده "سعود الفیصل" می خواهند با انجام سفری فوری به مالزی با وزیر و معاون وزیر خارجه دیدار و گفت وگو کند.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-13/after-toppling-mahathir-malaysia-s-newest-leader-needs-allies

برچسب‌ها مالزی ماهاتیر محمد محی الدین یاسین پروندهٔ خبری استعفای ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مالزی ماهاتیر محمد محی الدین یاسین ماهاتیر محمد مالزی مالزی مالزی مالزی ماهاتیر محمد ماهاتیر محمد مالزی مالزی مالزی مالزی مالزی مالزی مالزی مالزی ماهاتیر محمد محی الدین یاسین محی الدین یاسین نخست وزیر جدید ماهاتیر محمد نخست وزیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۳۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظامیان صهیونیست: از دستور آمادگی برای حمله به رفح اطاعت نمی‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهاب نیوز، رسانه‌های رژیم صهیونیستی به بُعد تازه‌ای از اختلافات داخلی در سرزمین‌های اشغالی اذعان کردند.

بر اساس گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی ۳۰ نظامی ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی به فرماندهان خود اعلام کرده‌اند که از دستورهای آمادگی برای حمله به رفح اطاعت نمی‌کنند.

این گروه از نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی دلیل این اقدام و سرپیچی خود از دستورات فرماندهان صهیونیست را ناتوانی خود برای جنگ بیش‌تر عنوان کرده‌اند.

از سوی دیگر «یاییر لاپید» رییس جریان مخالف کابینه کنونی رژیم صهیونیستی بیان کرد: کابینه نتانیاهو باید میان بازگرداندن اسیران، و بن گویر و اسموتریچ انتخاب کند.

«بنی گانتز» عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نیز در سخنانی تاکید کرد: بازگرداندن اسیرانی که کابینه در هفتم اکتبر در حقشان کوتاهی کرد با وجود اهمیت موضوع جنگ ما علیه حماس، از ورود به رفح مهم‌تر است.

گانتز همچنین بیان کرد: این کابینه اگر توافقی را که اسیران را بازگردانَد و از حمایت سرویس‌های امنیتی برخوردار باشد رد کند مستحق تداوم نخواهد بود.

این در حالی است که «بتسییل اسموتریچ» وزیر تندرو دارایی رژیم صهیونیستی در سخنانی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم را به سرنگونی تهدید کرد.

اسموتریچ خطاب به نتانیاهو و با تهدید شدید وی بیان کرد: اگر حمله به رفح برای نابودی حماس لغو شود، کابینه‌ات شایستگی تداوم را نخواهد داشت.

کد خبر 6091396

دیگر خبرها

  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • نظامیان صهیونیست: از دستور آمادگی برای حمله به رفح اطاعت نمی‌کنیم
  • وزیر اسرائیلی به نتانیاهو: به رفح حمله نکنی، کابینه‌ات ساقط می‌شود
  • آحارونوت: زمان آن رسیده کابینه نتانیاهو کنار برود
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • «لاپید»: اگر نخست‌وزیر بودم عملیات علیه رفح را لغو می‌کردم
  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد