Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان از پایان موفقیت آمیز عملیات گسترده و دقیق خارج سازی کشتی واژگون شده SL-STAR از اسکله ۲۵ بندر شهید رجایی و انتقال قطعات این کشتی به محل انبارش خبرداد.

اله مراد عفیفی پور صبح امروز(۲۴ اسفندماه) در جمع خبرنگاران در تشریح جزئیات عملیات خارج سازی شناور یاد شده عنوان کرد: این کشتی در ۲۸ اسفند ماه سال گذشته به دلیل عدم حفظ تعادل در اسکله ۲۵ بندر شهید رجایی واژگون و بلافاصله، عملیات امداد و نجات خدمه به سرعت انجام شد و تمامی سرنشینان این کشتی نجات یافتند و تنها یکی از خدمه این کشتی دچار آسیب دیدگی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیگیری روند قانونی، نظارتی و فنی بمنظور خارج سازی شناور

مدیرکل بنادر و دریانوردی خاطرنشان کرد: با توجه به خارجی بودن مالک و خدمه کشتی کانتینری SL-STAR، طبق موازین حقوقی از همان ابتدای حادثه، روند پیگیری های قانونی و فنی برای خارج سازی شناور توسط مالک و بیمه گر پیگیری شد.

 وی تصریح کرد: متاسفانه پس از گذشت چند ماه به دلایل واهی مالک و بیمه گر کشتی از انجام تعهدات خود سرباز زدند.

عفیفی پور اضافه کرد: پس از انجام بررسی های کارشناسی در مورد تعیین علت وقوع این سانحه و تمهیدات حقوقی و قضایی لازم و پیگیری های متعدد با توجه به عدم اقدام مالک خارجی و بیمه گر به خروج کشتی از محوطه بندر شهید رجایی، به جهت جلوگیری از مسکون و مسکوت ماندن، سازمان بنادر و دریانوردی در راستای تسریع در روند اجرای این کار، عملیات خارج سازی را در دستور کار قرار داد.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی گفت: با هماهنگی صورت گرفته از سوی اداره کل تامین و مهندسی تجهیزات سازمان بنادر و چندین مرحله بازدید میدانی تمام جوانب کار بررسی و تمهیدات لازم در خصوص خارج سازی این مغروقه با سناریوهای مختلف بعمل آمد.

وی افزود: براساس پایش های میدانی و نظرات کارشناسی تصمیم بر اسکراب ( قطعه قطعه کردن) شناور و خارج سازی آن بشکل  قطعات بزرگ بدلیل حفظ ایمنی اسکله و آبراه صورت گرفت.

انجام مراحل فراخوان مناقصه برای شناسایی شرکتهای توانمند

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با بیان اینکه تا آن زمان در کشور هنوز اقدامی مبنی بر  رتبه بندی توسط سازمان برنامه و بودجه جهت انجام این نوع عملیات برای پیمانکاران فعال در این حوزه انجام نشده بود، اظهار کرد: با پیگیری لازم از سوی اداره کل تامین و مهندسی تجهیزات سازمان درراستای  شناسایی شرکت های توانمند در زمینه WRECK REMOVAL  با فراخوان این شرکت ها در سامانه ستاد، نسبت به اخذ مدارک و مستندات لازم اقدام صورت گرفت که در نهایت برای اولین بار در کشور منتج  به انجام  رتبه بندی برای شرکت های توانمند در این زمینه شد.

این مقام مسئول افزود: سپس نسبت به تهیه اسناد فنی و بازرگانی و همچنین فراخوان شرکت‌ها برای مناقصه خارج سازی مغروقه مذکور اقدام و پس از انجام فرایند قانونی شرکت تایدواتر خاورمیانه برنده این مناقصه شد و در تاریخ ۹۸/۸/۲۹ قراردادی با این شرکت درخصوص خارج سازی این مغروقه با رعایت کلیه موارد و ضوابط محیط زیستی، ایمنی، فنی و دریانوردی منعقد شد.

خارج سازی کشتی و کانتینرها با رعایت الزامات زیست محیطی 

عفیفی پور گفت: مهمترین مقوله ای که باید مورد توجه قرار می گرفت الزامات زیست محیطی در تمامی فرایندها بود به همین منظور تعدادی کانتینر به محض واژگون شدن شناور و در همان زمان های اولیه این سانحه با رعایت ضروریت های زیست محیطی واجرای نکات ایمنی توسط تیم های تخصصی بندر شهید رجایی خارج شد و پس از انعقاد قرارداد نیز ۸۳ کانتینر دیگر که امکان خارج سازی قبل از اسکراب مغروقه را داشتند با روش های کاملاً علمی و تخصصی از دریا خارج و بقیه کانتینرها نیز در ادامه فرایند اسکراپ وجابجایی خارج سازی شدند.

این مقام مسئول بابیان اینکه  جهت جلوگیری از آلودگی آب دریا و صیانت از اکو سیستم دریایی در زمان برشکاری ابتدا تمامی مخازن سوخت و روغن توسط دستگاه  های مخصوص (پمپ های دیافراگمی )تخلیه شد، تصریح کرد: بمنظور جلوگیری از سرایت آلودگی های ناشی از برشکاری به دیگر نقاط حوضچه، با ایجاد حصار، تمامی نقاط پیرامونی محل انجام عملیات محصور شد.

عفیفی پور یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته قبل از انجام برش کاری را بررسی مخازن شناور وتزریق هوا با هدف سبک سازی جهت سهولت در جابجایی شناور دانست و عنوان کرد: این امر با هدف جلوگیری از آسیب های احتمالی که شاید در زمان انجام برش کاری متوجه دیواره اسکله می شد صورت گرفت.

مدیرکل بنادر و دریا نوردی استان هرمزگان در پایان گفت: پس از خارج سازی کشتی و انتقال به محل انبارش، بررسی وضعیت کنارهای اسکله توسط تیم غواصی و با استفاده از دستگاه های ساید اسکن سونار هم اکنون  در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: کلیه مراحل خارج سازی در تمامی حوزه های محاسباتی، اجرایی و نظارتی توسط تیم های مجرب داخلی و با نگرش و بهره گیری از دانش و تخصص نیروهای بومی صورت گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی خارج سازی کشتی بندر شهید رجایی مدیرکل بنادر عفیفی پور صورت گرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۴۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشتی خوزستان روی ریل موفقیت قرار گرفته است

رمضان جمالپور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: چهل و چهارمین دوره مسابقات کشتی فرنگی جام تختی به میزبانی اهواز برگزار شد که در این دوره از مسابقات حدود ۱۵۰ کشتی گیر شرکت داشتند.

رئیس هیأت کشتی خوزستان اضافه کرد: ما سعی کردیم مسابقات را در بهترین سطح ممکن برگزار کنیم و سعی کردیم که سالن را در حد استانداردهای جهاتی تجهیز کنیم و به لحاظ اسکان بهترین بودیم.

وی ادامه داد: در این دوره از رقابت‌ها با توجه به اینکه آخرین چرخه انتخابی تیم‌ملی است، پنج کشتی‌گیر از خوزستان به مقام اولی دست پیدا کردند و تمام تلاش ما این بود که این مسابقات را به بهترین شکل برگزار کنیم که همه از شرایط میزبانی راضی بودند.

جمالپور تاکید کرد: کشتی خوزستان روی ریل موفقیت قرار گرفته که با یک برنامه‌ریزی خوبی که شروع کردیم، امسال پنج کشتی گیر در قهرمانی بزرگسالان در آسیا داشتیم که پنج مدال کسب کردند. همچنین امین میرزازاده به عنوان برترین آسیا در کشتی فرنگی انتخاب و برترین ورزشکار ایران شد.

رئیس هیأت کشتی خوزستان بیان کرد: امسال اتفاق خوبی در کشتی استان خوزستان دارد رخ می‌دهد از جمله اینکه پنج کشتی گیر استان در ترکیب ۶ نفره تیم ملی کشور است، ۳ سهمیه قطعی شده و به دنبال دو سهمیه دیگر هستیم و به گونه‌ای حمایت می‌کنیم که طلای المپیک را کسب کنیم.

کد خبر 6089939

دیگر خبرها

  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟
  • رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟ |‌ احتمال بارداری از یک ماه تا یک سال پس از ازدواج چند درصد است؟
  • ۲ عملیات موفق امدادرسانی در آب های بوشهر و خارگ انجام شد
  • حادثه دریایی جدید در غرب یمن
  • انجام عملیات راه‌سازی محورهای مختلف استان/۲۵۰۰میلیارد تومان روکش آسفالت اصفهان در ۱۴۰۲
  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود
  • کشتی خوزستان روی ریل موفقیت قرار گرفته است