Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@16:09:13 GMT

لیبی، وقتی جنگ داخلی مانع از کرونا می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۵۵۵۵۵

لیبی، وقتی جنگ داخلی مانع از کرونا می‌شود

به گزارش عصرایران، لیبی شاهد جنگ داخلی میان دو دولتی است که هر کدام مدعی‌اند خود تنها دولت قانونی و سراسری کشور هستند. دولت‌های مستقر در شهرهای طرابلس (غرب) و طبرق (شرق) لیبی بر سر کنترل کل کشور در حال جنگ هستند.

هم اکنون طرابلس پایتخت دولتی که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته می‌شود در معرض حملات دولت شرق به رهبری ژنرال خلیفه حفتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گزارش خبرگزاری فرانسه درباره کرونا در لیبی را در زیر می‌خوانیم:

بیساری از لیبی‌ها این نظر را دارند جنگ داخلی که باعث بسته شدن فرودگاه‌ها و گذرگاه‌های مرزی شده به میزان زیادی در عدم انتقال ویروس کرونا به لیبی نقش داشته است.

براساس گزارش مرکز ملی مبارزه با بیماری‌ها در لیبی، تاکنون در این کشور هیچ موردی از بیماری کرونا اعلام نشده است. این در حالی است که در همه کشورهای همسایه لیبی، بروز بیماری کرونا اعلام شده است.

"موید المیساوی" جوان دانشجو در حال پیگیری مسابقه فوتبال لیگ ایتالیا در یکی از قهوه‌خانه‌های شلوغ شهر طرابلس (پایتخت لیبی) اهمیتی به فراخوان‌های خودداری از حضور در تجمع‌ها، قهوه‌خانه‌ها و مکان‌های شلوغ به دلیل نگرانی از کرونا نمی‌دهد.

نقشه جغرافیایی لیبی و کشورهای همسایه آن

او درحالی که در کنار چهار نفر از دوستانش نشسته می‌گوید: در لیبی، همه در امن و امان از هر نوع ویروس هستند.

موید با خنده ادامه می‌دهد: ما کشوری هستیم که پایتختش، در محاصره نظامی و اکثر گذرگاه‌های مرزی و فرودگاه‌هایش بسته است به همین دلیل ترسی از خطر کرونا مثل کشورهایی که به جهان متصل هستند و شهروندانش ویروس را جابه‌جا می کنند نداریم.

وی ادامه داد: الان مسابقه فوتبال لیگ ایتالیا میان یوونتوس و اینتر را دنبال می‌کنیم ... همسایگان ایتالیایی ما از چنین لذتی محروم هستند. آنها از حضور در استادیوم‌ها منع شدند و قهوه‌خانه‌ها و برنامه‌های عمومی تعطیل شدند پس ما در یک نعمت کامل هستیم.

"ضیاء عبدالکریم" دندانپزشک می‌گوید که تعامل مردم با ویروس با این شیوه مفید است تا حالت ترس کم شود ترسی که خیلی از کشورها را درگیر خود کرده است.

او به خبرگزاری فرانسه گفت: اینکه میان مردم ترس ایجاد نشود خیلی خوب است. این باعث م‌شود مقامات بتوانند با فشار کمتر و انعطاف‌پذیری بیشتر اقدامات پیشگیرانه را به اجرا بگذارند.

با این حال گفت: عدم ترس از خطرناکی ویروس به این معنی نیست که اقدامات پیشگیرانه مثل خودداری از سفر و عدم توقف در تجمع‌ها را اجرا نکنیم.

مرکز ملی مبارزه با بیماری‌ها در لیبی (مرکز دولتی) می‌گوید که همه اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با بیماری‌های احتمالی کرونا را در پیش گرفته است. به ویژه اینکه همه کشورهای همسایه بیماری کرونا را ثبت کرده‌اند اما لیبی همچنان خالی از کروناست.

نیروهای نظامی دولت لیبی مستقر در طرابلس / عکس: آرشیو رویترز

"بدرالدین النجار" مدیر مرکز ملی مبارزه با بیماری‌ها نیز گفت: خدا را شکر می‌کنیم که هیچ اثری از کرونا نیست اما در حال اجرای طرح پیشگیرانه‌ی ویژه در گذرگاه‌های زمینی و هوایی هستیم. تعدادی از دوربین‌های حرارتی  را برای بررسی حرارت بدن افراد مستقر کرده‌ایم.

 

او درباره امکانات لیبی برای مقابله با کرونا گفت: براساس امکانات موجود، در حال فعالیت هستیم. تجربیات فنی سطح بالا داریم اما هم‌زمان با تاخیر در پرداخت بودجه‌های فوق‌العاده، اجرای این طرح پیشگیرانه نیز  به تاخیر می‌افتد.

"منیز الهازل" مدیر شرکت واردات تجهیزات پزشکی هم می‌گوید که واردات الکل طبی، ماسک و دستکش در چند هفته اخیر، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

او درباره دلیل این افزایش هم گفت: این درست است که لیبی هنوز هیچ بیمار کرونایی را اعلام نکرده اما درخواست این کالاها از سوی بازرگانان، داروخانه‌ها و مشتریان افزایش یافته است. این نشان می‌دهد مردم در حال ذخیره کردن این کالاها برای مقابله با کمبود احتمالی هستند.
به گفته این فعال اقتصادی، قیمت کالاهای مرتبط با پیشگیری از کرونا، سه برابر و برخی هم حتی 6 برابر شده است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۵۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟

به گزارش همشهری آنلاین، ‌ چندی پیش بود که عکسی جعلی از احسان علیخانی، مجری سابق تلویزیون در در فضای مجازی منتشر شد و حکایت از تغییرات باورنکردنی او داشت. بعد از بازتاب عکس دستکاری شده او در رسانه‌ها علیخانی با انتشار یک عکس سلفی نوشت: وسط این اوضاع و احوال عکس ادیت می‌کنند و هنرمندانه پخش می‌کنند. کلی پیج و خبرگزاری هم منتشر می‌کنند و منم باید جواب کلی آدم را بدهم، که نه بابا من نیستم!

از ۱۴ دی ۱۴۰۱ که ترانه علیدوستی با قرار وثیقه آزاد شد، دیگر کمتر مثل سابق با جنجال سر زبان‌ها بود، تا اینکه این اواخر نادره حکیم الهی، مادر ترانه علیدوستی بدون اینکه نامی از بیماری دخترش ببرد، گفت که ترانه به بیماری سختی مبتلا شده، که اکنون حالش خوب است. او بدون اینکه نامی از بیماری ببرد، گفت: منشا بیماری دخترش مشخص نیست.

چند روز بعد تصاویری از ترانه علیدوستی و ملاقات پدرش و بازیگران با او در فضای مجازی منتشر شد، که مشخص شد این تصاویر متعلق به بستری شدن الناز شاکردوست است، که چند سال پیش سر صحنه فیلمبرداری دچار حادثه شده بود.

چندی پیش پرویز پرستویی در صفحه اینستاگرام خود عکسی از چهره تکیده بهرام بیضایی منتشر کرد و ضمن گلایه همیشگی‌اش نوشت: از دیروز عکس استاد بهرام بیضایی را در فضای مجازی دیدم، بسیار نگران شدم؛ دلم نمی‌خواست این عکس را منتشر کنم. ولی امروز استاد عزیز و بزرگوار آقای پرویز جاهد، منتقد و نویسنده در اینستاگرامش پستی درباره بیماری استاد بیضایی منتشر کرد و نوشت استاد بیضایی گرفتار هیولای وحشتناکی شده و با آن می‌جنگد، تا آن را شکست دهد.

در مقابل، حمید امجد هنرمند تئاتر و سینما و از دوستان نزدیک بهرام بیضایی واکنش تندی به خبرسازی‌های جعلی داد و آن را نتیجه شلوغ بازی ژورنالیستی و خبرسازی جعلی دانست و با طعنه نوشت: در حال حاضر، استاد بیضایی با آمادگی و روحیه‌ای بهتر از قبل تمرین‌های نمایش خود را از سر گرفته‌اند. به جای دست به دست کردن اخبار نادرست می‌شود منتظر تماشای اجرای نمایش تازه استاد بود.

بر اساس ماده ۱۶، قانون جرائم رایانه‌ای، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد، یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، متهم به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۷، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

سید رضا نقی‌نژاد اورنگ، کارشناس و منتقد سینما در واکنش به خبرسازی‌های جعلی که چند وقت یکبار یقه هنرمندان را می‌گیرد، گفت: متاسفانه بعضی از شبه هنرمندان و شبه بازیگران برای اینکه توی چشم باشند، برای خودشان شایعه درست می‌کنند، یا به افرادی پول می‌دهند تا برایشان اینکار را کند. وقتی خبر منفی درباره آنها منتشر شد، ناگهان سر زبان‌ها می‌افتند. چون آنها نمی‌توانند با هنرشان دیده شوند، دست به دامن اخبار جعلی می‌شوند.

اورنگ ادامه داد: بعضی از فعالان فضای مجازی به دنبال خوراک می‌گردنند. آنها وقتی می‌بینند خوراکی ندارند، از صدا، تصویر و فیلم افراد سوء استفاده می‌کنند. افراد باید به حریم یکدیگر احترام بگذارند. اگر بنا به کنترل فضای مجازی است، باید نظارت‌ها شدید باشد تا دیگر شاهد این سوء استفاده‌ها نباشیم. وقتی ناگهان در فضای مجازی اعلام می‌شود که فلان شخص فوت کرده یا در بیمارستان بستری است و بلافاصله تکذیب می‌شود، با جان مردم بازی می‌کند. الان فضای مجازی به گونه‌ای شده که آدم‌ها فکر می‌کنند هر کاری می‌توانند انجام دهند و دیده نمی‌شوند.

به گفته این کارشناس سینما، وقتی یک خبرنگار مطلبی را می‌نویسد، همه نهادها به سراغش می‌روند و شکایت می‌کنند. چرا برای بی‌سامانی فضای مجازی کاری نمی‌شود؟ حتماً باید سوء استفاده رخ دهد؟ ما باید به دنبال پیشگیری باشیم. از طرفی، استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

کد خبر 848307 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران ترانه علیدوستی

دیگر خبرها

  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت