Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی بهلولی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به مشکل کمبود مشاور در مدارس اظهار کرد: در ایران حدود 110 هزار مدرسه وجود دارد، به جز مدارس غیرانتفاعی تنها مدارس مقطع متوسطه اول دارای مشاور هستند. هم‌اکنون در مقطع ابتدایی و متوسطه دوم مدارس، مشاور وجود ندارد.

وی ادامه داد: در چند سال گذشته پیش از پیاده‌سازی نظام 3-3-6، مشاوران مدرسه در مقطع دبیرستان یا متوسطه دوم فعالیت می‌کردند، اما به دلیل آنکه انتخاب رشته در نظام 3-3-6 به مقطع متوسطه اول انتقال داده شد، مشاوران نیز به این مقطع منتقل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه داشتن یا نداشتن مشاور در دوره متوسطه اول فرق چندانی به حال دانش‌آموزان نمی‌کند خاطرنشان کرد: تعداد مشاوران در دوره اول متوسطه کم است، با توجه به ساعات کمی که مشاوران در مدرسه حضور دارند، می‌توان ادعا کرد این افراد مشاور تحصیلی نیز نیستند.

وی با ذکر مثالی یادآور شد: مدرسه‌ای را با 500 دانش‌آموز در نظر بگیرید، حال تصور کنید فردی به عنوان مشاور می‌خواهد 6 ساعت در هفته را به این تعداد دانش‌آموزان اختصاص دهد، این فرد در این زمان محدود تنها می‌تواند یک پرونده تشکیل دهد.

بهلولی با بیان اینکه ساعتی که مشاور در مدرسه فعالیت می‌کند به نسبت تعداد دانش‌آموزان بسیار کم است اظهار کرد: مشاوران فرصت نمی‌کنند به دانش‌آموزان در دوره متوسطه اول نیز خدمات مشاوره صحیح و کاملی را ارائه دهند.

وی افزود: بسیاری از مشاوران مدعی هستند فرصت چندانی برای پرداختن به مشکلات رفتاری یا ذهنی دانش‌آموزان ندارند، بلکه در این مدت زمان محدود تنها فرصت می‌کنند برای دانش‌آموزان پرونده تحصیلی تشکیل دهند تا در زمان انتخاب رشته با استفاده از مدارک و اطلاعات پرونده بتوانند رشته مناسبی را با توجه به نمراتشان انتخاب کنند.

این کارشناس آموزش و پرورش مدعی شد: مشاوره در مدارس دولتی وجود ندارد، بلکه تنها اسم یا کاریکاتوری از مشاوره را مشاهده می‌کنیم. آموزش و پرورش نیز نمی‌خواهد نیروی انسانی بیشتری استخدام کند، به همین منظور امکان جذب مشاور نیز وجود ندارد.البته این موضوع تنها شامل حال مشاوران نمی‌شود، در حال حاضر کمبود معلم بهداشت، کتابدار، کتابخانه و غیره در مدارس وجود ندارد. به طور کلی کارکنانی که در آموزش و پرورش پیشرو در جهان فعالیت می‌کنند، در ایران وجود ندارد.

وی با بیان اینکه حضور مشاور در مدارس در مقطع متوسطه دوم لازم و ضروری است خاطر نشان کرد: به عنوان مثال یک معلم ریاضی در می‌یابد یکی از دانش‌آموزان در کلاس درس با مشکل رفتاری مواجه شده و به سیگار کشیدن رو آورده است، در چنین شرایطی کار چندانی از معلم بر نمی‌آید.

بهلولی بیان کرد: مشاوران معمولاً به صورت صوری فعالیت کرده و با توجه به موظفی خود تنها چند ساعت در مدارس حضور دارند، طبیعتاً در چنین شرایطی نمی‌توانند برای رسیدگی به مشکلات و امور تحصیلی همه دانش‌آموزان مدرسه زمان بگذارند.

وی در پایان تاکید کرد: باید یک یا حتی چند مشاور به صورت دائم در مدرسه فعالیت کند تل در صورت بروز مشکل برای هر دانش‌آموز با او به گفت‌و‌گو بنشیند و رفتار او را پیگیری کند. مشاوران می‌توانند با دعوت از خانواده‌ و مطرح کردن مشکل دانش‌آموزان، در جهت رفع آن تلاش کنند، طبیعتاً فعالیت‌های این چنینی با یک مشاور که تنها 6 ساعت در هفته در مدرسه حضور دارد، امکانپذیر نخواهد بود.

انتهای پیام/

31 / 320 کمبود مشاور مشاوره مدارس دولتی مدارس غیرانتفاعی متوسطه اول متوسطه دوم ابتدایی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کمبود مشاور مشاوره مدارس دولتی مدارس غیرانتفاعی متوسطه اول متوسطه دوم ابتدایی آموزش و پرورش دانش آموزان وجود ندارد متوسطه دوم متوسطه اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۶۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان

فریبرز جباری رئیس شبکه بهداشت و درمان لردگان گفت: پویش سلامت دهان و دندان از امروز یکشنبه به مدت چهار روز با هدف آموزش بهداشت دهان دندان، معاینه، شناسایی و غربالگری مشکلات دندان بین دانش‌آموزان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید

اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری کشور

وی پیش بینی کرد: در این طرح حدود ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی تحت پوشش غربالگری قرار گیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • دبستان شهر تاریخی ماسوله با کمتر از ۱۰ دانش آموز