Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@13:35:12 GMT

اهمیت طراحی مطالعات کاربردی درباره کووید-۱۹ در ایران

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۵۶۶۷۰

اهمیت طراحی مطالعات کاربردی درباره کووید-۱۹ در ایران

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با تاکید بر اهمیت نقش طراحی و اجرای مطالعات کاربردی موثر در این زمینه، روندهای مورد انتظار را در خصوص رسالت مراکز و موسسات تحقیقات علوم پزشکی کشور در راستای تولید شواهد علمی مستند که بتوانند در سیاست گذاری و برنامه ریزی‌های مداخله‌ای اثربخش باشند، بیان کرد.

به گزارش ایسنا، با توجه به اهمیت بررسی جامع ابعاد و الزامات تحقیقاتی و تمهید راهکارهای مورد نیاز در خصوص مدیریت انتشار و مقابله با ویروس کرونا (کووید ۱۹)، "نشست هم اندیشی کووید ۱۹ و ملاحظات تحقیقاتی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی این ویدئو کنفرانس، اهم سیاست‌ها و برنامه های حوزه های مختلف معاونت تحقیقات و فناوری به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

در ابتدا دکتر ملک زاده، ضمن تبیین وضعیت موجود و با تاکید بر اهمیت نقش طراحی و اجرای مطالعات کاربردی موثر در این زمینه، روندهای مورد انتظار را  در خصوص رسالت مراکز و موسسات تحقیقات علوم پزشکی کشور در راستای تولید شواهد علمی مستند که بتوانند در سیاست گذاری و برنامه ریزیهای مداخله ای اثربخش باشند، بیان کرد.

وی همچنین توضیحاتی را در مورد سیاستهای کلان معاونت تحقیقات و فناوری در شکل گیری کمیته تحقیقات کرونا و فعالیت‌های کمیته های شکل گرفته ارائه کرد.

در ادامه، تمهیدات مرتبط با تسهیل و تسریع تصویب طرحهای تحقیقاتی و ظرایف تخصصی و اخلاقی مورد نظر در تدوین پروپوزال‌ها و روندهای داوری، همچنین نکات مورد توجه در نشر به هنگام داده ها و نتایج قابل استناد از مهمترین مواردی بود که توسط دکتر آخوندزاده با جزئیات تشریح شد. اطلاع رسانی در خصوص تخصیص بودجه های تحقیقاتی مرتبط، لزوم شناسایی زیرساختها و امکانات تشخیصی مراکز و موسسات تحقیقاتی جهت هم افزایی ظرفیت‌ها و روندهای اجرایی متناظر از دیگر محورهای مورد تاکید وی بود.

معرفی کانال تلگرامی ردا ( رسانه دانش ایران)، جهت دسترسی و بهره برداری از آخرین اطلاعات قابل استناد در این حوزه نیز از دیگر نکاتی بود که توسط وی مورد توجه قرار گرفت.

در خصوص ملاحظات اخلاقی در زمینه طراحی و اجرای مطالعات مرتبط و همچنین نشر نتایج، با توجه به راهکارهای تمهید شده، نقش کمیته های اخلاق دانشگاه‌ها و آمادگی تمام وقت کمیته اخلاق کشوری در این زمینه، توسط  دکتر شمسی توضیح داده شد.

وی همچنین بر لزوم توجه به مشغله اعضای هیات علمی بالینی و برنامه ریزی برای تشکیل تیم های تحقیقاتی موثر که در آنها پژوهشگران اپیدمیولوژیست و علوم پایه در کنار محققین بالینی بتوانند نتایج اقدامات بالینی و مطالعات را به صورت دقیق و به هنگام ثبت و منتشر کنند، تاکید داشت. لزوم ثبت تمامی مطالعات کارآزمایی بالینی در IRCT   (Iranian Registry of Clinical Trials) نیز مورد تاکید قرار گرفت.

در این نشست، دکتر زنده دل نیز نکاتی  را در زمینه سامانه ثبت اطلاعات بیماران و لزوم توجه به تکمیل دقیق و کامل فیلدهای اطلاعاتی مورد نیاز ذکر کرد. با توجه به اهمیت داده ها و تکمیل و صحت آنها تمهیدات مدیریتی جهت هم اندیشی فرمها و داده های مورد انتظار،  روشهای تکمیل در فیلد و نیز پیگیری تلفنی پس از ترخیص، ازموارد دیگری بود که توسط وی بیان شد.

در ادامه، با توجه به لزوم توجه و برنامه ریزی بهینه برای بهره مندی از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان به ویژه در حوزه طراحی و تولید کیت‌های تشخیصی و مواد مورد نیاز در حوزه پیشگیری، ضمن بیان سیاست‌ها و اقدامات صورت گرفته در ستاد، جنبه های حمایتی توسط  دکتر وطن پور بحث شد.

بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در این هم اندیشی همچنین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، نقطه نظرات و پیشنهادات کاربردی خود را به بحث و تبادل نظر گذاشتند که از مهمترین آنها می توان به لزوم توجه به مطالعات مرتبط با پیشگیری، ثبت و مطالعه روش‌های درمانی ، لزوم تعریف استانداردهای بیوبانک بیماران مبتلا و ابلاغ دستورالعمل های مربوطه، لزوم توجه به حفظ سلامت پرسنل درمانی، توجه به سلامت و جنبه های مراقبتی در محققین، توجه به تحقیقات حوزه سلامت روان و نیز اعتبارات مورد نیاز جهت طراحی و اجرای مطالعات، اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس تحقیقات و فناوری لزوم توجه مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح توسعه راه زمینی به جزیره کیش

تین نیوز

توسعه راه زمینی به کیش علاوه بر جهش توریسم و گردشگری داخلی موجب رونق بنادر آفتاب و چارک نیز می شود که باید این ارتباط زمینی مورد توجه قرار گیرد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری گفتمان دریا، مهدی دوستی در دومین جلسه کارگروه توسعه دریامحور در سال ۱۴۰۳ توجه به اقتصادجوامع محلی را در طرح ها و پروژه های تعریف شده ذیل سیاست های نه گانه مهم دانست و اظهار کرد: در مسیر توسعه پایدار دریامحور توجه به جوامع محلی باید پررنگ تر باشد، همان گونه که لازم است روح محیط زیست و اساس دانش بنیانی بر طرح و پروژه ها حاکم شود.

استاندار هرمزگان با تاکید بر اهمیت مطالعات فرصت های اقتصادی دریا و جذب همزمان سرمایه گذار افزود: کارگروه مطالعات ظرفیت های اقتصادی دریا باید کار خود را شروع کند ضمن اینکه همه دستگاه های اجرایی عضو کارگروه نیز مطالعات تخصصی برای احصاء فرصت های سرمایه گذاری خود را انجام دهند تا ظرفیت ها برای جذب سرمایه گذار اعلام شود.

وی توسعه کریدورهای ارتباطی را رکن مهم توسعه اقتصاد دریامحور دانست و گفت: علاوه بر سکونتگاه های ساحلی ده گانه، عملیاتی شدن کریدروهای بزرگراهی تعریف شده اهمیت زیربنایی بسیاری در توسعه اقتصاد دریا دارند و این مسئولیت راه و شهرسازی را هم به عنوان متولی محور درون استانی هم به عنوان پیگیری کننده انجام بخش های برون استانی سنگین تر می کند.

نماینده عالی دولت در استان همچنین به حضور مدیران مناطق آزاد در کارگروه اشاره کرد و گفت: توسعه راه زمینی به کیش علاوه بر جهش توریسم و گردشگری داخلی موجب رونق بنادر آفتاب و چارک نیز می شود که باید این ارتباط زمینی مورد توجه قرار گیرد.

در این نشست از بین کارگروه های پنج گانه، برنامه های سازمان بنادر و دریانوردی، جهاد کشاورزی و شیلات، راه و شهرسازی بررسی و تایید شد و گمرک استان مسئول مطالعات فرصت های و زیرساخت های نرم افزار معرفی و بر حضور وبیناری شرکت های دانش بنیان استان در جلسات تاکید شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • طرح توسعه راه زمینی به جزیره کیش
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه