Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@07:58:30 GMT

مکمل‌های ویتامینی را خود سرانه مصرف نکنید

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۵۸۱۵۹

مکمل‌های ویتامینی را خود سرانه مصرف نکنید

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، زهرا عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: درباره بیماری ویروس کرونا کووید 19 که در حال حاضر در کشورهای جهان و ایران شایع شده است، با توجه به ناشناخته بودن این ویروس، تاکنون مستندات و شواهدی علمی دال بر موثر بودن مکمل‌های ویتامینی در پیشگیری و کنترل کرونا ویروس کووید 19 وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مکمل‌های ویتامینی، دسته‌ای از ترکیبات شیمیایی ویتامین‌ها و املاح معدنی مثل آهن، رو ، کلسیم و منیزیوم و .... هستند که به طور سنتیک تولید شده و ممکن است در موارد خاصی در کنترل و درمان بیماری‌ها زیر نظر پزشک و متخصصین تغذیه موثر واقع شوند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: متاسفانه انتقال اطلاعات غیرعلمی و اثبات نشده در مورد مصرف مکمل‌های ویتامینی برای پیشگیری از این بیماری توسط افراد، گروه‌ها و انجمن‌های مختلف علاوه بر سردرگمی مردم عواقب جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

مصرف یک نوع خاص از ویتامین‌ها مثل ویتامین ث، ویتامین د، ویتامین آ و یا مصرف یک نوع از املاح معدنی مثل کلسیم، روی و یا منیزیوم به تنهایی موجب برهم خوردن تعادل بین ریزمغذی‌ها در بدن شده و این خود موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود

عبدالهی تأکید کرد: مصرف خودسرانه مکمل‌ها علاوه بر بروز مسمومیت ناشی از مصرف زیاد، موجب تضعیف سیستم دفاعی بدن می‌شود؛ زیرا سیستم ایمنی و دفاعی بدن در صورتی می‌تواند در مقابل بیماری از بدن دفاع کند که تمام ویتامین‌ها و املاح معدنی یعنی ریزمغذی‌ها در یک حالت تعادل و تناسب در بدن وجود داشته باشند.

وی اضافه کرد: طبعا با زیادی مصرف یک نوع خاص از ویتامین‌ها مثل ویتامین ث، ویتامین د، ویتامین آ و یا مصرف یک نوع از املاح معدنی مثل کلسیم، روی و یا منیزیوم به تنهایی موجب برهم خوردن تعادل بین ریزمغذی‌ها در بدن شده و این خود موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر فقط مصرف مکمل‌هایی که در قالب برنامه‌های ملی نظام سلامت از طریق شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور توسط کارکنان بهداشتی و کارشناسان تغذیه توصیه می‌شود، باید مطابق با دستور العمل‌های وزارت بهداشت توسط گروه‌های آسیب پذیر تغذیه‌ای مصرف شوند.

عبدالهی گفت: مردم فقط به توصیه‌های دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت عمل کنند و در دام عده‌ایی سود جو که به توصیه و فروش مکمل‌های ویتامینی با قیمت‌های گزاف پرداخته اند نیفتند؛ هرگونه توصیه توسط متخصصین و کارشناسان خارج از بخش بهداشت هم فقط در صورت هماهنگی و تایید این دفتر قابل استفاده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تنها راه موثر پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت کامل اصول بهداشت فردی به خصوص شستن مکرر دستها با آب و صابون و یا استفاده از محلول‌های ضدعفونی، خودداری از حضور در معابر و اماکن عمومی و ماندن در منزل و رعایت یک برنامه غذایی متنوع و متعادل، خودداری از مصرف فست فودها و غذاهای خیابانی و پختن کامل مواد غذایی به خصوص گوشت‌ها و تخم مرغ است.

مردم فقط به توصیه‌های دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت عمل کنند و در دام عده‌ایی سود جو که به توصیه و فروش مکمل‌های ویتامینی با قیمت‌های گزاف پرداخته اند نیفتند

دفتر بهبود تغذیه جامعه با تدوین یک راهنمای غذایی ساده و کاربردی و ابلاغ آن توسط معاون بهداشت وزیر به همه معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از همه کارکنان بهداشتی و به ویژه کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع خدمات سلامت خواسته است که آموزش‌های لازم را از طروق مناسب به مردم ارائه دهند.

انتهای پیام/

20 / 20 مکمل‌های ویتامینی مصرف خودسرانه زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیماری ویروس کرونا کووید 19 کرونا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مکمل های ویتامینی مصرف خودسرانه مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیماری ویروس کرونا کووید 19 کرونا مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مکمل های ویتامینی املاح معدنی مصرف یک نوع ویتامین ها مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۸۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، روغن حیوانی یا گی (Ghee) در واقع شکلی از کره است که برای پخت‌وپز، طعم‌ دادن به غذا و همچنین به‌عنوان منبع چربی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: کدام نوع کره ضد سرطان است؟

این روغن قرن‌ها است که وجود دارد و در کشورهای مختلف از جمله ایران استفاده می‌شود. در طب سنتی هند هم به نام آیورودا ریشه دارد. در این سیستم پزشکی سنتی، روغن حیوانی ماده‌ای ارزشمند برای تقویت و ایجاد تعادل میان اجزای مختلف بدن به شمار می‌رود. با این حال برای اثبات فواید این ماده غذایی برای قلب، روده یا کنترل وزن، چنانچه امروز ادعا می‌شود، تحقیقات بالینی محدودی انجام شده است.

روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی یا گی، نوعی کره تصفیه‌شده است که برای تهیه آن، کره را مدت زمان طولانی‌ حرارت می‌دهند تا مواد جامد شیر (پروتئین‌ و لاکتوز) از آن جدا و ته‌نشین شود و عطروطعمی شبیه آجیل بوداده پیدا کند.

گرما پروتئین‌های شیر مانند کازئین و نیز لاکتوز آن را تجزیه می‌کند و بر این اساس روغن مشخصه تغذیه‌ای منحصربه‌فرد به دست می‌آورد: کسانی که با تحمل لاکتوز مشکل دارند و نمی‌توانند کره بخورند، می‌توانند روغن حیوانی را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن در هند نیز یک عنصر کلیدی در آشپزی به شمار می‌رود. هندی‌ها روغن حیوانی را خالص و ناب می‌دانند و هرچیزی که با این روغن پخته شود هم خالص و ناب محسوب می‌شود.

در طب آیورودا، بر فواید درمانی روغن حیوانی یا گی، چه به صورت مجزا و چه همراه با سایر ترکیب‌های دارویی تاکید و حتی گفته می‌شود که مصرف روزانه و همیشگی این روغن ضرری ندارد.

ارزش غذایی روغن حیوان یا گی

مشخصات تغذیه‌ای این روغن شبیه کره است و هر یک قاشق چای‌خوری از آن ۱۲۳ کالری، ۱۴ گرم چربی، ۱۱۸ میکروگرم ویتامین آ و ۰.۴ میلی‌گرم ویتامین ئی دارد. روغن حیوانی تقریبا تماما چربی است (۹۵ درصد) و رطوبت آن به کمتر از ۰.۵ درصد می‌رسد.

این روغن منبع مهم اسید لینولئیک مزدوج یا سی‌ال‌ای (conjugated linoleic acid)، نوعی اسید چرب غیراشباع امگا ۶، است. سی‌ال‌ای به طور طبیعی در محصولات لبنی یافت می‌شود و برای سلامتی مزیت‌هایی دارد، از جمله در زمینه‌هایی مانند چاقی، سرطان، فشار خون (کاهنده فشار خون)، دیابت (تعدیل‌کننده قند خون) و تقویت‌کننده سیستم ایمنی.

در روغن حیوانی یا گی ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین آ وهمچنین بسته به نشان تجاری این روغن، ویتامین‌های دی، ئی و کا وجود دارند. مصرف ویتامین‌های محلول در چربی همراه با منبع چربی مانند روغن حیوانی در جذب مواد مغذی موثر است.

تاثیر روغن گی بر سلامتی؛ مزایا و مضرات

تحقیقات اولیه روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن حیوانی یا گی با کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچ‌دی‌ال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد. با این حال به منظور اثبات فواید این روغن‌ برای سلامتی انسان‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.

یک مطالعه در پاکستان‌ نشان داد که این نوع روغن برخلاف تصور عمومی، بیماری عروق کرونر را در مصرف‌کنندگان کاهش داد نه افزایش. با این حال توصیه انجمن قلب آمریکا این است که پنج تا شش درصد کالری‌ مصرفی روزانه از چربی‌های اشباع‌شده باشد. زیرا ارتباط میان مصرف چربی اشباع‌شده با کلسترول بد (ال‌دی‌ال) و افزایش خطر بیماری قلبی پیش‌تر اثبات شده است.

از آنجا که روغن حیوانی یا گی، کره تصفیه‌ شده و فاقد کازئین یا لاکتوز است، افرادی که به بیماری عدم تحمل لاکتوز دچارند، می‌توانند این روغن را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن حاوی نوعی تری گلیسیرید با زنجیره متوسط ام‌سی‌تی (MCT) است؛ نوعی چربی که با سرعت بیشتری در بدن تجزیه و جذب می‌شود. طبق برخی پژوهش‌ها، ام‌تی‌سی‌ها مصرف انرژی را افزایش می‌دهند و بر احساس سیری تاثیر می‌گذارند و می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد.

به رغم فواید فراوان روغن حیوانی یا گی، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی به دلیل اینکه روغن یک چربی‌اشباع‌شده‌ محسوب می‌شود، باید در مصرف آن احتیاط کنند اما می‌توان از این روغن حیوانی به عنوان یکی از عناصر رژیم غذایی سالم بهره‌مند شد.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228665 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک