Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@10:27:13 GMT

برندگان و بازندگان سقوط آزاد قیمت نفت خام

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۵۸۵۵۵

برندگان و بازندگان سقوط آزاد قیمت نفت خام

به گزارش تسنیم، سقوط شدید قیمت‌های جهانی نفت خام پس از قطعی شدن فروپاشی اوپک پلاس با نقش‌آفرینی مسکو؛ آثار متفاوتی بر تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت خام از کشورهای جهان سوم و تک محصولی مانند عربستان سعودی گرفته تا آمریکا و روسیه بر جای خواهد گذاشت و برندگان و بازندگان متفاوتی دارد.

از یک سو درآمد ارزی کشورهای جهان سوم مانند عربستان سعودی و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به‌شدت کاهش می‌یابد؛ و ازسوی دیگر این متغیر بر کشورهایی مانند روسیه و آمریکا هم اثر اقتصادی و غیراقتصادی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی کلیه تولیدکنندگان نفت خام که توان صادراتی دارند از این کاهش قیمت زیان اقتصادی خواهند دید، اما همه آنها از این وضعیت ناراضی نیستند. دلیل این تفاوت در میزان رضایتمندی چیست و پای چه منافع دیگری در میان است؟

عربستان سعودی تحت امیال شخصی بن سلمانی که رویای سلطنت در سر دارد، از لحاظ اقتصادی در مخمصه عجیبی گرفتار شده است. آنها هم هزینه‌های سنگین جنگ بی‌حاصل را در یمن پرداخت می‌کنند، هم برای جامعه ناراضی داخلی مجبور به گسترش هزینه‌های دولتی شده‌اند و هم برای به‌دست آوردن دل ترامپ قراردادی 400 میلیارد دلاری برای خرید سلاح‌های آمریکایی منعقد کرده‌اند که 100 میلیارد دلار آن با خالی کردن جیب شاهزاده‌های ولگرد سعودی پر شده و مابقی را باید خود پرداخت کند. بنابراین باید ناراضی باشد، اما خیلی هم ناراحت نیست. چرا؟ چرایی آن را پس از بررسی نگاه روسیه به سقوط قیمت نفت خام تحلیل می‌کنیم.

جمهوری فدراتیو روسیه هم به صادرات نفت خام اتکا جدی دارد، اما از کاهش قیمت‌های جهانی نفت خام ناراحت نیست و ترجیح می‌دهد بازار به این سو حرکت کند و خود از کارگردانان فروپاشی اوپک پلاس بود. اما روسیه دیگر چرا؟ چه اولویت دیگری باعث چشم پوشی روسیه از درآمدهای نفتی منبعث از قیمت‌های بالای جهانی نفت خام شده است.

هم روسیه و هم عربستان سعودی می‌خواهند به بازی آمریکا با قیمت‌های بالای نفت خام با هدف اقتصادی کردن تولید و عرضه نفت "شیل" پایان دهند. قیمت‌های بالای نفت خام باعث شد تا ایالات متحده از واردکننده 10 میلیون بشکه‌ای نفت خام در روز به صادرکننده نفت خام تبدیل شود. معنای این گزاره این است که اتکا راهبردی آمریکا به نفت سعودی از بین رفته و اعراب حاشیه جنوبی خلیج فارس باید در برابر سیاست خارجی آمریکا بسیار دست بسته‌تر رفتار از قبل کنند. دیگر خبری از نیاز دو سویه نفتی-سلطنتی نیست و شیوخ عرب باید برای حفظ تاج و تخت خود به دنبال مقامات آمریکایی بدوند.

روسیه اتکا حیاتی به قیمت‌های بالای نفت خام ندارد و یک کشور صنعتی با کیفیت متوسط محسوب می‌شود، اما سعودی یک کشور بدوی با ساختار عصر حجری است که نمی‌تواند در بلندمدت با ساختار کنونی امید به بقا داشته باشد و چک‌های فراوانی با هدف تثبیت سلطنت بن‌ سلمان پخش کرده که باید نقد شود. سعودی‌ها در همراهی با روسیه برای کاهش قیمت نفت خام نشان دادند که به داشتن پشتوانه آمریکا؛ بیش از رتق و فتق اقتصاد با دلارهای نفتی اعتقاد دارند که نشان می‌دهد منافع شخصی بن سلمان بر منافع ملی این کشور غلبه دارد. سعودی‌ها در بازی کاهش قیمت نفت شرکت کرده‌اند تا نفت آمریکایی از بازار خارج شده و واشنگتن بار دیگر خریدار نفت ارزان سعودی شود.

واردکنندگان نفت خام مانند ژاپن، چین، اروپا، هند و دیگران هم از این وضعیت راضی هستند و در مقابل اقتصاد آمریکا و بازارهای جهانی افزایش توان رقابت‌پذیری پیدا خواهند کرد. بنابراین دلیلی ندارد که از این وضعیت ناراضی باشند.

به نظر می رسد که تنها ناراضی از وضعیت کنونی ترامپ(همراستا با سیاست کلان آمریکا)است که با افتخار اعلام می‌کرد از یک واردکننده نفت خام به یک صادرکننده تبدیل شده است. این شواهد نشان می دهد که با عزم کنونی تولیدکنندگان سنتی نفت از روسیه گرفته تا سعودی و سایر شیوخ عربی برای حفظ قیمت پایین نفت، خبری از افزایش قیمت این ماده حیاتی برای اقتصادهای صنعتی؛ نخواهد بود.

منبع: الف

کلیدواژه: قیمت های بالای عربستان سعودی کاهش قیمت قیمت نفت نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۸۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

المپیکی‌های کشتی آزاد روسیه مشخص شدند

پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی روسیه به عنوان مرحله نهایی انتخابی این تیم برای حضور در بازی‌های المپیکی شب گذشته با شناخت نفرات برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش مشرق، رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی کشور روسیه با برگزاری دیدارهای نهایی ۶ وزن المپیکی در سالن ۱۱ هزار نفری LIVE Arena در نزدیکی مسکو برگزار و نفرات منتخب این تیم برای حضور در المپیک پاریس و جهانی اوزان غیرالمپیکی مشخص شدند. البته در ۴ وزن نیز نفرات برتر مسابقات کشوری باید یک مرحله دیگر رقابت کنند تا ملی‌پوش نهایی مشخص شود.

گادجی‌مراد رشیدوف، زائوربک سیداکوف و آرتور نایفونوف آزادکاران ۶۵، ۷۴ و ۸۶ کیلوگرم برای حضور در قهرمانی کشور روسیه معاف بودند و باید با نفرات برتر مبارزه کنند. زائور اوگوئف دارنده مدال طلای وزن ۵۷ کیلوگرم المپیک توکیو نیز امسال در یک وزن بالاتر کشتی گرفت و اول‌ شد تا با نفر اول وزن ۵۷ کیلوگرم رقابت کند.

البته عبدالرشید سعدالله‌یف در حالی در این مسابقات حضور یافت که چند ماه پیش برای حضور در مسابقات کسب سهمیه قاره اروپا در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان به دلیل مخالفت کمیته بین‌المللی المپیک حضور نیافت و به نظر می‌رسد او با وجود قهرمانی در روسیه، شانسی برای حضور در پاریس نداشته باشد، مگر آنکه اتفاقات دیگری رخ دهد.

ترکیب نهایی تیم ملی کشتی آزاد روسیه:

۵۷ کیلوگرم: برنده نبرد زائور اوگوئف و احمد ادریسوف

۶۱ کیلوگرم: بشیر ماگمدوف

۶۵ کیلوگرم: برنده نبرد شامیل ممدوف و گادژی مراد رشیداف

۷۰ کیلوگرم: اینال‌بیک شریف

۷۴ کیلوگرم: برنده مبارزه زائوربک‌ سیداکوف و آنزور زاکویف

۷۹ کیلوگرم: ماگومد ماگومایف

۸۶ کیلوگرم: برنده مبارزه آرتور نایفونوف و ابراهیم کادیف

۹۲ کیلوگرم: آلن باگائف

۹۷ کیلوگرم: عبدالرشید سعدلله‌یف

۱۲۵ کیلوگرم: عبدالله کوربانوف

رده‌بندی انفرادی پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی روسیه به این شرح است:

۵۷ کیلوگرم: ۱- احمد ادریسوف ۲- لو پاولوف ۳- موسی مهتیخانوف و رامیز گامزاتوف

۶۱ کیلوگرم: ۱- زائور اوگوئف ۲- بشیر ماگومدوف ۳- آرتم گوبایف و ویکتور یاکولف

۶۵ کیلوگرم: ۱- شمیل ممدوف ۲- عباس‌گادجی ماگومدوف ۳- ژاگیر شاخیف و ابراهیم ابراگیموف

۷۰ کیلوگرم: ۱- اینالبک شریف ۲- قربان شیرایف ۳- ماگومد التمیروف و تورپال علی خاتویف

۷۴ کیلوگرم: ۱- آنزور زاکویف ۲- ماگوما دیبیرگاجیف ۳- کامیل عبدال‌گابوف و امام گانیشوف

۷۹ کیلوگرم: ۱- ماگومد ماگومایف ۲- گاجی مراد علیخمایف ۳- احمد مانیلوف و خالد یاخیف

۸۶ کیلوگرم: ۱- ابراهیم کادیف ۲- مالک شاوایف ۳- احمد عثمان‌اف و محمد طاهر خانیف

۹۲ کیلوگرم: ۱- آلن باگایف ۲- اصحاب سعدلله‌یف ۳- گاجی‌ماگومد ناژمودینوف و کنستانتین پسنیچنیکف

۹۷ کیلوگرم: ۱- عبدالرشید سعدلله‌یف ۲- علیخان جبرئیلوف ۳- ایگور اووسیانیکوف و بادی سامدان

۱۲۵ کیلوگرم: ۱- عبدالله کوربانوف ۲- شمیل موسایف ۳- آرتم پوخوفسکی و زلیمخان خیزریف

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • فولاد 0-2 تراکتور؛ سقوط آزاد!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • افزایش سرعت سقوط آزاد سوناک بعد از انتخابات محلی انگلیس
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • المپیکی‌های کشتی آزاد روسیه مشخص شدند
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • قربانی در بازی سرنوشت‌ساز در سقوط