Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی برای بار سوم برگزار شد که نشان داد جامعه صهیونیستی بسیار تندرو تر و نژادپرست‌تر شده و همچنین هیچ یک از احزاب توانایی تشکیل کابینه را ندارند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سومین انتخابات سراسری پارلمانی در فلسطین اشغالی در کمتر از یک سال اخیر، روز دوازدهم اسفند برگزار شد و ۱۱ حزب برای کسب ۱۲۰ کرسی  پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) به رقابت پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته وبگاه «العربی الجدید»، علی رغم اینکه طبق نتایج انتخابات، جبهه راستگرای تندرو که حزب لیکود رهبری آن را بر عهده دارد توانست با سه کرسی بیشتر در مقایسه با دور گذشته انتخابات، ۵۸ کرسی را از آن خود کند، اما باز هم از اکثریت لازم برای تشکیل کابینه (۶۱ کرسی) به علت اختلاف با حزب راستگرای «اسرائیل خانه ما» که «آویگدور لیبرمن» آن را رهبری می‌کند، ناتوان ماند.

بنابراین گزارش این نتیجه به حاکمیت نتانیاهو پایان می‌دهد، اما این موضوع نیز به میزان قدرت «بنی گانتر» رئیس حزب «آبی سفید» برای تشکیل کابینه اقلیت خود در مواجهه با دشواری‌هایی که پیش پای اوست بستگی دارد.

العربی الجدید سپس به نکاتی که در انتخابات ۱۲ اسفند نهفته بود اشاره کرد و هفت نکته را برشمرد:

۱- پدیده دو قطبی شدن جامعه اسرائیل و رقابت میان دو اردوگاه رقیب یعنی حزب «لیکود» و «آبی سفید» و کشیده شدن این دو به اوج اتهام‌زنی‌های متقابل، شدت یافت.

۲- رقابت اصلی در این انتخابات میان دو اردوگاه سیاسی راستگرای دینی (لیکود) و راستگرای سکولار  (آبی سفید) بود که هر دو گروه‌های تندرویی را در خود جای داده‌اند و اینکه لیست اتهامات نتانیاهو در سه پرونده جداگانه که در اثنای رقابت‌های انتخاباتی منتشر شد نیز نتوانست بر روی طرفداران بسیار تندرو و محافظه‌کار او در جامعه اسرائیل، شهرک‌نشینان و طیف‌های وسیعی از  ساکنان شرقی [سرزمین اشغالی] تأثیری بگذارد.

۳- نتانیاهو باز هم توانست نظرات و سیاست‌های خود را در تبلیغات انتخاباتی در بیشتر موضاعات بر کرسی بنشاند و به تحریکات خود علیه ساکنین عرب سرزمین اشغالی با این هدف که نمایندگی کنست را از آنان از لحاظ قانونی بگیرد، ادامه داد.

۴- این انتخابات نشان داد که اردوگاه چپ صهیونیستی از حالت ضعف به حالت انقراض رسیده است و دیگر جایی در چشم‌انداز حزبی اسرائیل ندارد.

۵- «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، طرح «معامله قرن» برای از میان برداشتن موضوع فلسطین را در میانه تبلیغات انتخاباتی به درخواست و با هماهنگی نتانیاهو رونمایی کرد تا کمک حال او برای پیروزی در انتخابات باشد.

۶- میزان درصد شرکت کنندگان در انتخابات به ۷۱.۵۱ درصد رسید. در دومین دور انتخابات در سپتامبر ۲۰۱۹ این میزان ۶۹.۸۳ درصد بود و در اولین دوره در آوریل ۲۰۱۹ میزان حضور رأی دهندگان ۶۷.۹ درصد بود.

۷- میزان حضور ساکنان عرب سرزمین اشغالی به شکل قابل توجه‌ای افزایش یافت. در این انتخابات ۶۵ درصد آنان شرکت کردند. در حالی که در دور دوم ۵۹.۳ درصد و در دور اول ۴۹.۲ درصد شرکت کرده بودند. این افزایش درصد شرکت کنندگان عرب موجب شد تا لیست مشترک عربی بتواند با کسب ۹۵ درصد آرای اعراب، ۱۵ کرسی را در کنست از آن خود کند که این یک رخداد بی سابقه محسوب می‌شود.

***

العربی الجدید در بخش دیگری از تحلیل خود نوشت که راستگراهای اسرائیل در سه دور انتخابات توانستند اکثریت بی‌چون و چرا را از آن خود کنند و احزاب چپ‌گرای صهیونیست را تا آستانه فروپاشی پیش ببرند، اما اگر حزب لیکود بتواند کابینه جدید تشکیل دهد با دشواری‌های بسیاری مواجه خواهد شد که همگی آن‌ها به اختلافات بر سر شخص نتانیاهو باز می‌گردد.

بنابر این گزارش، تشکیل کابینه از سوی «بنی گانتز» رهبر ائتلاف «آبی سفید» با تکیه بر حمایت لیست مشترک اعراب شانس بسیاری دارد اما این گزینه نیز با موانع بزرگی مواجه است که اساس آن به نژادپرستی اغلب ساکنان جامعه اسرائیل در قبال اعراب باز می‌گردد.

حتی اگر میان «گانتز» و «لیبرمن» برای تشکیل کابینه اقلیت تفاهمی صورت گیرد و دیگر اعضای آبی سفید در کنست نیز ملزم به حمایت از این گزینه شوند، عمر کابینه تشکیل‌شده کوتاه خواهد بود و امکان انتخابات زودهنگام باز هم وجود خواهد داشت.

انتهای پیام/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی انتخابات اسرائیل فلسطین تشکیل کابینه آبی سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۲۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر آمریکا نبود اشغالگری اسرائیل در ۷ اکتبر پایان یافته بود

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر موسی ابومرزوق مسئول دفتر روابط بین الملل جنبش حماس در گفت و گو با شبکه تلویزیونی الاقصی تاکید کرد که ما با برنامه‌هایی مواجه هستیم که تمامی ملت فلسطین با وجود اختلاف در دستورالعمل‌ها باید در مورد آن به بحث و تبادل نظر بپردازند.

وی با اشاره به نشست گروه‌های مختلف فلسطینی که قرار است در چین برگزار شود، ابراز امیدواری کرد که این نشست به پایان شکاف میان این گروه‌ها منجر شود.

ابومرزوق با تاکید بر اینکه آمریکا با تمامی امکانات خود از اسرائیل حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد که در دنیا برخی کانون‌های دیگر قدرت وجود دارد که ما به دنبال برقراری ارتباط با آنها هستیم.

وی با اشاره به اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی در ابتدای عملیات طوفان الاقصی تمام تلاش و مناسبات خود با کشورهای جهان را برای محکوم کردن حماس به کار گرفتند، ابراز داشت که میزان تخریب گسترده‌ای که در نوار غزه به وقوع پیوسته، در هیچ جنگی سابقه نداشته و همین موضوع باعث شده همه دنیا ضد اسرائیل به پا خیزند.

این عضو ارشد حماس اعلام کرد که شورای امنیت با مصوبه الزام آور خود نتوانست اسرائیل را متوقف کند، چرا که با سدی به نام آمریکا مواجه شد. اشغالگران چهره واقعی خود را در نسل‌کشی غزه نشان دادند و همین موضوع باعث شد دنیا در کنار ملت فلسطین قرار گیرد.

وی رژیم صهیونیستی را «خانه عنکبوت» توصیف کرده و گفت که این رژیم قدرت ایستادگی در برابر پایداری ملت ما را ندارد، ملت فلسطین در داخل مرزهای تاریخی خود حضور دارد و آینده فلسطین برای ملت فلسطین است.

ابومرزوق به جنبش دانشجویی صورت گرفته در آمریکا و دیگر کشورهای جهان اشاره و تاکید کرد که دنیا چهره واقعی اسرائیل را شناخته است. وی ادامه داد: بیش از ۸۵ هزار تن از بمب‌های آمریکایی بر روی مردم غزه ریخته شده است، اما ملت ما همچنان به اراضی خود پایبند است. در روز ۷ اکتبر اگر آمریکا و کشورهای غربی مداخله نمی‌کردند، اسرائیل شکست خورده بود و اشغالگری به پایان می رسید. با این وجود دشمن نتوانسته به هیچ یک از اهداف خود دست پیدا کند و حتی یک اسیر را [در عملیات نظامی] آزاد کند.

این عضو ارشد حماس با اشاره به اینکه شکست حماس یکی از اهداف اعلام شده دشمن بود، تاکید کرد که اتفاقی که رخ داده این است که امت عربی و اسلامی به شکل بی‌سابقه‌ای به حمایت از این جنبش پرداخته‌اند.

وی همچنین به تهدید رژیم صهیونیستی مبنی بر آغاز حمله به رفح پرداخته و گفت که اسرائیل از ورود به رفح می‌ترسد، چرا که در آنجا نیز دستاوردی جز شکست نخواهد داشت و چهره آن بیش از پیش رسوا خواهد شد. پیروزی در راه است و ما به وضوح پیروزی را مشاهده می‌کنیم.

این شخصیت فلسطینی با تاکید بر اطمینان نسبت به پیروزی، ابراز داشت که سرکردگان رژیم صهیونیستی دچار شکاف و اختلاف شده و به دنبال منافع ویژه خود هستند. سران اشغالگر به شکست در برابر حماس اذعان کرده‌اند اما نتانیاهو همچنان لجاجت به خرج می‌دهد. دولت آمریکا نیز مواضع خود را مبتنی بر منافع انتخاباتی خود دنبال می‌کند، لذا اظهارات متناقضی را طرح می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد هرگونه توافقی باید متضمن آتش‌بس دائمی باشد و حماس در تلاش است تا روسیه و ترکیه و چین را به عنوان تضمین کننده‌های توافق وارد عرصه کند.

کد خبر 6097790

دیگر خبرها

  • لاپید کابینه رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟!
  • اگر آمریکا نبود اشغالگری اسرائیل در ۷ اکتبر پایان یافته بود
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟! | روایت متفاوت حسین شریعتمداری از حمله ایران به اسرائیل
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد؛ نگرانی در کابینه رژیم صهیونیستی
  • چرا اسرائیل دفتر شبکه الجزیره را تعطیل کرد؟
  • بیانیه الجزیره پس از بستن دفاتر این شبکه در اراضی اشغالی
  • کابینه جنگ اسرائیل امروز تشکیل جلسه می‌دهد
  • اختلاف در ارکان رژیم صهیونیستی بالا گرفت
  • درخواست مقام سابق امنیتی اسرائیل برای انحلال کنست