Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: هفت دهک جامعه نیازمند حمایت‌های مبرم و فوری دولت در بسته‌های جداگانه اعم از بخشودگی‌های مالیاتی و خدماتی تا دریافت مستقیم سبد غذایی ومعیشتی در منازل هستند. گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نزدیک به یک ماه از رسانه‌ای شدن شیوع کرونا در ایران می‌گذرد، هنوز دو هفته از شیوع ویروس کرونا نگذشته بود که درگذشت تعدادی از هموطنان و هشدار‌های مکرر بهداشتی سازمان بهداشت مبنی بر ممنوعیت هر گونه تردد و حضور در اجتماعات، بازار شب عید که بزرگترین بازار سنتی ایران است را از رونق انداخت و امید‌های دل بسته به آن را ناامید کرد، بازاری که سایه یاس و ناامیدی بر سر آن سنگینی می‌کند، گویی این رکود و کسادی خیال رخت بر بستن ندارد، رکود شب عید که یک باره اصناف و کسب وکار‌های خرد تا کلان را غافل گیر کرد گویا ادامه دار است، مجید رضا حریری، فعال اقتصادی و رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین جدی بودن دامنه تاثیر گذاری ویروس کرونا براقتصاد و نیاز دهک‌های مختلف به حمایت‌های دولت را در این گفتگو با ما مطرح کرده است که در ادامه مشاهده می کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آیا موافق اعطای حمایت‌های نقدی به اصناف و دهک‌های پایین جامعه در شرایط کنونی متاثر از ویروس کرونا هستید؟
دنیای اقتصاد درگیر و دار شتاب روزافزون ویروس کرونا روز‌های رکود خود را تجربه می‌کند، در حالی که ویروس کرونا همه گیر‌تر می‌شود افت اقتصادی بسیاری از اقتصاد‌های دنیا مانع از ارائه تحلیل‌ها و نتایج قطعی افت اقتصادی ماه‌های پیش رو خواهد شد، اما این مساله درباره ایران به مراتب سخت‌تر از سایر اقتصادهاست چرا که تحلیل گران اقتصادی آمار‌های دقیقی از اطلاعات ارزی و ریالی خزانه دولت ندارند، بسیاری از اطلاعات خزانه دولت در دو سال اخیر جزء اطلاعات محرمانه تلقی شده و از سال ۹۷ تا کنون رسانه‌ای نشده یا به صورت قطره چکانی عنوان شده است.   مسلما در اوضاع کنونی دولت نسبت به مسئولیت‌های اقتصادی خود در قبال مردم آگاه است، اما اینکه دولت چه اقدامات و فعالیت‌هایی می‌تواند به مردم ارائه دهد، مساله مهمی است که بسیاری از دولت‌ها در شرایط بحرانی کنونی به ملت‌ها و اقشار آسیب پذیر جامعه خدماتی ارائه داده اند. یکی از اقدامات حمایتی دولت از اقشار ضعیف و اصناف تزریق پول به بازار به شکل یارانه نقدی است که این موضوع می‌تواند عامل تورم شود، لذا در شرایطی که آسیب‌های متعددی به اقتصاد کشور وارد شده و بیشترین فشار تورم بر دهک‌های کم درآمد جامعه تحمیل می‌شود دولت باید اقدام همه جانبه و کم خطر حمایتی را در اولویت قرار دهد تا خسارات ناشی از تعطیلی کسب و کار‌های خرد اعم از مشاغل فصلی و روزمزد‌ها و دارندگان درآمد‌های غیر ثابت را کاهش دهد.

در حال حاضر دولت موظف به حمایت از کدام اقشار جامعه است، آیا حمایت‌ها باید یکسان ارائه شود؟
به نظر می‌رسد هفت دهک از ده دهک درآمدی نیازمند حمایت‌های دولت هستند، هفت دهکی که تحت تاثیر اتفاقات اقتصادی دو سال گذشته ضربه‌های مهلک معیشتی را تحمل کرده اند، تا دو سال گذشته چهار دهک نیازمند حمایت دولت بودند که متاسفانه شرایط بد اقتصادی در پایان سال جاری سه دهک را به دهک‌های قبلی افزود و آن‌ها را نیازمند حمایت‌های دولت کرد، لذا دولت برای جبران حداقلی فشار‌های اقتصادی بر هفت دهک نیازمند جامعه از هر کدام بسته به میزان نیاز اقتصادی ومعیشتی باید حمایت کند.   فرض کنیم دولت برای حمایت از هفت دهک نیازمند، مجبور به برداشت ازصندوق ذخیره ارزی یا توسعه ملی است، دراین فرآیند با تبدیل دلار به ریال بدون تقاضای واردات و ریالی که قابل خرج باشد منجر به افزایش تورم می‌شود، تورمی که فشار دیگری براقشار آسیب پذیر جامعه وارد می‌کند لذا بنده معتقدم دولت به دور از تعجیل با تفکر و آگاهی نسبت به تبعات مشکلات اقتصادی ایجاد شده تمهیداتی اتخاذ کند، منظور من از عدم تعجیل تصمیم گیری معقول و همه جانبه به نفع مردم واقتصاد کشور است، اتفاقا اگردولت این موضوع را با لختی وسستی همیشگی دنبال کند آسیب‌ها بسیار بزرگ خواهد بود، لذا انتظار می‌رود دولتمردان حداقل در مرحله تفکر به صورت همه جانبه‌ای اتفاقات تاثیر گذار کنونی بر اقتصاد ومعیشت مردم را دنبال کنند تا با اتخاذ تصمیمات و راهبرد‌های مناسبی راه‌هایی برای جبران خسارت‌ها به اقشار و گروه‌های مختلف تعریف شود و اجرای آن به سرعت در دستور کار دولت قرار داده شود.   بخشی از اقشار آسیب پذیر جامعه مانند مستمری بگیران تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی جزء گرو‌های مشخصی به شمار می‌روند که دولت قادر به شناسایی وحمایت سریع از آنهاست، اما بخشی از اقشار جامعه مشاغل غیر ثابت، روزمزد و فصلی هستند که با تلاش و پیگیری سریع دولت قابل احصاء هستند، امسال عده دیگری به نام دست فروشان که از بازار شب عید درآمد داشتند به گروه‌های یاد شده افزوده شدند، لذا دولت این قشر را باید به قشر بسیار عظیمی از کسبه خرد اضافه کند واز هر کدام به شکل خاص خود حمایت کند. دولت می‌تواند بخشی از اقشار نام برده را با بخشودگی بدهی‌هایی که به دولت دارند حمایت کند، بدهی‌هایی مثل بخشودگی قبض آب، برق، گاز.

دولت اعلام کرده مردم می‌توانند قبوض آب وبرق و گاز را تا اردیبهشت ماه پرداخت نکنند آیا همین میزان از حمایت کافی است؟
با اینکه دولت تا اردیبهشت ماه به مردم مهلت داده، اما این موضوع جالب برای خود من اتفاق افتاد. پنج شنبه هفته گذشته پیامک قبض برق را دریافت کردم و شنبه با پیامک دیگری در صورت عدم پرداخت سریع‌تر تهدید به قطع شدن برق منزلم شدم! دولت با تناقض‌هایی از این دست اعتماد مردم را بیش از پیش ازخود سلب می‌کند، یا موضوعی را عنوان نکند یا اگر مطرح کرد تمام زیر مجموعه‌های خود را موظف به انجام آن کند، دولت هم این روز‌ها مانند هر طلبکاری اخلاقا موظف به صبوری در برابر بدهکاران خود است، دولت می‌تواند شرکت‌ها یا نهاد‌های خود را موظف به عدم دریافت بدهی و مطالبات از اقشار مختلف جامعه کند، در وهله اول بخشودگی‌ها شامل همه اقشار قابل احصاء شود، تعهد دولت به قول‌ها و وعده‌های حمایتی یا بخشودگی‌های مالی بار روانی مثبتی در اذهان عمومی به جا می‌گذارد، چرا که هفت دهک جامعه به شدت نیازمند حمایت دولت هستند، بنابراین برخی از خدمات دولتی برای چند دهک جامعه به صورت مطلق تا پایان بحران باید رایگان شود، خدماتی، چون بهداشت، حمل ونقل، آب و برق و گاز، ارائه چنین خدماتی بهتر از تزریق پول به اقتصاد است که تورم زا خواهد بود.

با بخشودگی‌های مالیاتی یا معافیت‌ها و خدماتی که از آن نام بردید بخشی از دغدغه‌های مردم کاهش پیدا می‌کند، اما دهک‌های سوم تا پنجم نیازمند حمایت‌های معیشتی فوری هستند دولت دراین باره چه وظیفه‌ای دارد؟
حتما همین طور است، بخشی از دهک‌های اول نیازمند دریافت سبد کالایی غذا و معیشتی هستند، سبد‌هایی که باید به در منازل آن‌ها برده شود، سه دهک ابتدایی جامعه که پایین‌ترین درآمد‌ها را دارند حتما باید به طور مداوم کمک‌های مستقیم غذایی دریافت کنند، دهک‌های میانی هم مشمول بخشودگی‌ها و عدم دریافت جریمه‌ها شوند تا بار تورمی کمتری به جامعه تحمیل شود و بخشی از درآمد‌های از دست رفته مردم جبران شود. دولتمردان باید متوجه این موضوع مهم باشند که بزرگترین گردش مالی بازار‌ها و کسب و کار‌های خرد در بازار سنتی شب عید رقم می‌خورد، گردش مالی عظیمی که ماحصل فعالیت‌های کسبه جزء وحتی دست فروشان کنار خیابان تا بنگاه‌های تولیدی کوچک و متوسط که تامین کننده کالا‌های کسبه خرد هستند از شیوع کرونا و رکود حاصل شده لطمه دیده اند، لذا سازمان مالیاتی نباید به عنوان یک ماه یعنی یک دوازدهم درآمد معافیت مالیاتی اعمال کند، بلکه اندازه سه چهار ماه درآمدی یا بیش از آن در نظر بگیرد.

ناشناخته بودن ویروس و عملکرد آن احتمال فعال بودن وتاثیر گذاری کرونا را در ماه‌های گرم سال محتمل کرده است آیا اگر روند کنونی تداوم بیابد دولت قادر به حمایت‌های مورد نیاز از مردم خواهد بود؟
مهمترین موضوعی که دولت باید به آن توجه کند الگو برداری از اقدامات پیشگیرانه چینی هاست که نشان داد ویروس قابل کنترل است، لذا اگر دولت اقدامات اولیه را به موقع وبه اندازه لازم انجام می‌داد شاید با خیال راحت تری از ماه‌های آینده سخن می‌گفتیم، اما خوشبینانه‌ترین حالت این است که هیچ ویروسی دائمی نیست و اگر همچنان باقی بماند بشر خود را با آن تطبیق می‌دهد، بنابراین اثر اولیه ویروس در دو سه ماه اول شوک آور است چرا که همه گیری سریع آن تا حدودی موجب عدم توجه به راهکار‌های مناسب می‌شود، اما اگر شرایط کرونایی کنونی حتی در ماه‌های گرم سال نیز با ما باشد به هر حال اقتصاد با این وضعیت منطبق می‌شود و اثر ماه‌های آینده بر اقتصاد همانند اثر روز‌ها وهفته‌های اول نیست بنابراین در حال حاضر باید نگران وضعیت کنونی وعبور از بحران شب عید بود تا آن زمان دولت حتما راهکاری برای اتفاقات پیش رو خواهد داشت.
محدودیت تجارت در مرز‌ها و بسته شدن بسیاری از مرز‌های کشور‌های همسایه بر صادرات ایران چه تاثیراتی بر اقتصاد به جا می‌گذارد؟ این تاثیرات خود را در کوتاه مدت نشان می‌دهند یا در میان مدت؟
بسته شدن مرز‌ها و محدود شدن صادرات کالا‌های غیر نفتی ما تاثیر منفی بر اقتصاد کشور به جا می‌گذارد، اثر آن را در چند ماه آینده خواهیم دید، ثبات بازار ارز در شرایط کنونی به دلیل نبود تقاضای بازاراسکناس ناشی از ویروس کرونا است، اگر سر وکله ویروس کرونا در شب عید پیدا نمی‌شد بانک مرکزی روز‌های سختی را در پیش داشت، چرا که تعیین نرخ ارز ناشی از تقاضای بازار اسکناس است، با آنکه تقاضا کمتر از ۶ درصد ارز مصرفی کشوراست، اما بر قیمت ارز تاثیر قابل توجهی می‌گذارد، قاعدتا ویروس کرونا این اثر را از بازار بیرون برده که قیمت ارز کنترل شده است.   اگر در شرایط عادی باشیم و واردات به شکل عادی انجام شود منابع ارزی کشور به شدت لطمه می‌خورند، بازار نفت با افت قابل ملاحظه قیمت جهانی مواجه شده است و صادرات غیر نفتی در تمام جهان تحت تاثیر عدم خرید چین نوسانات زیادی را تجربه می‌کند. چین در سه ماه گذشته تقاضایی برای خرید مواد اولیه، انرژی و سنگ آهن و سایر کالا‌ها از بازار‌های مختلف دنیا نداشته است، بیشتر بازار‌های دنیا ۱۰ درصد از این روند تاثیر گرفته وکالا‌ها با قیمت‌های کمتری به فروش می‌رسد. همانطور که بیشتر اقتصاد‌های دنیا با شیوع کرونا لطماتی دیده اند، برآورد‌ها نشان می‌دهد تا پایان فروردین ماه سال ۹۹ نیازمند تزریق نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار به اقتصاد هستیم، سال آینده علاوه بر روال رکود و کسری بودجه‌ای که داشتیم این موضوع نیز سختی شرایط را دو چندان می‌کند.   علاوه بر این سالانه نیازمند تزریق ۴۰ میلیارد دلار ارز به همه ساحت‌های اقتصادی اعم از تجارت خارجی، داخلی و تولید داخلی در سطح خرد و کلان هستیم، اگر ویروس کرونا به ماه‌های بعد از فروردین سال ۹۹ کشیده شود نیاز ما به منابع ارزی و مالی بیشتر می‌شود، لذا در حال حاضر برای جبران فوری خسارت‌های اقتصادی نیازمند ۱۲ میلیارد دلار ارزهستیم که با موافقت صندوق بین الملی پول و دریافت ۵ میلیارد دلارمی توانیم بخشی از این دغدغه را رفع کنیم، علاوه بر این مبلغ می‌توانیم از سایر منابع جهانی که جمهوری اسلامی ایران در آن عضو است مانند بانک زیر ساخت‌های آسیا و بانک جهانی و کمک خواستن از کشور‌های دوست بخشی از هزینه‌ها را جبران کنیم، به هر حال در سال آینده به برخی سازمان‌ها و نهاد‌های منطقه‌ای و بین المللی مقروض می‌شویم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا حریری اتاق بازرگانی ایران اعتماد مردم شعارهای اقتصادی نیازمند حمایت میلیارد دلار ویروس کرونا برای جبران بخشودگی ها بر اقتصاد هفت دهک روز ها شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۵۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست اجرای پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با حضور اساتید اقتصاد، مدیران رسانه‌ها و انسان رسانه‌های اقتصادی به همت ستاد رسانه مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد. در این نشست چگونگی پرداختن به شعار سال توسط رسانه‌ها به عنوان یک مطالبه مردمی بررسی راهکار‌های تحقق این شعار به عمل و پیوست رسانه‌ای برای ایجاد وحدت رسانه‌ای برای آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نباید شعار جهش تولید را تنها معطوف به دولت بدانیم

در این نشست حمیدرضا زندی جانشین رئیس و دبیر اجرایی ستاد رسانه‌ای فضای مجازی کشور با تاکید بر نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: این شعار دو بخش اقتصادی و اجتماعی داشته و بر نقش و مشارکت مردم در تحقق این جهش تاکید دارد و برهمین اساس نیاز به بسیج مردمی برای عملیاتی کردن آن هستیم.

وی با بیان اینکه نباید این شعار را معطوف به دولت بدانیم بلکه دولت بخشی از آن اجرای است و بسیاری از مراکز و دستگاه‌ها هستند که فراتر از دولت در ایجاد مشارکت مردم نقش دارند، اظهار داشت: جامعه در برخی موارد به‌دلیل کم‌کاری و عدم تولید محتوا به وضعیت اقتصادی کشور مثبت نگاه نمی‌کند. برای مثال میزان اخبار تعطیلی یک کارخانه با اخبار راه‌اندازی مجدد همان کارخانه فاصله زیادی دارد و در این زمینه نیازمند تحول اساسی، فرهنگی و ریشه‌ای هستیم.
دبیر اجرایی ستاد رسانه ای فضای مجازی کشور با بیان اینکه انتخاب شعار جهش تولید با مشارکت مردم از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتخابی دقیق و راهگشاست، تاکید کرد: حقیقتا توجه جدی به شعار سال و تحقق آن، می تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را هم حل کرده و گره از کار مردم باز کند.

زندی ادامه داد: ستاد رسانه ای فضای مجازی کشور بر همین مبنا و در جهت کمک به تحقق شعار سال، از مدت ها پیش با تشکیل جلسات متعدد، تلاش کرده که پیوست رسانه ای متقن و جامعی را با هدف دخیل کردن مردم عزیز کشور با موضوع تدوین کند که الحمدلله به نتایج بسیار خوبی هم رسیده ایم.

در ادامه حسن خجسته استاد حوزه رسانه و ارتباطات در این نشست، گفت: بدون وجود برنامه در دولت، رسانه‌ها نمی‌توانند در تحقق شعار سال اقدام کنند و حتما باید ایده‌های عملیاتی دولت در این زمینه مبنا قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه مطالبه عمومی یکی از راه‌های پیگیری تحقق شعار سال است، اظهار داشت: این مطالبه مردمی از مسئولان حتما می‌تواند یکی از راهکارهای جدی در این زمینه باشد و عزم مسئولان را برای تحقق شعار سال جزم‌تر کند.
 حسن نجفی سولاری با اشاره به این که توسعه و تولید ادبیات مشخصی دارند اما در جهش ابهام وجود دارد، گفت: برای تحقق این شعار به پیوست رسانه‌ای نیاز داریم که سه رویکرد تبیینی، آگاهی بخشی و تبلیغ را باید رسانه‌ها داشته باشد و براساس قالب و نوع هر رسانه با این سه رویکرد گفتمان سازی برای شعار سال ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: اصلی ترین هدفی که رسانه‌ها باید برای تحقق این شعار دنبال کنند، تغییر نگاه دولت و مردم و ایجاد انگیزه است.

پیشنهاد جمع آوری مطالبات قبلی مردم در زمینه جهش تولید

حسین دلیریان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در ادامه این نشست با تاکید بر این که نیاز به ایجاد دیدگاه عملیاتی در حوزه رسانه داریم، تصریح کرد: پیوست رسانه‌ای صرفا مربوط به نهادهای دولتی نبوده و در مرحله اول باید برای تمام کشور این پیوست تهیه شود و مطالبه تحقق شعار سال از طریق مردم، برای دولت ایجاد شود.

دلیریان موتور محرک این مطالبه‌گری را نخبگان اقتصادی دانست و تاکید کرد آنها می‌توانند با تعیین افراد و ارایه راهکارها برای برداشتن موانع، مطالبات را برای ایجاد مسئولیت پذیری فردی پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از خواسته‌های مردم در زمینه جهش تولید در سال‌های گذشته نیز هنوز محقق نشده، تصریح کرد: باید در ابتدا این مطالبات جمع آوری و در کنار شعار سال پیگیری شود تا اعتماد عمومی در جامعه فراگیر شود.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی متذکر شد: شبکه های اجتماعی بستر مناسبی برای پرداختن به این خواسته‌ها در سطح مردم هستند.

در ادامه این نشست حامد فروزان دستیار مردمی سازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جهش تولید باید با مشارکت مردم باشد و بخش خصوصی را بخشی از زیست بوم اقتصاد مردمی تلقی کنیم اما همه آن نیست چون مبتنی بر سرمایه است. باید نوع مشارکت در سطوح شراکت، فعالیت، مدیریت و بهره برداری تبیین شود. الگو سازی در کنار اعتماد سازی اتفاق می‌افتد که در حال حاضر الگوهای موفق اقتصاد مردمی وجود دارند. این درحالی است که آگاهی بخشی در این زمینه برای مردم یکی از اصولی است که باید به آن پرداخته شود.

راهکارهای عملیاتی یک پژوهشگر اقتصاد درباره تحقق شعارسال

حجت‌الاسلام سید محمدرضا رضی پژوهشگر حوزه اقتصاد کلان در این نشست با بیان اینکه مردم ما به دلیل ریشه‌های تاریخی به تولید کمتر فکر می‌کنند و به دلیل تعاریف متفاوت از اقتصاد مردمی فهم مشترک برای آن وجود ندارد، گفت: در مباحثی چون مالکیت، حق بهره برداری، عاملیت، مشارکت و مدیریت مهمترین بخش برای هدف گذاری را می‌توان عاملیت و فاعلیت مردم دانست.

وی افزود: تولید یک فعل اقتصادی نیست بلکه یک فعل انسانی است بنابراین مطالبه از دولت غلط است بلکه مردم باید برای تولید پیش قدم باشند.

ارایه راهبردها و راهکارها از زبان نخبگان و خواص، تولید علم و توزیع آن در سکوها، چهره‌سازی از شخصیت‌های انقلابی که در عرصه اقتصادی که مهجور هستند و حرف‌هایی برای استفاده دارند، برنامه‌ریزی برای بازنشر محتوای تاکنون دیده نشده و تولیدات فراوان در رسانه ملی و فضای مجازی، روایت جنگ تمام عیار اقتصادی برای مردم، مطالبه راهکارهای مردمی‌سازی اقتصاد در رسانه ملی از دولت، نیاز به رسانه تخصصی در عرصه اقتصاد مقاومتی و استفاده از زبان طنز و یا ساخت سریال از جمله پیشنهادات مطرح‌شده از سوی این پژوهشگر اقتصاد بود.

مشارکت مردمی مهمترین بخش برای روشن شدن موتور تولید است

در ادامه محمد خوش‌چهره عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و نماینده سابق مردم در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: آسیب شناسی نظام تصمیم‌گیری، سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و اجرایی در کشور یکی از مشکلات پایه‌ای در عدم درک صحیح مفاهیم مشترک در این حوزه است.

خوش‌چهره با اشاره به اینکه جهش برای حرکت از سکون نیاز به پیش شرط دارد، افزود: مشارکت مردمی مهمترین بخش برای روشن شدن این موتور است و دنیا بر روی سرمایه انسانی که همان علم و دانش است تمرکز کرده است. همچنین سرمایه اجتماعی اصل بعدی است که تعاون و همکاری تبلور آن است.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی هدف دشمن مردم است بنابراین باید با درک این مهم، پروژه های ملی با تضمین ملی بودن ایجاد کنیم و این پروژه ها مولد باشند.

وی با اشاره به اهمیت اقتصاد دیجیتال افزود: قطعا فضای مجازی می‌تواند در ارایه خدمات مولد موثر باشد که البته نیاز به زیرساخت و ساختار مناسب و رفع موانع است تا بتوان از همه ظرفیت آن به خوبی استفاده کرد.

در ادامه نیز مهندس لیالی، معاون اجرایی قرارگاه جهاد تبیین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جهش تولید زمانی محقق می‌شود که به صورت فرایند به آن پرداخته شود و جای خالی پیوست رسانه‌ای در دولت احساس می شود که باید به کمک این سلسله نشست‌ها و گفتمان‌ها این خلاء پر شود.

حسین عباسی‌فر اقتصاد دان و استاد دانشگاه نیز در ادامه این نشست تصریح کرد: بند ۲اصل ۴۳ قانون اساسی و بند ب سیاست های کلی اصل ۴۴ که بر اصل کار و تولید و مالکیت تاکید دارند، در راستای تحقق شعار امسال است که اگر به آنها به درستی پرداخته شود این شعار محقق خواهد شد.

سازوکار عملی مردمی سازی را مشخص کنیم

در ادامه این نشست که بیش از ۷ ساعت به طول انجامید، محمد عکاف از مدیران رسانه‌ای کشور با بیان اینکه اساسی‌ترین مسئله در شعار سال این است که آن را یک مانیفیست اجرایی و سیاستگذاری بدانیم نه یک شعارِ صرف، گفت: ما تا در رسانه‌ها برای مردم منفعت تولید نکنیم، نمی‌توانیم اثرگذار باشیم. ما می‌توانیم برای جهش تولید، تولید مفهوم کنیم تا بفهمند این شعار برای آنها منفعت دارد.

در ادامه این نشست آقایان ملکی، حسینی و طه رمضانی نیز نظرات خود را درباره چگونگی تدوین پیوست رسانه‌ای شعار سال بیان و بر مقابله جدی با فساد از طریق دولت، جوان سازی نظام اداری و مکلف کردن نظام‌های مرتبط به انجام وظایف خود و برخورد جدی با متخلفان، پرهیز از شعارزدگی، تهیه پیوست رسانه‌‌ای مناسب و تلاش برای ورود بخش خصوصی و تعاونی به اقتصاد ملی تاکید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جبران خسارت‌های سیل به روستای قطرم بافق
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال الزامی است
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • وزیر کار: جامعه کار و تولید مخاطب اصلی شعار سال
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته