Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  شایعه سازی ها از آنجایی آغاز  می شود که قوای جدیدی به کمک قوه مجریه برای ایجاد آرامش و تامین نیازهای اساسی مردم برای مقابله با کرونا روی کار می آید.

همزمان با دستور رهبر انقلاب اسلامی به ستاد کل نیروی های مسلح برای همکاری با دولت جهت ریشه کن شدن ویروس منحوس کرونا, رسانه ها معاند و دامن زنندگان شایعات بر طبل قرنطینه شدن شهرها بویژه پایتخت زده و مردم را برای خریدهای مشابه کشورهای اروپایی و هجوم به فروشگاه ها ترغیب می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جریان با سو استفاده از شرایط فعلی قصد تصویرسازی از ایران برای ضعیف جلوه دادن مردم در مقابله با بحران را داشته و از اخبار جعلی قصد برهم زدن اذهان عمومی را باخود به دنبال دارد.

به دستور رهبری سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از  تصمیم قرارگاه مبارزه با کرونای نیروهای مسلح برای کاهش تردد در کشور از ۲۴ ساعت آینده سخن گفت؛ همچنین صحبت‌هایی از یک بسیج همگانی به میان آمد که برای تمام مردم کشور تست اولیه احتمال ابتلاء به کرونا را انجام خواهد داد و مبتلایان احتمالی شناسایی و قرنطینه خواهد کرد.

همین موضوع باعث شد تا بازار شایعات داغ شده و خبر تعطیلی پمپ‌های بنزین، نانوایی‌ها، فروشگاه‌ها و مواردی از این قبیل به میان بیاید. هر چند در همان ساعات ابتدایی مسئولان ستاد ملی مبارزه با کرونا این شایعات را تکذیب کردند و اخطار دادند که هجوم بردن به این مراکز ممکن است خطر ساز شود؛ اضطراب و نگرانی در دل مردم باقی‌ ماند.

 فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در تهران این احتمال که تهران از امروز و با تصویب ستاد عالی مبارزه با کرونا به حالت قرنطینه محدود در آید را داد. او از وضع قوانین جدید برای کاهش حضور مردم در فعالیت‌های عمومی سخن گفته اما شرح دقیقی درباره جزئیاتش نداده است.

قرنظینه نداریم؛ تنها وضع قوانین جدی در ترددها

حرف‌های دکتر زالی فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در تهران این احتمال که تهران از امروز و با تصویب ستاد عالی مبارزه با کرونا به حالت قرنطینه محدود در آید . او از وضع قوانین جدید برای کاهش حضور مردم در فعالیت‌های عمومی سخن گفته اما شرح دقیقی درباره جزئیاتش نداده است اما شاید تعطیلات پایان سال ادارات کمی زودتر از همیشه آغاز شود.

نگرانی‌ها در ذهن‌ها باقی مانده بود و حرف‌های علیرضا زالی، فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در تهران این نگرانی‌ها را تشدید کرد؛ او از وضع قوانین جدید برای کاهش حضور مردم در فعالیت‌های عمومی خبر داد اما شرح دقیقی درباره جزئیات آن ارائه نکرد و همین باعث شد تا حرف‌هایی از قرنطینه شدن تهران و تطعتیلی مراکز فروش و پمپ بنزین‌ها و کاهش عرضه به میان امد.

در همان ساعات ابتدایی شایعه تعطیل شدن یا قرنطینه شدن تهران تکذیب شد؛ انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران طی بیانیه‌ای تمام شایعاتی که با موضوع قرنطینه تهران بیان شده بود را یک دروغ بزرگ خواند و تاکید کرد خبری از قرنطینه شدن تهران یا تعطیلی مراکز فروش و کارخانجات کشور نیست.

اما اضطراب و نگرانی از مواجهه با کمبود در دل مردم کشور افتاده است؛ متاسفانه ویروس کرونا به هر کشوری که وارد شده با کلمه‌‌ای به نام کمبود مواجه بودا است؛ در شرایط فعلی بسیاری از کشور‌های بزرگ دنیا با شرایط سختی دست و پنجه نرم می‌کنند که می‌توان آن را قحطی نامید. اقلام اساسی و مهمی مثل خوراکی‌ها و مواد بهداشتی به طور چشم گیری در فروشگاه‌ها و مراکز عرضه این کشور‌ها کاهش پیدا کرده است.

همین موضوع نگرانی‌های مردم ایران را تشدید کرده است و نگرانی از بروز چنین مشکلی عده‌ای از هموطنانمان را به سمت فروشگاه‌ها و مراکز عرصه کشانده و اضطراب ناشی از ترس باعث شدا تا بیش از نیازشان اقدام به خرید کنند.

هیچ یک از مراکز خرید و عرضه اقلام اساسی تعطیل نمی شوند

حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تعطیلی فروشگاه‌های سطح کشور، با اشاره به جلسه فوق‌العاده‌‎ای که در ستاد تنظیم بازار برگزار شد؛ اظهار کرد: زمزمه‌های محدود شدن عبور و مرور و یا کنترل شدن مراکز خرید که جمعیت  به سمت برخی به سمت آن ها برای خرید هجوم برده‌اند ما را ملزم به تشکیل جلسه ویژه‌ای برای  کنترل این اتفاقات کرد.

او تاکید کرد: دوشادوش کادر پزشکی که برای حفظ سلامت مردم تلاش می‌کنند نیاز به فعالیت بخش پشتیبانی وجود دارد. تامین اقلام ضروری و مایحتاج مورد نیاز مردم تعطیلی پذیر نیست و در هیچ دوره‌ای تعطیل نمی‌شود. بنابر این امروز خیلی محکم اعلام کردم که زنجیره تامین، توزیع، حمل و نقل و عرضه کالاهای اساسی به خصوص اقلام ضروری برای مقابله با کرونا تعظیل نخواهد شد.

مدرس خیابانی با اشاره به ادامه فعالیت واحدهای تهیه اقلام بهداشتی و غذایی تصریح کرد: در هیچ شرایطی تعطیلی برخی واحدهای ضروری امکان پذیر نیست؛ حتی اگر در سخت‌ترین حالت، دولت قصد کنترل عبور ومرور را داشته باشد اقلام ضروری استثنا خواهند بود.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: هر نوع محدودیتی که دولت قائل شود برای فعالیت‌های غیر ضرور مردم است که بیشتر جنبه تفریحی دارند؛ بنابراین عرضه، تامین، حمل و تولید کالاهای اساسی تحت هیچ گونه محدودیتی قرار نمی‌گیرد. امسال ابلغ کردیم تا حتی تعطیلی‌های متداول که هر سال وجود داشت به کم‌ترین میزان ممکن کاهش پیدا کند.

او ادامه داد: برای تامین و تدارک کالاهای اساسی و انتقال آن‌ها از بنادر هماهنگی مناسبی با بخش‌هایی مثل گمرکات، سازمان بنادر، بانک مرکزی، سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد، سازمان راهداری و وزارت کشور انجام شده است تا علاوه بر اقلام ضروری و فاسد شدنی، عبور و مرور مواد شوینده و ضد عفونی کننده و سایر اقلام بهداشتی ضروری هم با هیچگونه محدودیتی مواجه نشود.

خیابانی درباره احتمال بروز کمبود گفت: قحطی و کمبود در کشور ما معنایی ندارد چرا که هم زخیره استراتژیک مناسبی در اختیار دارد تولید کنندگان و بخش فروشگاه‌ها شرایط ویژه ابلاغ شده است. هیچ تفاوتی بین بخش پشتیبانی و کادر پزشکی وجود ندارد، مراکز تولید و عرضه با تمام قوا دوشادوش کادر پزشکی حرکت خواهیم کرد تا مشکلی برای مردم کشورمان ایجاد نشود.

شرایط متفاوت کشور ما باعث شده تا دخیره استراتژیک و برنامه ریزی متفاوتی نسبت به سایر کشورها داشته باشیم؛ با توجه به همزمان شدن ورود ویروس کرونا به کشورمان با ایام شب عید می‌توانیم این نوید را به کشور بدهیم که ذخیره استراتژیک برای ماه‌ها بعد در انبار‌ها قرار دارد و با کمبودی مواجه نخواهیم شد.

تاکید قائم مقام وزیر صمت و سایر مسئولان کشوری بر باز بودن مراکز تولید، توزیع و فروش این نوید را به ما می‌دهد که هر زمانی می‌توانیم با مراجعه به مراکز فروشگاهی اقدام به خرید اقلام مورد نیاز خود کنیم اما هنوز مشخص نیست که چه محدودیت‌های برای ایام نوروز و کنترل رفت‌ و امد‌های اضافی در نظر گرفته شده است.

تعطیلی نانوایی ها کذب محض است

محمدجواد کرمی رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه حجیم صنعتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره تعطیلی نانوایی‌ها اظهار کرد: تعطیلی نانوایی‌ها کذب است این در حالی است که حتی در روز اول و دوم فرودین ماه۹۹ هم نانوایی‌ها باز هستند.

رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه حجیم صنعتی ادامه داد: تمام نانوایی‌ها همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند، به طوری که در جلسه امروز که با حضور مسئولان وزارت صمت؛ برگزار شد بر ادامه فعالیت نانوایی‌ها با رعایت کامل موازین بهداشتی تاکید شده است.

کرمی در ادامه گفت: شرکت بازرگانی دولتی، فردا سهمیه آرد دهه اول فرودین ماه را برای نانوایان در کل کشور شارژ می‌کند، این تمهیداتی است که دولت در اختیار آن‌ها قرار داده است.

به گفته رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه حجیم صنعتی؛ تمام نانوایی ها اعم از سنتی، حجیم و صنعنی به صورت کامل باز است و هیچ نانوایی حق تعطیلی ندارد و اگر افراد با تخلفی مبنی بر بسته بودن واحد نانوایی مواجه شدند با اتحادیه تماس بگیرند.

کرمی گفت: باتوجه به شیوع ویروس کرونا و عدم مسافرت شهروندان، هیچ تعطیلی برای نانوایی‌ها لحاظ نخواهند داشت.

پمپ بنزین ها در سخت ترین بحران ها هم فعال هستند

حمید قاسمی معاون مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کمبود بنزین و احتمال تعطیل شدن جایگاه‌های عرضه سوخت که موجب ازدحام در  جایگاه های سوخت برخی از شهرها شده است، گفت:  تا به امروز خبری مبنی بر تعطیل شدن جایگاه های سوخت در کشور نشده است چرا که  روزانه مدیران منطقه این جایگاه ها را مورد بررسی قرار می دهند.

او ادامه داد: در برخی از مواقع برخی از جایگاه ها به دلیل مشکلات وراثتی از دسترس خارج می شوند که این مبحثی جداست و باید از مراجع دیگر مورد بررسی قرار گیرد.

قاسمی با اشاره به ازدحام در برخی از جایگاه‌های عرضه سوخت افزود: عده‌ای با سوءاستفاده از فضای موجود جامعه به این شایعات بی‌اساس دامن زده‌اند.

بیشتر بخوانید: جزئیات سهمیه بنزین بهار و تابستان ۹۹

او در ادامه  با اشاره به نبود مواد شوینده در برخی از جایگاه های سوخت اضافه کرد: در واقع این مشکل از جایگاه های سوخت نیست و یک بحران در موجودی مواد شوینده باتوجه به شیوع ویروس کرونا در کشور است.

قاسمی تصریح کرد: شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی کشور به تمامی دانشگاه های علوم پزشکینسبت به تامین مواد شوینده و بهداشتی برای جایگاه های سوخت نامه زده است تا پیگیر این موضوع باشند.

معاون مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور گفت: تمامی جایگاه داران توزیع فرآورده مایع و سی‌ان‌جی مقرر شد تا فرآیند سوختگیری و پرداخت در تمامی جایگاه‌های عرضه سوخت توسط اپراتور جایگاه انجام با دستکش یکبار مصرف انجام شود و همچنین جهت استفاده عموم مردم در دسترس افراد قرار بگیرد و فرآیند سوختگیری و پرداخت بدون دستکش یکبار مصرف نباید انجام شود.

او ادامه داد: سلامت کارکنان برای ما اولویت دارد به همین دلیل به جایگاه ها تاکید کرده ایم که خود کارکنان فرآیند سوخت گیری خودروها را انجام دهند.

قاسمی با بیان اینکه هنوز مشخص نیست که آیا می توان از طریق یک سازمان بیرونی مواد ضدعفونی ودستکش را در اختیار جایگاه ها قرار داد، افزود: این مساله نیز یکی از چالش های موجود است که باید پیگیری شود،قرار نیست شرکت ملی پخش مواد ضدعفونی را در اختیار هموطنان در مواقع سوختگیری قرار دهد می بایست جایگاه ها با سازمان های بهداشت مناطق خود مذاکره کنند.

در پایان گفتنی است که این روزها شرایط ویژهمقابله و محاطفت از ویروس کرونا نباید منجر به این شود که هر اخبار جعل و هدف داری در قالب درک عمومی قرار گرفته و سیستم مدیریتی مردم برای خریدهایشان از دست برود. بلکه با رعایت نکات بهداشتی و انجام توصیه های پزشکی باید در کاهش ترددهای غیر ضرور تلاش کرد. فروشگاه ها و خریدهای چندین ماهه خود منبع گسترش ویروس کرونا است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ستاد تنظیم بازار اقتصاد مقاومتی کرونا ویروس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان مبارزه با کرونا جایگاه های سوخت جایگاه ها شرکت ملی پخش فروشگاه ها مواد شوینده اقلام ضروری قرنطینه شدن ویروس کرونا وضع قوانین نانوایی ها برای کاهش باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۶۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت

به گزارش پارس نیوز ، اخیراً بحث درباره ساختِ گران سریال در شبکه نمایش‌خانگی به سمتِ تلویزیون هم آمده است. یکی از تهیه‌کنندگان این‌طور گفته که هر قسمت 2 میلیارد تومان آب می‌خورد.

او کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین 2 و 2.5 میلیارد تومان می‌داند؛ با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا 1.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت آغاز شوند، اما سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام 2 تا 2.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت می‌رسند.

حتی یکی از تهیه‌کنندگان سیما پرده از نرخ پایه تولید سریال الف در سال 1402 دقیقه‌ای 30 میلیون تومان برداشت. این گمانه‌زنی‌ها به سمتِ‌سریال‌های زیرخاکی و نون‌خ آمد. حتی برخی این‌طور اعلام کردند که سعید آقاخانی با دستمزد نجومی دوباره به تلویزیون آمده و حواشی‌ای خاص را به جان خریده است.

مهدی فرجی در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، بودجه عجیب و غریب و دستمزد نجومی سعید آقاخانی به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً بودجه این سریال به مانند بودجه‌های دیگر سریال‌های معمولی تلویزیون است. حتی یک ریال از میراث فرهنگی دریافت نکردیم. با بودجه صداوسیما که بسیار بودجه معمولی بود مثل دیگر سریال‌هایش این کار را ساختیم.

وی افزود: می‌گویند سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ این نکته را از همان «نون‌خ» اول هم می‌گفتند او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است برای هرکدام یک دستمزد می‌گیرد. اما آن موقع گفتم و الان هم می‌گویم دستمزد سعید آقاخانی مثل دستمزدهایی است که صداوسیما به همه پرداخت می‌کند. او برای «نون‌خ» که از نویسندگی تا مونتاژ حدوداً یک سریال درگیر کار بود رقمی که دریافت کرد حتی به مراتب از سریال «راز بقا» نمایش‌خانگی به مراتب کمتر بود. شاید برخی بپرسند چرا؟ چون آقاخانی به شاد کردن مردم علاقه‌مند است و این باور را دارد صداوسیما همچنان رسانه فراگیری است و مردم آن را می‌بینند.

فرجی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا سعید آقاخانی نسبت به اظهارنظر مجازی که داشته، «نون‌خ‌5» پایان مجموعه‌های «نون‌خ» است تجدیدنظری خواهد داشت، گفت:‌ نمی‌دانم واقعاً؛ یک مقدار باید جلو برویم و ببینیم ظرفیت‌های داستانی برای «نون‌خ6» پیدا می‌شود.

فرجی همچنین در خصوص احیای نهضت ساخت سریال‌های دنباله‌دار تلویزیون توسط سیمافیلم، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سریال‌هایی که چند فصله‌اند و به صورت سری ساخته می‌شوند، قصه است. حتماً باید به قصه به طور خاص و ویژه توجه کنیم، زیرا توجه به قصه و فیلمنامه، این ظرفیت را ایجاد می‌کند که مردم آن سریال را دوباره ببینند و دنبالش کنند. به هر حال این نوع سریال‌ها برای مردم یک نوع وابستگی ایجاد کرده که قصه و فیلمنامه خوب می‌تواند این خاطرات خوش و نوستالژی زیبا را برایشان تکرار کند.

او در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌های تلویزیون را باور دارد که 70 درصدِ مردم تلویزیون می‌بینند، افزود: من گاهی احساس می‌کنم بینندگان ما بیشتر از این آمارها و ارقام‌اند. صداوسیما شاید در این خصوص خیلی سختگیرانه اظهارنظر می‌کند. در ارتباطاتی که با مردم داریم می‌بینیم مخاطبان ما را به واسطه «نون‌خ» می‌شناسند و چقدر این سریال را دنبال کرده‌اند؛ به این باور می‌رسیم شاید بیش از این درصدها مردم مخاطب تلویزیون و سریال‌هایش هستند.

فرجی که گفته می‌شود قرار است یک سریال در نمایش‌خانگی را پیگیری کند به «کندو» احمدرضا درویش اشاره کرد که خیلی جدّی امسال این سریال را دنبال می‌کند که به جایی برسد.

دیگر خبرها

  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • در صحن شورای شهر همدان چه گذشت؟
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • حمایت قاطع مردم پشتوانه فرماندهی انتظامی کشور برای ادامه طرح نور
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد