Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان در تلاش هستند تا با استفاده از نانوذرات بتوانند ویروس کرونا را در بدن بیماران شناسایی کرده و آن‌ها را از بین ببرند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، تاکنون هیچ واکسن یا درمان خاصی بیماری حاد تنفسی که ناشی از ویروس کرونا ۲ و SARS-CoV-۲ است، ساخته نشده است. از اواخر سال ۲۰۱۹، وقتی ویروس کرونا شیوع پیدا کرد، محققان برای یادگیری بیشتر درباره SARS-CoV-۲ که از خانواده ویروس‌های کروناست، با هم رقابت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویروس به علت شکل تاج مانندی که دارد کرونا نام گرفته است.
توماس وبستر مهندس شیمی در دانشگاه نورث استرن و متخصص دارو و فناوری‌های نانویی یکی از دانشمندانی است که ایده‌ها و فناوری‌های خود را در مرکز کنترل و جلوگیری بیماری (CDC) برای مقابله با شیوع کووید-۱۹ به اشتراک می‌گذارد.
وبستر می‌گوید ایده استفاده از نانوذرات به علت ساختار کووید-۱۹ است که شکل ساختاری آن در مقیاس نانو است و در این مقیاس ماده بسیار ریز بوده؛ تقریبا هزار برابر کوچکتر از ضخامت یک تار مو است. هدف وبستر ساخت ذراتی است که می‌تواند به ویروس‌های SARS-CoV-۲ بچسبد و آن‌ها را با ترکیبی از نور مادون قرمز تخریب کند. سپس توانایی ویروس‌ها برای زنده ماندن و تولید دوباره در بدن را متوقف کند.
وبستر گفت: «شما باید به انداره ذرات فکر کنید، اگر بخواهید در گستره نانو، ویروس را شناسایی کرده و از کار بیاندازید.» پیدا کردن و خنثی‌سازی ویروس‌هایی که اندازه نانو هستند، هسته اصلی تحقیق وبستر و دیگر محققان است که آن را ترانوستیک (theranostics) می‌نامند. این رشته جدید پزشکی بر درمان و تشخیص تمرکز می‌کند. با استفاده از این رویکرد آزمایشگاه وبستر برای مبارزه با میکروب‌هایی مانند آنفولانزا و سل در مقیاس نانو تخصصی شده است.
او می‌گوید: «ارائه یک رویکرد برای تشخیص وجود ویروس و رویکرد دیگری برای درمان آن خوب نیست. داشتن یک ذره که هم تشخیص و درمان را با یک رویکرد برای شما آسان کند، مطلوب است.»
ویروس‌ها بیشتر از طریق ذرات کوچک از راه تنفس، حرف زدن، عطسه و سرفه در هوا پخش می‌شوند و از طریق چشم، دهان و بینی وارد بدن می‌شوند. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که این میکروب‌ها برای چندین روز می‌توانند روی پیشخوان، نرده و دیگر سطوح سخت زنده بمانند.
وبستر می‌گوید این یکی از دلایلی است که باعث می‌شود کووید-۱۹ در مرکز شیوع باشد. نانوذرات می‌توانند پاتوژن‌ها را حتی قبل از اینکه وارد بدن شوند، بیرون از بدن روی سطوح یا اشیاء از بین ببرند. آزمایشگاه وبستر موادی را ایجاد کرده که هنگامیکه روی سطح و اشیا اسپری می‌شوند به ویروس‌ها حمله می‌کنند. برای دستیابی به طیف گسترده‌ای از ویروس‌ها، باکتری و دیگر پاتوژن‌ها همان فناوری می‌تواند تنظیم و استفاده شود.
برخلاف دیگر دارو‌های جدید با ساختار‌های مولکولی بزرگ، نانوذرات بسیار کوچکند و  می‌توانند در بدن شما بدون مختل کردن دیگر عملکرد‌ها از جمله سیستم ایمنی، حر کت کنند. وبستر ادامه می‌دهد: «دقیقا مانند یک ناظر، نانوذرات می‌توانند وارد جریان خون شوند، آن‌ها می‌توانند در بدن شما بسیار راحت‌تر و در زمان بیشتری بمانند و سعی کنند تا ویروس را شناسایی کنند.»
وبستر گفت: برای انجام همه این کارها، CDC باید از ویژگی‌های لازم ساختاری برای خنثی کردن SARS-CoV-۲ آگاه باشد. شما باید آنچه که برای قرار دادن در نانوذرات برای حمله به ویروس‌ها لازم است بدانید. یک جایگزین برای نانودارو‌ها تولید مولکول‌های مصنوعی است. اما وبستر می‌گوید که این تکنیک چالش برانگیز است. مولکول‌های مصنوعی درمورد شیمی درمانی که برای درمان سلول‌های سرطانی استفاده می‌شوند، می‌توانند عوارض جانبی شدید را به همراه داشته باشد.
یکی از دلایل اصلی عدم وجود این راه حل‌ها این است که همانطور که نانوذرات برای جنگیدن با ویروس‌ها ایده آل هستند، باعث نگرانی سازمان دارویی فدرال آمریکا نیز هستند. به دلیل اندازه آنها، نانوذرات بسیار گسترده هستند و ممکن است دیگر نقاط بدن را نیز درگیر کند. برای کاهش این خطر آزمایشگاه وبستر روی اکسیدآهن متمرکز شده است.
وبستر بیان می‌کند: «حتی اگر عفونت ویروسی داشته باشید نیازمند آهن هستید، چون بسته به میزان عفونت احتمالا دچار کم خونی خواهید شد. ما درحال تولید این نانوذرات با استفاده از مواد شیمیایی هستیم که می‌توانند به سلامت شما کمک کنند. نانوذرات آهنی می‌توانند با استفاده از میدان مغناطیسی برای هدف قرار دادن اندام‌های خاص مانند شش‌ها و دیگر نواحی مستعد عوارض تنفسی بعد از عفونت، هدایت شوند. این همان کاری است که نمی‌توان با مولکول‌های مصنوعی جدید انجام داد.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو درمان بیماری کرونا دستاورد جدید محققان واکسن کرونا ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۶۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاکانی: ورود اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی دارد | می خواهند قراردادمان با چین را منحل کنند اما نمی توانند

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، علیرضا زاکانی در گفتگوی ویژه خبری تلویزیون درباره قرارداد شهرداری تهران با چین در حوزه واردات واگن و اتوبوس برای حمل و نقل عمومی تهران توضیحاتی داد که مهمترین بخش های آن را در زیر می ‌خوانید:

* ۶۶ درصد رفت و آمد تهران با حمل و نقل شخصی است و ما در زیر ساخت دچار عقب افتادگی تاریخی هستیم. ما در داخل هر ظرفیتی بود دنبال کردیم و ۳ هزار اتوبوس داخلی قرارداد بستیم از ۱۱ هزار دستگاهی که تهران نیاز داشتیم. ما ۱۸۸۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که ۸۶۰ دستگاه آن کار می کرد الان ۲۱۰۰ اتوبوس فعال داریم که در چند روز آینده به ۲۴۰۰ دستگاه می رسد.

* ۷۲ هزار تاکسی در تهران داشتیم که فرسوده بود یا ۶ هزار ون داشتیم که برای ۱۵ سال پیش بود. در مترو نیز یک عقب افتادگی جدی داریم لذا موضوع توسعه زیرساختهای شهر از جمله مترو بود.

* ما قراردادی که در دوره قبل راکد مانده بود را زنده کردیم و خرید واگن را آغاز کردیم. در سفرمان به چین با شرکت مربوطه قرارداد را از ۲۴ ماه به ۱۲ ماه تبدیل کردیم که ۱۲ ماه به نفع ما شد. همچنین تکنولوژی بوژی که در ایران نبود را که ۸۸ میلیون دلار خریداری کرده بودند را با ۷ و نیم میلیون یورو به ما دادند و مکلف شدند که توسعه واگن سازی ما را دنبال کنند. با این قرارداد ۲۵ میلیون یورو به صرف ایران عمل کردیم.

* ۷۹۱ واگن قرارداد بستیم و نمونه آن در خرداد ماه در چین تحویل خواهد شد و اواخر سال باید قطار تحویل ایران شود. مردم بدانید اتفاق بزرگی در کشور می افتد و در شهرداری و دولت خدمات بزرگی رخ خواهد داد.

* ۱۱۳ واگن داخلی هم قرارداد بستیم که اولین رام آن در حال تست است و افتخار ماست که داخلی سازی کردیم و ۲۸۰ واگن نیز مجدد قرار داد بستیم که مجموعا ۱۱۸۴ واگن می شود. در کنار افتتاح ایستگاه های بیشتر واگن نیز وارد می شود که مردم معطل نشوند.

* خطوط جدید به غیر از ۷ خط قدیمی فعال هستند و خط ۸ و ۹ و ۰ و ۱۱ در حال ساخت هستند.

* چین دو ویژگی دارد که منبع مالی و تکنولوژی خوبی است و ما می خواستیم از این دو مورد استفاده کنیم. در حوزه حمل و نقل دیدیم که قیمت ها ارزان تر و کیفیت بالاتر است. شما جای ما باشید چه می کنید؟ ما به چین گفتیم که باید با شهرداری تهران شریک شوید و در واردات و تکنولوژی و شراکت با شهرداری تهران همکاری کنید و گفتیم که باید با ما شریک شوید که قبول کرد. در کنار اینکه ۳ هزار اتوبوس از داخل خریدیم که گفتند تحویل آن تا ۳ سال طول می کشد.

* ما ۵۰۰ دستگاه اتوبوس با ۲۷۳ هزار یورو قرارداد بستیم و پیش پرداخت دادیم که ۱۰۰ دستگاه امسال و ۴۰۰ دستگاه سال آینده به ما می‌دهند. ۲ هزار دستگاه دیزل هم داخل خریداری کرده بودم که عمده هزینه را پرداخت کردیم که آنها هم در حال تحویل هستند. ۵۰۰ دستگاه برقی داخل نیز ۱۰۰ دستگاه آن امسال و ۴۰۰ دستگاه سال آینده می آید.

* وقتی ما آنجا رفتیم دیدیم قیمت‌ها بسیار متفاوت است، آمدیم گفتیم ما داخل هرچه تعهد کردیم می خریم اما اعلام کردیم با قیمت قبلی نمی خریم و باید با قیمت به روز به ما تحویل دهند. پذیرفتند که با قیمت پایین تر به ما اتوبوس بدهند. ما نمی توانستیم نیاز مردم کشور را گروگان بگیریم و بگوییم حتما باید از داخل تهیه کنیم.

* ما خودروهایی را از خارج خریدیم که کیفیت عالی داشته باشند. نکته مهم دیگر این بود که اتوبوس های داخلی ما نیز ۴۴ هزار یورو زیر قیمت تهیه شد. در همان رفتن و آمدن ما در ۵۰۰ دستگاه اتوبوس، از ۳۱۶ هزار یورو، قیمت را به ۲۷۳ هزار یورو کاهش دادیم و این سود را برای شهرداری تهران و مردم تهران نگه داشتیم.

* در خرید خارجی، گام اول ما کسب رضایت آنها برای تامین مالی بود. آنها پذیرفتند که برای ما یوزانس سه ساله با قیمت بسیار خوب انجام دهند. اولین بار بود که چینی ها با ایرانی تفاهم یوزانس می کردند. یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورو یوزانس برای اتوبوس، ون و تاکسی برقی کردند.چین حاضر شد با عددی کمتر از توافق با دولت‌ها با شهرداری تهران یوزانس کند. رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که این اتفاق برای اولین بار صورت گرفت. در داخل کشور ۲۵ درصد نقد، ۲۵ درصد ملک و ۵۰ درصد تسهیلات می پردازیم.

* بانک شهر بانک عامل ما در این قرارداد بود. بعد از این گروه چینی به ایران آمد. به آنها گفتیم قیمت بیاورند. بر اساس قیمت آنها، میزان یوزانس به یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو افزایش یافت. پس از آن تیم کارشناسی برای بررسی و انتخاب بهترین خودروها به چین رفت. پس از آن ما بر اساس نتایج مطالعات تیم کارشناسی به چین رفتیم، آنجا کارخانه های مختلف محصولات خود را آوردند، وارد رقابت شدند و در این رقابت بهترین محصولات با بهترین قیمتها انتخاب شد.

* شرکت ساختمانی که عنوان شده تامین کننده مالی ماست و یوزانس ۳ ساله برای ما می گیرند که همه آن برای مردم ما شیرینی است. آنها ۲۵۰۰ اتوبوس و ۱۰ هزار ون باید تا پایان سال به ما تحویل دهند. ما به ازای ۲۵ سال قبل در سه تا چهار سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد. اورهال واگن ها نیز قابل مقایسه با گذشته نیست.تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی دارد.

* ما قرارداد را به آقای چمران، به آقای تشکری و خانم سلیمانی در شورای شهر تهران تحویل دادیم که البته آقای تشکری در صحن شورا گفتند که تحویل نگرفتند و در تماسی که با ایشان گرفته شد گفتند که شاید به دستشان رسیده و یادشان نبوده است و سند آن موجود است. قرارداد را به وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه و بانک مرکزی دادیم. ما به ازای آن را دولت به ما می دهد. امکان ندارد این قرارداد منتشر شود و به صلاح کشور نیست. همه بخش ها در جریان قرارداد هستند.

* قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی‌خواهند اتفاقی بیفتد. مردم بدانند این افتخار برای این دولت و شهرداری است که دست به دست هم دادند تا گره از مشکلات مردم باز کنند.

*عده ای همت کردند که اجازه ندهند، کار انجام شود، این کارها بر ضد امنیت کشور است و می خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی توانند. این را به مردم نوید می دهیم.

کد خبر 848550 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها علیرضا زاکانی شهردارى تهران ایران و چین شهردار

دیگر خبرها

  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • زاکانی: ورود اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی دارد | می خواهند قراردادمان با چین را منحل کنند اما نمی توانند
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت