Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@14:54:00 GMT

گیاهان چگونه زنگ خطر را به صدا در می آورند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۶۶۳۹۵

گیاهان چگونه زنگ خطر را به صدا در می آورند؟

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، گیاهان درست مانند انسان و حیوانات دیگر، دارای هورمون هستند. یکی از نقش هورمون‌های گیاهی درک درد و سپس سیگنال دادن به بقیه گیاه برای پاسخگویی است.

تیمی از دانشمندان جزئیات جدیدی را در مورد چگونگی پاسخ گیاهان به هورمونی به نام جاسمونیک اسید ارائه می دهند. این یافته ها به محققان کمک می کند تا محصولاتی را تولید کنند که سخت تر و مقاوم در برابر حمله ها ( به ویژه در دوره ای از تغییرات سریع آب و هوا) هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیمی متمرکز توسط محققان موسسه Salk در حال گزارش جزئیات جدید در مورد چگونگی پاسخ گیاهان به هورمونی بنام جاسمونیک اسید است. این یافته ها که در 13 مارس سال 2020 در «Nature Plants » منتشر شد، یک شبکه ارتباطی پیچیده را نشان می دهد. این دانش می تواند به محققان کمک کند تا محصولاتی را توسعه دهند که سخت تر و قادر به مقاومت در برابر حمله ها به خصوص در دوره ای از تغییرات سریع آب و هوا هستند.

«جوزف ایکر» نویسنده همکار و محقق موسسه پزشکی Howard Hughes گفت:« این تحقیق حقیقتاً به ما تصویر دقیقی از نحوه عملکرد این هورمون در سطوح مختلف ارائه می دهد و این امکان را برای ما فراهم می کند تا نحوه پردازش اطلاعات محیطی و توسعه و چگونگی رشد و را درک کنیم.»

گیاه مورد استفاده در مطالعه «رَشادی گوش‌موشی» یا «آرابیدوپسیس تالیانا» یک گیاه کوچک و بومی اروپا، آسیا و شمال غربی آفریقاست. از آنجا که ژنوم آن به خوبی مشخص شده این گیاه یک سیستم مدل محبوب بین دانشمندان است.

« مارک زندر» محقق آزمایشگاه ایکر اعلام کرد که جاسمونیک اسید برای پاسخ دفاعی گیاه در برابر قارچ ها و حشرات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ما می خواستیم دقیقاً بفهمیم پس از درک جاسمونیک اسید توسط گیاه چه اتفاقی می افتد، کدام ژن فعال و غیرفعال، کدام پروتئین ها تولید می شوند و چه عواملی کنترل این فرایندهای سلولی به خوبی تنظیم می‌کنند؟

محققان با بذرهای گیاهی که در ظروف پتری پرورش یافتند، شروع کردند. آنها دانه ها را به مدت سه روز در تاریکی نگه داشتند تا از چند روز اول زندگی یک بذر(که هنوز در زیر زمین است) تقلید کنند.

«ماتوئه لوسی» استادیار دانشگاه لا تروب در ملبورن استرالیا اظهار کرد که ما می دانیم که این مرحله رشد بسیار مهم است. چند روز اول در خاک یک زمان چالش برانگیز برای نهال است، زیرا با حمله حشرات و قارچ ها روبرو می شوند. اگر دانه‌ها جوانه نزده و با موفقیت از خاک بیرون نیایند دیگر هیچ محصولی نخواهید داشت.

پس از گذشت سه روز، گیاهان در معرض جاسمونیک اسید قرار گرفتند. محققان سپس DNA و پروتئین ها را از سلولهای گیاهی استخراج و از آنتی بادی های خاص در برابر پروتئین های مد نظرخود استفاده کردند تا محل دقیق ژنوم این تنظیم کننده ها را ثبت کنند.

سپس تیم با استفاده از روشهای مختلف محاسباتی، ژنهایی را که برای واکنش گیاه به جاسمونیک اسید و همچنین برای ارتباط متقابل سلولی با سایر مسیرهای هورمون گیاهی مهم هستند، شناسایی کردند.

دو ژن که در کل سیستم به بالاترین سطح خود رسیده بودند MYC2 و MYC3 بودند. این ژن ها برای پروتئین هایی که فاکتور رونویسی هستند، کد گذاری می کنند به این معنی که آنها فعالیت هزاران ژن دیگر در این مورد را تنظیم می کنند.

لوسی گفت:« در گذشته، ژنهای MYC و دیگر فاکتورهای رونویسی به روشی خطی مورد بررسی قرار گرفته اند. دانشمندان چگونگی اتصال یک ژن به ژن بعدی و غیره را بررسی می کنند. این روش ذاتاً کند است زیرا دربسیاری از ژن ها اتصالات زیادی وجود دارد. آنچه ما در اینجا انجام داده ایم ایجاد چارچوبی است که با استفاده از آن می توان بسیاری از ژنها را به طور همزمان تجزیه و تحلیل کرد.»

زندر اعلام کرد که رمزگشایی همه این شبکه های ژنی و زیرشاخه‌ها به ما کمک می کند تا معماری کل سیستم را درک کنیم ما اکنون این تصویر بسیار جامع را داریم که ژنها در هنگام پاسخ دفاعی گیاه، روشن و خاموش می شوند. با در دسترس بودن ویرایش ژن CRISPR، این نوع جزئیات می تواند برای پرورش محصولاتی که قادر به مقاومت در برابر حملات آفات هستند مفید باشند.

جنبه قابل توجه دیگر این است که تمام داده های تحقیق در وب سایت Salk در دسترس قرار گرفته است. محققان می توانند از این سایت برای جستجوی اطلاعات بیشتر در مورد ژنهای مورد مطالعه استفاده کنند و روشهایی برای هدف قرار دادن آنها پیدا کنند.

اسید جاسمونیک عضوی از رده جاسموناتهای هورمون گیاهی است. این اسید به روش زیستی از اسید لینولئیک به وسیلهٔ روش octadecanoid ابتدا در کلروپلاست و سپس در ادامه در پر اکسی زوها ساخته می‌شود.

بزرگترین وظایف اسید جاسمونیک در تنظیم کردن رشد گیاه است که شامل ممانعت از رشد، پیری و ریزش برگ گیاه است. این اسید همچنین در به وجود آمدن جوانه در سیب زمینی، سیب زمینی هندی و پیاز نقش دارد. این اسید نقش مهمی در پیچ خوردگی در گیاهان و همچنین مقاومت سیستماتیک آنان دارد. هنگامی که گیاهان توسط حشره‌ها مورد حمله قرار می‌گیرند، گیاه با آزاد کردن اسید جاسمونیک واکنش نشان می‌دهد، که این عمل از هضم کردن پروتئین توسط حشره ممانعت به عمل می‌آورد.

اسید جاسمونیک همچنین به مشتقات متنوعی تبدیل می‌شود، از قبیل استرها، مانند متیل جاسمونات و ممکن است با آمینو اسیدها نیز ترکیب شود.

انتهای پیام/

178 / 336 گیاهان هرمون ها ارتباط گیاهان ژن گیاه تنظیم ژن

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: گیاهان ارتباط گیاهان ژن گیاه پروتئین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۶۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی

مینا کاویانی، با اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، گفت: شلغم در دسته سبزی‌های بسیار کم‌کالری قرار دارد و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۸ کیلوکالری انرژی دارد. همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود ۸/۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است.

به گزارش سرگرمی روز، مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد که جزو ویتامین‌های محلول در آب است و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه‌ساز بیماری‌هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، باعث تقویت ایمنی بدن نیز می‌شود.

به گفته کاویانی، هر ۱۰۰ گرم شلغم حدود ۲۱ میلی‌گرم ویتامین C دارد که می‌تواند تقریباً یک سوم نیاز روزانه بدن فرد را تأمین کند.

وی خاطرنشان کرد: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسیدهای چرب ترانس است و همچنین مقداری ویتامین‌های گروه B مانند اسید فولیک را دارا است.

کاویانی با اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی گفت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ریشه‌ای ۳۰ میلی‌گرم کلسیم و ۱۹۱ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که می‌تواند بخشی از نیازهای روزانه افراد را تأمین کند.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه همچنین شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی عنوان کرد که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی است و رشد باکتری‌ها را مهار می‌کند و به همین دلیل است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه‌های سرد سال از شلغم پخته به منظور تسکین علائم عفونت‌های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره‌های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می‌شده است.

کاویانی خاطرنشان کرد: برگ‌های سبز شلغم نیز از ارزش غذایی زیادی برخوردار هستند. به این معنی که برگ‌های سبز شلغم سرشار از ویتامین‌های K،C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند.

به گفته وی، ریشه و برگ‌های سبز شلغم حاوی مقدار کمی اسید اگزالیک هستند (۲۱/۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم) که این ماده طبیعی در بعضی سبزی‌های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می‌شود.

کاویانی با اشاره به اینکه اسیداگزالیک قابلیت تبدیل‌شدن به بلور و ایجاد سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری را دارد، تاکید کرد: افراد دارای کلیه سنگ‌ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف کنند. به این افراد توصیه می‌شود همراه با مصرف این سبزی‌ها مقدار کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر ابتلاء به سنگ کلیه شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت