Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@02:27:32 GMT

سلامتی، سین هشتم نوروز ۹۹

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۶۶۶۹۱

سلامتی، سین هشتم نوروز ۹۹

انتشار بیماری کرونا در جهان به عنوان پاندمی (بیماری عالم) اعلام شده و استان همدان نیز در روز و هفته های پیش رو به علت جابجایی اجتناب ناپذیر جمعیت شاهد افزایش موارد ابتلا به این ویروس خواهد بود.

از آنجا که شرایط موجود استان همدان به مثابه آتش زیر خاکستر ممکن است با حضور بیش از حد مردم در بازارها و مکان های تجمعی شرایط اوج همه گیری را تجربه کند بنابراین شاه بیت تمامی توصیه ها و تذکرها، مشارکت مردمی به عنوان راهی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین بخش های مختلف در پیشگیری از همه گیری ویروس کرونا دخیل هستند که اگر همه این مجموعه مسوولیت های اجتماعی محول شده را به نحو مطلوب انجام دهند به طور حتم کرونا را شکست خواهیم داد.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان انتظاراتی از شوراها، نمایندگان مجلس، بخشداران و معتمدان محلی وجود دارد که امید می رود آنها نیز به منظور متقاعد کردن مردم برای ماندن در خانه اقدام کنند.

منوچهر کرمی افزود: تجربه کشورها نشان می دهد که سیاست تشویقی و مشارکت مردم در اجرای مداخلات و توصیه های بهداشتی به مراتب اثر بخش تر از سیاست های اجباری است.

متقاعد کردن مردم برای اجتناب از مسافرت و مهمانی، برگزار نکردن مراسم و خروج غیرضروری از منزل با رعایت تدابیر بهداشتی در اولویت قرار گیرد.

وی اضافه کرد: بنابراین به عنوان یک مسوولیت اجتماعی در روزهای نزدیک به سال نو از  همه ارکان نظام انتظار می رود به هر نحو زمینه متقاعد کردن مردم برای اجتناب از مسافرت و مهمانی، برگزار نکردن مراسم و خروج غیرضروری از منزل را با رعایت تدابیر بهداشتی در حوزه جمعیتی خود انجام دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: البته برای کنترل ویروس کرونا کسبه، بازاریان، اصناف و صاحبان واحدهای ارائه دهنده خدمات به مردم نیز باید بیش از همه اقشار همکاری داشته باشند.

کرمی بیان کرد: به طور حتم تعطیلی واحد صنفی و بازار به هیچ وجه منطقی نیست با این وجود این امکان از نظر ظرفیت گسترش بیماری بسیار خطرناک و تعیین کننده است بنابراین انتظار می رود

صاحبان و متصدیان واحدهای یاد شده با ایده های نوآورانه و با بالاترین درجه مسوولیت پذیری زمینه رعایت تدابیر بهداشتی را فراهم کنند.

وی اظهار داشت: همچنین الگوهای موفق توسط اتحادیه های اصناف و غیره برای سایر واحدها معرفی و تشویق به اجرا شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: انتظار می رود چهره ظاهری شهر و روستا و فضای رسانه مملو از الگوهای موفق، با در نظر گرفتن تدابیر بهداشتی توسط اصناف، کسبه، واحدهای خدماتی، شهرداری ها، و شورای شهر و روستا باشد.

تشویق به خریدهای اینترنتی، سفارش تلفنی لوازم مورد نیاز، معرفی بزرگان خانواده های که مراسم شادی و غیره را تعطیل می کنند در راستای جلوگیری از انتشار بیماری کرونا تاکید می شود.

کرمی مثال زد: این روزها با تشویق خریدهای اینترنتی، سفارش تلفنی، معرفی بزرگان خانواده های که مراسم شادی و غیره را تعطیل می کنند در راستای جلوگیری از انتشار بیماری  و سایر اقدام های خودجوش نقش مهمی می توان در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا داشت.

وی با بیان اهمیت گند زدایی و ضدعفونی فضاهای شهری و اماکن عمومی گفت: ضدعفونی شهر، وسایل نقلیه عمومی شامل اتوبوس، تاکسی و دوچرخه با استفاده از امکانات سپاه، شهرداری و پمپ های دستی و ماشینی در مناطق شهری بر عهده شهرداری ها و سپاه و بسیج و در مناطق روستایی بر عهده بخشداری با همکاری و همراهی شهرداری، دهداری ها و سپاه است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: نظافت و ضدعفونی کردن بوستان ها، پارک ها، وسایل ورزشی و بازی کودکان، نیمکت پارک و میله های حصار پارک ها، کیوسک شهرداری و تمامی سطوحی که امکان لمس آن توسط شهروندان محتمل است صورت می پذیرد.

کرمی اظهار داشت: اطلاع رسانی به عموم برای ثبت نام در سامانه غربالگری بیماری به آدرس  SALAMAT.GOV.IR با هدف مدیریت بار مراجعان به مراکز درمانی و بیمارستانها و تشویق مردم به حضور نیافتن در مجامع و اجتناب از سفرهای غیرضروری برای تحقق بسیج ملی اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی عمومی در مورد بیماری ویروس کرونا صورت می گیرد.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان شمار جانباختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این استان به پنج تن رسید.

رشید حیدری مقدم بیان کرد: طبق آخرین اطلاعات و آمار به دست آمده تاکنون ۱۱۳ فرد مبتلا به ویروس کرونا در این استان شناسایی شده اند.

وی افزود: توزیع شهرستانی مبتلایان به ویروس کرونا شامل ۳۳ تن در همدان، ۲۰ نفر در اسدآباد، ۱۶ نفر در نهاوند، ۱۱ نفر در رزن، هشت نفر در کبودراهنگ، ۶ نفر در بهار، پنج نفر در فامنین و سه نفر در تویسرکان است. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: ۲۶۴ تن از افراد بهبود یافته یا مشکوک به ویروس کرونا که در بیمارستان ها تحت نظر بودند ترخیص شدند.

بگفته رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکنون ۱۲ هزار و ۷۲۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۱۱ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده همچنین چهارهزار و ۳۳۹ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا تاکسی دانشگاه علوم پزشکی استان روابط عمومی شهرداری نوروز بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی تدابیر بهداشتی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۶۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید

وقتی صحبت از سلامت کلی به میان می‌آید، آنچه ابتدا به ذهن خطور می‌کند، حفاظت از مغز و قلب به‌عنوان مهم‌ترین اعضای بدن در سنین بالاست و احتمالا به کبد و سلامتی آن زیاد فکر نمی‌کنیم؛ در حالی که شواهد نشان می‌دهد با بالا رفتن سن، افزایش توجه به سلامتی کبد بسیار مهم است.

به گزارش ایسنا، علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر «سودا کودالی»، متخصص کبد، می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری‌ شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسیدهای چرب امگا، مغزها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این‌ روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتورهای خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام‌ پیشگیرانه مهم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور