Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرمربی تیم فوتبال سایپا گفت: مهندسی لیگ را قبول ندارم پرسپولیس تیم خوبی هست و به فینال آسیا صعود کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، ابراهیم صادقی در گفت‌وگو با برنامه سلام صبح بخیر شبکه سوم صدا و سیما در خصوص تعطیلی لیگ برتر و شرایط تیم سایپا اظهار داشت:

*به نظرتان لیگ برتر امسال تمام می شود یا خیر؟ برخی از لیگ های اروپایی هم ممکن است بازی ها را برگزار نکنند و فصل جدید برگزار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


درباره لیگ های معتبر خیلی زود تصمیم گیری می شود و ایده می دهند اما اینجا سه بار تصمیمی اعلام شد و تغییر کرد. یک بار 4 روز تمرین را تعطیل کردیم و به هوای اینکه 15 فروردین بازی ها از سر گرفته می شود دوباره مشغول تمرین شدیم. دوباره گفتند بازی ها تا آخر فروردین برگزار نمی شود و حالا تعطیل هستیم. بازیکنان در منزل تمرین می کنند و امیدوارم بعدا این بیماری کنترل شود و تمرین ها از سر گرفته شود.

*با توجه به اوضاع نامناسب سایپا در جدول شما ترجیح بدهید لیگ تمام شود؟
شرایط ما در جدول خوب نیست. اما حالا یک شرایط خوب است و اینطور نیست دوست داشته باشم لیگ تمام شود.دوست دارم لیگ ادامه پیدا کند. بیشتر از هرچیز می خواهم این بیماری کنترل شود و فوتبال برگزار شود چون مردم دوست دارند.

*قبول دارید با برخی اتفاقات لیگ برتر مزه اش را از دست داده است؟
من مهندسی لیگ را قبول ندارم. کسانی که در این باره صحبت می کنند منظورشان پرسپولیس است. آنها خوب بازی کردند وفینال آسیا رفتند، این حرفها بی انصافی است. اما اشتباهات داوری خیلی زیاد بوده است نه به نفع تیم خاصی. تیم خود ما از داوری 6 امتیاز را از دست داد و 1 امتیاز هم سود کردیم. در مجموع 5 امتیاز را به خاطر اشتباهات داوری از دست دادیم. تیم هایی که پرطرفدار هستند از این موضوع نگران می شوند و فکر می کنند مهندسی شکل گرفته اما من چنین اعتقادی ندارم.

*پس شما فکر می کنید مهندسی نیست ؟
بله در لیگ امسال اشتباهات داوری خیلی زیاد بود. خیلی از تیم ها را از جایگاه واقعی شان دور کرد.

*محرومتان نکنند؟ اول فصل اعلام کردند هیچکس اجازه ندارد درباره مسائل داوری حرف بزند.
اینطور نمی شود باید انتقاد پذیر باشیم و به انتقادات گوش بدهیم. اشتباهات داوری امسال خیلی زیاد بوده است . امیدوارم خیلی زود برطرف شود. داوران جوان زیادی وارد لیگ شدند و تجربه کافی نداشتند.

*سال گذشته یکی از معاونان استقلال بحث شرط بندی داوران را مطرح کرد که فدراسیون برخورد کرد. فکر می کنید دلیل این اشتباهات داوری چیست؟
اشتباهات سهوی است، اما داوران ما حرفه ای نیستند. داوری که در اداره ای کار می کند و باید 6 صبح سر کار برود. هر بازی 800 هزار تومان یا 1 میلیون تومان می‌گیرد، آن هم دیر به دیر پرداخت می شود. چه توقعی می شود داشت؟ اگر داوران پول خوبی بگیرند و شغلشان فقط داوری باشد، قطعا می توانند تایم بیشتری بگذارند. تمرینات بدنی بهتری داشته باشند و روی خودشان کار کنند. ما جام حذفی در شهرستان بازی داشتیم و داوری که بازی را شروع کرد خدا خدا می کرد بازی 90 دقیقه ای تمام شود، به 120 دقیقه نرسد تا او به پرواز برسد و بتواند 6 صبح فردا سرکار برود. این داور چطور می تواند تمرین کند؟ در حق داوران دارد اجحاف می شود و باید شرایط طوری باشد که آنها فقط به داوری فکر کنند.

*چرا سایپا امسال بازیکن خارجی نگرفته است؟
زمانی که سرمربی گری به من پیشنهاد شد برنامه 3 ساله ای ارائه کردم تا بتوانیم به سهمیه آسیا برسیم. در آغاز تیم را جوان کردیم و از 27 بازیکن ما 13 تا از رده پایه سایپا وارد بزرگسالان شده است. این دستاورد خوبی است که 40 درصد بازیکنان ما را خودمان ساخته ایم. این اتفاقات را در سایپا شروع کردیم و دنبال بازیکن خارجی نرفتیم. فلسفه سایپا امسال بازیکن سازی و ظرفیت سازی بود اما نتایجمان خوب نبود. دنبال درست کردن نتایج هستیم. اگر بازی های ما را ببینید خیلی خوب فوتبال بازی می کنیم اما اشتباه من این بود که شیب جوان گرایی ام تند بود. بهتر بود بازیکنان باتجربه هم اضافه می شدند البته در نیم فصل انجام شد.

*نظرتان درباره پرونده های شکایتی خارجی ها چیست؟
خیلی بد است، برای وجهه کشور خوب نیست. اگر بازیکن خارجی می گیرند باید منابع آن را تامین کنند و این پرونده ها برای وجهه فوتبال خوب نیست. اگر بازیکن خارجی هم وارد فوتبال ما می شود باید یک سرو گردن از بازیکنان خودمان بالاتر باشد. 60- 70 درصد مواقع فوتبالیست هایی که وارد می شوند ضعیف یا معمولی هستن، بازیکنان مشابه ایرانی زیاد داریم.

*فکر می کنید قضیه دلالی مطرح است؟
فکر می کنم چنین اتفاقیرخ می‌دهد. ما یکی از ارزان ترین تیم‌های لیگ هستیم ، کل تیم، مربیان، فیزیوتراپ و روانشناس شاید به اندازه یک بازیکن تیم بزرگ پول گرفته باشد. با افتخار می گوییم بازیکن جوان از امیدهای خودمان آوردیم و با تست بازیکنان با استعداد را شناسایی کردیم. آنها عضو تیم ملی امید هستند و این یک دستاورد بزرگ است.

*بازیکنی که گفتید کل تیمتان به اندازه او پول می گیرد 12، 13 میلیارد پول می گیرد؟
کل تیم ما با کمتر از این رقم بسته شده است. تقریبا 10 میلیارد هزینه شده است.

*شما اگر پول نداشته باشید هم نگرانی ندارید و پراید و تیبا به بازیکنان می دهید.
ما تغییر مدیریت داشتیم، جا دارد از آقای مدبر تقدیر و تشکر کنم که از ایده های من استقبال کردند، مدیر شریفی هستند. دیروز هم آقای کاشانی آمدند که سابقه خوبی در مدیریت فوتبال دارند با پرسپولیس توانسته اند قهرمان شوند. امیدوارم به ما کمک کنند. درست است رقم های سایپا بالا نیست اما پرداخت هایمان به موقع است.

*به بازیکنان ماشین می دهند؟
4، 5 سال پیش به بازیکنان بابت طلبشان ماشین می دادند.

*نظرتان درباره علی دایی؟
من 17 سال در سایپا بازی کردم و بلافاصله به عنوان یکی از دستیاران علی آقا مشغول به کار شدم .

*وقتی شما را به تیم ملی دعوت کردند چرا اینقدر انتقاد می شد؟
من زمان آقای قلعه نویی به تیم ملی دعوت شدم و ایشان هم خیلی به من اعتقاد داشتند، همه بازی ها مرا بازی می دادند. بعد از آن که علی دایی هم آمد، به من بازی دادند. آن موقع ربات پای آقای نکونام پاره شده بود، علی آقای کریمی به خاطر اختلافات در تیم ملی نبودند. خط هافبک فضا بازتر شده بود و ما هم با هم سابقه قهرمانی داشتیم.

*نظرتان درباره استراماچونی؟
واقعا استقلال بازی خوب و باکیفیت انجام می داد و حیف شد از ایران رفت. امیدوارم وقتی یک بازیکن یا مربی خارجی به ایران می آید منابع مالی اش را در نظر بگیرند.

*کالدرون؟
اتفاقات باعث شد این دو نفر جدا شود.

*استراماچونی شما را بیشتر اذیت کرد یا کالدرون؟
ما از استقلال 4 تا خوردیم و فکر می کنم فوتبال خیلی خوبی بازی می کردند.

*خودتان استقلالی هستید یا پرسپولیسی؟
من سایپایی محض هستم.

*چون گفتید لیگ مهندسی شده نیست شاید برخی فکر کنند پرسپولیسی هستید.
همچنین گفتم تیم استراماچونی خوب کار کرده است. سال 99 که برسد 20 سال سایپا هستم و همه زندگی ام را از سایپا دارم. البته می دانید که من سه فصل برای جوانان پرسپولیس بازی کردم و کاپیتان آنجا هم بودم و مقطعی هم بزرگسالان بودم.

*نشد به استقلال و پرسپولیس بروید؟
همیشه پیشنهادات خیلی خوبی داشتم. حتی آقای کاشانی که حالا مدیرعامل ساپیا شده اند می توانند شهادت بدهند که دو فصل مرا برای پرسپولیس دعوت کردند.

*پولش کم بود که نرفتید؟
نه اتفاقا. با ساپیا توانسته بودم قهرمان شوم، کاپیتان تیم بودم و احساس می کردم اینجا آینده بهتری دارم. از نظر من همه چیز پول نیست و خیلی بد است یک بازیکن به خاطر پول تیم اش را عوض کند. پول خیلی مهم است اما انتخاب من فقط رقم قرارداد نبوده و خیلی چیزها را در نظر می گرفتم.

*نظرتان درباره مهدوی کیا و پنالتی که از دست رفت چه بود؟
تیممان خیلی خوب بود و در بازی با کره خیلی خوب بازی کردیم و مستحق برد بودیم. علی آقای کریمی دو حرکت انجام داد که واقعا باید گل می شد. آقا امیر هم خیلی تمرین پنالتی می گذاشت و آقا مهدی هیچ کدام از پنالتی ها را خراب نکرده بود. اما به هر حال اینطور شد. آقا رسول هم پنالتی را خراب کرد. پنالتی همین است دیگر.

*رابطه بزرگترهای تیم با آقای قلعه نویی خوب بود؟ درباره علی کریمی شنیده هایی وجود داشت.
نه همه خوب بودند. تیم خوبی داشتیم ولی فوتبال همین است و آنجا خوش شانس نبودیم. باید در جریان بازی می بردیم و در پنالتی دیگر از دست مربی کاری برنمی آید. آقای قلعه نویی هم بهتر بود بماند. 

*این دوره هم خیلی بحث شد که ایشان سرمربی تیم ملی شود.
به نظرم همان موقع نباید عوض می شد. او کاری را شروع کرده بود و باید می ماند. الان هم بحث مربی داخلی مطرح بود و اینطوری که من می دانم سپاهانی ها اجازه ندادند ایشان مربی تیم ملی شود و با سپاهان قرارداد داشت.

*به نظرتان اگر ایشان انتخاب می شدند از اسکوچیچ بهتر بودند؟ 
به نظرم اسکوچیچ مربی بسیار خوبی است. چه زمانی که به عنوان بازیکن جلوی تیم او بازی کردم چه مربی. درست است سابقه ملی ندارم اما او را مربی توانمند فنی می دانم و اگر او از طرف اهالی فوتبال و فدراسیون حمایت شود می تواند نتایج خوبی بگیرد.

*زمانی که در تیم جوانان پرسپولیس بودید بازی بزرگسالان را هم می دیدید؟
ما در اکباتان و زمین راه آهن تمرین می کردیم و سعی می کردیم تمرین هایشان را ببینیم. آن موقع آقای استانکو مربی بود.

*فکر می کنید امسال چه تیمی قهرمان لیگ می شود؟
قهرمان را نمی شود پیش بینی کرد و 9 بازی هنوز مانده است. امیدوارم خیلی زود این بیماری در ایران و دنیا کنترل شود و مردم بتوانند زندگی کنند بعدش فوتبال هم بازی می کنیم.

*دوره ای بود که سایپا نتیجه نمی گرفت و می گفتند سایپا را جادو کردند.
این ها همه شایعه بود ما نیم فصل دوم را با دو برد شروع کردیم بعد 7 بازی را نبردیم. بعد آقای دایی یک تصمیم خاص و شجاعانه گرفتند و بازی با ذوب آهن خودشان بیرون ماندندو آن بازی را هم دو هیچ بردیم و خود من دو پنالتی زدم. تا آخر لیگ او خودش هیچوقت به عنوان بازیکن فیکس وارد زمین نشد و در بازی با استقلال یک هیچ عقب بودیم که به عنوان بازیکن تعویضی جای من آمدند و بازی را بردیم.

*آقای دایی هم پیش یکی از آیات عظام به قم رفتند؟
این را من دارم از شما می شنوم.

*خبر این اتفاق رسانه ای شد.
نه شک نکنید که چنین چیزی وجود نداشت.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: پرسپولیس لیگ برتر سایپا فوتبال اشتباهات داوری نظرتان درباره بازیکن خارجی فکر می کنید خیلی خوب بازی ها تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۹۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟

به گزارش «تابناک» به نقل از دنیای اقتصاد، طلسم واگذاری سهام دو باشگاه پرطرفدار - استقلال و پرسپولیس - با همه تردیدها و انتقادهای وارده به نوع فروش این سهام و ماهیت خریداران آن، دیروز بالاخره شکسته شد و حالا این پرسش پیش می‌آید که آیا واگذاری بزرگ بعدی، خودروسازان خواهند بود؟ دیروز پس از سال‌ها انتظار و بعد تایید صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس از سوی سازمان خصوصی‌سازی، مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت. بر این اساس، ۸۵درصد از سهام باشگاه استقلال به شرکت پتروشیمی خلیج‌فارس و چهار شرکت زیرمجموعه آن واگذار شد. همچنین مالکیت ۸۵درصد از سهام پرسپولیس به ۶ بانک شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین رسید.

ارتباط ماجرای واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس با موضوع خصوصی‌سازی ایران‌خودرو و سایپا، جدا از ماهیت دولتی آنها، این است که خیلی‌ها معتقد بودند هرگاه دولت سهام سرخابی‌ها را واگذار کرد، از خودروسازی بیرون خواهد رفت. در واقع شباهت‌هایی که بین این مجموعه‌ها - استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا - وجود دارد، سبب شده این گمانه‌زنی انجام شود که با واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس، راه برای خصوصی‌سازی واقعی ایران‌خودرو و سایپا هم باز شده است. این در حالی است که وجود برخی تفاوت‌ها، به‌خصوص در ماهیت مجموعه‌های موردنظر و همچنین نحوه حضور دولت در آنها، تردیدهایی جدی به فرضیه قبلی - واگذاری سهام دولت در ایران‌خودرو و سایپا پس از واگذاری سهام سرخابی‌ها - وارد می‌کند.
 
در حالت کلی، چند شباهت میان استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا در ماجرای سهامداری دولت در آنها وجود دارد که بر اساس همین‌ها، فرضیه خروج دولت از خودروسازان پس از تعیین‌تکلیف سرخابی‌ها، مطرح می‌شود. نخست اینکه واگذاری سهام هر دو گروه، سال‌ها طلسم شده بود و با وجود اینکه خصوصی‌سازی آنها روی کاغذ طرفدار و مدعی زیادی داشت، در فاز اجرا به مشکل می‌خورد و به‌اصطلاح طلسم می‌شد. این طلسم حالا در مورد سرخابی‌ها شکسته شده و از همین رو این احتمال مطرح است که واگذاری بزرگ بعدی، غول‌های جاده‌مخصوص خواهند بود.

شباهت دیگری که البته حالا پس از واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس ایجاد شده، ماهیت به‌اصطلاح خصولتی سهامداران هر دو گروه است. ایران‌خودرو و سایپا هرچند روی کاغذ، بیشتر سهامشان خارج از دولت است، اما به گفته کارشناسان و فعالان صنعت خودرو، در بیشتر همان سهام به‌اصطلاح خصوصی نیز رد پای دولت دیده می‌شود. حالا هم که سرخابی‌ها به بانک‌ها و پتروشیمی‌ها واگذار شده‌اند، این ردپا به‌نوعی دیده می‌شود، زیرا به اعتقاد برخی کارشناسان، خریداران استقلال و پرسپولیس به‌هر‌حال ارتباطاتی با دولت دارند. حتی گفته می‌شود آنها با فشار غیررسمی یا به هر حال توصیه دولت مشتری سهام این دو باشگاه شده اند.

سومین شباهتی که بین استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا وجود دارد، به موضوع فشار برای واگذاری سهام آنها مربوط می‌شود (هرچند ماهیت فشارها متفاوت است). به نظر می‌رسد در حالت عادی، دولت تمایلی به کاهش تصدی‌گری و خروج از خودروسازی‌ها و استقلال و پرسپولیس نداشته و به‌نوعی مجبور به این کار شده است. در مورد ماجرای استقلال و پرسپولیس، اصل داستان این است که کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد این دو باشگاه نباید مالکیت مشترک داشته باشند، در غیر این صورت، مجوز حرفه‌ای برای آنها صادر نخواهد شد. عدم صدور مجوز حرفه‌ای نیز می‌توانست منجر به حذف آنها از رقابت‌های بین‌المللی و حتی سقوط به دسته‌های پایین‌تر شود. بنابراین دولت با توجه به پر‌طرفدار بودن این دو باشگاه و تحت فشار خارجی، سهام آنها را واگذار کرد تا مانعی بر سر راه صدور مجوز حرفه‌ای‌شان وجود نداشته باشد.

در مورد ایران‌خودرو و سایپا نیز هرچند فشار خارجی در میان نبوده، اما فشار قانون – به‌ویژه سیاست‌های کلی اصل 44 - دولت را در مسیر واگذاری سهام خود در ایران‌خودرو و سایپا قرار داده. دیگر شباهت میان این دو گروه، اوضاع مالی نابسامان آنهاست. استقلال و پرسپولیس با انبوهی بدهی به بازیکنان، مربیان و افراد دیگر روبه‌رو هستند، بدهی‌هایی که از سال‌ها قبل انباشت شده و دردسرهای زیادی را برای آنها ایجاد کرد و می‌کند. از طرفی، به دلیل عدم پرداخت حق پخش واقعی از سوی صداوسیما به سرخابی‌ها، آنها از درآمد بزرگی که می‌توانند از طریق پخش زنده تلویزیونی کسب کنند، محروم هستند. نتیجه این مسائل در کنار ضعف مدیریت دولتی در استقلال و پرسپولیس، آنها را در باتلاق بدهی انداخته است. در ایران‌خودرو و سایپا نیز دخالت‌های دولتی به‌خصوص در حوزه قیمت، سبب شده این دو به شرکت‌هایی زیانده تبدیل شوند (زیانی بالغ بر 174 همت).

اصلا یکی از دلایل اصلی اینکه سهام استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا در این سال‌ها معمولا خریدار خصوصی واقعی بزرگی نداشته،  وجود همین بدهی‌ها و زیاندهی‌ها و البته دخالت‌های دولتی است. در نهایت اینکه ضریب نفوذ اجتماعی بالا دیگر شباهت میان سرخابی‌ها و آبی‌و‌نارنجی‌های جاده‌مخصوص است که در این سال‌ها حساسیت زیادی را متوجه خصوصی‌سازی آنها کرده است. در واقع به دلیل همین ضریب اجتماعی بالا، سیاستگذار گزینه‌های جذاب زیادی برای فروش سهام آنها نداشته و واگذاری‌های صورت‌گرفته به‌نوعی همراه مصلحت‌اندیشی در انتخاب خریدار بوده است. به عبارت بهتر، معمولا به جای اینکه خریداران با میل باطنی مشتری سهام استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا شوند، خود توسط سیاستگذار انتخاب شده‌اند تا سهام این گروه‌ها را بخرند و این همان نقطه بزرگ تردید در خصوصی‌سازی واقعی آنهاست.

تفاوت‌های بزرگ

اما با وجود شباهت‌ها میان سرخابی‌ها و آبی‌های جاده‌مخصوص در ماجرای واگذاری سهام آنها، تفاوت‌های بزرگی نیز میان آنهاست که احتمال تکرار عین اتفاق رخ‌داده برای استقلال و پرسپولیس را برای ایران‌خودرو و سایپا به حداقل می‌رساند. نخست اینکه اصلا ماهیت و ساختار این دو گروه با یکدیگر متفاوت است. استقلال و پرسپولیس باشگاه‌هایی ۱۰۰ درصد دولتی بودند که صفر تا ۱۰۰ تصمیم‌گیری‌های کلان برای آن‌ها از سوی سیاستگذار ورزشی انجام می‌شد. حالا، اما ۸۵ درصد از سهام آن‌ها به شرکت‌های ظاهرا غیردولتی واگذار شده و طبعا سیاستگذار ورزشی حداقل به صورت مستقیم نمی‌تواند در امور آن‌ها دخالت کند.

در مورد ایران‌خودرو و سایپا، اما ماجرا فرق می‌کند. دولت در این دو شرکت سهامدار ۱۰۰ درصدی نیست، اما به اندازه یک ابرسهامدار در تصمیمات و امور آن‌ها دخالت می‌کند. از طرفی، خودروسازان در گروه دو واگذاری قرار دارند، بنابراین قانون این اجازه را به دولت می‌دهد که تا ۲۰ درصد از سهام آن‌ها را برای همیشه در اختیار داشته باشد. اتفاقا مساله سهامداران خصوصی ایران‌خودرو و سایپا و کارشناسان و فعالان صنعت خودرو اصلا این ۲۰ درصد نیست، آن‌ها به دخالت و نفوذ بیش از حد دولت در امور خودروسازان معترض هستند. آن‌ها حتی مشکلی با باقی ماندن سهام فعلی دولت ندارند، اما می‌گویند دولت نباید بیش از حقی که میزان سهامش مشخص می‌کند، در امور ایران‌خودرو و سایپا دخالت کند.

اتفاقا بحث‌هایی که طی چند ماه گذشته مطرح شد، به‌خصوص اظهارات مقام رهبری درباره اداره شرکت‌ها با سهامداری مشترک دولت و بخش خصوصی، حول محور کاهش دامنه نفوذ دولت در خودروسازی است نه الزاما واگذاری باقیمانده سهام دولت در ایران‌خودرو و سایپا. یک فعال بخش خصوصی که نخواست نامش فاش شود، در این مورد به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: ماجرای واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس اصلا قابل‌قیاس با ایران‌خودرو و سایپا نیست، چون دولت در خودروسازی‌ها سهم چندان بالایی ندارد، اما در سرخابی‌ها مالک صددرصدی بود. به گفته وی، حرف بخش خصوصی این نیست که دولت باقیمانده سهام خود در ایران‌خودرو و سایپا را به بخش خصوصی بدهد، بلکه می‌گوید تکلیف سهام تودلی که خصوصی نیست، روشن شود و پس از شفاف‌سازی و عبور از پیچیدگی سهام خودروسازان، مجامع آن‌ها درباره امور داخلی‌شان تصمیم بگیرند و دولت هم به اندازه سهمش دخالت کند، نه بیشتر و نه کمتر.

اما تفاوت مهم دیگری که بین ماجرای سهام سرخابی‌ها و خودروسازان وجود دارد، نوع فشار وارده به سیاستگذار برای فروش این سهام است. در مورد استقلال و پرسپولیس، بیشتر فشار خارجی سبب شد دولت حاضر به فروش سهام آن‌ها شود. این در حالی است که در خودروسازی چنین فشاری وجود ندارد و ماهیت فشار‌ها تا به امروز بیشتر جنس قوانین داخلی داشته است.  به‌هر‌حال با توجه به وجود شباهت‌ها و تفاوت‌ها میان سرخابی‌ها و آبی‌و‌نارنجی‌های جاده مخصوص در ماجرای سهام آنها، برای پاسخ قطعی به پرسش ابتدایی گزارش، باید منتظر ماند و دید سیاستگذار در نهایت چه تصمیمی خواهد گرفت.

آنچه نسبتا قطعی به نظر می‌رسد، تعیین‌تکلیف سهام تودلی خودروسازان و شاید مدیریت خصوصی در ایران‌خودرو و سایپا (به دلیل تاکید رهبری بر اداره شرکت‌ها بر اساس تصمیمات همه سهامداران) است. اما اینکه دولت بخواهد اندک سهام باقیمانده خود در ایران خودرو و سایپا را واگذار و کلا از خودروسازی خارج شود، بسیار بعید است.

دیگر خبرها

  • ملوان-سایپا، به یاد دوران پرستاره! (عکس)
  • محمد صادقی بازیگر جنجالی تلویزیون از ایران رفت
  • تن‌هاخ: قابل قبول نیست با این حال خوشحالم
  • فرار بازیگر درجه چندم از کشور + جزئیات | بازیگر جنجالی کجا به سر می برد؟
  • تصاویر عجیب محمد صادقی بعد فرار از ایران: جنسیت خودم را نمی‌دانم!
  • ملوان آماده بازی حساس در جام حذفی مقابل سایپا
  • بازیگر جنجالی تلویزیون ایران بطور قانونی مهاجرت کرد
  • حیدری: پیشنهاد مدیریت آکادمی استقلال را قبول نکردم
  • راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟
  • صفرزاده: جلوی سپاهان اشتباه کنید، تنبیه می‌شوید