Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@03:13:52 GMT

 با ریه‌هایمان چگونه رفتار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۷۱۳۰۴

 با ریه‌هایمان چگونه رفتار کنیم؟

        سیگار کشیدن


سیگار کشیدن یکی از بدترین کارهایی است که می‌توانید برای ریه‌هایتان انجام دهید. مواد شیمیایی فراوانی که در دود سیگار و قلیان وجود دارند به لوله‌های برونش، ریه‌ها و مژک‌های سیستم تنفسی آسیب می‌زنند

 

           در معرض دود دست‌دوم!


دود دست‌دوم سیگار دارای حدوداً 4000‌ماده شیمیایی است که همگی به سیستم تنفسی آسیب می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمناً این مواد می‌توانند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهند.

 

           ورزش کردن در خیابان‌های شلوغ


ورزش و تحرک به معنی تنفس هوای بیشتر است. اگر هوایی که تنفس می‌کنید آلوده باشد، ریه‌هایتان مقدار بیشتری مواد شیمیایی مضر به درون می‌کشند. بنابراین فضای ورزشی‌تان باید به دور از کارخانه‌ها، جاده‌ها و خیابان‌های پرتردد و بزرگراه‌ها باشد. سعی کنید در فضاهای سبز ورزش کنید.

 

           به ندرت خانه را گردگیری کردن!


هوایی که تنفس می‌کنید دارای گرد و خاک زیادی است که به ریه‌هایتان آسیب خواهند زد و باعث انواع عفونت‌های تنفسی خواهند شد. محیط خانه را به‌طور مرتب گردگیری و تمیز کنید. گرد و خاک مبلمان را بگیرید، جاروبرقی بکشید و کف و دیوارها را بشویید.

 

           روشن نکردن تهویه هنگام دوش گرفتن!


وقتی که دوش می‌گیرید یا حمام می‌کنید، یادتان باشد تهویه را روشن کنید. همین عادت ساده، تکثیر قارچ و کپک را به حداقل می‌رساند. کپک‌های حمام معمولاً به صورت لکه‌های کوچک سیاه‌رنگ ظاهر می‌شوند. کپک برای ریه‌ها مضر است، خصوصاً برای کسانی که آسم یا آلرژی دارند.

 

           بازسازی کردن خانه‌ای که آزبست دارد


آیا قصد دارید خانه‌ای را بازسازی کنید که حاوی آزبست است؟ این کار را به کارشناسان محول کنید. تنفس کردن فیبرهای آزبست، حتی به میزان کم، برای ریه‌ها فوق‌العاده خطرناک است. ریسک ابتلا به یک ذات‌الریه مزمن چیزی است که نتیجه آن ممکن است سال‌ها بعد معلوم شود.

 

           هرگز ریه‌ها را چکاپ نکردن
اگر واقعاً یادتان نمی‌آید آخرین بار کی به پزشک مراجعه کردید، پس حتماً هر چه زودتر این کار را بکنید. بسته به سن و سوابق پزشکی‌تان، پزشک‌تان ممکن است چند تست غربالگری و معاینه از شما به عمل آورد تا مطمئن شود که ریه‌هایتان سالم هستند.

 

           اجاق‌گاز را تمیز نکردن


مرتباً تمیز کردن اجاق‌گاز علاوه بر اینکه عمر آن را بیشتر می‌کند بلکه خطر مسمومیت با NO2 را نیز به حداقل می‌رساند NO2، راه‌های تنفسی را دچار التهاب کرده و احتمال بستری شدن در اثر بیماری تنفسی را افزایش می‌دهد.

 

           به اندازه کافی آب ننوشیدن


بدن انسان بیشتر از آب تشکیل شده است، بنابراین مهم است که به اندازه کافی آب بنوشید تا بدن‌تان هیدراته بماند. اگر بدن‌تان کم آب شود، ارگان‌های اصلی بدن‌تان، خصوصاً ریه‌ها آسیب خواهند دید.

 

           از رنگ‌های شیمیایی استفاده می‌کنید


رنگ روغن که به دیوارها می‌زنید اگر حاوی ترکیبات ناپایدار (VOC) باشد می‌تواند ریه‌ها را تحریک کند. برای به حداقل رساندن خطرات این رنگ برای سلامتی، رنگ‌های طبیعی را انتخاب کنید که دارای کمترین میزان ترکیبات ناپایدار باشند.

 

           پنجره‌ها را بسته نگه می‌دارید


شاید بسته نگه داشتن پنجره‌ها جلوی آلودگی‌های صوتی را بگیرد؛ اما برای ریه‌هایتان خوب نیست، خصوصاً اگر خانه‌تان مجهز به سیستم تهویه نباشد. باز کردن پنجره‌ها می‌تواند هوای داخل خانه را تهویه کند و ریسک ایجاد کپک را با کاهش رطوبت پایین بیاورید.

 

           از خوشبوکننده‌های هوا استفاده می‌کنید!


استفاده از خوشبوکننده هوا مطمئناً فضای خانه را مطبوع می‌کند اما ریه‌هایتان نیز آسیب خواهند دید. این وسیله‌ها معمولاً حاوی‌VOCS هستند که راه‌های تنفسی را دچار اختلال می‌کنند. حتی محصولات خوشبوکننده طبیعی نیز بدون خطر نیستند. برای خوشبو کردن هوای خانه می‌توانید از جوشاندن پوست پرتقال با چوب دارچین استفاده کنید.

منبع:صبح نو

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۱۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار

عکس آرشیوی است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، میثم معزی امروز (۱۰ اردیبهشت‌ماه) در گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: از آغاز پدیده گرد و خاک از بامداد تا ساعت ۷ صبح امروز (۱۰ اردیبهشت‌ماه) ۸۱۵ نفر و از ساعت ۷ صبح تا ساعت ۱۳، ۲۵۴ نفر به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کردند.

وی افزود: مجموع مراجعان به بیمارستان‌ها یک هزار و ۶۹ نفر بوده ااست که ۸۸ نفر در مراکز درمانی بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان و از بیمارستان‌ها ترخیص شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: مطابق معمول روزهای گرد و غبار، کلیه بیمارستان‌ها آماده ارائه خدمات به مراجعان هستند و از هم استانی‌ها می‌خواهیم در این شرایط ضمن تردد حداقلی در فضای باز، از کودکان، سالمندان و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای قلبی و ریوی هستند، مراقبت کنند.

گرد و غبار اهواز به بیش از ۸ برابر حد مجاز رسید

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: این پدیده به علت نفوذ توده گرد و خاک از کشور عراق به وقوع پیوسته است و تا اواسط وقت امروز ادامه دارد.

توده گرد و خاک نفوذی از کشور عراق با بیش از هشت برابر حد مجاز برخی شهرهای خوزستان را فرا گرفت.

به گزارش مهر، مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفت و گویی رسانه‌ای گفت: صبح امروز میزان گرد و خاک در شهر اهواز به یک هزار و ۲۴۱ میکروگرم بر متر مکعب رسید

داوود میرشکار افزود: این میزان در شهرهای شوش ۶۰۵، شادگان ۱۹۶ و شوشتر ۱۶۱ میکروگرم بر متر مکعب ثبت شد.

مدیر کل هواشناسی خوزستان نیز گفت: اندیمشک ۱۹۰، رامهرمز ۱۶۱، بهبهان ۱۵۶، ماهشهر ۱۲۴ و شادگان ۱۱۰ میکروگرم بر متر مکعب ثبت شد.

محمد سبزه زاری مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: پدیده گرد و خاک تا عصر امروز یک شنبه در استان فعال است.

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: این پدیده به علت نفوذ توده گرد و خاک از کشور عراق به وقوع پیوسته است و تا اواسط وقت امروز ادامه دارد.

محمد سبزه زاری با اشاره به هشدار زرد گرد و خاک افزود: از اواخر وقت امروز احتمال خیزش گرد و خاک محلی در استان پیش بینی می‌شود.

حد مجاز گرد و خاک ١۵٠ میکروگرم بر متر مکعب است.

دیگر خبرها

  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • دخترم عکس‌های شرم‌آوری از خود در فضای مجازی گذاشت و آبرویم را بُرد / دیگر نمی‌‌توانم او را تحمل کنم!
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • فیلم/ وضعیت خطرناک تنفسی در سه شهر خوزستان