Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی العهد در گزارشی نوشت: حوادث امنیتی اخیر یعنی حملات هوایی آمریکا و انگلیس به پایگاه‌های نیروهای مردمی و ارتش عراق در مناطقی از استان‌های بابل و کربلاء سبب شد موضوع حضور نظامی بیگانه در این کشور به کانون توجه تبدیل شود؛ در حالیکه صحبت درباره این موضوع به سبب بروز مسائل سیاسی، اقتصادی و بهداشتی به فراموشی سپرده شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اصول حاکمیت ملی و استقلال، حضور نظامی بیگانه در زمینه‌ها و سطوح مختلف مردود و زشت است و نمی‌توان به هیچ شکلی آن را پذیرفت و با آن سازگار شد. اراده ملی بطور آشکار و صریح تا حدود زیادی از طریق تصمیم مجلس نمایندگان در پنجم ژانویه گذشته نمایان شد. مجلس نمایندگان دولت را موظف کرد برای بیرون راندن نیرو‌های خارجی از این کشور اقدام کند.  این امر در واقع بازتاب و نتیجه مجموعه‌ای از جنایات و تجاوزاتی است که نیرو‌های آمریکایی علیه مردم عراق طی ۱۷ سال مرتکب شدند و مدارک و شواهد محکمی وجود دارد که آن‌ها از گروه‌های تروریستی تکفیری مثل داعش حمایت و پشتیبانی کردند.

تصویر کشتار خونینی که شرکت امنیتی بلک واتر آمریکا در بغداد در اواسط ماه سپتامبر ۲۰۰۷ مرتکب شد در ذهن بسیاری از عراقی‌ها زنده است. علاوه بر این جنایات دیگری که فجیع‌تر از این جنایت است، مرتکب شدند. شاید یکی از این جنایات حمله پی در پی به نیرو‌های مردمی باشد آن هم زمانی که این نیرو‌ها سرگرم جنگ با داعش در شهر‌ها و مناطق مختلف عراق از تابستان ۲۰۱۴ تا اعلام پیروزی فراگیر در دسامبر ۲۰۱۷ بودند. حتی پس از این تاریخ نیز حملاتشان ادامه یافت ازجمله حمله‌ای که طی آن شهید قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس به همراه شمار دیگری از نیرو‌های مردمی در اوائل ژانویه گذشته ترور شدند.

شاید آنچه از اظهارات تصمیم گیرندگان آمریکا و تحرکات عملی در عراق واضح به نظر می‌رسد این است که واشنگتن بر حفظ حضور نظامی در عراق و منطقه اصرار دارد و یکی از مهمترین عواملی که زمینه این حضور را فراهم و توجیه می‌کند ناآرامی‌های امنیتی، سیاسی و اقتصادی و دست نیافتن به سطحی معقول و مقبول از ثبات اجتماعی است.

حتی درباره حمله به پادگان التاجی که انگشت اتهام متوجه گردان‌های حزب‌الله شده است برخی منابع ویژه تاکید کردند واشنگتن شاید خودش از طریق گروه‌های تروریستی مرتبط با شرکت‌های امنیتی آمریکایی فعال در عراق در این حمله نقش داشته باشد. این گروه‌ها جدا از نیرو‌های آمریکایی و سفارت آمریکا در بغداد فعالیت دارند و بطور مستقیم با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی ای) مرتبطند.

در کنار این واشنگتن به جای اینکه به دنبال خارج کردن نیروهایش از عراق باشد قصد دارد سامانه‌های موشکی پاتریوت را به بهانه حفاظت از نظامیان و دیپلمات‌هایش در خاک عراق مستقر کند. در این زمینه ژنرال کنت فرانک مکنزی، فرمانده نیرو‌های سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا) چند روز قبل گفت آمریکا قصد دارد سامانه‌های پدافند هوایی و سیستم‌های ضد موشک بالستیک را به عراق بفرستد تا از نظامیان آمریکا در برابر حملات احتمالی محافظت کند.

وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) پیش از این اعلام کرد که تلاش می‌کند مجوز انتقال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت را برای تقویت ابزار‌های دفاع از نیرو‌های آمریکا پس از حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد در هشتم ژانویه گذشته، از عراق کسب کند.

علاوه بر این واشنگتن از طریق متحدان کُرد تلاش می‌کند حضور نظامی خود را در منطقه کردستان و حتی مناطق غربی تثبیت کند این در حالی است که همواره اصرار دارد ابزار‌ها و نفوذ سیاسی و تبلیغاتی خود را به کار گیرد تا این رعب و وحشت را ایجاد کند که اگر آمریکایی‌ها بطور کامل از عراق خارج شوند اوضاع امنیتی تیره‌تر و شکاف‌های سیاستی عمیق‌تر خواهد شد. بدون تردید این تبلیغات نمی‌تواند در برابر نگرش سیاسی و مردمی گسترده و عمیق دوام بیاورد. دیدگاه مردمی این است تا زمانی که اشغالگری نظامی بیگانه ادامه داشته باشد امنیت کشور سست، شکننده و در معرض نفوذ، دودستگی‌ها و فروپاشی خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات عراق نیروهای آمریکایی در منطقه حضور نظامی نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۱۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالف تک صدایی در دانشگاه‌ها هستیم

ایسنا/فارس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس بر ضرورت تبیین نظرات مختلف در دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: مخالف تک صدایی در دانشگاه‌ها هستیم.

اسماعیل قزلسفلی امروز، ۱۲ اردیبهشت در جمع مدیران دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای استان در شیراز گفت: در دانشگاه‌ها باید چند صدایی وجود داشته باشد و راه برای فعالیت تشکل‌های دانشجویی همواره شود.

وی ادامه داد: باید دانشگاهی سرشار از نشاط سیاسی رغم بزنیم و از اینکه مورد انتقاد و مطالبه گیری قرار گیریم، هراس نداشته باشیم چرا که بالندگی و پویایی در همین چالش‌ها ایجاد می شود.

قزلسفلی اظهار کرد: اگر در دانشگاه تریبون آزاد، مناظره و سخنرانی دانشجویی برگزار نشود، نمره مدیران دانشگاه مطلوب نخواهد بود لذا باید زمینه را برای انتقاد و مطالبه‌گری دانشجویان فراهم کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: مدیریت آنجا معنا پیدا می کند که بتوان در کمبودها و چالش‌ها آن مجموعه تحت مدیریت را پیش برد.

وی همچنین با اشاره به عملیات وعده صادق نیروهای مسلح ایران گفت: این عملیات و پاسخ تنبیهی نظام سبب شد که قدرت بازدارندگی نظام جمهوری اسلامی به جهان دیکته شود و همه متوجه شدند که این قدرت بازدارندگی با مولفه علم، ایمان، صبر و استقامت جوانان ما به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی دیگر به آن گنبد آهنین امیدی ندارد اما هنوز به رسانه‌های خود امیدوار است، افزود: اگر  مجاهدین ما در جنگ سخت پیروز شده و خوب عمل کردند، اکنون نوبت ماست که در جنگ نرم و در جهاد تبیین به هجمه‌های دشمن پاسخ دهیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس اظهار کرد: در حوزه علمی از دانشگاه‌ها انتظار می‌رود که در جهت ارتقای سطح سواد و رتبه علمی بکوشند.

وی همچنین گفت: آشنا کردن جوانان با پیشرفت‌ها، ارتباط دانشگاه با حوزه‌های صنعت و کسب و کار و ایجاد نشاط سیاسی در دانشگاه‌ها از جمله مأموریت‌هایی است که مسئولان و متولیان دانشگاه باید با جدیت دنبال کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مخالف تک صدایی در دانشگاه‌ها هستیم
  • دستگیری ۴۱ مظنون داعشی در ترکیه
  • رزم جانانه لرها در عملیات کربلای پنج زبانزد فرماندهان است
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • واکاوی ریشه‌های اعتراضات ضداسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه