Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه سیاست- محسن احدی؛ حمایت به موقع ایران از چین در مقطع شیوع بیماری کرونا در این کشور، سبب شد تا به هنگام نیاز کشورمان به کمک‌های بهداشتی و درمانی، پکن در کنار تهران بایستد.

این روزها هرج و مرج ناشی از کرونا جهان را گرفته و نه تنها سیاستمدارانی که تا دیروز ژست «جهان بی مرز» و «جهان وطنی» به خود گرفته بودند، حالا دستور بستن مرزهای کشور خود را با همسایگان می‌دهند؛ بلکه هر روز شاهد انتشار ویدیوهایی از زد و خورد مردم عادی در فروشگاه‌ها بر سر اقلامی چون مواد غذایی و دستمال و مواد عفونی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید اگر در حالت عادی و پشت قاب جعبه جادو چنین تصویرهایی را می‌دیدیم، تصور داشتیم که بار دیگر سینمای هالیوودی فیلمی بر اساس تخیلات ساخته و در انتهای آن یک قهرمان آمریکایی قرار است همچون سوپرمن کل عالم بشری را نجات دهد.

ولی واقعیت‌های امروز جهان نشان می‌دهد که رنگ و لعاب ساخته شده توسط رسانه‌ها در مورد زندگی بهشت گونه جهان به اصطلاح متمدن غربی، تنها سرابی بیش نبوده و تنها یک بحران نیاز داشت که این تصور پوشالی فرو بریزد.

تروریسم اقتصادی آمریکا علیه سیستم بهداشت و درمان ایران

اما در کنار سایه شومی که ویروس کوید -۱۹ یا همان کرونای جدید بر جهان افکنده، شاهد تصاویری هستیم که همچنان آدمی را بر هدف والای جامعه بشری و نوع دوستی انسان امیدوار می‌کند.

این روزها که سیستم بهداشت و درمان کشورمان به شدت درگیر مبارزه با کرونا بوده و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران سبب شده است تا برخی اقلام ضروری و حیاتی برای نجات جان بیماران در کشور دچار کمبود باشد، شاهد هستیم که تاکنون ۹ محموله کمک‌های دولت و ملت چین به سیستم بهداشتی کشور به ایران ارسال شده است.

ریشه این اقدامات پکن را باید در اقداماتی دانست که از همان ابتدای شروع کرونا در چین و در قالب دیپلماسی عمومی از جانب ایران اتخاذ شد.

پیام ایران به چین: قوی باش

روزی که کرونا در چین شروع پیدا کرد، در حالی که برخی دولت‌ها به سرعت شروع به بستن مرزهای خود با این کشور کردند و احساسات چینی ستیزی در غرب گسترش یافت، به طوری که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به جای به کار بردن واژه ویروس کرونا از آن به عنوان «ویروس ووهان» یاد کرد، دولت و ملت ایران در کنار چین ایستاد.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در حساب کاربری خود در توئیتر به زبان چینی شعر «بنی آدم اعضای یک پیکرند، که در آفرینش ز یک گوهرند» سعدی را منتشر و از اقدامات چین در مقابله با کرونا تقدیر کرد.

وی در یادداشت مجازی خود نوشت: ایران در کنار چین ایستاده است.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در مصاحبه‌ای با شبکه فونیکس چین با زبان چینی پیامی به ملت این کشور ارسال کرد و گفت: چین قوی باش.

تشکر پکن از تهران برای حمایت از مقابله با کرونا

این سخنان بلافاصله با تقدیر چینی‌ها روبرو شد و هوا چونینگ سخنگوی وزارت خارجه این کشور با قدردانی از اظهارات محمد جواد ظریف، اظهار داشت: وزیر خارجه ایران اولین مقامی در جهان بود که از چین حمایت کرد.

همچنین چانگ هوا سفیر جمهوری خلق چین در تهران در توییتی از حمایت ظریف از کشورش تشکر کرد.

در همین زمان ایران محموله‌هایی حاوی کمک‌های بهداشتی از جمله سه میلیون ماسک به چین ارسال کرد که موجب تقدیر مسئولان چینی از حمایت‌های کشورمان شد.

همین اقدامات و حمایت‌ها سبب شد تا به محض آنکه ایران احتیاج به کمک پیدا کرد، سیل ارسال کمک‌های دولت و مردم چین به سمت کشورمان سرازیر شود.

بر اساس اعلام سفیر چین در تهران تاکنون ۹ محموله کمک‌های ارسالی از سوی دولت، بازرگانان و مردم چین به ایران ارسال شده است و کمک‌های بیشتری نیز ارسال خواهد شد.

محمد کشاورز زاده سفیر کشورمان در چین در توئیتر خود با انتشار عکس‌هایی از اقلام اهدایی ملت چین به ایران عنوان کرد که منتظر هواپیما برای ارسال این کمک‌ها به ایران است.

وب سایت چینی «ویتانیشیا» در همین رابطه نوشت: ایران در سخت‌ترین مرحله چین برای مقابله با کرونا سه میلیون ماسک به ما هدیه داد، حالا اجازه دهید ما به ایران کمک کنیم.

اقدام متقابل مردم و دولت چین

«لی سیاو لین» رئیس انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی در پیامی گفت: با شروع و گسترش بیماری کرونا در چین، اقشار مختلف جامعه ایران کمک‌هایی به چین ارسال کردند که این کاملاً بیانگر دوستی عمیق میان مردم چین و ایران و نیز در کنار یکدیگر بودن در زمان مشکلات است.

«شاها یلین» رئیس انجمن دوستی شانگهای با کشورهای خارجی در همین زمینه افزود: از زمان شروع ویروس کرونا، مردم چین پشتیبانی و کمک ارزنده‌ای از مردم ایران دریافت کردند. ما در این شرایط سخت و دشوار با مردم ایران همدردی کرده و در کنار آنها خواهیم ایستاد.

همزمان، انتشار ویدئوهای بسیاری در فضای مجازی که در آنها شهروندان چینی خطاب به ملت ایران اعلام می‌کردند «ایران قوی باش»، نشان می‌داد که اقدام ایران در ارسال محموله‌های بهداشتی، حمایت‌های ظریف از چین و همچنین اقدام شهرداری تهران در انعکاس پرچم چین بر روی برج آزادی تهران، سبب شده است تا پیوندهای عمیقی میان مردم دو کشور ایجاد شود.

هنرمندان چینی نیز از قافله ارسال کمک به ایران عقب نماندند، به طوری که «ژئو شانگ» هنرمند و کمدین چینی، ۵۰۰ عدد اکسمیتر، ۲۵ ژنراتور اکسیژن و یک دستگاه CPR به سفارت کشورمان در پکن اهدا کرد.

ایران قوی‌تر خواهد شد

روزنامه «خلق» چاپ پکن نیز در گزارشی نوشت: هنگامی که کرونا در چین رخ داد، اولین همدلی که چین دریافت کرد از سمت ایران بود و این کشور تجهیزات پزشکی به ما اهدا کرد. حالا چین در زمانی که ایران به کمک نیاز دارد، کمک‌های خود را به این کشور ارسال می‌کند. ما همیشه ماسک‌هایی را که مردم ایران در زمان دشواری به ما اهدا کردند، به یاد خواهیم آورد.

این روزنامه در ادامه با بازنشر پیام‌های برخی شهروندان چینی در حمایت از ایران افزود: از ملت ایران به خاطر حمایت شدید از مردم چین در روزهای ابتدایی شیوع کرونا تشکر می‌کنیم. وحدت قدرت است. پس از شکست دادن بیماری کرونا، ایران قوی‌تر شده و دوستی میان میان چین و ایران عمیق‌تر خواهد شد.

از همین رو بود که سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیتی نوشت: دولت و ملت ایران هرگز دوستان دوران سختی خود را فراموش نمی‌کنند.

یک ضرب المثل چینی به این مضمون وجود دارد که «بال، قو را هزاران فرسنگ دور می‌برد»، از همین رو است که آن روزی که دولت و ملت چین دچار مشکل بوده و نیازمند یاری و حمایت بودند، دولت و ملت ایران بنا به وظیفه ذاتی خود در کنار آنها ایستاد و از هیچ کمکی دریغ نکرد.

از همین جهت بود که این محبت مردم و دولت ایران در هنگام دچار شدن به مشکلات بی پاسخ نماند و دست یاری چینی‌ها به سوی کشورمان دراز شد. دیپلماسی عمومی ایران در مقطع نیاز چین به کمک سبب شد، مردم و دولت این کشور به عمق روابط دو کشور پی برده و از همین رو باید گفت می‌توان مدعی شد، روابط تهران و پکن دوران جدیدی را آغاز خواهد کرد.

کد خبر 4878816 محسن احدی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت خارجه ویروس کرونا ایران چین مجلس شورای اسلامی علی لاریجانی محمدجواد ظریف شورای نگهبان ایران حسن روحانی انتخابات 98 سید عباس موسوی هندوستان علی شمخانی ایالات متحده آمریکا حجت الاسلام حسن روحانی وزارت امور خارجه کرونا در چین ملت ایران دولت و ملت مردم چین کمک ها سبب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۲۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها

روزی که گذشت شاهد اخبار و رویدادهای متفاوتی در علم و فناوری ایران و جهان بودیم که در این گزارش به مرور آنها می‌پردازیم.

به گزارش ایسنا، از ساخت باتری با آب توسط محققان چینی و شکستن رکورد نزدیکی اتم‌ها تا اوج گرفتن بارش شهابی اِتادَلوی و بررسی زلزله‌های کلانشهرها در یک کنفرانس علمی در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، دنیای علم و فناوری ایران و جهان شاهد اخبار متفاوت و جذابی بود که در ادامه به مرور آنها می‌پردازیم.

اوج بارش شهابی اتادلوی در شامگاه امشب

شامگاه امشب یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت بارش شهابی اتادلوی به اوج بارش خود می‌رسد.

چینی‌ها با «آب» باتری ساختند

دانشمندان چینی می‌گویند باتری آبی آنها تقریباً دو برابر ظرفیت انرژی نسبت به باتری‌های لیتیومی ارائه می‌دهد. این باتری‌های آبی از آب به عنوان حلال برای الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند که ایمنی آنها را افزایش می‌دهد.

فیزیکدانان MIT رکورد نزدیکی اتم‌ها را شکستند

نزدیکی اتم‌ها برای شبیه‌سازهای کوانتومی که ابزارهای قدرتمند دانشمندان برای اکتشاف مواد و حالات جدید ماده هستند، بسیار مهم است.

این موجود، جد گاوها و گوزن‌هاست

فسیل یک پستاندار ۶۵ میلیون ساله در شهر کلرادوی اسپرینگز آمریکا یافت شده است که کمی بیش از دو پوند وزن دارد و به گفته دانشمندان، جد همه گاوها، خوک‌ها و گوزن‌هاست.

میدان مغناطیسی زمین ۲۶ میلیون سال ناپدید شده بود

یک مطالعه جدید موضوع شگفت‌انگیزی را کشف کرده است که در آن می‌گوید میدان مغناطیسی زمین ۵۹۰ میلیون سال پیش به مدت ۲۶ میلیون سال ضعیف شده است.

بررسی زلزله‌های کلانشهرها در کنفرانس علمی/زلزله بم در منطقه بدون زلزله ۲ هزارساله رخ داد

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه زمین زیر پای ما در حال تکامل همیشگی است، گفت: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود؛ از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است و نیاز است برای بررسی دوره‌های بازگشت زلزله همه نظرات مورد بررسی قرار گیرد.

اعطای امتیاز ویژه در برنامه‌های اعزام به خارج از کشور به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: نمایشگاه «ایران هلث» به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل‌های مؤثر برای توسعه همکاری‌ها و ایجاد تعاملات بین‌المللی مبتنی بر فناوری‌های حوزه سلامت است.

صفحه نمایش‌های لمسی ضدباکتری می‌شوند

اگر چیزی در دنیا وجود داشته باشد که باید آنتی باکتریال یا ضد باکتری شود، آن صفحه‌ نمایش‌های لمسی عمومی هستند که همه با انگشتان آلوده خود به آنها دست می‌زنند. اکنون کمک به شکل یک پوشش مسی جدید از راه رسیده است.

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!

هزاران سال است که طب سنتی چینی از صدپاهای سمی برای درمان بیماری‌های کلیوی، صرع و بسیاری از اختلالات دیگر استفاده کرده است.

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید، چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در مؤسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

فضاپیمای «استارلاینر» برای اولین پرواز سرنشین‌دار در روز ششم مه، به سکوی پرتاب انتقال یافت.

«زلزله» و «جنگ» دو مخاطره مهم جوامع بشری

به اعتقاد عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله امروزه شاخص تاب‌آوری جایگزین میزان تلفات انسانی در بررسی وقوع مخاطرات شده است؛ از این رو دو رخداد «زلزله» و «جنگ» مهمترین مخاطرات جوامع بشری به شمار می‌روند؛ چرا که زلزله بزرگ هائیتی موجب از دست رفتن استقلال این کشور شد.

چگونگی بومی‌سازی فناوری‌ها از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: هزینه‌هایی که اپراتورها باید به‌عنوان مالیات بپردازند، می‌تواند صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه برون‌سپاری شده آن شرکت به شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

ایجاد مهاجرت گروهی در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی به دلیل عدم جذب مناسب نیروی انسانی متخصص

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی متاسفانه با پدیده مهاجرت گروهی سروکار داریم و این امر ارائه خدمات زمین‌شناسی را در کشور با بحران مواجه خواهد کرد، گفت: ظرفیت اشتغال در این حوزه در کشور بسیار بالا است، ولی اقدامی که برنامه جذب نیروی متخصص را ناکارآمد کرده، عدم جذب مناسب در طی این سال‌ها به‌ویژه در طی برنامه ششم توسعه در کل کشور بوده است.

فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه نورث وسترن از فیزیک و نظریه آماری برای تایید نظریه تعادل اجتماعی «فریتز هایدر» استفاده کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها