Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، یادداشت علمی محمودرضا پیروی، در مورد تاثیر تحریم‌های ظالمانه آمریکا و تاثیر اقدامات ضد بشری ایالات متحده در زمان بروز سیل بزرگ ابتدای سال ۹۸ در ایران بر آسیب دیدگان این حادثه در مجله معتبر Prehospital and disaster medicine دانشگاه کمبریج انگلستان به‌چاپ رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 در این یادداشت علمی که به سردبیر این مجله نوشته شده به‌منظور روشنگری جامعه پزشکی دنیا از نقش تحریم‌های ظالمانه و اقدامات ضدبشری دولت ایالات متحده آمریکا به صراحت و با استدلال سخن گفته شده و آگاهی لازم برای مقابله با اقدامات ضد حقوق بشری دولت آمریکا را در اختیار نخبگان جامعه پزشکی دنیا قرار داده است.
پیروی، در این یادداشت علمی با اشاره به تحریم‌های دولت آمریکا علیه دولت ها و سازمان های بین المللی، نوشته است: از زمان جنگ جهانی اول، تحریم ها علیه دولت ها و سازمان های بین المللی جزو سیاست معمول بسیاری از دولت ها شد. با این حال تحریم های اقتصادی رایج ترین و مهم ترین تاثیر بر روی کشورها را داشته است. متاسفانه در زمان رخداد بلایای طبیعی و احتیاج به اقدامات بشر دوستانه هم برخی از کشورهای متخاصم، با اقدامات مغایر حقوق بشر تحریم های ظالمانه ای را در برابر کشورها اعمال می‌کند که آخرین نمونه آن تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه امدادرسانی در سیل بزرگ ایران در سال ۲۰۱۹ بود.  
وی افزوده است: از ۲۶ اسفند ماه سال گذشته، بارندگی های شدیدی در شمال، مرکز و غرب ایران اتفاق افتاد. این بارش ها، ۲۵ استان را تحت تاثیر قرار داد. ولی بیشترین خسارات به استان های گلستان، خوزستان و لرستان وارد شد که آسیب های زیادی به زیرساخت های محلی تا ملی کشور وارد کرده و ۲ میلیون نفر از ایرانیان را متاثر کرد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر درباره نقش مهم هلال احمر در امدادرسانی به هموطنان در این سیل نوشته است: هلال احمر یک سازمان مردم نهاد بی طرف و کمک رسان در بلایای طبیعی است و اقدامات مختلفی از جمله امداد و نجات، اسکان اضطراری، توزیع کمک های مردمی، توزیع بسته‌های حمایتی توسط هلال احمر انجام شد. هلال احمر یک سازمان بین المللی است، اما بیشترین تاثیر را از این تحریم ها دید. تحریم های یک جانبه آمریکا علیه ایران موجب شد که کمک های بین المللی از کشورهای مختلف و سازمان های حامی در زمان بلایا به دست هلال احمر نرسد.

تحریم های ثانویه آمریکا مانع کمک رسانی ها بود

براساس این یادداشت علمی، تحریم های ثانویه که مربوط به ارتباط آمریکا با کشورهای اروپایی و آسیایی است، مانع امدادرسانی شده بود، و حتی در خرید اقلام مورد نیاز هم محدودیت هایی ایجاد کرده بود. کمک های غیرنقدی که کشورهای دیگر به سیل دیدگان ایران انجام می دادند، تقریبا بدون مشکل انجام شده بود. البته ورود تجهیزاتی مانند بالگرد و تجهیزات آن و همچنین قایق های نجات که امکان استفاده به عنوان کاربرد نظامی دارد هم با مشکلاتی روبرو شده بود.
پیروی با اشاره به ورود کمک های نقدی به ایران به عنوان یکی از سخت ترین گلوگاه های تحریم ها، نوشته است: به عنوان مثال صلیب سرخ، اشخاص، داوطلبان و سازمان های بشردوستانه و همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور قادر به کمک مالی به ایران نبودند. طبق قطعنامه‌های سازمان ملل، داروها و کالاهای پزشکی، قطعات هواپیماهای civil نباید مشمول تحریم ها باشد، با این حال چون این اقلام نیازمند پرداخت مالی بودند، ورود آن ها به ایران دچار مشکل شد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر کمک های سازمان ملل را بیشتر معطوف به ثبات اردوگاه‌ها و رفع نیازهای فوری سیل زدگان دانسته و افزوده است: واقعیت این است که سازمان ملل در اثر تحریم های ظالمانه آمریکا حتی برای انتقال پول پرسنل خود در ایران با مشکل مواجه بود. با این حال نباید کمک های غذایی کمیساریای عالی پناهندگان و تسهیلات پزشکی و دارویی سازمان جهانی بهداشت را نادیده گرفت. با توجه به قوانین و قطعنامه های سازمان ملل، شش اولویت سلامت، ایجاد سرپناه، غذا، آب آشامیدنی و آموزش نباید مشمول تحریم ها باشد. با این حال دولتمردان آمریکایی با تاثیرگذاری بر روی سایر کشورهای دنیا، مانع کمک رسانی آن ها شده بودند.
 
تاثیر روانی تحریم ها در کمک به سیل زدگان ایران

پیروی با تاکید بر نقض حقوق بشر در تحریم های ظالمانه آمریکا که مانع ورود کمک های نقدی و غیر نقدی در کمک به سیل زدگان ایران شده بود، در این یادداشت علمی آورده است: این امر به صورت واضح نقض حقوق بشر محسوب می‌شود. تحریم ها علاوه بر تاثیرات فیزیکی و مالی بر روی مردم سیل زده، دارای تاثیرات روانی نیز بود. در بلایای طبیعی حفظ جان مردم آسیب دیده در اولویت امور قرار می گیرد و مناسبات سیاسی نباید در امر کمک رسانی اختلال ایجاد کند. با این حال راه حل هایی از جمله مذاکره سیاسی و رجوع به دادگاه های حقوقی بین المللی می‌تواند راه گشا باشد.  
دبیرکل جمعیت هلال احمر در پایان این یادداشت علمی تاکید کرده است: انتظار ایران از جامعه بین المللی این است که فشارهایی برای تغییر رفتارهای آمریکا وارد کنند تا نقض حقوق بشر در امر کمک های بشردوستانه در زمان بلایا انجام نشده و عزت نفس و کرامت آسیب دیدگان حفظ شود.

برچسب‌ها سازمان امداد و نجات هلال‌ احمر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان امداد و نجات هلال احمر آمریکا انگلستان ایالات متحده آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا سازمان امداد و نجات هلال احمر تحریم های ظالمانه آمریکا دبیرکل جمعیت هلال احمر یادداشت علمی بین المللی سازمان ملل تحریم ها حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۳۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس یادگاری کودکان عضو جمعیت هلال‌احمر با قالیباف

کودکان عضو جمعیت هلال‌احمر با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش گرامیداشت روز جهانی هلال‌احمر و صلیب سرخ عکس یادگاری گرفتند.

دیگر خبرها

  • هلال احمر ایران عضوی فعال و تلاشگر است
  • عکس یادگاری کودکان عضو جمعیت هلال‌احمر با قالیباف
  • مشارکت مردم در حوادث با هلال‌احمر بی‌نظیر است / فعالیت ۳ میلیون داوطلب
  • حسینی در صدر ۶ داوطلب برتر جمعیت هلال احمر کشور در سال ۱۴۰۲
  • ۲۴ استان گرفتار سیل و آبگرفتگی/ امدادرسانی به ۹ هزار نفر
  • بودجه هلال احمر متناسب با ماموریت‌های محوله نیست
  • تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر ۱۴۰۳ + پیام و متن تبریک
  • هلال احمر در قرن جدید؛ از مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث تا ۲.۸ میلیون عضو جدید
  • رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر: ۱۷ استان در ۵ روز گذشته دچار سیل و آبگرفتی شد
  • امدادرسانی به بیش از ۵۳۰۰ تن در سیل و آبگرفتگی ۱۷ استان