Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@22:36:14 GMT

«علم» بهتر است یا «ثروت»

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۷۳۲۲۲

«علم» بهتر است یا «ثروت»

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها_ محمد علی زلفی گل*: یکی از موضوعات انشای نسل‌های گذشته، موضوع «علم بهتر هست یا ثروت» بود و آموزگاران عزیز هدفشان از طرح این موضوع نهادینه کردن اهمیت و نقش علم در جان و روح دانش آموزان خویش بود.

در سال‌های گذشته این موضوع انشا رو به فراموشی می‌رفت، زیرا ثروت در جامعه بیشتر خودنمایی می‌کرد؛ اگرچه علم و ثروت با هم قابل جمع بوده و هر دو خوب، مفید و اثربخش هستند و هر دو می‌توانند آرامش و آسایش بشر را تأمین کنند و هر دو می‌توانند موجب هم افزایی یکدیگر شوند اما امروز با فراگیری و جهانی شدن ویروس کشنده و مرموز کرونا، اقتصاد و ثروت دنیا با چالش بزرگی روبرو شده و سخت دست و پنجه نرم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز را می‌توان در تاریخ به عنوان دلیلی بر وابستگی بیشتر ثروت به علم برای عبرت نسل‌های آینده ثبت کرد تا آیندگان همچنان موضوع «علم بهتر است یا ثروت» را مورد توجه ویژه خویش قرار دهند.

امروز نقش کلیدی دانشمندان، متفکران، اندیشمندان، هنرمندان در عرصه‌ها و رشته‌های مختلف اعم از علوم انسانی، پزشکی، داروسازی، مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی، علوم پایه در مدیریت روزهای بحرانی و درمان درد بشر به وضوح دیده می‌شود.

دانشمندان هر رشته‌ای به تناسب تخصص خویش این روزها نقش آفرینی می‌کنند و امروز چشم امید بشر به دست توانمند دانشمندان است تا داروی ضد ویروس جهان سوز کرونا را کشف کرده و ارائه دهند.

خدا نکند که ثروت و ثروتمندان در خدمت آرامش، آسایش، درد و رنج بشر نباشند؛ به هر حال دانشمندان بر خلاف ثروت و ثروتمندان متعلق به کل جامعه بشریت بوده و نتیجه تلاش آنها در مرزهای جغرافیایی محدود نمی‌شود، زیرا آثار خیر علم و فناوی آنها به کل بشریت می‌رسد.

اگر چه سیاست بازان و سلطه طلبانی در جهان از علم و فناوری برای اهداف ضدبشری نیز بهره برده و می‌برند؛ به عنوان یک مثال عمومی، نتیجه کشف الکتریسیته توسط ادیسون امروز هر خانه‌ای را در هر کجای دنیا نه تنها روشن کرده، بلکه شرط استفاده از تجهیزات منزل از جمله یخچال، کولر، و… نیز وابسته به کشف او است.

تاریخ نشان می‌دهد خیلی از دانشمندان پزشکی ویروس و سپس داروی مربوطه را به بدن خود وارد کرده‌اند تا نتیجه اثر ویروس و داروی مربوطه را شخصاً لمس و درک کنند، تا نتایج آن‌را ثبت و منتشر کنند؛ با این هدف که خود و سایر پزشکان دنیا در تشخیص بیماری حاصل از آن ویروس دقیق‌تر عمل کنند.

آری همچنان باید به موضوع علم بهتر است یا ثروت اندیشید و اندیشه کرد.

* استاد دانشگاه بوعلی سینا همدان

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا ثروت جهان دانش آموزان علم و فناوری کشاورزی بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۳۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر ۵ سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر ۵ سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • معلم مولد نیروی انسانی و گران‌ترین ثروت است
  • ویدیو/ از طرح دغدغه‌های کارگران تا دوری از باندهای قدرت و ثروت
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • چرا فنلاند شادترین کشور دنیاست؟
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • ببینید | پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ای
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟