Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@14:03:11 GMT

شایعه کرونایی؛ آیا مرغ ویروس کرونا را منتقل می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۷۳۷۱۰

شایعه کرونایی؛ آیا مرغ ویروس کرونا را منتقل می‌کند؟

خبرگزاری تسنیم: ویروس کرونا از جمله دغدغه‌های اجتماعی اصفهانی‌ها و مردم دیگر استان‌های کشورمان محسوب می‌شود که سبب نگرانی‌هایی برای خانواده‌ها شده است. ولی آنچه که مردم را بیشتر نگران می‌کند شایعاتی است که برای خوردن و یا نخوردن مواد غذایی در فضای مجازی منتشر و میلیون‌ها بار باز نشر می‌شود.

یکی از شایعاتی که در این چند روز اخیر با آن رو به رو بودیم هشدار به نخریدن و نخوردن مرغ و ارتباط آن با ابتلا به ویروس کرونا بود که به سرعت در کانال‌ها و سایت‌های مجازی دست به دست می‌چرخید و ذهن مردم را به خود مشغول می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس کرونا این روز‌ها آرامش را از افراد گرفته و آن‌ها را با نگرانی روبه رو کرده است. اما به گفته متخصصان بهداشت و کسانی که در این زمینه فعالیت دارند در صورتی که بهداشت فردی مانند شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون یا مایع رعایت شود جای هیچ نگرانی نیست. اما بعضی افراد حسابی خود را سرگرم این ویروس کردند و با حساسیت بیش از حد مانند ضدعفونی کردن تمامی سطح خارج از عرف خود و دیگران را در معرض آزار و اذیت قرار داده‌اند.

براساس این گزارش به گفته متخصصان تغذیه و بهداشت ویروس کرونا در حال حاضر از دام به انسان منتقل نمی‌شود؛ ممکن است شباهت بین کرونا و ویروس موجود در خفاش باشد، اما هم اکنون موضوع انتقال به انسان مطرح است. کرونا هیچ ارتباطی به گوشت مرغ و قرمز ندارد و به‌هیچ‌عنوان سبب آلودگی گوشت، مرغ و لبنیات نمی‌شود، اما گوشت و مرغ به شکل ثانویه می‌توانند آلوده باشند.

در این میان طی روز‌های اخیر از مهمترین معضلات این صنعت در عرصه بازار، قطعه و بی‌استخوان کردن مرغ توسط مغازه‌های مرغ‌فروشی‌ها است که علاوه بر غیربهداشتی بودن به مانع بزرگی در انتشار آلودگی از عدم استفاده از ماسک، دستکش یکبار مصرف و نبود علایم بیماری و سلامتی کامل نیرو‌ها تبدیل شده که در همین راستا قطعه‌بندی و طعم‌دار کردن گوشت مرغ و فروش آن در مراکز عرضه از قبیل قصابی‌ها، سوپرمارکت‌ها، مرغ فروشی‌ها و سایر مراکز فاقد مجوز از دامپزشکی ممنوع شد.

در همین راستا با توجه به وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور بخشنامه‌ای در استان‌ها ابلاغ شد که تمام دست‌اندکاران در کشتارگاه‌ها، مراکز قطعه‌بندی، بسته‌بندی، تولید، توزیع و عرضه موظف‌اند هم کارکنان را از لحاظ سلامت زیر‌نظر داشته باشند که اگر کسی مشکوک به بیماری بود به علوم پزشکی معرفی کنند و تمام آن‌ها دارای کارت سلامت باشند و هم حین کار دستکش، ماسک و وسایل حفاظت فردی استفاده شود و ورودی مراکز قطعه و بسته‌بندی گوشت تب‌سنجی برای کارکنان انجام شود.

مرغ نخورید؛ کرونا می‌گیرید!

یک شهروند اصفهانی در پاسخ به سئوال خبرنگار تسنیم مبنی بر شایعه نخریدن و نخوردن مرغ و ارتباطش با ویروس کرونا، اظهار داشت: من هم چنین پیامی را خواندم، اما واقعا نمی‌دانستم چه ارتباطی با هم دارند و آیا می‌شود با خوردن مرغ به کرونا مبتلا شد یا خیر.

وی با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی از سوی کارکنان مرغ‌فروشی‌ها اهمیت بسیاری دارد، گفت: بهترین راه خرید مرغ، تهیه مرغ بسته بندی شده با تاریخ معتبر به صورت کامل یا قطعه شده است.

این شهروند اصفهانی با اشاره به تاثیر طبخ کامل فراورده‌های خام دامی در از بین بردن میکروب‌های احتمالی موجود در گوشت، افزود: شهروندان به منظور حفظ سلامت خود باید از مصرف محصولات نیم‌پز و خام صرف نظر کنند.

آقای میانسالی پیرامون خرید مرغ‌های بسته‌بندی در فروشگاه با بیان اینکه آنفلوآنزای پرندگان با ویروس کرونا که اخیراً مردم را درگیر کرده متفاوت است و اصلاً ربطی به همدیگر ندارند، گفت: به نظرم خرید مرغ و خوردن آن هیچ‌گونه ضرری ندارد و زیر نظر اداره بهداشت و دامپزشکی است.

یکی از مرغ‌فروشی‌های شهر اصفهان درباره اینکه متاسفانه بین مردم شایع شده که اگر مرغ بخورید ویروس کرونا می‌گیرید، اظهار داشت: این موضوع به هیچ‌وجه صحت ندارد، زیرا تمام مرغ‌هایی که روزانه برای ما ارسال می‌شود مهر دامپزشکی دارد و هیچگونه مشکلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در این چند روز به جرأت می‌توانم بگویم روزانه به ۱۰ یا ۱۵ مشتری که این سئوال را از من کردند، گفتم که مرغ‌ها سالم هستند و منعی برای خوردن ندارند.

این مرغ‌فروش اصفهانی با اشاره به اینکه گفته متخصصان بیشتر در خصوص رعایت بهداشت، استفاده مستمر از ماسک و دستکش یکبار مصرف است و اینکه نیرو‌ها علایم بیماری نداشته باشند، افزود: در این شرایط با انتشار ویروس کرونا مردم باید مرغ‌های بسته‌بندی بخرند و اصرار به قطعه کردن مرغ در مغازه نداشته نباشند، زیرا با رعایت تمام نکات بهداشتی شاید یک درصد آلودگی در محیط وجود داشته باشد و این کار را در خانه انجام دهند.

وی ادامه داد: شهروندان هنگامی که مرغ را در منزل تکه تکه کردند باید تخته برش، چاقو و تمامی سطوحی که مرغ یا گوشت با آن در تماس بوده را با آب داغ و صابون بشویید. این ویروس به دمای بالا و صابون حساس است و سریع از بین می‌رود. همچنین پخت کامل گوشت قرمز و مرغ نیز به دلیل استفاده از دما‌های بالاتر از ۷۰ درجه سانتی‌گراد ویروس را از بین می‌برد. پس از اتمام کار با مواد خام حتما دستان خود را با دقت بشویید و از تماس دست آلوده با سطوح یا غذا‌های پخته یا آماده به مصرف جدا اجتناب کنید.

براساس این گزارش طبق اعلام صحت و سلامت گوشت مرغ و فراورده‌های طیور توسط اداره‌کل دامپزشکی استان اصفهان، منع مصرف گوشت مرغ یک شایعه بی‌اساس بوده و مردم می‌توانند بدون هیچ نگرانی آن را خریداری و مصرف کنند.

لزوم قطعه کردن مرغ و ماهی در منزل

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: با توجه به شرایط فعلی انتشار و گسترش کرونا ویروس به خانواده‌ها توصیه می‌شود از خرد کردن مرغ و ماهی در فروشگاه‌ها خودداری کنند، زیرا با قطعه مرغ در فروشگاه امکان انتشار ویروس به صورت فیزیکی وجود دارد.

شهرام موحدی با اشاره به نظارت‌های مستمر اداره کل دامپزشکی استان، اظهار داشت: تمام مراکز بسته‌بندی گوشت، مرغ، ماهی، میگو و ... در کشتارگاه‌ها، فروشگاه‌های کوثر، عمده‌فروشی‌ها، هایپر مارکت‌ها، سیتی‌سنتر و خرده‌فروش‌ها زیر نظارت شدید اداره کل دامپزشکی استان هستند.

وی افزود: به پرسنل این حوزه اعلام شده تا در صورت داشتن کوچک‌ترین علائم سرما خوردگی در مراکز بسته‌بندی حضور پیدا نکنند و همچنین توصیه استفاده از ماسک و دستکش هم مانند گذشته به قوت خود باقی است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه ضدعفونی مراکز در دستور کار قرار دارد، گفت: هیچ مشکلی در حوزه فرآورده‌های خام دامی نیست، اما مانند همیشه در مورد تمام ویروس‌ها و باکتری‌ها به خانواده‌ها توصیه می‌شود تا مرغ، گوشت، ماهی و ... را به صورت کامل بپزند و از مصرف غذای کاملاً پخته نشده خودداری کنند.

وی اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی انتشار و گسترش کرونا ویروس از خرد کردن مرغ و ماهی در فروشگاه‌ها خودداری کنید، زیرا با قطعه مرغ در فروشگاه امکان انتشار ویروس به صورت فیزیکی وجود دارد.

موحدی ادامه داد: در صورتی که مردم خواهان مرغ قطعه بندی شده هستند از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده کنند، چرا که مرغ به صورت کاملاً بهداشتی قطعه‌بندی می‌شود، بنابراین اگر تمایل به خرید مرغ خرد شده دارند از بسته‌بندی‌های لیبل‌دار در فروشگاه‌ها استفاده کنند.

وی با اشاره به ضرورت خرد کردن مرغ در منزل، اظهار داشت: به علت حفظ بهداشت و سلامت مردم توصیه می‌شود در شرایط انتشار ویروس کرونا، مرغ را با رعایت نکات بهداشتی در منزل خرد کنند و از قطعه قطعه کردن مرغ و ماهی در فروشگاه خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: مرغ و ماهی موجود در فروشگاه‌ها سالم هستند، ولی در شرایط فعلی که امکان گسترش کرونا ویروس وجود دارد به مردم توصیه می‌شود مرغ و ماهی را در منزل خرد کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: مرغ ویروس کرونا شایعه کرونایی دامپزشکی استان اصفهان کردن مرغ و ماهی فروشگاه ها انتشار ویروس مرغ فروشی ها توصیه می شود ویروس کرونا قطعه بندی بسته بندی خرید مرغ گوشت مرغ مرغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۳۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • ۱۰میلیون قطعه جوجه‌ریزی در لرستان/ صادرات مرغ افزایش می‌یابد
  • سرقت خودرو در پوشش مسافر
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • تصادف کامیون و تیبا در محور گرمسار به سرخه ۶ مصدوم داشت
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • برخورد کامیون با وانت یک کشته و یک زخمی بر جا گذاشت
  • وضعیت زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد
  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی